Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Műfogsorosok segítsetek!!! fórum

Műfogsorosok segítsetek!!! (beszélgetés)

❮❮ ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... ❯❯
1236. rara28 (válaszként erre: 1229. - 55Judit)
2021. szept. 8. 05:36
Ez frankó!Fizetek egy csomó pénzt,a rakás sz..ért!Szép kilátások.Es amennyire elszúrta az egészet,így az sincs kizárva,hogy új fogsort kell csináltatni,újabb jó pénzért!
1235. rara28 (válaszként erre: 1228. - Liliom10)
2021. szept. 8. 05:31
Igen!Kulon-kulon oké,de együtt, katasztrófa!Alapból is akkora fogakat csinált a technikus,hogy be se tudtam csukni a szám.Lett belőle lecsiszolva,körbe mindenhol,de a felső meg így is nagy, széles,vastag...ááá,már totál kiakadok.Alapból ott lett elcseszve szerintem,hogy a felső fogak kihúzása után,már le is vette a mintát.Mivel 4-5 fogsz húzott egyszerre,és 2 hét alatt kint volt az összes,nagyon fel volt dagadva az ínyem,és gyulladásban is volt.Hát tudnia kellett volna,hogy így normális mintát nem lehet levenni,ami alapján normális fogsort lehetett volna csinálni.
1234. liliom10 (válaszként erre: 1233. - Pici 45)
2021. szept. 7. 19:50

Ha nem vagy cukorbeteg, szopogass savanyúcukrot néha, amíg kicsit megszokja a szájpadlásod a fogsort.

A beszédet gyakorold vele, olvass hangosan, amikor csak van időd !

Ahol tör, ott meg kell csiszoltatni ! Ne várj, mert kisebesedik a szád ott, aztán sokáig gyógyul.

Egy, de max. 2 hét alatt biztos megszokod ! :)

1233. Pici 45 (válaszként erre: 1232. - Liliom10)
2021. szept. 7. 17:37

Sziasztok!

Megvan a fogsorom.

Most már nem látom sárgának.Nagynak még mindig bár a lányom azt mondja csak én képzelem annak.Lehetséges.Gyönyörű munkát végeztek és nagyon kedves,rendes a fogtechnikus mindjárt ott helyben reszelgetett rajta.

Viszont kissé néha öklendezem,alig tudok beszélni,tele a szám és úgy érzem,hogy előre áll.Lehet,hogy pár napig csak itthon fogom hordani,mert a beszéd nagyon nem megy.Kicsit ettem is nehéz,de tudtam falatozni,ízeket érzem és a meleget-hideget is.

Az alsó fogsor nekem annyira nem zavar csak az hogy alá megy az étel.A felsőtől sajnos öklendezem és nyom,tör egy ponton.

Azt mondta a fogtechnikus,hogy nem kell szenvedni ha bármi gond van menjek egyébként egy hét múlva.

Szép,de nem tudom,hogy fogok tudni vele beszélni,enni viszonylag rendesen és hordani.

Remélem megtudom szokni

1232. liliom10 (válaszként erre: 1230. - Pici 45)
2021. szept. 6. 22:03

Az előző próbán nem nézted meg a fogorvossal együtt a fogak színét ? Ha mindkettőtőknek jó volt szín, azt kellett betenni a fogtechnikusnak.

Ha a saját fogaid kisebbek voltak, akkor azért zavar, ha az újak nagyobbak.

A próbánál még nem a végleges protézisanyag van, és nincsenek kapcsok, ezért lehet, hogy alig marad fent. Ilyenkor még lehet változtatni, pl. más színű vagy nagyságú fogakat betenni, a harapásodon változtatni. Ha most beleegyeztél a végleges fogsor elkészítésébe, azon már nem tudnak sokat alakítani, csak csiszolgatni, ha kell.

1231. Pici 45 (válaszként erre: 1230. - Pici 45)
2021. szept. 6. 21:32
Bocs a hibákért,néha a telefonom önnállósitja magát
1230. Pici 45
2021. szept. 6. 21:30

Sziasztok!

Holnap megyek a kész fogsorért.

Vegyes érzésekkel.Egy hete mikor voltak próbán kicsit csalódott voltam.Nekem eléggé sárgának tünetek persze a saját fogaim sem hófehérke.Lehet,hogy csak hírtelen láttam így.A felső fogsoron a fogak nagynak tünetek,de erre azt mondta a Technikus,hogy ha mosolygok akkor legalább nem látszik az íny ,szerínte így jó.Beszélni nem tudtam vele,mert lejárt a felső fogsor,legalább is én úgy éreztem.

Nem tudom,hogy a rögzítő elemeket ez után fogják rá rakni vagy már kb a próba fogsor a végleges is?

Alul 5 fogam maradt,felűl kettő.Szerintettek ez elegendő,hogy megtartsa a protézis,hogy ne essen le?

450 ezerbe kerűlt húzásokkal,tömésekkel együtt,nem szeretném ezt a pénzt úgymond az ablakon kidobni.

Tartok tőle,hogy összegyüjtöttem a pénzt feleslegesen

1229. 55Judit (válaszként erre: 1227. - Rara28)
2021. szept. 6. 15:16
Nagyon sok éve fizetni kell, csak kevesebbet mint magánrendelőben. Ha a saját hibájukat javítgatják, annak a költségét is te fizeted. Pont mint mikor háziorvos kiír egymás után többféle gyógyszert mert egyik sem használ, mindet te fizeted, pedig a kísérletezgetés költségét neki kéne.
1228. liliom10 (válaszként erre: 1227. - Rara28)
2021. szept. 6. 12:50
Ez mit jelent ? Az alsó fogsorod előrébb van, mint a felső ? A felső csak magában jó és szép, amikor nincs bent az alsó ? Csak a kettő együtt nem jó ?
1227. rara28
2021. szept. 6. 11:45
Sziasztok!Megvan a fogsor,de már hónapi óta járok igazitadra,mert úgy nézek ki,mint bulldog!Remek munkát végzett a fogtechnikus,ráadásul előre fizettem,mármint szakaszon kent.Na most úgy néz ki a dolog,hogy sok igazítás miatt (egyébként szinte hasznalhatatlan),úgy el lett faragva,hogy a fogdoki vissza akar küldeni a technikus hoz,aki újra polírozza.Ennek az összege azt mondta nem sok,20 körül meglesz 🥺😤és közölte velem (TB-s dokihoz jártam),hogy meg az ő munkájukat is fizetendő ami nem sok,de azt már nem mondta mennyi.Azota nem voltam nála.Hogy is van ez?Ha tb-re járok,akkor mióta van díja a fogorvosnak?Lemaradtam valamiről?🤔
1226. liliom10 (válaszként erre: 1225. - Guruljka)
2021. aug. 24. 18:12
Sőt ! Nem lesznek szuvas fogak, nem kell tömögetni őket, aztán gyökérkezelni sem ! :)
1225. Guruljka (válaszként erre: 1224. - Liliom10)
2021. aug. 24. 17:14
... és a fogsor még a hideget is bírja... :D
1224. liliom10 (válaszként erre: 1220. - Pici 45)
2021. aug. 23. 20:36

Dehogy nincs ! Tegyél maszkot, és mondd, hogy fogorvoshoz jársz !

A rugalmas, törhetetlen protézis másik nagy előnye, hogy vékonyabb, mint a hagyományos, gyorsabban megszokod. Az is előny, hogy nincs fémkapocs, nagyon szép lesz a mosolyod ! :) A munkatársaid irígykedni fognak a megfiatalodott kolléganőjükre. :)

1223. Pici 45 (válaszként erre: 1222. - Guruljka)
2021. aug. 23. 20:21
Köszönöm szépen!
1222. Guruljka (válaszként erre: 1220. - Pici 45)
2021. aug. 23. 20:13

Lehet, hogy azért nem hallottál sokat a Vertexról, mert jó.

Kívánom, hogy minden rendben legyen!

1221. Guruljka (válaszként erre: 1219. - 55Judit)
2021. aug. 23. 20:12

Igen, mert szeretem, csak ahogy írtam is, aprókat harapdálok belőle, mint az úrinők. :D

A fogsorommal egyébként ami bajom van, az a fpgtechnikus pontatlan munkájából edódik, más, aki többet tudott rákölteni, biztosan jobban járt.

Nekem is részleges van, de nem Vertex, csak sima akril.

1220. Pici 45 (válaszként erre: 1218. - 55Judit)
2021. aug. 23. 20:03

Évekig szenvedtem a rossz figaimmal,nem voltak szépek.Minden fotón csukva van a szám stb.Örülök,hogy végre eljutottam az elhatározásra és persze anyagilag is,de már most cikiznek a munka társaim hogy prótkóm lesz.Szóval várom,de ugyanakkor kicsit szorongok is miatta.

Végig olvasgattam a fórumot is,több volt a negatív tapasztalat mint a pozitív.Vertex fogsorról alig találtam véleményt.

Persze minden jobb ,mint a rossz fogak vagy mint most hogy még fogam sincs

1219. 55Judit (válaszként erre: 1217. - Guruljka)
2021. aug. 23. 19:54
Azóta már megeszed a sznikerszt? vagy mit?
1218. 55Judit (válaszként erre: 1215. - Pici 45)
2021. aug. 23. 19:51
Szerintem az hogy van fogad ami tartja a műfogsort, nagy előny. Nem fog billegni, könnyebben belejössz a használatába. Ne aggódj, mert azzal csak rontod a közérzeteden feleslegesen. Jó lesz. :)
1217. Guruljka (válaszként erre: 1216. - Liliom10)
2021. aug. 23. 19:49

Csatlakozom, rágni és mosolyogni remek lesz.

A karemell és néhány más étel kicsit rizikós. Én nagy boldogan beleharaptam a nagy kedvencembe, a Snicker-be, amely gyorsan-frissen összeragaszotta a fogaimat és se ki, se be... :D Kivenni sem tudtam a két fogsort összeragadva. Meg kellett várni, hogy elolvadjon a karamell. Falatonként, előkelően aprókat harapdálva azért megy az is!

:D

Az sem igaz, hogy fütyörészve mosol fogat, mert én legalábbis fogatlanul nem tudtam fütyülni.

1216. liliom10 (válaszként erre: 1215. - Pici 45)
2021. aug. 23. 19:42

Miért aggódsz ennyire ? Gondolkodj pozitívan ! Mondogasd :" minden rendben lesz, meg fogom szokni ! " A fogorvossal mindent magyaráztass el, de biztos magától is elmondja a tudnivalókat !

Tőlünk főleg akkor tudsz kérdezni, ha már a szádban van a fogsor.

Most csak örülj, hogy lesznek fogaid, tudsz majd rágni, és 10 évet fiatalodsz az új fogaiddal ! :)

1215. Pici 45
2021. aug. 23. 19:23

Sziasztok!

Látom viszonylag régen nem járt itt senki,de bízom benne hátha akad valaki aki tudna segíteni a véleményével,tapasztalatával.

Kb 2 héten belül lesz műfogsorom.Részleges vertex.Fent két saját fogam van egy-egy hátul,alul 5 fogam van.Véleményeket szeretnék kérdezni,hogy lehet megszokni,lehet e vele enni.Bevallom várom már de ugyanakkor tartok is tőle,hogy viszonylag sok pénzt kifizettem és nem lesz jó.

Segítségeteket előre is köszönöm

1214. bozsu55 (válaszként erre: 1209. - Rara28)
2021. máj. 31. 10:31
Merészség úgy neki kezdeni fogsor készítéséhez hogy nem tudod az árat....
1213. rara28 (válaszként erre: 1212. - Liliom10)
2021. máj. 23. 17:32
Az árát nagyjából tudom,habár 120-ról indultunk,és utoljara 160000 -et mondott,de lehet még ez sem végleges összeg 🤔éppen ezért lenne jó tudni,hogy mikor és hogyan kell rendezni,mert azzal,hogy majd a végén megbeszéljük,nem vagyok kisegítve,főleg ha még többet fog kérni.
1212. liliom10 (válaszként erre: 1209. - Rara28)
2021. máj. 13. 16:52
Nem mindegy, hány éves vagy. Úgy tudom, 62 éves kor fölött a kivehető fogsornál a teljes ár felét kell fizetni, vagyis annak a felét, amit 62 év alattiaknak. Fogorvosi díj nincs a TB-snél, hanem a fogtechnikai díjról írtam. Olyan nincs, hogy nem tudod az árát, mielőtt beleegyezel ! Régebben csekket adtak, befizetted, és mikor mentél a lenyomatot vetetni, akkor odaadtad a befizetett csekket a fogászaton. Most nem tudom, mi az eljárás. Kérdezd meg, amit nem tudsz, ne légy szégyenlős ! Az kizárt, hogy százezrekbe kerüljön !
1211. rara28 (válaszként erre: 1210. - Guruljka)
2021. máj. 11. 15:31
Szia!Már vele is beszéltem,de ugyan azt mondta,mint amit a doki.Majd megbeszéljük,amint kész lesz.
1210. Guruljka (válaszként erre: 1209. - Rara28)
2021. máj. 11. 12:22
Szia! Szívesen segítenék, de ahány doki, annyi szokás. Talán az asszisztens is megmondja, ha felhívod telefonon.
1209. rara28
2021. máj. 11. 12:02
Sziasztok!Jó,hogy rátaláltam erre a fórumra,és bízom abban,hogy itt kapok választ a kérdésemre 🙂Sajnos teljes alsó-felső műfogsor kell .A felső teljesen kivehető,míg az alsó kombinált megoldású lesz.Nem járok magán dokihoz,így marad a TB.A dokival már beszéltem egy párszor,de mintha nem adna egyértelmű választ arra a kérdésemre,hogy mikor és hogyan kell kifizetni az elkészült fogyott.Az összeget tudom,de azt még mindig nem,hogy a végleges fogsor behelyezésekor a dokinál kell fizetni,vagy számlát küldenek csekkel és úgy?Lehet rosszul teszem fel a kérdést,de nem fogok minden egyes fogászatra menetelkor 100000-kel futkározni!1hete beszéltem a fogászaton egy úrral,aki az elkészült fogsoráért ment.Ő azt mondta,azt se tudja mennyibe fog kerülni,azt meg végképp nem,hogy mikor kell fizetni.Tudna nekem ebben valaki segíteni? Köszönöm
1208. Borsika0703 (válaszként erre: 1202. - Atlass)
2021. ápr. 8. 18:14
Sajnos ez így van!:(
1207. Borsika0703 (válaszként erre: 1200. - Atlass)
2021. ápr. 8. 18:10
Köszönöm a választ!Nálam is ezek a tapasztalatok igazolódtak. Szódabikarbóna, Curasept, ezek váltak be.
❮❮ ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook