Műfogsorosok segítsetek!!! (beszélgetés)
Sziasztok!
Sajnos régen jártam itt.
Most fogom megkapni a részleges felső kivehető fogsoromat. Nagyon félek tőle. A szájpadlás részt fémkerettel csinálták. Ma próbálták be egy pillanatra. Az egyik kapocs vastagabb lett mint a másik.
Sajnos úgy látom, hogy nagyon sokaknak van problémája a kivehetős fogsorral.
Sziasztok! Látom nem túl nagy itt az aktivitás mostanában, de gondolom mindenkinek megvan a maga nyűge a protézisen kívül is ebben a pandémiás világban. Nekem egy éves a protézisem, fölső teli full, az alsó két db egymás melletti valódi saját fogon ül. Sajnos én egy év alatt sem tudtam megszokni, hogy éjszakára a számban tartsam a fogsorokat, hiába modern, szupervékony a protézisem. Folyton felébredek rá, hogy bent van. A másik problémám sem oldódott meg, hogy a felső fogsorom olykor lecsúszik. Általában hirtelen időjárás változáskor gyakoribb a lecsúszkálás. Amikor hirtelen lehűl az idő. Biztos összemegy a fogínyem :D A tisztítást sikerült kikísérleteznem. Egyértelmű a szódabikarbónás áztatás.Hetente 1-2 alkalommal 1 éjszakára 1 pohár víz 1 kávéskanál szódabikarbóna. Reggel úgy csillog villog a fogsor, mint újkorában. Se szag, se fogkő. Egyébként meg mindent eszem vele (húst nem mert vega vagyok) gond nélkül. A billenést is megtanultam kezelni. Az a lényeg, hogy mindkét oldalon mindig kell lenni rágnivalónak :)
Mindenkinek sok erőt és kitartást kívánok továbbra is a műfogsorral éléshez!
Hát sehogy se sikerül megszokni az alsót, ragasztó nélkül :(. Amint kinyitom evésnél a szám, már meg is mozdul. Addig amíg N teszek a nyelvemmel mond a két oldalra kaját, addig folyamatosan kibillenik, elmozdul, tör, nyom. Ha le van ragasztva akkor jó.
Corega ragasztót vettem. Úgy látom, hogy naponta kétszer érdemes ragasztani, egyszer Reggel és kb 3 órakor, így tudok még vacsizni is.
Viszont a gond az, hogy este ha kiveszem, mert kiveszem, akkor majdnem negyed órát dolgozok rajta a fürdőben, mire az inyemről le tudom szedni a rajt maradt ragasztót. Nincs erre valami gyorsabb megoldás?
Van benne valami. Már most utálom. Kiszedem, vakarom a ragasztó maradékot.. Most vacsi után nem is ragasztottam és furcsamód tök jól áll az alsó. Csak egy helyen nyom, de azt majd holnap megcsináltatom.
Ha összejön, akkor úgy tervezem hogy ragasztót csak akkor használok ha dolgozni megyek. Ott nem igen eszek és így a 8 órát talán kibírja.
jó lenne már az életben oda is eljussak:))
próbáld ki amit javasoltam, egyébként meg azért sem jó a ragasztó mert evés után ki kell venni megtakaritani meg ha alámegy az étel akkor is , és akkor nem győzöd ragasztóval meg macerával sem, belefáradsz,,,,
Nekem azt mondta a fogtechnikus, hogy a mai akril fogsorokat nem kell vízbe tenni, inkább éjszaka is a szájban kell hagyni, így szokja meg az ember a legjobban.
Csak a tisztítás idejére veszem ki én is. A kezdeti billegés persze megmaradt, de már alig zavar.
Egy helyen törte az ínyemet eleinte, ekkor, ha már nagyon fájt, akkor egy időre kivettem. Fertőtlenítő szájöblítőt használtam (Corsodyl), és fogmosáskor a fogkefével alaposan dörgöltem az ínyemet is, aztán elmúlt az a kis irritáció, azóta semmi bajom.
Rájöttem, hogy a pezsgőtablettás tisztítás még mindig a legjobb, ebből is az olcsót használom. A Dm-ben vettem a Dontodent tablettát is, 12 Ft-ra jön ki egy darab, és 180 van a csomagban.
Nem hagyom benne sokáig a fogsort, még 5 percig sem, de meleg, majdnem forró vízben oldom fel a tablettát. A fogsortisztító fogkefével alaposan megsikálom, utána megint csak jó meleg vízzel leöblítem, és azóta nincs vízkő a fogsoron.
Sziasztok
Két napja kaptam meg a teljes alsó felső kivehető fogsoromat.
A felső nagyon jó, nem kell rögzíteni, de az alsó..
Ha telinyomom ragasztóval akkor jó, de a bal szélen egy kicsit nyom ha eszek. Vettem a alsó fogsor rögzítő ragasztó csíkot, de nagyon nem tudom hogyan kellene használni .
Kinek mi vált be az alsó rögzítésre? Mennyi ideig maradt a helyén? Enni hogy lehetett vele?
szia, mivel az első garnitura fogsorom nem lett passzos ezért a felső lemozdult ragasztó nélkül, és kénytelen voltam ragasztani sokáig. ha neked nem mozdul le a felső akkor nem kell ragsztani, de jó lenne valamit csinálni azzal hogy tör mert előb utóbb kikezdi az inyed és az nagyon fájdalmas.
A fentiek miatt nekem jobb volt ragasztani és ugy megszokni, majd később béleltettem alá és nem kellett utána ragasztó.
Az alsó fogsorom nekem soha nem billent ki és nem is kellett hozzá ragasztó, de lehet nekem vastagabb az inyem ott alul.
A fogtechnikus azt mondta jó vizbe tenni a kiszáradás nem tesz jót a fogsornak, és néha tenni kell bele tisztitó tablettát, nekem corega van .
szia, én egész nap hordom a vertexet, de nekem a szájégéssel vannak gondok, közepesen érzem, nem ugy mint a hagyományosnál, annál durvább.
Sajnálom hogy neked sem jó, lehet igazittatni kellene neked ha sebeket csinál.A műanyag iz ellen lehet rágózni vagy cukorka szopogatás, de tudom nem lehet egész nap,,,
További ajánlott fórumok:
- 100 kiló vagyok, szeretnék lefogyni, segítsetek!
- Terhességi teszt, leghamarabb mikor lehet pozitív? Segítsetek!
- Férfi meddőség! Segítsetek!
- Egyedül akarom végig csinálni! Mire vigyázzak? Tapasztalt anyukák segítsetek!
- 2 gyerekes Anyukák, segítsetek gondolkodni, kérlek!
- Rágtam a finom cukormentes sütit és kijött a műfogsorom ....