Műfogsorosok segítsetek!!! (beszélgetés)
Boldog Újévet kívánok én is!
Jaj Te szegény László! Rosszul választottál fogorvost. Elsősorban az ínyedet kellett volna helyrehozatni szájsebészeten. Javaslom Pesten a Mária utcai rendelőt, - ha az nehezen megközelíthető számodra, keress a lakhelyedhez közelebbi fogászatot, ahol szájsebészet van.
Az én fogsoromat szájsebész/fogorvos készítette 2011-ben, - megszenvedtem a csontfeltöltést és egyéb macerákat, - jó és szép lett a fogsorom, - azóta semmi problémám nincs.
(Nekem nem jött be az ideiglenes "klasszikus protkó"!!!)
Köszöntöm a Hoxa.hu fogfájásra immunis fórumozó Hölgyeket, Urakat!
Új vendég vagyok a ”csapatban”, ezért engedjék meg, hogy Boldog Újévet kívánjak mindnyájuknak és egyben fájdalom mentes rágást a 2020-as évre.
Sajnos már az én harapásom sem riasztja el az unokáimat (ezért vissza is élnek vele). 😊
Olvasgatom a hozzászólásokat és látom, igen sokan megszenvedték mire eljutottak a „fájdalom” mentes boldog állapothoz. Én sajnos igen rossz genetikát örököltem a felmenőimtől, de szerencsére csak a fogazat szempontjából. Ma már belenyugodva a helyzetembe, igen jól viselem a több funkciós mobil rágókészletemet. Az elején mindent elkövettem annak érdekében, hogy elkerüljem a fix fognélküliséget. Budán, a II. kerületben…. Beültettem alulra 4 db implantátumot, akkor még 100 ezer/ db volt az ára. Már a beültetéskor, a Body Buildinges Dr. Úr bele is tört egyet az állkapcsomba (de mire azt kivésték...!), aztán a négy darab sem volt egyforma, ekkor már éreztem, hogy rosszhelyen járok, de nem volt mit tennem (csak ültem mélyen a fémig süppedve), nem léphettem vissza! Begyulladt az alsó ínyem, 2 db implantátum egy héten belül kilökődött, egy mozgott és egy fix maradt. Iszonyú fájdalmam volt, enni nem tudtam, inni is csak langyosat! Aztán kivetettem még azt az egyet is.
Volt még pár ötletem, azokat is végig csináltam, de végül mégis maradt a klasszikus protkó. :) Üdvözlettel: Juhász László Budakalászról
Nem csak a fogkő, hanem a tabletta maradványa, fehéren, a tisztítós dobozon is látható.
Lehet ám, hogy citromsav lesz a fogkő-tisztító, és esetleg utána hagyom kicsit ázni Listerine-es vízben.
Én is kipróbálom majd a citromsavat, ma, alapos megnézés után nem találtam elegendőnek a tablettás tisztítást.
Egyébként a fogtechnikus is az enyhe savat ajánlotta.
A kapargatás nem jó ötlet, mert megkarcolja a fogsor anyagát, még jobban le tud rakódni rá a fogkő.
Bevallom, 9 éve, mikor szembesültem a fogkő problémával, először én is kemény tárggyal, majd kihegyezett gyufavéggel próbálkoztam. Mivel vízkőtelenítésre előtte is használtuk a citromsavat, kipróbáltam, bejött!
Persze, az ecet is oldja, "mellékhatásait" nem ismerem.
Én is csak ruhát öblítek, és napi szinten mosom ki vele a desztilláló készüléket.
Mikor felvetettem arra gondoltam, ha nem károsítaná a fog anyagát, talán a kapargatás helyett jó lehet áztatni benne.
A ragasztó kitölti a fogsor alaplemeze és az íny, és vagy szájpadlás közti rést, segíti, tömíti a vákuum jobban megmarad! Lényegében nem ragad, hanem a vákuumot tartja fenn!
A zárásból következik, az ételt sem engedi alámenni!
Ennek ellenére én évente egy tubussal sem használok el belőle, nem biztos, hogy egészséges ez a vegyi anyag bevitele a szervezetbe.
Nekem a fogtechnikus úgy mutatta, hogy az íny helyére, a vájatba kell a ragasztót tenni, vékonyan.
Én teszek a szájpadlásra is, főleg az előbb leírtak miatt.
Elvileg a ragasztó egy darabig távol tudja tartani az ételt, ami alámenne.
Nem tudom, az akril és a fém hogy reagál az ecetre, én csak azt tudom, hogy én hogy reagálok:
Meg se veszem a boltban. Úúútálom.
Elvileg a fogsort a vákuum tartja a helyén. Azaz a műanyag és a szájpadlás. illetve az íny közötti tapadás.
Ha ezt a leves megbontja, persze hogy lecsúszik.
Nálam nem megy minden alá, de valamennyi igen, mert bal oldalon eleve el is áll a szájpadlásomtól. (Még mindig nem mentem vissza igazíttatni.)
Ha jobban odasimul, akkor nehezebben megy alá bármi.
Az 1091. ben leírtam a citromsavval kapcsolatos tapasztalatomat, és azt, hogy a fogtechnikus is javasolta a használatát.
Az ecet is sav, kérdés, hogyan reagál rá a fogsor anyaga?
Az enyém részleges fogsor fent és lent is, fémet és akrilt is tartalmaz. Ezt nem károsítja a citromsav.
November közepén rendeltem, most néztem meg.
Nem ragasztok naponta, azt hittem, így tovább tart. De jobb lett volna inkább kétszer is ragasztani napona, nem csak akkor, ha megyek valahova.
Nincs rajta, hogy felbontás után meddig használható.
Újabb tapasztalatom:
A műfogsorragasztóval nem érdemes spórolni, mert idővel elveszíti a ragasztóerejét.
Még a fél tubus megvan, és már nem sokat ér, az elején pedig egész napra jó volt.
Boldog új évet, és nagyon jó egészséget kívánok minden kedves fórumtársnak!
Szeretettel: Judit
További ajánlott fórumok:
- 100 kiló vagyok, szeretnék lefogyni, segítsetek!
- Terhességi teszt, leghamarabb mikor lehet pozitív? Segítsetek!
- Férfi meddőség! Segítsetek!
- Egyedül akarom végig csinálni! Mire vigyázzak? Tapasztalt anyukák segítsetek!
- 2 gyerekes Anyukák, segítsetek gondolkodni, kérlek!
- Rágtam a finom cukormentes sütit és kijött a műfogsorom ....