Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Műfogsorosok segítsetek!!! fórum

Műfogsorosok segítsetek!!! (beszélgetés)

❮❮ ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... ❯❯
1149. macliz (válaszként erre: 1148. - Kriszta.g)
2020. máj. 11. 20:56
Nekem nem mozog egyáltalán, ha jól van levéve a minta akkor annak passzolni kell, evéskor sem mozdul le meg ki, meg semmi gond vele, csak nekem az emlitett égés az megvan sajnos, a nagyságát meg meg lehet szokni, amikor megkaptam az első kivehetőset akkor meg sem birtam szólalni , mert olyan sok helyet kitöltött a számban, nameg a hányingert is le kellett küzdjem, de az egy másik történet,,, a lényeg hogy megszoktam, meg nem tör semilyen kapocs, nem hólyagzik fel az inyem , amikor este kiveszem nagyon jó érzés, majd csak reggel teszem vissza addig vizben van, vagy tisztitó tablettás vizben. Az érdekes még az hogy amikor kiveszem este a fogam, akkor az égés még meg marad vagy 2 órát és csak lassan hagyja abba, reggelre teljesen elmulik, de ugye kezdődik a nap és kezdődik minden előlröl.
1148. kriszta.g
2020. máj. 11. 12:14
Macliz mitől jobb? Az még jobban lötyög még nagyobb és keményebb. És ki se lehet venni mert akkor nincs fogam. Azért szenvedtem ennyit hogy azt elkerüljem. De sajnos úgy tűnik nem fogom mert az első fogak sorvadás miatt nem bírják tovább.
1147. macliz (válaszként erre: 1146. - Kriszta.g)
2020. máj. 9. 19:18
Én akkor is ezt mondom amit régen, ha ennyire szenvedsz vele akkor jobb lenne a teljes kivehetős, persze az is tör ha rosszul van megcsinálva, pl a vertex ami most van sokat kellett csiszolni ott helyben korrigálta a technikus.
1146. kriszta.g
2020. máj. 9. 10:43
Nekem is ég tőle a szám. És mindennek műanyagíze van. Az ételek ízét nem érzem. Még mindig jobb amikor az ínyemen eszem. De ha elöl már nem lesz fogam akkor már muszáj ezzel. Tavaly vagy ötször reszelték meg de annyira tör hogy fekélyes a szám. Szerintem ez nem normális. De azt mondják nem tudnak rajta többet csiszolni. A kapcsoknál meg hátul a nyelvemnél. Másnak is ilyen a vertex? Lehet h a fémkapcsos ami a fogon kapcsolódik nem tör ennyire. De ez borzalmas.
1145. Bártfai Andrea (válaszként erre: 1143. - Kriszta.g)
2020. máj. 9. 07:40
:(
1144. macliz (válaszként erre: 1143. - Kriszta.g)
2020. máj. 8. 21:45

szia, én egész nap hordom a vertexet, de nekem a szájégéssel vannak gondok, közepesen érzem, nem ugy mint a hagyományosnál, annál durvább.

Sajnálom hogy neked sem jó, lehet igazittatni kellene neked ha sebeket csinál.A műanyag iz ellen lehet rágózni vagy cukorka szopogatás, de tudom nem lehet egész nap,,,

1143. kriszta.g
2020. máj. 8. 09:38
Sziasztok. Még mindig nem megy a protkó megszokás. De sajnos az első fogaim is tönkrementek így muszáj újra kezdenem a megszokást. De két órát benn van a vertex fogsor és olyan sebeket csinál hogy egy hétig nem bírom visszatenni. A felső szorít az alsó mozog. Nem szólva a műanyag ízről. Annyira undorító hogy folyton hányingerem van. Aki ezt bírja egész nap az egy hős.
1142. Bártfai Andrea (válaszként erre: 1141. - Tecup)
2020. ápr. 12. 23:34
:(
1141. tecup (válaszként erre: 1136. - Bártfai Andrea)
2020. ápr. 12. 21:04
köszi,de nekem nem lehet beültetés a cukrom miatt nem csinálják meg ,kettőt be se tesznek csak 4 db alulra.
1140. tecup (válaszként erre: 1139. - Kriszta.g)
2020. ápr. 12. 21:03
nekem volt varplast ami nagyon jó volt,a legjobb,több mint 10 évig .utána hagyomásnyos akril volt,az nagyon merev nagyon feltörte mindig a szám ,aztán 3 év után ketté tört felül,ezért azt hittem ez az új vertx jó lesz mert hogy nem törik el.de tévedtem ,nagyon rossz.ráadásul átlátszó az iny és mikor beteszem lila lesz az egész inyem,szóval el is lilul. az átlátszót nem ajánlom senkinek ,csúnya. az oldalon úgy reklámozzák kiválaszthatod a fogakat pl...hát nem lehet! elmondtam milyen fogakat szeretnék,persze köze sincs hozzá ,nem azt kaptam. sajnos rá voltam erre kényszerülve most igy kifizettem egy vagyont.már nagyon megbántam .
1139. kriszta.g
2020. ápr. 11. 10:40
Tecup nekem az első fogsor és azért vertex mert ennél nem kellett fémkapocs. Elől kapcsolódik és pici fogaim vannak a fémkapocs teljesen világít a számban. Kipróbáltam és vállalhatatlan ronda. 40 éves csajnak. A vertex viszont tényleg ilyen ahogy mondod. Homokízű az állaga porózus és csúnyák is benne a fogak. Enni nem lehet az alsóval. Neked milyen volt még? Melyik volt jobb? Miért váltottál vertexre? Most nekem teleszkóp jön alulra de fogalmam sincs mikor. Addig se mosoly se rágás.
1138. Guruljka (válaszként erre: 1136. - Bártfai Andrea)
2020. ápr. 8. 05:51
Én olcsó ragasztót használok. Havonta 400 Ft körül van a déemes.
1137. Guruljka (válaszként erre: 1130. - FMiki)
2020. ápr. 8. 05:51

Nekem is részleges alsó-felső van.

Azt hiszem, elég jól megszoktam. De nagyon kell vigyázni az étkezésnél pl. a hőfokra, mert ha a felsőnél, a szájpadlás rész alá megy a forró étel, még kiköpni se tudod hirtelen. Jobb az óvatosság!

A másik, amire nem számítottam, az az, hogy kevésbé érzem az ízeket, mert az ínyem ugye nagyrészt fedve van.

Én régóta voltam már egyre kevesebb foggal, már alig vártam, hogy legyen. Az első napokban mégis furcsa volt, hogy tele van a szám műanyaggal.

Összeségében mégis jó, hogy van, emberszámba vehetem magam. Lassan (szeptember vége óta van)már megszokom, hogy bármikor elvigyorodhatok. Ez nagyon jót tesz a lelkemnek!

Viselési problémáim nem voltak. Igazításra mennék, a lehetne, de lehet, hogy halogatnám. Most már megszoktam azt a kis billegést.

1136. Bártfai Andrea (válaszként erre: 1135. - Tecup)
2020. ápr. 8. 01:52
A ragasztó nagyon drága, - vállalj be 2 implantátumot.
1135. tecup
2020. ápr. 7. 20:27
sziasztok! nekem nem jött be a vertex, két nap után kijöttek a fogak az alapból,mindenhol domborítva van ezáltal jobban sejpítek,se beszélni se enni nem tudok vele. ha ételt veszek a számba olyan mintha homokot rágnék ,szóval ez az anyag nem jó szerintem,hiába törhetetlen,az alsóhoz mindenképp ragasztó kell mert ahogy kinyitod a szád ki is esik.részemről rettenet ,sok fogsorom volt már ,de egyik sem volt ilyen rossz,ráadásul egy vagyonba került ,de hát ki gondolta volna hogy egy rémséget kapok.
1134. Bártfai Andrea (válaszként erre: 1133. - Kriszta.g)
2020. ápr. 4. 03:29
:( jajjjjj
1133. kriszta.g
2020. márc. 16. 15:16
Pandamaci pont a te helyzetedben vagyok a dokim próbál rávenni az implantra de nincs pénzem és nem is lesz. A teleszkópost én talán megpróbálnám a helyedben először. A teljes kivehetősre ráérsz még. Nekem részleges kivehetős van rémes. De egyéni hogy ki mit tud megszokni. A teleszkópos jobban tart de átmeneti megoldás a teljes fogsor előtt. Nekem most az alsó fogaim majdnem teljesen elfogytak már lehet h nálam is a teleszkóp jön. Most a vírus miatt nem is fogadnak itt vagyok fog nélkül.
1132. macliz (válaszként erre: 1131. - Bártfai Andrea)
2020. márc. 6. 20:10
szia, ugy értettem hogy a kivehetős fajta van 8 éve, de a második garnitura, de nem azért mert nem volt jó az első, hanem azért mert a sima akril égette a számat, de most a vertex is uj kora óta, kiderült hogy a vertex is akrilból van, csak más eljárással készült, nem annyira égeti mint az első fogsorom, de éget, télen nem érzem annyira, inkább tavasztól őszig,,,,
1131. Bártfai Andrea (válaszként erre: 1129. - Macliz)
2020. márc. 6. 03:43
Akkor nagyon jó fogorvosod volt és annak remek fogtechnikusa! Sajnos nem mindenkinek jön így össze...
1130. FMiki
2020. márc. 5. 06:05

Sziasztok. Tudom,hogy sokszor elhangzott kérdés, a kivehető fogsor megszokása. Most kerültem ebbe a helyzetbe, és rettegek , hogy nem sikerül.Tanácsokat szeretnék kérni.Kinek,hogy sikerült, valóban borzasztó? Alsó felső lessz.

Köszönöm

1129. macliz (válaszként erre: 1128. - Pandamaci39)
2020. márc. 3. 20:40

szia, elég nagy a szórás árban, nem tudom milyen a teleszkópos, de nekem kivehetős van alul felül teljes, én azt mondom ne verd magad költségbe, a kivehetős tökéletes! Nekem 8 éve ez van és stabil , nem mozdul le és nem mozdul ki.De ez csak vélemény saját tapasztalatból, a végső döntés a tied.

sok sikert!

2020. márc. 3. 00:08
Sziasztok. 40 múltam. Mindig mostam, ápoltam a fogamat. De sajnos odáig jutott a fogromlásom a felső fogsoromnál, hogy max 2 fogam menthető. Fogcsináltatás előtt állok. A fogorvosnak 2 ajánlata, ill 3 volt. 1. Implantálás... Ez anyagi okok miatt kilőve, gyári melós vagyok. 2. Teleszkópos kivehető fogsor 280000 Ft. 3. Kivehető fogsor 140000 ft. Szerintetek mi ill. Melyik a jobb?
1127. macliz (válaszként erre: 1125. - Lily2)
2020. febr. 13. 15:32
Csinálj allergiatesztet a vertex re mert nekem a vertex is égeti a számat. Több éve kezdett el égetni a hagyományos akril kivehető fogsorom, azt hittem a vertex jobb lesz, fe nem!!!!!! Ugyanugy égeti a számat, télen még hagyján de nyáron förtelem.
1126. Bártfai Andrea (válaszként erre: 1125. - Lily2)
2020. febr. 13. 03:11
Az a jó, hogy Te is már egyenesben vagy! Gratulálok!
1125. Lily2
2020. febr. 11. 00:59
Sziasztok! Még új vagyok, de a témában sajnos nem. A kálváriát borzalmas hosszú , a lényeg hogy hosszas szenvedés után kaptam egy protézist két kis fémkapoccsal, felül csak a két szemfogam maradt meg. Hosszas szenvedés után fogászati allergia vizsgálaton kiderült hogy nikkel, kobalt allergiák van. Sokmindent másra is jött allergiás reakciò, viszketett is nagyon, de utolsò nap mikor a végeredményt olvasta le az orvos akkor ez a kettő maradt pozitív. Fogtechnikus kivette a fémkapcsokat...gondoltam én gond egy szál se..túl azon hogy a proton sosem törte fel az inyen és kimondottan jó érzés viselni, közel 12 óra viselése után ismét jöttek a tünetek..ég a nyelvem de kb mint mikor a forró levessel odaegeti az ember, nincs nálam és mintha melegednek fel...kivettem másnap reggelre csillapodott minden. Szépen eljutottam addig míg szimplán csak akkor vettem be ha enni akartam de most már arra a 10 percre sem tudom mert a nyelvem teljesen kiszárad tőle. Elkezdtem szedni a B vitamin komplexet, egy hét alatt szinte teljesen elmúlt ez a hónapok óta különösen borzalmas érzés, a protkom nem vettem a számba közbe. Most a Vertex thermosense protézis kerül kipróbálásra, ez egy teljesen monomer mentes fogyott elvileg allergén mentes, minimálisan rugalmas, torhetetlen, alabelelheto , javítható stb stb..Pár hónap múlva beszámolok majd hogy milyen . Remélem kényelemben lesz olyan mint a mostani volt, mint ahogy azt is remélem hogy tudtam pár ötletet adni annak aki hasonlóról szenved.
1124. Bártfai Andrea (válaszként erre: 1123. - László54)
2020. jan. 24. 01:33

Boldog Újévet kívánok én is!

Jaj Te szegény László! Rosszul választottál fogorvost. Elsősorban az ínyedet kellett volna helyrehozatni szájsebészeten. Javaslom Pesten a Mária utcai rendelőt, - ha az nehezen megközelíthető számodra, keress a lakhelyedhez közelebbi fogászatot, ahol szájsebészet van.

Az én fogsoromat szájsebész/fogorvos készítette 2011-ben, - megszenvedtem a csontfeltöltést és egyéb macerákat, - jó és szép lett a fogsorom, - azóta semmi problémám nincs.

(Nekem nem jött be az ideiglenes "klasszikus protkó"!!!)

2020. jan. 12. 22:16

Köszöntöm a Hoxa.hu fogfájásra immunis fórumozó Hölgyeket, Urakat!

Új vendég vagyok a ”csapatban”, ezért engedjék meg, hogy Boldog Újévet kívánjak mindnyájuknak és egyben fájdalom mentes rágást a 2020-as évre.

Sajnos már az én harapásom sem riasztja el az unokáimat (ezért vissza is élnek vele). 😊

Olvasgatom a hozzászólásokat és látom, igen sokan megszenvedték mire eljutottak a „fájdalom” mentes boldog állapothoz. Én sajnos igen rossz genetikát örököltem a felmenőimtől, de szerencsére csak a fogazat szempontjából. Ma már belenyugodva a helyzetembe, igen jól viselem a több funkciós mobil rágókészletemet. Az elején mindent elkövettem annak érdekében, hogy elkerüljem a fix fognélküliséget. Budán, a II. kerületben…. Beültettem alulra 4 db implantátumot, akkor még 100 ezer/ db volt az ára. Már a beültetéskor, a Body Buildinges Dr. Úr bele is tört egyet az állkapcsomba (de mire azt kivésték...!), aztán a négy darab sem volt egyforma, ekkor már éreztem, hogy rosszhelyen járok, de nem volt mit tennem (csak ültem mélyen a fémig süppedve), nem léphettem vissza! Begyulladt az alsó ínyem, 2 db implantátum egy héten belül kilökődött, egy mozgott és egy fix maradt. Iszonyú fájdalmam volt, enni nem tudtam, inni is csak langyosat! Aztán kivetettem még azt az egyet is.

Volt még pár ötletem, azokat is végig csináltam, de végül mégis maradt a klasszikus protkó. :) Üdvözlettel: Juhász László Budakalászról

1122. Krisz9
2020. jan. 12. 17:24
Sziasztok én nem szeretem a ragasztot hányingerem van töle also felsö protézisem van a felsö jol tapad az alsó kicsit mozog de ragasztotam de nem birtam az evésnél mind két oldalat terhelem úgy lassan tudok eni egy honapja csináltatam féltem is az alsotol de nem anyira borzalmas már kezdem megszokni ez a 2 dig alsom az elsöt használni sem tudtam ki eset a számbol nagy is volt mintát szarul veték le a mostani jó! Citrom savba szoktam néha teni tabletába mikor mékbe de ecetes vízbe is lehet a fogtechnikus mondta ,hogy lehet!
1121. Guruljka
2020. jan. 5. 22:29

[link]

Lehet válogatni!

1120. Guruljka (válaszként erre: 1119. - 7526c94c62)
2020. jan. 5. 22:15

Nem csak a fogkő, hanem a tabletta maradványa, fehéren, a tisztítós dobozon is látható.

Lehet ám, hogy citromsav lesz a fogkő-tisztító, és esetleg utána hagyom kicsit ázni Listerine-es vízben.

[link]

❮❮ ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook