Most megy ötödikbe a gyermeked? Beszélgessünk! (beszélgetés)
Bencééknek ma kiosztották a Vuk felmérőt, ötös alát kapott, nyelvtanból pedig egy 4/5-öt a főnév szabályra.Holnap Mikulásbuli, már ma díszítették a termet:-)
Sziasztok!Barbara ma 5/-t kapott hangos olvasásból.Én örültem,ő nem annyira,de azt mondta,ez egy fokkal,jobb,mint az előző,mert az 4/5 lett:))
Szombaton Bencéék mennek suliba, és majd 19-én is. De így 20-tól már téli szünet lesz náluk.
Amikor én voltam gyerek a mi sulinkban is volt énekből felelés, ami nagyon ciki volt, főleg a mutáló elcsukló hangú fiúknak...
Lényeg, hogy szereti! Egyébként ötöst kapott ma énekből:-)
Hm, hát a Tankcsapda nem pont az a zene, amitől javulni fog a hallása. ;)
Fejleszthető, de csak egy bizonyos szintig. HA nincs érzéke hozzá, igen nehéz. NA meg valljuk be, nem is igazán akarok operaénekest faragni a gyerekemből, hiszen más területen zseniális kis elme. Szóval nekem bőven elég, ha az összjegyét nem rontja el az éneklés. Lehet, hogy most bután hangzik, de így van. Szeret énekelgetni itthon is (bár a Tankcsapda nem igazán népzene kategória:-))nem is vesszük el a kedvét.
A hallás és a ritmusérzék fejleszthető ám. :) Csak nem szabad elvenni a gyerek kedvét az énekléstől. A fiaméknál pl elsőben másik tannéni tanította az éneket, és egyenként felszólította őket. :( Jó nagy görcsöket okozott ezzel a jó hallásúakban is. Aztáén szerencsére lecserélték őt, és most nagyon jól telnek az énekórák. Náluk csak piros pontot lehet kapni énekből, a fiamnak van már 68, épp tegnap mesélte. :))) Ezzel ő vezet. :P
igen és tegnap még azt is újságolta, hogy mindenki kérdezte hogy mi van vele, sőt még az imádott fiú is érdeklődőtt
Gyorsan utoléri majd a többieket!Biztosan hiányzott már neki is a suli.
Danci még a hiányzását pótolja,de aranyos a tanár néni és türelmes vele
Bencéről sem mondhatom el, hogy abszolút hallása van:-) Három egymás melletti ré három hangon szól nála. Na de ha ezt hiányzik egyesével hallgatnia tanár néninek, tegye!Első két évben éppencsak énekelgettek valamit, most harmadikban pedig kottaírás van házinak, vagy pl, kottamásolást osztályoztak a múlt héten.
Néha olyanokat olvasok, hogy megdöbbenek rajta...Énekből felelés???! Hiszen az azért van, hogy megszerettessük a muzsikát, az együtténeklés öröméért. És akinek nincs hallása, ritmusérzéke az is szeretheti. Minek azt osztályozni?
Ettől tartottam én is:-)
Bence magyardolgozata a népköltészetből négyes lett, mert összekevert két szólást és közmondást. Ma a Vukból írnak, és énekből felelnek. Még a lépcsőházban is a Megismerni a kanászt szolmizálta reggel, ahogy ment lefelé a lépcsőn:-))))
Szoktam találni hétfőnként pénteken otthagyott úszáscuccot. Elég jó szaga tud lenni!
Nyugi, biztosan nem tart örökké a szétszórtság. Tudom, nem vigasztal, de Bencének is hamarabb jár az esze a kártyáin(Ő is focisat gyűjt)mint a felszerelésén. Pénteken pl. vígan hazamasírozott a suliból, kérdem tőle, hol az úszáscucc? Akkor kap a fejéhez, hogy azt bent felejtette. Gyorsan ültünk kocsiba, hogy még nyitva legyen a terem, mert ma megnézhette volna a melegben bedunsztolódott vizes felszerelését!
Sziasztok!Mostanában nem voltam,ledöntött a lábamról a betegség:((
Barbaráék is adnak elő karácsonyi műsort.Angyalka lesz:)
Reni!Kicsit szétszórt,ne aggódj,az én hetedikes fiam is itthon hagy ezt,azt!A hármast meg kijavítja.Nem lehet mindig jó napjuk!
Gyöngyi!Ezen el vagyok ámulva!Hogy lehetnek ilyen szülők?Nem értem:(
Sziasztok!
Azért nem voltam,mert a 7 végén a kis szobát festtettük,meg tapétéztattuk,szép lett....
Dani pénteken meghozta az első hármasát,környezetből,a sünből......
Nem repestünk érte,ezért elmonduk,szedje össze magát.....
Egyébként meg már reggel telefonált a tanár néni,hogy Dani itthon hagyta a diákját a holnapi sorváltó versenyhez,amihez ma pakolt be......
El van csúszva a gyerek rendesen.....
Nagyon félek a héttől.Már a hétfő reggel nem úgy sült el.
De a focis kártáira volt esze,párom kel reggel Danihoz,s mondta,hogy háborgott Dani miért nem viheti el.... És ha ellpoják,vagy elveszik Tőle,vagy elhagyja?????
Na,a kártátyára lett volna esze.
De a sorváltóhoz a kitöltött papírt és a diákját itthonhagyta + mára pakolt be cuucot,ruhát,mikor holnap lesz......
Netek szép hetet!
Senki nem járt erre? Mindenesetre szép napot és vidám hetet kívánok mindenkinek!
Tavaly Bencéék is betlehemes játékot mutattak be, a drága gyermekem volt Menyhárt király:-) Eszébe se jutott senkinek tiltakozni, sőt ahol tudtunk, ott segítettünk a készülődésben. Holnap délelőtt mézeskalácsozunk a pénteki bulijukra:-)
Én sem gondoltam, hogy ez sértheti valakinek is a világnézetét. Ez egy 1900-as évek elejéről való erdélyi betlehemes.
szerintem is, és a gyerekek is nagyon szokták élvezni
Mindenhol vannak sajnos ilyen arcok. Pedig de szép is egy ilyen betlehemes játék, függetlenül vallástól, hovatartozástól.
komolyan mondom nem értem ezeket a szülőket...
Nálunk a Kincskereső kisködmön a kötelező olvasmány, de még a nyáron ki kellett olvasni.
Erre jobb, ha nem is mondok semmit. Primitív gondolkodás, de nagyon....., és szomorú.
Sziasztok! Képzeljétek az osztályommal idén betlehemes játékot adunk elő és az egyik szülő megtiltotta a gyerekének, hogy szerepeljen, mert ők nem vallásosak! Egyébként az osztály nagyobb része nem az, de nem volt még ebből gondom az elmúlt 20 év során!
sziasztok!
nálunk is a Vuk lesz, de most még nem kell belőle olvasni
Igen, mindenhol más a kötelező olvasmány, tanára válogatja, ki mit választ. Nekünk csak szeptember végén mondták meg, mi lesza kötelező, őszi szünetben kellett elkezdeni. A tanárnő azt mondta, nem ellensége önmagának, egyszerű kis kérdéssort fog összeállítani a könyvből:-)
További ajánlott fórumok: