Mit szóltok, hogy az egyiptomi tragédia áldozatainak gyűjtést rendeznek? (beszélgetés)
Igazad van!!
De, akik nem hajlandók tudomásul venni a tényeket - csupán azért, mert tudomásuk van ennél nagyságrendekkel drágább utakról - azoknak úgyis hiába érvelsz.
A magyar lakosság fele/kétharmada nem hogy nem engedhet mag magának ilyen utat - NEM ÉVENTE, HANEM ÉLETÉBEN EGYSZER SE - az számukra nem érdekes!
Mondják/írják a magukét rendületlenül!
Az átlag magyar ember - két kereső, két gyerek, panel - talán életében nem fogott együtt ennyi pénzt a kezében, nem hogy évente el tudna költeni - CSUPÁN NYARALÁSRA - ennyit!
Megtettem! Megnéztem az árakat. Nem térnek el attól az összegtől, amit egy korábbi hozzászólásomban írtam. Kb. 150.000,-/fő. A repülőjegyhez nyilván hozzátartozik még az illeték is, így valószínű közelebb lesz az 50 ezerhez, míg a szállodai költségekhez hozzájönnek az egyénileg válaszható programok költségei, a költőpénz, az előkészületek (bevásárlások, okmányok intézése, biztosítás, reptérig és hazautazás költségei pl. Pápa-Bp. reptér, a parkolóház költsége, stb.)
Legyél nyugodt, egy-egy fő költsége közelebb volt a 250.000,- forinthoz, mint a 150 ezerhez!
4 fő esetén ez könnyedén " verte" az egy milliót.
És a média szerint, az utasok nem először voltak itt, hanem minden évben, vagy itt, vagy máshol.
Aztán volt a pápai család, akit az ügyvéd nagyapa fizetett be maguk mellé. (Ők min. 6-an voltak)
Nyugi, nem májkrémen spórolta össze rá a pénzt.
De ismétlem NEM IRIGYKEDEK!
Attól pedig, hogy akadnak olyanok is, akik 3-4 milliós nyaralásra járnak évente, ezek még - az átlagemberhez képest - NEM CSÓRÓK!!!
Köszi.
:)
Nekem is volt egy ilyen nagy álomút,szintén a közalkalmazotti fizetésemből spóroltam össze, én voltam az egyetlen "csóró" ezen az utazáson.
De most,hogy már családom van,nem engedhetnénk meg magunknak.
Ebben igazad van,de nagyon sokan belföldön sem szállodába mennek,így lényegesen olcsóbb a nyaralás.
Az,hogy az alapár nem olyan magas,azért jön még hozzá a reptéri illeték,vízumdíj,belépők stb.S ha ezt családonként nézzük,nem olyan kis összeg.
De igazából ez lényegtelen is.
Itt most nem erről folyik a vita.
Hát mi sem...még a Balatonig sem jutottunk el, pedig nem csesszük el a pénzt, bár csak a férjem dolgozik-:( de van egy barátnőm 2 gyereke van, ott mind a két szülő dolgozik és még ők sem voltak nyaralni 13 év alatt egyszer sem!
Nekik is fontosabb volt a ház, és a ház körüli dolgok alakítása, építése. Mert nekik se tették a házat a szülők a seggük alá, mint ahogy nekünk sem.
Az lényegtelen,hogy gazdagok voltak-e.... A gyűjtést soha nem fogom megérteni.Nem,nem és nem.Önként mentek,eszük nem volt bizt-ra,stb.
Naponta halnak meg mondjuk a magyar utakon vagy akárhol is családfenntartók,nekik miért nem gyűjtenek?Költői kérdés...
folyt. itt egy másik fórum ugyanaz a vélemény megy, mint itt [link]
Alig van olyan aki egyet ért ezzel az adakozással.
Ez se volt "kutya":
1993. február 12-én történt súlyos baleset volt, amikor a pörbölyi általános iskolásokat Bátaszékre szállító iskolabusz a nem működő fénysorompó mellett ráhajtott a vasúti sínekre. A járműbe nagy sebességgel belerohant az épp késésben lévő, gyorsan haladó vonat. A szerencsétlenség során az autóbuszban 12 ember vesztette életét, köztük 11 gyermek, valamint az autóbusz vezetője, további 18-an megsérültek.
Ennek a kisfiúnak nagyon sok szeretetre van szüksége!Nem tudom sajnálni a rokont-rokonokat,ha anyagi okok miatt nem vállalják a nevelését.
Konkrét példa a környezetemben:szülők meghaltak,1 szoba-konyhában éltek a fiukkal és a nagymamával.A nagymama vállalta a felnevelését a gyereknek.Az osztálytársak irigykedtek,mert neki márkás cuccai voltak,extra műszaki cikkek,minden iskola által szervezett külföldi úton részt vett.Minden létező állami támogatást megkap:árvaellátás,gyermeknevelési támogatás,nem tudom milyen segély stb.(Nem kisebbség.)
Mégis egy sérült,lelkileg tönkrement gyerek :( Nincsenek szülei:( Nemrégiben a nagymama is meghalt :(
A keresztanyja magához venné (aki nincs túl rózsás anyagi helyzetben),de a férje nem akar a családba egy "lelkinyomorék" gyereket.
Ez a szomorú.
Persze igazad van,minden élettörténet más.Ez csak 1 példa.
a nemzetem megítélése miatt nem fogok adakozni.Románnak amúgy sem.De ez más kérdés.
Akinek akarok és tudok,segítek.Soha nem dobok ki ruhát,mindig rászorulóknak adom,pedig nekem is kevés van.Évekig gyűjtöttem a kupakokat,mikor melyik gyereknek kellett.Sorolhatnám még.
Vki írta,hogy a számlaszám a Frizbíben volt először megmutatva.Nem,ez nem így van,napok óta látható volt a tv2 képernyőjén.És van is rajta nem kevés pénz,amiből biztos kap a gyerek,de a javának már megvan a helye,mindannyian tudjuk hol,merre....
De itt történt velük a tragédia! Az ország és a nép megítélését jelentősen javíthatta, volna az önzetlenség!
Mégis mit tettünk értük, az emlékükért?
Igaz Balatonkeresztúri körforgalom mellett felállítottunk egy "ágast" kis harangokkal. Na ez is valami!
Írtam magyar utasokról is, akik külföldön szenvedtek balesetet!
Nem tudom erre emlékezhetsz-e:
-1982. szeptember 9. - Székesfehérvár külterületén, Szárazréten egy helyi autóbusz - a vezető hibájából - a vasúti átjáróban, ahol a fénysorompó nem működött, összeütközött egy vonattal. 16 utas meghalt."
Ezek iskolás gyerekek voltak egytől-egyig.
Ki gyűjtött a hozzátartozóknak akkor.
Egyetlen tábla hirdeti - a gyermekek nevével - a szörnyűséget a vasúti átkelő mellett. (Ha még megvan egyáltalán. 1984-ben még megvolt)
Katasztrófa a vörösiszap kiömlése volt, és ott is szépen elment a pénzünk, amit fizettünk.
Ott én is adtam, hogy legyen mit elsikkasztani!
De mennyivel jobban hangzik a katasztrófa, mint a tragédia.
Ez olyan, mint amikor írt az egyik behajtó cég az én mobilomra a 4 éve elhunyt keresztanyámnak, hogy Tisztelt xy! Szeretné, ha ön ellen kényszerintézkedést foganatosítanák?
Teszem hozzá, hogy összesen 10ezer forintról van szó, és ami nem is jogos.
Azt mondta erre a pszáf, hogy ezzel simán feljelentés tehetnék ellenük zaklatás címén!
Igazad van, Bár ez a baleset nem tartozik a KATASZTRÓFA körébe! (De utánanéztem, hogy jól tudom-e)
Tessék:
"A katasztrófa a szükséghelyzet vagy a veszélyhelyzet kihirdetésére alkalmas, illetőleg a minősített helyzetek kihirdetését el nem érő mértékű olyan állapot vagy helyzet (pl. természeti, biológiai eredetű, tűz okozta), amely emberek életét, egészségét, anyagi értékeiket, a lakosság alapvető ellátását, a természeti környezetet, a természeti értékeket olyan módon vagy mértékben veszélyezteti, károsítja, hogy a kár megelőzése, elhárítása vagy a következmények felszámolása meghaladja az erre rendelt szervezetek előírt együttműködési rendben történő védekezési lehetőségeit és különleges intézkedések bevezetését, valamint az önkormányzatok és az állami szervek folyamatos és szigorúan összehangolt együttműködését, illetve nemzetközi segítség igénybevételét igényli."
Itt inkább a TRAGÉDIA a helytálló szó.
További ajánlott fórumok:
- Egy gazember áldozatait keressük
- Csak nekem furcsa, hogy albérletben, bizonytalanságban élő, minden Ft-ot nehezen kiadó nők esküvőt rendeznek a párjukkal, és gyereket vállal
- 40. szülinapra meglepetés partit rendeznék, hogyan tudassam a meghívottakkal, hogy a fogyasztás önköltséges lesz?
- Hol érdemes egyiptomi fontot váltani?
- Békés megyében hol rendeznek baba börzét?Mikor?
- Csakis egyiptomi pamut törölközőt és ágyneműt használok.