Válás, válóper (beszélgetés)
A házasság alatt szerzett vagyon közös, függetlenül attól, kinek a nevén van.
Kivétel, ha az egyik fél örökölte, ajándékba kapta, illetve a már meglévő külön vagyonából vette.
Az ügyvédek - és más szolgáltatók - nem jótékonysági intézmények. Ők a bevételeikből élnek.
Nincs kevés pénzért, emberileg érzékeny ügyvéd, jogász ismerősöm aki válóperekben otthon van.
Kérdésem a következő: miért csak a férjed nevén van minden? Hogy alakult ez így?
Egy régi barátnőm is most válik. Ott az ő nevén van minden, a férj nevén semmi és egy gatyával ment bele a házasságba és a készbe. DE és mégis azt mondta a barátnőm által megkérdezett ügyvéd, hogy akkor is jár a férjnek 25%. 20 évig voltak házasok.
Sziasztok, csajok, hölgyek 💔
Szeretném a segítségeteket kérni, mert egy nagyon nehéz élethelyzetbe kerültem.
Egy hosszú kapcsolat után most válás előtt állok. A házasságunk alatt közösen építettünk valamit, amibe rengeteg munkát és lelket tettem, de sajnos minden papíron csak a férjem nevén van. Az utóbbi években komoly egészségügyi gondjaim lettek, emiatt dolgozni sem igazán tudok, és most teljesen bizonytalan lett a jövőm.
Szeretnék méltányos módon kilépni ebből a helyzetből, hogy legyen esélyem újra talpra állni.
Olyan válóperes ügyvédet keresek Budapesten (vagy környékén), aki megbízható, emberileg is érzékeny, és nem kér csillagászati összeget, ha valaki kiszolgáltatott helyzetben van.
Ha van olyan ügyvéd, akit személyesen is jó szívvel ajánlanátok, nagyon hálás lennék, ha megírnátok nekem.
Köszönöm előre is mindenkinek, aki időt szán rám és segít, most minden apró támpont számít. ❤️
További ajánlott fórumok:
- Jogi segítségnyújtás ingyen. Tud valaki ilyet? Sajnos telefonálni sem tudok. De válóper során ingatlan kérdésben szeretnék segítséget.
- Menniybe kerül egy válóper?
- Beengednek a bíróságra idézés nélkül vagy nem? A válóperemről van szó de idézésünk nincs!!
- SOS! A kézzel írt válóperes papír mintaszövege nincs meg vkinek?
- A válóper beadásásra kell hogy legyen megfelelő pillanat?
- Ismertek vérprofi válóperes ügyvédet Budapesten?