Mit szóltok, hogy az egyiptomi tragédia áldozatainak gyűjtést rendeznek? (beszélgetés)
Az "ilyen eseteknél" bajba jutott embereket minden érintett segíti (ahogy korábban is írtam)
Szó nincsen arról, hogy a magánemberek felajánlásai oldanák meg bármilyen gondjukat!!
Az árvizet és egyéb természeti katasztrófát pedig jobb, ha nem kevered össze a tragédiával!
A TRAGÉDIA nem azonos a KATASZTRÓFÁVAL!!! Még akkor se, ha a TV-ben is az ilyen "hangzatos" jelzőkkel illették is ezt az esetet!!!
Ezzel a kis összefoglalóval le is lehetne zárni a fórumot. Itt már nincs mit tovább ragozni.
Ezek tények, maximálisan igazad van!
Leírta már (legalább egyszer) hogy megtudja, mások miként vélekednek erről!!!
Azt is megírta, hogy miért kíváncsi erre?
Miért kellene 5 soronként ismételnie magát?!?
Most úgy írok, hogy nem volt időm az összes hozzászólást végigolvasni, de ígérem megteszem majd.
NEM LESZEK NÉPSZERŰ! (De most nem is ez a célom)
Azért annyit elöljáróban megjegyeznék, hogy nagyon sajnálok mindenkit, akit ez a tragédia bárhogy és bármilyen formában érintett!
Ennyit a részvétről, lássuk a tényeket!
1.) Semmi közöm más anyagi helyzetéhez, és ahhoz is már öreg vagyok, hogy bárkit is irigyeljek bármiért. (Egyrészt tudom mennyi munkával, vagy máshogy lehet összeszedni egy ilyen út költségeit, másrészt nekem is volt szerencsém olyan helyekre eljutni, ahova hazánkból nem sokan utaznak)
2.) Ha valaki azt gondolná, hogy egy ilyen útra - ami fejenként 150.000,- + programok költségei + költőpénz + előkészületek, bevásárlások költségei lazán el tud költeni egy 4 tagú család 1 millió forintot - bárki is "májkrémen élve" spórolja össze a pénzt, az NAGYON TÉVED! (De mint mondtam nem is érdekel, honnan vették rá a pénzt)
(Azt már nem is említem, hogy egy búvárfelszerelés mennyibe is kerül)
3.) Az azóta a médiából ömlő információ azért azt látszik alátámasztani, hogy a családok nagyrésze régebb óta ismerte már egymást, hiszen nem ez volt az első "ilyen" útjuk.
4.) Az említett családok (ahova az elhunytak tartoztak)nem a csóró népek közül kerültek ki! (Ügyvéd dinasztia, ékszerüzlettel rendelkezők, élsportolók, stb.)
5.) Ha ezt az utat itthoni és kinti utazási irodák szervezték, biztosítók biztosították - egyénileg és csoportosan is (gondolom az irodáknak is van felelősségbiztosításuk, a kinti fuvarozócég, akinek a buszával a baleset történt, az is kötött biztosítást, ha már egyszer utasok EMBEREK szállítására vállalkozik) akkor az összes bekövetkező kárért tessék teljes kártérítést nyújtani!!
6.) Mit enyhítenek az egyszerű emberek felajánlásai a balesetet szenvedetteknek? A halottakat nem támasztják fel, a sérülések se gyógyulnak gyorsabban, akkor miért is jó pénzt adni nekik?
7.) Ha minden embernek, aki balesetet szenved az országúton, vagy minden hozzátartozónak, aki elveszít valakit egy balesetben gyűjteni akarnánk, akkor mást se tehetnénk, mint csak gyűjtenénk!
8.) Miért illeti jobban meg az egyszerű emberek támogatását az, aki egy ilyen "utibalesetet" szenved, mint az, akit itthon ér valami?!? Csak azért, mert egy helyen sokan voltak, vagy mert messze voltak?!?
9.) Azok, akiknek az árvíz, vagy a vörös-iszap elvitte mindenüket, vagy leégett a házuk, odalett mindenük, na ők valóban KATASZTRÓFÁT szenvedtek, ők másként nem tudnak tovább élni! Oda valóban lehet és indokolt felajánlásokat tenni!
Száz szónak is egy a vége, ne segítsünk senkin :)
Ebben még egyet is lehet érteni végre. Igazságos, ugye?
Aki Egyiptomba megy nyaralni, az rohadtul nem pénzes ember.... Az egyik legolcsóbb úticél.
Háát, azért, gondolom, vagyunk egy páran,akiknek a nyaralás belföldön is elképzelhető, sőt, tudom, oylanok is vannak, akiknek itthoni nyaralásra se futja. Úgyhogy azért hadd ne sajnáljak senkit, mert Egyiptomra futotta csak. Nyilván azt nagyon sajnálom, ami történt, de ez nem függ így össze...
Jaja, el is gondolkodtam azon, hogy OK, akkor nem olyan rossz a gyűjtés, de ez a kisfiú úgy sem kaphatja meg a pénzt. Túl kicsi az egyedül élésre és pénzkezelésre.
Van valami a háttérben, lehet, de a rosszkörülmények nem indokolják a vacilálást, bár lehet, hogy a rossz háttér miatt a gyámügy mászna bele...
Épp tegnap gondolkoztam, hogy a legegyszerűbb problémára sincs segítség, pl.elhunyt hozzátartozó temetésének elintézése.
4 éve csak az, hogy kértem a hamvasztást, és hogy adják ki a hamvakat 100 ezer forint volt.
Látod, ez pont egy olyan dolog, ami egészen más megvilágításba helyezi a gyerek további történetét.
Most persze lehet azon vitatkozni, hogy micsoda görény, nem természetes neki, hogy majd ő felneveli, de nem tudhatjuk hogy mi az ő története. Lehet, hogy devizahiteles, azt nyögi, lehet, hogy már be is bukott, lehet hogy elvesztette a munkáját, vagy olyan kicsi a jövedelmük, hogy bármennyire szeretnék, nem tudják bevállalni.
Ahány ember, annyi élettörténet, és mindenki csak a sajátjában ismeri az igazságot.
Fórumtársak!
Ne vitázzatok a pénz sorsáról!
Adjátok nékem!
Itt jó kezekben lesz.
Ajaj...
Nem húztad fel túlzottan magad?
Erre szokták itt mondani, hogy akinek nem inge ne vegye magára. De te úgy ellenkezel, mintha valóban igazam lenne.
Pofátlanság? Miért is vagyok pofátlan?
Látod? Rögtön kijelentetted, hogy téged senki nem támogatott. Ugye milyen jól jött volna neked is egy kis adaomány?
És még sok embernek jól jönne a segítség...
És igen, valószínű, hogy én nem adakozok erre a célra, de azt gondolom, hogy itt sokan azok közül sem adakoznak, akik mélységesen együtt éreznek és jogosnak tartják ezt az egészet.
Egyébként tegnap a Frizbiben nyilatkozott valaki. Csak 1-2 percet néztem a műsorból, de látható volt a pasin, aki egyébként megrendült volt, hogy az árva elhelyezése problémát okoz a családnak. Nem tudnak megegyezni. Elgondolkodtam, ha én kerülnék ilyen helyzetbe, azaz ha a fiam egyedül maradna, minden pénz nélkül nem csak a rokonaim között, de a barátaim között is lenne rögtön jeletkező (tesóm, nénikéim, barátnőm). Így volt ez, amikor árvák lettünk mi is. Nem volt huzavona, egyértelmű volt, hogy a nagymamánk a jövőben az aki nevel minket. Persze jól jött volna neki is több millió, de ennek hiányában is szívesen tette, amit tett. A tegnapi 2 perc alatt viszont azt éreztem, hogy pénz nélkül egyik sem szívesen nevelné a gyereket...Remélem tévedek!
:)
Köszönöm!
és örülök, hogy azért ezt megtudtuk beszélni.:)
részemről is bocsi, ha személyes sértésként ért egyes hozzászólásom.:)
Nezd,"oregem"(ezt most nem sertesnek szanom,de igy kivankozik ki belolem),tisztelem,hogy ezt igy leirtad!
En nem banom,hogy ilyen parazs vita alakult itt ki.Meg a sertegeteseket sem!Egy ilyen temaban neha indokolatlanul is elszall az ember agya:)
A magam reszerol elnezest kerek(es veletlenul sem azert,amit ebben a hszben irtal).Igy erzem helyesnek.A sertegetesekkel meg amugy sem vagyunk elorebb.Ez sajna teny,ha igy lenne konnyu lenne az elet:)
486.-os hozzászólásom.
Jelentem, ez gépelési hiba.megnéztem.
Értem, hogy mit írsz. És köszönöm, ez nagyon korrekt hozzászólás volt.
Elhiszed nekem azt,ha aki adományozik, és így megfogalmazva írja meg a szemléletét,akkor ebben a fórumban nem lennének ennyire szöges ütközések?
(mert én végig az indokra a "miért" -re szerettem volna választ kapni, amire egy értelmes válasz nem született)Mármint a szükségességét akartam megtudni, mire is adnak.
Bár,én továbbra sem értek vele egyet,de most őszintén, ez volt az a hozzászólás,mindez ideáig, amire azt mondom,hogy korrekt, és elfogadom.
Te nem tudod az en nevem rendesen elolvasni:468-as hsz,ahol Bubus -nak szolitottal.De ez tok mindegy!Lenyegtelen!
Nem irtal nekem alpari stilusban?Dehogynem.szinten 468-as hsz,ostoba vagyok stb.De tudod mit ez is lenyegtelen,ha nem akarod belatni,hat ne tedd.Itt van minden feketen-feheren.
Terjunk inkabb vissza a fontosabb nagyobb problemakra,mintsem,hogy mit,hogy,milyen stilusban irtal nekem.Ez is lenyegtelen.
En nem alparisagbol sertegettelek,hanem azert hogy vedd mar eszre ilyet mas is tud,nem nagy dolog.Es ahogy en sem engedhetem meg ezt magamnak,ugyan ugy te sem!
Szukseget az latja,akinek adod,es ne mondd,hogy nincs benne egyutt erzes!Mert azt nem hiszem el!
Valahol megsajnalod a szerencsetlent,aki majd meg fagy a lakasaban,vagy akarmi,ez lehet mas dolog is.
Azt meg,hogy ebben az esetben te nem latod indokoltnak,hogy anyagilag tamogatva legyenek ezek a csaladok,az egy dolog.Lehet ok nagyon is szukseget latjak.Te(en se) ezt nem tudhatod innen a net elott ulve eldonteni,meg par cikkbol,hiradobol.
Aki adakozik,azert ad,mert segiteni szeretne.Ha esetleg a penz elkopik,amig odaer ahhoz a csaldhoz,akiknek szuksege van ra,akkor az sajnalatos dolog,de legalabb az adakozok megprobaltak segiteni.Az mar nem rajtuk mulik,hogy esetleg vannak olyan emberek,akik ido kozben lenyulnak a penzbol.Ez benne van.Lehet csak toredeke jut el a raszorulokhoz.Ilyen a vilag,semmiben sincs igazsag,ebben miert lenne?!De!!!
Az is lehet,hogy az egesz osszeg eljut a celkozonseghez.Ki tudja ezt?
En meg ugy vagyok vele,hogy ha elkuldok pl 500-1000 Ft-ot valakinek,es veletlenul nem er oda,akkor se banom,hogy elkuldtem!Persze azt sajnalom,hogy nem odaer akinek szanom,de ezt sajnos ugyse tudom meg soha se.De legalabb megprobaltam.Ez ez ebben a lenyeg!Legalabb sokak meg egyutt tudnak erezni,megmozdulnak.Megha esetleg nem is csak arra vagy oda kuldenek penzt ahova tenyleg totalisan indokolt lenne,akkor is!Mert az ilyen ember mashova is fog adakozni.Max 1000 Ft-ot "rossz" helyre kuldott el,na bumm!Inkabb 1x kuldjek "indokolatlanul" vhova,mint 1x ne,ahova igazan indokolt.
Igy mar erted,hogy hogy ertem?Es ezt most kivetelesen nem ironiaval megtoltve irom,hanem komolyan.
581.-es hozzászólás. Ahogy megszólítalak a következő: "kedves Bubu21!"
Olvasni azért még ilyen kései órákban tudsz?
Tény, sokszor gépelek el dolgokat,de ezt nem.
egy apró gondolat:ha valakinek adományozok, nem együttérzésből teszem, hanem mert szükségét látom.
A szükségesség, az "tény" szerű dolog.És igen, így valóban jogosabbnak ítélem meg.
De mivel ez esetben nem az anyagi szükség a lényeg,hanem esetlegesen más jellegű támogatás, gy egyáltalán nem érzem szükségét, sőt, mint annyi kommentemben megírtam, indokolatlan.
További ajánlott fórumok:
- Egy gazember áldozatait keressük
- Csak nekem furcsa, hogy albérletben, bizonytalanságban élő, minden Ft-ot nehezen kiadó nők esküvőt rendeznek a párjukkal, és gyereket vállal
- 40. szülinapra meglepetés partit rendeznék, hogyan tudassam a meghívottakkal, hogy a fogyasztás önköltséges lesz?
- Hol érdemes egyiptomi fontot váltani?
- Békés megyében hol rendeznek baba börzét?Mikor?
- Csakis egyiptomi pamut törölközőt és ágyneműt használok.