Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Mit szóltok, hogy az egyiptomi tragédia áldozatainak gyűjtést rendeznek? fórum

Mit szóltok, hogy az egyiptomi tragédia áldozatainak gyűjtést rendeznek? (beszélgetés)

❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
773. spinneli (válaszként erre: 769. - Michelle.r)
2011. nov. 16. 13:22

Ezt már leírtuk százan százféleképpen, de nem megy át...no de ez legyen a hőbörgők problémája.

:)

772. 02dd40895d (válaszként erre: 771. - Hmkati)
2011. nov. 16. 13:07

Egyetlen hozzáfűzni valóm van csupán.

Ezeket, amiket most te itt leírtál, kb. 100x leírtuk, leírták már mások is.

Nem biztos, hogy igazunk van, de mi is hasonlóan láttuk.

Persze működik az ellentábor is...

771. Hmkati
2011. nov. 16. 12:26

Ez a gyűjtés röhejes. Nem a szegények utaznak Egyiptomba. Mutatták a házát az egyik áldozatnak, luxus katagóiás. Az egésznek csak az lélektani hatás az alapja, hogy pénnzel fejzd ki a részvéted. Az sem indok, hogy 10 személynek nem volt biztosítása. Miért, ki hibázott, ha nyaralásra volt pénze ez nem sokkal dobta volna meg. Amúgy akinak volt biztosítása állta. az áldozatok hazahozatalát is. Itthoni kezelésük pedig a tb által töténik. Az sem indok, hogy az árván maradt gyerek taníttatása. Nem csóró család csemetéje.

Másrészt jáhat kártérítés a kinti utaztatótól is ha a sofőr hibázott, illetve ha nem volt megfelelő a jármű műszaki állapota, vagy a vezetői engedélye nem volt rendben. Sőt ha utóbbi bármelyike áll, bizony felel az itthoni utazási iroda is hisz nem győződött meg a kiutazók biztonságáról.

Szóval miért is van ez a gyújtés? Biztosak vagytok benne, hogy teljes összeget az kapja akinek szánják? Nem egyszer a befolyt összegről lejön az ügyintézés díja, adminisztrációs költség, munkabérek. Lehetett olvasni ilyeneket is.

770. a0c1361e44 (válaszként erre: 766. - Michelle.r)
2011. nov. 16. 11:25
Már nem tudom, hol láttam/hallottam. Háttér zajnak megy a TV amikor otthon vagyunk.
769. michelle.r (válaszként erre: 765. - Jamegabi)
2011. nov. 16. 09:44

Igen. Bár én még mindig nem értem, miért pörgünk ezen a gyűjtésen. Önkéntes, nem kötelező adni. és ha valaki ad, nem lehet leírni az adóból, nem kell kevesebb áfát fizetni, egyszerűen semmi előnye nem származik abból, hogy ad. Valakinek eszébe jutott, hogy elkezdi. Erre két módon lehet reagálni:

1. nem tartom jó ötletnek, nem adok pénzt

2. jó ötletnek tartom, adok pénzt.

De miért kell - nem rád vonatkozik - azok értelmi képességeit vitatni, akik úgy gondolják adnak.

Ha minden nap rituálisan elégetek tízezer forintot, ahhoz sincs senkinek semmi köze. Mert az én pénzem, azt csinálok vele, amit akarok.

768. michelle.r (válaszként erre: 762. - Jamegabi)
2011. nov. 16. 09:37

Egyet értek, itthon is lehet klasszul nyaralni. Azt én sem értem, miért mennek az emberek ezer kilométereket csak azért, hogy két hétig hédereljenek a napon. De a külföldi nyaralás azért nem csak erről szól. A Balatonnál nincsenek piramisok, nincs teve, nincs Vezúv, Eiffel torony, stb.

A baleset viszont itthon is megtörténhetett volna.

767. michelle.r (válaszként erre: 760. - A0c1361e44)
2011. nov. 16. 09:33
Ebben egyetértünk. Itthon is vannak gyönyörű helyek, nem kell mindig az egzotikumot keresni.
766. michelle.r (válaszként erre: 758. - A0c1361e44)
2011. nov. 16. 09:31

Ez gondolom a Fókuszban vagy Aktívban vagy hasonló műsorokban láttad. Ezeknek ez a profiljuk, hajhásszák a szenzációt, az emberek meg vevők rá.

Azt hittem, vicc, évekkel ezelőtt a Fábry példálózott vele, hogy címlaphír volt, hogy Nóci majdnem elejtette a mobiltelefonját. De nem volt az. A bulvármédia a világon mindenhol így működik.

Van egy pozitivhirek.hu oldal. Rémesen alul marad a látogatottsága a blikk vagy bors oldalának.

765. jamegabi (válaszként erre: 764. - 6b006fc769)
2011. nov. 16. 09:26

Cserélj szűrőt:-)))

Ebben igazad van, a két gyerek közt nincs is különbség, szerintem ez senki nem vitatja. De volt szó elvesztett kenyérkeresőről, és családtagjairól, az ő számukra nem indokolt a gyűjtés, legalábbis, végigolvasva, mindenki ezt kifogásolja. Nem a kisfiú támogatását.Az bármelyik családdal előfordulhat, hogy az egyik kenyérkeresőt elveszítik, akkor nyilván a megszokott színvonalból lejjebb kell engedni, és a megmaradt szülőnek meg kell oldani a helyzetet, nem lehet másoktól várni a megoldást, anyagi szinten sem. Ha azt mondják, hogy a kisfiúnak gyűjtenek, hogy a taníttatása, felnevelése biztosítva legyen, az korrekt (bár szerintem van az országban több gyerek is,akik kevésbé nagy hírértékű körülmények között maradtak árván, de ez most más kérdés). De nem erről volt szó, hanem hogy minden érintettnek gyűjtenek, és pontosan nem is tudják, mire...

764. 6b006fc769 (válaszként erre: 761. - Jamegabi)
2011. nov. 16. 09:09

Sajnos volt itt minden ellen kifogás - nem mondom, hogy tőled. És legnagyobb sajnálatomra az én szűrőmön nem az értelmetlenség, szervezetlenség, céltalanság jött át elsőre, hanem az, hogy "nemá' nekik, hiszen megengedhették maguknak, így jártak" Lehet, hogy rosszul van beállítva a szűrőm, én így olvastam.

Gyakorlatilag mindkét helyen teljesen árván maradt egy gyermek, én nem tudok különbséget tenni a két eset között, hiába mások a körülmények, az eredmény ugyan az.

763. jamegabi (válaszként erre: 760. - A0c1361e44)
2011. nov. 16. 09:07
Engem nem is ez tart vissza, egyszerűen nyárról-nyárra eltátom a szám, hogy mennyi csodás hely van itthon is,amiktől talán nem zeng a média, bár zenghetne.
762. jamegabi (válaszként erre: 755. - Michelle.r)
2011. nov. 16. 09:03
Szerintem nincs igazad. Én láttam már a tengert, nem irigylem senkitől, viszont azt is tudom, hogy itthon is van egy csomó dolog, gyönyörű hely, amit észre sem veszünk, mert nem külföldön van. Anyagiaktól függetlenül nem értem ezt a külföld-imádatot, akár erőn felül is. Lehetett volna azokat a gyerekeket a Balatonra is vinni, simán felér a tengerrel, szerintem.
761. jamegabi (válaszként erre: 752. - 6b006fc769)
2011. nov. 16. 08:59

Nem. Mindkét gyerek árva lett, de ha figyeltél (volna), eddig sem az ellen volt kifogás, hogy az egyiptomi balesetben szüleit elvesztett kisfiúnak gyűjtöttek, hanem az ellen, hogy a baleset összes áldozata családjainak. Rehabilitációra,temetési költségre, miegymásra, pontosabban: nem tudni, mire, hisz maga a gyűjtő sem tudja.

(Én egyre inkább úgy vagyok vele, hogy a környezetemben, ha tudok valakit, akinek tudok segíteni (kinőtt gyerekruhákkal, például), akkor inkább itt segítek, ahol tudom, hogy oda is jut, ahová szeretném.)

760. a0c1361e44 (válaszként erre: 755. - Michelle.r)
2011. nov. 16. 08:57

Egyébként nem bánt, hogy még nem jártam szinte sehol. Nem igen szeretem külföldet. Mindenhol van valami, ami visszatart attól, hogy odautazzak. Cunami, földrengés, taposóakna, terroristák, lövöldözés, buszbaleset, stb.

Itthon biztonságban érzem magam, ha bármilyen gondom van, az ország bármely részén max. 2 óra alatt otthon vagyok és ez megnyugtat, nem kell rohangálnom nagykövetségre, könyörögnöm senkinek, ha segítségre van szükségem...

Ha nyaralni akarok, akkor elmegyek a Balatonra vagy a Velencei tóra vagy bárhová az országon belül, nem vagyok sznob. Csak azért nem kockáztatom az életemet, hogy "csodájanak", mert Egyiptomban is jártam...

759. b8103f009a (válaszként erre: 758. - A0c1361e44)
2011. nov. 16. 08:47

Én meg azon is!Ugyanis abban a helyzetben,amibe az ott élők voltak,nem üdültetésről,meg egyéb rongyrázásról kellett volna gondoskodni.

A kikapcsolódást is meg lehetett volna oldani,meg is oldották.Felavatták nem kis bulival az új települést,amikor kész lett.

758. a0c1361e44 (válaszként erre: 755. - Michelle.r)
2011. nov. 16. 08:43

Nem, nem értettél meg!

Nem azon problémáztam, hogy elvitték őket üdülni, hanem azon, ahogy a média tálalta. Ezt kifogásolom!

Szükségük van a támogatásra és arra is, hogy kikapcsolódjanak, ezt megérti az ember a drámázás nélkül is! Főleg ne olyan drámai elemekkel tűzdeljék meg a mondani valót, ami nem is hatja meg az embert.

Érthető? A média elferdítéséről írtam, nem az utaztatás szükségességéről!

757. b8103f009a (válaszként erre: 749. - A0c1361e44)
2011. nov. 16. 08:38

Valahol leírtam micsoda pazarlások,felesleges pénzszórás volt ott is.Meg amiket mi is,és mások is odavittek drága holmikat,takarókat,ruhanemű...stb,2 hét múlva sok a lomiba,vagy a kutya alatt kötött ki.

Áh,Magyarországon még egy ilyet sem lehet megszervezni,hogy ésszerűen,körültekintően legyenek felhasználva az adományok,arra a célra fordítsák,amire valóban szükség van.

Azokkal is mit tudnak most csinálni,akiknek a segge alá tették a berendezett új lakásokat,aztán mindent eladtak ami mozdítható volt,putrikat csináltak belőle.És ugyan azt kapta az is akinek semmije nem volt előtte,mert életében sem dolgozott,mint akinek az élete munkája veszett oda.Ááááhh,nem is érdemes belegondolni sem.De azok az adakozók,akik tudnak ezekről a dolgokról,biztos meggondolják még egyszer,hogy adakozzanak e.

756. 6b006fc769 (válaszként erre: 754. - 02dd40895d)
2011. nov. 16. 08:35
Nem. Ez az amit más nézőpontnak hívnak.
755. michelle.r (válaszként erre: 749. - A0c1361e44)
2011. nov. 16. 08:31

Látod, megint beleviszed a saját "élményeidet"? Odavitték őket, ahol te még sosem jártál. És ne mondd, hogy téged ez nem bánt vagy nem foglalkoztat, mert ha nem így lenne, nem emlegetnéd.

És ugye, hogy még ebben a "szent és nemes" ügyben is van kivetni való? Hogy nem pont úgy költötték el azt a pénzt, ahogy az "elvárható" lenne?

754. 02dd40895d (válaszként erre: 752. - 6b006fc769)
2011. nov. 16. 08:20
Na ez az, amit kekeckedésnek hívnak!
753. 6ee0ffb012 (válaszként erre: 750. - 6b006fc769)
2011. nov. 16. 08:10
Tudod,hogy én az egyiptomi adakozás ellen vagyok,de amit írsz,elgondolkodtató. :s
752. 6b006fc769 (válaszként erre: 751. - Jamegabi)
2011. nov. 16. 08:08

értem.

szóval az egyik gyerek árvább lett, mint a másik.

751. jamegabi (válaszként erre: 730. - 02dd40895d)
2011. nov. 16. 08:03
Tökéletesen egyetértek veled. Teljesen más a két történet.
2011. nov. 16. 07:52

Igazatok van.

Nekem sem tetszik, hogy (és ahogy) a média próbál irányítani, megkísérli meghatározni azt, hogy ki mikor és mire nyissa ki a szívét/pénztárcáját. Viszont az ellen-kampánnyal egyáltalán nem tudok azonosulni, pont amiatt, amit Bubu21 írt, azaz még mindig jobb ha esetenként kevésbé indokolt helyre adakozik a "nép", mint az, hogy mindenki érzéketlen.

749. a0c1361e44 (válaszként erre: 748. - 02db590b2c)
2011. nov. 16. 05:42

A média elég sok mindent elront.

Lehet semmi baj nem lett volna ezzel az adományozással, ha másként tálalják.

Egy példa:

Legtöbben együtt érzünk az iszap katasztrófa áldozataival és tényleg jogosnak tartjuk, hogy gyűjtést szervezzenek nekik, stb.

Aztán jött egy hír: azokat a gyerekeket, akik átélték ezt a katasztrófát, elvitték valahová külföldre üdülni. Ezzel számomra még semmi gond nem volt, de hozzá tették sírós szemmel, hogy ezek a gyerekek még életükben nem látták a tenger:(((((( Hát én sem és még sokan nem láttuk a tengert és ha így haladunk, illetve nem haladunk, akkor nem is fogjuk. Gondolom senkinek nem szakadt meg a szíve, hogy még nem voltam sosem a tengernél, ugye? Mert azért én még ettől jól vagyok:) Igaz, sokszor megküzdünk mindenért, de azért elvagyunk, így az a tény, hogy szinte még külföldön sem jártam, nem befolyásolja az életminőségemet...

Miért kell így tálalni? Azt hiszik ettől, majd még inkább segíteni akar az ember? Nálam pont az ellenkezőjét váltották ki. Arra gyűjtünk, hogy külföldre utazhasson? És nem arra, hogy legyen hol laknia?

2011. nov. 16. 05:25

Szerintem meg nem valami ellen,hanem valamiert kene kampanyolni!

Ha valakinek bantja az ertekrendjet,gondolkodas modjat,akarmilyet,es ugy gondolja,hogy ezek az emberek indokolatlanul es feleslegesen kaptak segitseget,attol meg a tobbi raszorulo elete,baja nem lesz megoldva.Magyarul attol senkinek sem lenne jobb ha ezek az emberek nem kaptak volna segitseget.Mert attol meg azok,akik nincsenek a koztudatban,azok se kaptak volna.

Ugyhogy kar toluk sajnalni az osszegyujtott penzt!Ha indokolt volt a gyujtes,ha nem.

Es szerintem ha egy bajban levo embertol megkerdezne valaki,hogy mit gondol errol a gyujtesrol,lehet azt mondana,hogy orul neki,es nem azt,hogy "jajj nekem miert nem?"

Sokadjara irom,hogy nem is ertem,hogy miert nem tudjatok ezt ertekelni,hogy a mai vilagban meg vannak olyan emberek akik onzetlenul segiteni probalnak?!Meg akkor is ha esetenkent nem 100%-ig indokolt.Jobb lenne ha annyira erzeketlen vilagban elnenk,ahol az emberek a fuluk botjat se mozditanak?Mindegy hogy ez a medianak koszonheto-e,indokolt-e,vagy felfujt hirveres stb kovetkezmenye-e!

Es lehet,hogy sokan azoknak is segitenenek,akik pl majd megfagynak a lakasukban.Csak epp nem tudnak rola,hogy hova kuldjenek penzt.

Ugy gondolom,hogy tephetjuk itt jobbra balra a szankat,tul lehet licitalni egymast a nagy okossagokkal,de attol meg senkinek se lesz jobb!Attol meg a bajban levo emberek elete,helyzete nem lesz megoldva.

Tenni kell!Es nem elvenni a kedvet az adakozo emreknek,foleg nem lehulyezni oket!

Szerintem meg mindig jobb igy a vilag,hogy ha esetenkent "rossz" helyre is adakoznak az emberek,mintha egyaltalan nem adakoznanak senkinek se.Az lenne az igazan nagy baj!Nem ez amirol itt megy a vita mar napok ota.

747. 02dd40895d (válaszként erre: 745. - Globus)
2011. nov. 15. 23:36

Jól látod a dolgot!

Múltkor egyik ismerősöm jellemezte ezt a dolgot a következő módon.

Csúsztatásról/hangulatkeltésről/befolyásolásról

A hír a következő:

"XY tanuló, a matekórán leköpte, megrugdalta tanárát!"

A közvélemény első kérdése:

- Miiiii? Matekórán!?!?

Remélem sikerült érzékeltetnem azt, amit mondani akartam.

746. 6b006fc769 (válaszként erre: 745. - Globus)
2011. nov. 15. 23:33

Szerintem igazad van.

Sokan szeretik izomból vagy szívből, és sajnos nagyon sokan csak egy oldalról megközelíteni a dolgokat. Nekik én is szánalmas vagyok, mert onnan azt látják, hogy én nem azt, amit ők, pedig látom én, csak jobb lenne, ha ők is megpróbálnák máshonnan is..

745. globus (válaszként erre: 744. - 6b006fc769)
2011. nov. 15. 23:28
A lényeg az, hogy nem a tényeknek hiszünk, hanem annak, amit hinni akarunk. Befolyásol a körítés, tálalás. Olvasunk egy profi zsurnaliszta által megírt szívszakasztó történetet, kinyitjuk a bukszát... ugyanezt előadja egy családi ismerős, kevesebb érzelemmel, segítséget kérvén a bajba jutottnak - kételkedünk, végül leordítjuk a fejét, lásd hasonló fórumok.
744. 6b006fc769 (válaszként erre: 742. - Globus)
2011. nov. 15. 23:13
nagyon gyorsan azon az oldalon találhatnánk magunkat, ahol jönnének a "de milyen szánalmasan sötét vagy, hogy nem bírod felfogni, hogy nem az a lényeg, hogy..."
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook