Mit szóltok, hogy az egyiptomi tragédia áldozatainak gyűjtést rendeznek? (beszélgetés)
pl.bennem, akik a meleg vizet flakonban vittem le télen a hajléktalanoknak, meg kávét fél literes üvegben.
Meg ha kaját vittem, akkor nem egy adagot vittem, hanem többet, hogy ne kelljen már azt a keveset is szétdarabolni.
Csak mint sok mindent, ezt se írtam le sehol, és ezért már azt hiszik, hogy én bezzeg semmit nem csináltam.
Igen, fizetünk eleget különböző adó, hozzájárulás, stb. megnevezéssel, ebbe bele kellene férnie.
És ha megértetted volna a lényeget, akkor rájöttél volna, hogy én csak a másik tábort erősítem, nem az adakozással van problémám, hanem azzal, hogy nem mindenkiért adakozunk.
Hát ez az! Segít az Önkormányzat a kollégák a rokonok, de nem lesz egy telefonszáma, hogy hívja fel, aki úgy gondolja, mert abból hívásonként x forintja lesz a rászorulónak.
Ha az összes baleset áldozatának (az itthoniaknak, a külföldinek) lenne segély vonala, akkor megérteném, hogy nekik is van, de amíg nincs mindenkinek, addíg maradjunk az önkormányzati, munkatársi, ismerősi, rokoni segítségnél.
Érthető?
Igen. Az egyik kezét már levágták, a másikért harcolnak.
Egyébként azt hallottam a hírekben (ami persze nem hiteles), hogy annak a kisfiúnak szervezik a gyűjtést, akinek a szülei haltak meg.
Gusztustalannak tartod? Az ilyen hozzáállás a gusztustalan, mint a tiéd!
Ki kért téged személy szerint, hogy adakozz? Tudod mit jelent az, hogy ÖNKÉNTES?
Képzeld, segíteni szoktak azokon is, akikről nincs hír a sajtóban, segítenek a munkahelyen, önkormányzat, rokonok, stb...
És FELELŐTLEN!Fogalmam sincs hány 10 ezer Ft egy ilyen út, de utas biztosítás nélkül, és ilyen helyre?Szlovákiába se mentem tavaly! Igaz az idén nem kötöttem, volt eurókértyám..
Tudom, oda az nem érvényes.. De aki beleöl egy ilyen útra az ne sajnálja a biztosítási összeget. Amikor én kötöttem volt ott EXTRÉM sport, pl hegymászás, búvárkodás. Az drágább. ( sima utasom volt )
Biztosítási szerződésbe végül is magyarul : Balaeset eseten ellátják. " Szállítható állapotba kell hozni a sérültet " és Nem nekem kell fizetni.. Nem így van ráírva, de a lényeg ez..
Ezért nem értettem azt a zavart ami körülötte volt.
Így már más a leányzó fekvése, az ápolást nekik / hozzátartozóiknak kell állni utólag..
Mikor sokan busszal jártak ki olaszba / osztrákba kb 20 évvel ezelőtt vásárlási céllal, akkor is egy busz karambolozott, családok haltak meg. Többnyire szülől, mert hát gyerekeket nem vittek magukkal.. Akkor nem volt gyűjtés..
Csatlakozom; bár gondolom nem leszek népszerű a véleményemmel.
Sajnálatos ami történt. Egy csodálatosnak indult nyaralás katasztrófával végződött. Erre nincs is szó.
Véleményem szerint a luxusutazás sérültjeinek enyhe túlzás bármire is gyűjteni ezen a jogcímen. Tudták hová indultak, bizonyára volt is biztosításuk.
Érjék be annyival, hogy a honvédség (a mi pénzünkön) hazahozza a halottaikat.
Csak néhány hozzászólásba olvastam bele és nem értem, hogy miért kell a fórumindítót letámadni, szidni, stb.
Mindenki sajnálja a baleset áldozatait, akár meghalt, akár életben maradt ez egy borzalom!
Én sem értem, hogy miért kell segíteni.
Mire gyűjtjük a pénzt? Kezelésre? Hát az nem ingyen van? Nincs TB-jük? Hazaszállításra? Ezt nem tudom, hogy szokott lenni. Megélhetésre? Hányan nem tudnak megélni, azoknak ki segít?
Én egyébként gusztustalannak tartom, hogy bármi van, akkor rögtön jön a gyűjtés. Adjon a kisember, de miből? Legtöbben alig vagy egyáltalán nem tudnak megélni, hogy tudnának adni? Mit tudnának adni, ami ilyen helyzetben segítség?
Árván maradt gyerek. Sokan maradnak árván és senkit nem érdekel. Sokan meghalnak balesetben és az sem érdekel senkit. Pusztán azért, mert az itthon történt. Mi a különbség?
Miért ne írhatná le bárki, hogy nem érti, nem ért azzal egyet, hogy gyűjtést szerveznek. Szerintem legtöbben nem értjük, hogy erre miért van szükség, csak jobban hangzik, hogy megértjük és szükségesnek találjuk. Jó elmondani, hogy benne voltam a gyűjtésbe én is hozzájárultam, de az utcán élőn átlépünk, illetve nem vesszük észre, hogy a szomszédunk éhen hal vagy megfagy. De ez kit érdekel? Erre nincs pénz és miért segítenénk az ilyeneken ők a hibások, hogy ide jutottak. Ja és persze erre nem csinálnak segély vonalakat, mert ők senkit nem érdekelnek, mert önhibájukból lecsúszott senkik. Persze lehet, hogy ezek az emberek is évekig gyűjtöttek erre az útra és ők is senkik egyébként, de mivel hírértéke van ezért van értelme a gyűjtésnek.
Igen ezt gondoltam én is, hogy vitassuk meg, ki mit gondol erről a témáról.
Szerintem itt igazán senkit nem lehet megismerni, hogy milyen lehet valójában!
Ha azt sugalltam pár embernek, hogy xy véleményem volt a kérdés kapcsán, akkor se kellene keresztbe lenyelni.
Nem hinném, hogy ebben az esetben az x ember (x < 12) elöl nagyon el lehetne tünteni a pénzt
A vörösiszapnál is főleg a szervezetlenség volt a probléma, egy csomó olyan cuccot vittek, amire nem volt szükség, meg rájuk rohat, bezzeg takaró meg szék nem volt elég
Értem egyébként, mire gondolsz, szerintem a topik alaptémája azonban nem az volt, hogy akkor mi a helyzet a vöröskereszttel, hanem hogy egyáltalán milyen jogon bármi is
Milyen kár, hogy nem arról beszélek, amiről te.
Mi a különbség a két, több személyt érintő halál eset között?
Erre válaszolj!
Ne pénzzel gyere!
További ajánlott fórumok:
- Egy gazember áldozatait keressük
- Csak nekem furcsa, hogy albérletben, bizonytalanságban élő, minden Ft-ot nehezen kiadó nők esküvőt rendeznek a párjukkal, és gyereket vállal
- 40. szülinapra meglepetés partit rendeznék, hogyan tudassam a meghívottakkal, hogy a fogyasztás önköltséges lesz?
- Hol érdemes egyiptomi fontot váltani?
- Békés megyében hol rendeznek baba börzét?Mikor?
- Csakis egyiptomi pamut törölközőt és ágyneműt használok.