Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Családtagként élt velünk egészen addig .... fórum

Családtagként élt velünk egészen addig .... (beszélgetés)

16. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 14. - Érdekes73)
ma 15:40

Nagy szabadságot élvez, van neki helye.

Tegnap este már jött a szokásos 11 órai kenőmájas adagjáért, és hozzá dörgölődzött a lábamhoz, mint régen, de még nemigazán felszabadultan.

A nagyapámnak volt egy idevágó mondása: Fel kel a kutya, ha megéhezik... ! :)

15. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 13. - Alnisa)
ma 15:37

Nem bántottuk, a feleségem se piszkálta. Ha meggondolom annyira kis akaratos, hogy elterpeszkedett az ágyam közepében és úgy gondolta az együtt alvásunkat, hogy én alul, ő meg rajtam szundikál. Kicsit meg volt sértve, hogy nem pártoltam az ötletét és csak mellettem aludhatott. Ezután ki lett tiltva a hálószobából és ez betette a kaput nála.

Én régen kutyás voltam, csak az utóbbi évtizedben lettem macskás. Nem ugyanaz a műfaj! :)

14. Érdekes73 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ma 09:58
Jön a hideg megoldódik a probléma szerintem. Van benti helye előszobában ?
13. Alnisa (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ma 08:38

Mert érző lény és nem esett jól neki. Ő szeretne a közeletekben lenni és ti nem engeditek. Ahogy idősödik a cica, egyre jobban igényli a társaságotokat.

Az is lehet, hogy a feleséged bántotta, amikor te nem láttad.

Egyébként miért nem aludhat veletek, ha egyébként a lasásban van? A kanapéra sem ültök le miután ő ott volt?

12. Dasy2 (válaszként erre: 11. - Dasy2)
tegnap 18:16
Cska szeretetéért. Szeret titeket most is.
11. Dasy2
tegnap 18:15
Semmi gond nem lesz. Túl fogja élni. Ti meg ne nyalizzatok egy ma
10. 55Judit (válaszként erre: 9. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 13:28
A bajban annyi jó mégis van hogy felismertétek a hibát. Amit már nem szabad, idővel megszokja és elfogadja. Ti pedig az esetből tanulva, a következő cicát tudatosabban kezelitek/szeretitek majd.
9. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 8. - 55Judit)
tegnap 13:16

Igen, emiatt idegenkedünk attól, hogy beengedjük az ágyba, bármennyire is kedveljük. Ezektől a bárhol felszedhető kórokozóktól tartunk.

Lehet, hogy nagyon elkényeztettük, sok mindent engedtünk meg, amit nem kellett volna.

8. 55Judit (válaszként erre: 7. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 13:12

Nem tudja mire vélni hogy egyszer szabad heveredni, máskor nem. Olyasmit engedjetek meg, amit mindig szabad.

Túl érzékeny cica. Sokat kell kedveskedni neki. A simogatás sokat ér. Az is ha ölbe veszitek ha széken ültök. Nem az ágyon! Ha ki-be járós cica, előnyös ha az ágy tiltott hely. Sok kórokozót, férget bevihet az ágyba, később nem tudjátok mitől van bélrendszeri vagy idegi problémátok. Nem ad a féregűző 100% védelmet mert ha bekerül a szervezetébe egy ideig életben marad, lehet a szőrén, ürül a székletével, kint a földön a porból felkerül a lábaiba. Számtalan módon rátok rakhatja, főleg az ágy veszélyes.

7. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 4. - 55Judit)
tegnap 13:01
Akaratos, de amikor nem ilyen sértődött, akkor nagyon kedves, barátságos cica. Meg van a szem kontakt, meg a laposan pislogas is, meg szeret mellénk heveredni, de most teljesen kifordult magából.
6. niit
tegnap 12:50
Lehet megsértődött, türelem kell. Nekünk a nagyobb kint alszik a konyhában 1,5éve, mióta sajnos összeverekedtek a kicsivel, itt más is volt de ő néha dilis, ha front van. Eleinte rohadtul meg volt sértődve, hogy nem jöhet be éjszakára, sírt, kapart, mára úgy megszokta, hogy 10 körül (úgy szoktattam őket, a kicsi is jelzi, h alvásidő van) indul hátra és kéri a vacsit. :) Ha van egy körzet, ahova nem léphetnek be idővel általában elfogadják, sok finom, sok simi, és érezze, hogy szeretve van. Ha viselkedés gond van, én is ajánlom a Galaxy videókat, mi is sokat tanultunk belőle.
tegnap 12:49
Érdekes információ a cicákról: [link]
4. 55Judit (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 12:49
Megsértődött. A z ágyból való kitiltással belegázoltatok a lelkébe. A macska nagyon akaratos, a tietek talán fokozottabban mint a többi, és sértődékenyebb.
3. globus (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 12:45
Kutyának te vagy a király. Macskának a szolgáló.
tegnap 12:30

a youtube-n van sok macskalélektani előadás, sokat lehet tanulni belőlük+

vagy ha nem

.

Jackson GALAXY

tegnap 12:23

Az egyik macskánkkal nagyon jó volt a viszonyunk. Családtagként élt velünk egészen addig, amíg egyszer csak velünk együtt akart aludni. Miután a nejem nem nézte jó szemmel, hogy a tiszta ágyba befeküdjön, és a harmadik éjszaka már nem engedte be a macsekot az ágyba, az teljesen kifordult magából. Levonult a pincébe, ott dekkol egész nap. Csak enni jön fel és teljesen elhidegült tőlünk.

Valamilyen trauma érhette ezzel a kiutasítással, mert érzékeny lett, látni hogy tart tőlünk, pedig soha nem bántottuk.

Egyszer már volt ilyen, akkor egész nyáron játszotta a sértettet, de nem tudtuk miért. Akkor az udvaron lébecolt. Hiába próbáltuk magunkhoz édesgetni, szinte keresztül nézett rajtunk, felsőbbrendűen leszxrt bennünket. Mint most. Végül a télre visszatért hozzánk.

Most is a kedvenc falatjait kapja, amit elfogad, de semmi többet nem lehet elérni nála. Mint egy előkelő idegen úgy bánik velünk.

Mit csináljunk vele?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook