Családtagként élt velünk egészen addig .... (beszélgetés)
Nagy szabadságot élvez, van neki helye.
Tegnap este már jött a szokásos 11 órai kenőmájas adagjáért, és hozzá dörgölődzött a lábamhoz, mint régen, de még nemigazán felszabadultan.
A nagyapámnak volt egy idevágó mondása: Fel kel a kutya, ha megéhezik... ! :)
Nem bántottuk, a feleségem se piszkálta. Ha meggondolom annyira kis akaratos, hogy elterpeszkedett az ágyam közepében és úgy gondolta az együtt alvásunkat, hogy én alul, ő meg rajtam szundikál. Kicsit meg volt sértve, hogy nem pártoltam az ötletét és csak mellettem aludhatott. Ezután ki lett tiltva a hálószobából és ez betette a kaput nála.
Én régen kutyás voltam, csak az utóbbi évtizedben lettem macskás. Nem ugyanaz a műfaj! :)
Mert érző lény és nem esett jól neki. Ő szeretne a közeletekben lenni és ti nem engeditek. Ahogy idősödik a cica, egyre jobban igényli a társaságotokat.
Az is lehet, hogy a feleséged bántotta, amikor te nem láttad.
Egyébként miért nem aludhat veletek, ha egyébként a lasásban van? A kanapéra sem ültök le miután ő ott volt?
Igen, emiatt idegenkedünk attól, hogy beengedjük az ágyba, bármennyire is kedveljük. Ezektől a bárhol felszedhető kórokozóktól tartunk.
Lehet, hogy nagyon elkényeztettük, sok mindent engedtünk meg, amit nem kellett volna.
Nem tudja mire vélni hogy egyszer szabad heveredni, máskor nem. Olyasmit engedjetek meg, amit mindig szabad.
Túl érzékeny cica. Sokat kell kedveskedni neki. A simogatás sokat ér. Az is ha ölbe veszitek ha széken ültök. Nem az ágyon! Ha ki-be járós cica, előnyös ha az ágy tiltott hely. Sok kórokozót, férget bevihet az ágyba, később nem tudjátok mitől van bélrendszeri vagy idegi problémátok. Nem ad a féregűző 100% védelmet mert ha bekerül a szervezetébe egy ideig életben marad, lehet a szőrén, ürül a székletével, kint a földön a porból felkerül a lábaiba. Számtalan módon rátok rakhatja, főleg az ágy veszélyes.
a youtube-n van sok macskalélektani előadás, sokat lehet tanulni belőlük+
vagy ha nem
.
Jackson GALAXY
Az egyik macskánkkal nagyon jó volt a viszonyunk. Családtagként élt velünk egészen addig, amíg egyszer csak velünk együtt akart aludni. Miután a nejem nem nézte jó szemmel, hogy a tiszta ágyba befeküdjön, és a harmadik éjszaka már nem engedte be a macsekot az ágyba, az teljesen kifordult magából. Levonult a pincébe, ott dekkol egész nap. Csak enni jön fel és teljesen elhidegült tőlünk.
Valamilyen trauma érhette ezzel a kiutasítással, mert érzékeny lett, látni hogy tart tőlünk, pedig soha nem bántottuk.
Egyszer már volt ilyen, akkor egész nyáron játszotta a sértettet, de nem tudtuk miért. Akkor az udvaron lébecolt. Hiába próbáltuk magunkhoz édesgetni, szinte keresztül nézett rajtunk, felsőbbrendűen leszxrt bennünket. Mint most. Végül a télre visszatért hozzánk.
Most is a kedvenc falatjait kapja, amit elfogad, de semmi többet nem lehet elérni nála. Mint egy előkelő idegen úgy bánik velünk.
Mit csináljunk vele?