Mit riasztja el a mezei poloskát? (tudásbázis)
Ezt találtam egy cikkben (tudjátok mikor mentem meg a hazai fajt:))))
Poloskák zsákutcában
Poloskák is szép számmal tévednek be a nyitott ablakon, közöttük különbséget kell tenni. A szürkésbarna hátú faj legtöbbször az őshonos bencepoloska, a zöld az inváziós vándorpoloska. Ha nem szükséges, a hazai fajt ne bántsuk, dobjuk csak ki, keressen máshol telelőhelyet. A bevándorló a klímaváltozás miatt, délről érkezett Magyarországra, és mezőgazdasági kártevő. Őket nyugodtan agyon is csaphatjuk. Nem árt tudni viszont, hogy a poloskák erős szagú, folyadékot bocsátanak ki magukból védekezésképpen.
:)
Azért őszintén lehetne a helyzet rosszabb ezek a dögök legalább maláriát, meg álomkórt nem terjesztenek...
de én azt szeretném, ha nem is jönnének... riasztani és nem irtani :d
nagy kérés ez??? :D
VAPE KO2 nevű spray egy mini fújás és tuti halál
ennek a flakonjára rá is van írva apoloska
aki nem akarja a büdös szagukat érezni , az használja ezt!
a spraytől sosem eresztette el még a szagát nálunk egy sem
és pikkpakk kinyiffan
az a gáz, hogy én zsepivel sem merem megfogni, pontosan azért, mert hogyha megijed, akkor is ereszti a bűzt. És félek, hogy esetleg attól is ereszt egyet, ha hozzáér a zsepi:)
ha lecsapom, tutira nem él tovább, nem csinál utódokat:)
Csapok egyet, utána elrohanok onnan ahol lecsaptam, hogy ne érezzem
én is pzs-vel fogom meg és megúsztatom.
nem kell lecsapni, ha spray-től döglődik, ugyanúgy büdös... sőt, ha megijeszted, már akkor is.
amikor elég közel az ablak/ajtó, akkor vmire rávezetem, pl újságra és kiteszem. ajtófélfáról mindig elpöckölöm. jó nagyokat koppannak az erkély-üvegen :D
amúgy tényleg napozni jönnek. ha be van borulva, vagy hűvös van, egyet sem látni. ha süt a nap, akkor tiszta fekete tőlük az erkély.
miért csapkodjátok le??
iszonyú büdös! Fújjatok rá darázsirtót, attól kidöglik.
Szobán belül nálunk a párom megfogja papírzsepivel és lehúzza a a klotyóban.
Nálunk fehér a fal, szerintem nem a napozás miatt rajzanak estefelé a falra, hanem azért, mert meleg a fal, és fáznak a mocskok.
Amúgy jó helyen jársz, mi itt mindannyian fóbiások vagyunk a büdibogitól:) Én például ráfújok egy doboz hajlakkot is ha a lakásban van, mert nem merem megfogni semmivel, lecsapni meg benn nem akarom.
Sziasztok! JÓ ez a fórum, évente kétszer összejövünk:)
Szóval az van, hogy tegnap bejött a férjem a teraszról és közölte, hogy hivatalosani is megnyitja a büdösbogár szezont. 25 db-ot csapott agyon a teraszon, azt mondta, már mehetek cigizni. Úgy rohanok ki az ajtón mint Zrínyi, visszanézek, becsukom, mert ugye az ajtón is van egy csomó. Aztán befogom az orrom és csapkodom őket, de utána ha levegőt veszek az orromon, ájulok el, mert annyira büdös
sztem nálunk a mezei van. inkább barnák, mint zöldek (zöldek elég ritkán járnak felénk, néha 1-1 van közöttük, de inkább tavaszi rajzáskor jellemző)... szóval az a tipikus egyszerű mezei poloska. ez:
itt vándorpoloskákról van szó a cikkben.
mifelénk a sima egyszerű mezei poloskák járnak :o
További ajánlott fórumok:
- Segitsetek, mezei cickányt lehet-e tartani és hogyan?
- Utálom ezt a sok poloskát! Mindenhol be tudnak mászni a házba.
- Olyan dologra, amiről nincs végzettségem, csak nem szakirányú mezei érettségim, de 10évig abban dolgoztam, válthatok-e ki vállalkozói ig.-t?
- Miért keservesebb egy mezei bútor csere, mint egy költözés?
- Mi a különbség a katángkóró és a mezei katáng között?
- Zalaegerszegen ki készít sima mezei 2D-s ultrahangot?