Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Mit, mikor adtatok enni a babátoknak? fórum

Mit, mikor adtatok enni a babátoknak? (beszélgetés)

1 2 3
39. melin76 (válaszként erre: 38. - ALLICS)
2007. dec. 7. 16:26
ez az érv csak arra jó, hogy átgondolja az ember, hogy érdemes-e szembe menni az ajánlásokkal, ha még itt vannak ezek az érvek is (vegyszeres alma, paradicsom stb)
38. ALLICS
2007. dec. 7. 16:20
Ha ezt az érvet figyelembe veszem akkor a gyerek soha nem kaphatna mást.Ha szoptatnám én se kezdtem volna el,de mivel a tápszert is kitudja miből csinálják így már mindegy.
37. melin76 (válaszként erre: 36. - ALLICS)
2007. dec. 7. 16:13

Nem tudom pontosan ez bonyolult orvosi kérdés. De gondolom nem véletlen, hogy az egészségügyi világszervezet nem ajánlja a korai hozzátáplálást.

Különben is ötpercenként derül ki valamiről, hogy átcimkézték, lejárt stb. akkor meg minek elsietni. Na de nekem nem ez a fő érvem, én csak hallgattam a tőlem okosabbakra, mivel nem vagyok orvos.

36. ALLICS
2007. dec. 7. 16:02
Kisfam 3 és fél hónapos és kb 2 hete eszik bébikajákat 2 hónapos kora óta adok neki almalevet,paradicsomlevet.nem értem ez miért is probléma.Mi azért kezdtük el mert tápszeres és az megfogta a székletét.Ha a hozzátáplálással megoldódott ez a probléma akkor miért ne adjam neki??
35. LoLiNa (válaszként erre: 34. - M_Marcsa)
2007. dec. 7. 08:52

nem elég sajnos. szoptatom, amikor csak kéri, éjjel is, ha kel!

eszi a krumplit, sütőtök, gyümölcsök, máj, húsleves, csirkemell, répa.. ilyen alap dolgokat. ezekkel megvagyunk. multkor pl a pörkölt szaftos kenyeret kunyerbálta :)) adtam neki, falta, mint aki éhen akar halni :)

Nem néztem kötekedésnek a hsz-edet!

Nem fogok neked esni!

én , mint megírtam a saját belátásom szerint cselekedek, ahogy neki is megfelel. én ismerem, én tudom mik a szükségletei, és mit adhatok neki.

a nagyobbik fiam ennyi idősen... nem részletezem inkább :))

34. M_Marcsa (válaszként erre: 33. - LoLiNa)
2007. dec. 7. 07:40

Estére muszáj a pótlás, szopi nem elég?

Szoptassad, mikot kéri, így tudod sokáisg szoptatni.

Sztem, nem akarja magát leválasztani, elég annyi szopi, azért nem kér, meg a sok egyéb étel.

mIket eszik már? Ilyenkor még kóstolni kéne, de te tudod. Nem kötekedek.

33. LoLiNa
2007. dec. 7. 06:02

én sem vagyok a 6 hónapig csak anyatej híve, lehet csak ezért, mert nálunk igenis kellett elöbb a hozzátáplálás.

6 hónapos múlt a fiam, szoptatom a mai napig is , de ebédre eszik egy kis főzeléket, vacsira is pótlást kap, de ezek után is szopik.

kinézi az ember szájából az ételt és követeli, hogy ő mért nem kap.. :))

a miénket is megszokta kóstolni, persze csak olyat, ami nem tilos.

én azt mondom, hogy anyuka tudja mikor és mi az igénye a babájának! az ő döntése mikor és mit ad! az egészsége és a közérzete az első!

a védőnőnknek nem hiszek, egyszer ezt, egyszer azt mond.. elöbb kérdem meg a régi védőnőnket, mint őt :)

remélem még sokáig tudom szoptatni így is :)

bár sokszor az az érzésem, ő leakarja magát választani :( van, hogy ráveti magát, szív kettőt és vége, nem kell neki egyáltalán.. pedig éhes... ma mástkap pl gyümit, akkor máris kerek a világ újra :)

32. melin76 (válaszként erre: 30. - M_Marcsa)
2007. dec. 6. 22:15
Igaz!
31. M_Marcsa (válaszként erre: 27. - 104bdd8c43)
2007. dec. 6. 07:44

Ennyi hülyeséget...

Vitatkozzál a WHO-val.

NEM ehet gyümölcsöt 2 hónaptól, sem egyebet. Amiért ez a te véleményed, nem biztos, hogy jó.

Miért akarod siettetni?? Van normális menete a dolgoknak.

Te Livi, miért kell annyit harcoljál mindenkivel??

30. M_Marcsa (válaszként erre: 22. - Melin76)
2007. dec. 6. 07:41
Persze, ott sem kell siettetni, a 6 hó is csak kiindulópont.
2007. dec. 5. 13:55

Sziasztok!

Az én kislányom 5 napos korától kapott tápszert, 4 hósan kapott bébiitalt, 5 hónaposan pedig bébiételt egészen 1 éves koráig.

28. melin76 (válaszként erre: 27. - 104bdd8c43)
2007. dec. 5. 13:25
ez a te felelősséged - hülyeséget viszont nem muszáj terjeszteni. A legtöbb anya a lehető legjobbat szeretné a gyerekének, tehát a többség elfogadja az orvosi ajánlásokat. Sajnos vannak még háziorvosok és védőnők, akik rossz tanácsokat adnak, remélem a jövőben egyre kevesebb lesz, hisz sokan csak tőlük tudnak segítséget, tanácsot kérni, sokaknak nincs lehetőségük internetezni...
27. 104bdd8c43 (válaszként erre: 22. - Melin76)
2007. dec. 4. 23:56

Dehogy várom meg a 6 hónapot!! Gyümi mehet 2 hós korától, 3 hós korától rizspép gyümivel babadesszertek. Főzelékek. Mire eléri a 6 hónapot rendesen eheti a főziket meg a többi üveges kajcsit!!

Én tuti nem fogom megvárni a 6 hónapot egyik gyerekkel sem, akár anyatejes akár tápszeres lesz is, 2 hósan meg fogja ismerni az alma ízét!

A 6 hóig csak anyatejes etetést nem támogatom!!!

26. melin76 (válaszként erre: 24. - Gabi0630)
2007. dec. 3. 11:52
Sok babánál ekkorra múlik el a hasfájás, vagy a csecsemőkori reflux ami például okozhat bukást, és fájdalmakat. Gasztroentrológusnál voltál?
25. melin76 (válaszként erre: 24. - Gabi0630)
2007. dec. 3. 11:50
Örülök neki, de azért azt jó ha tudod, hogy a WHO nem javasolja a hozzátáplálás megkezdését 6 hónapos kor előtt. A dokidnak és a védőnődnek kétlem, hogy több tapasztalata lenne egy világszervezetnél.
2007. dec. 3. 11:48

Sziasztok!

Az én kisfiam 2 hós korától fogva volt tápos, és több féle tápot próbáltunk, megevett jóval többet mint az adagja, sokat ki is bukott, de kaja után félórával már éhes volt, és nem lehetett sose jóllakatni. Így orvosi és védőnői javallatra kezdtük a hozzátáplálást 3 hósan. 4 hós volt, mire lejutottunk oda hogy megevett eyg üveggel, de meg is oldódtak az éhség-gondok.

Inkább én főztem/főzők neki, mindig korának megfelelőt. Liszt sima 8 hós kortól, tejtermékek 3 hete ( 9 hós múlt 3 hete), apró magvas gyümik 2 éves kortól.

Sose volt semmi baja, még egy megfázás se. Teljesen egészséges, erős baba.

23. melin76 (válaszként erre: 20. - Kszilvi)
2007. dec. 3. 11:43

Fiamnál akkor múlt el teljesen a hasfájás mikor három hónapos lett. Nem kapott mást az anyatejen kívül.

:)

22. melin76 (válaszként erre: 19. - M_Marcsa)
2007. dec. 3. 11:41

Úgy tudom a tápszeres babáknál sem kell siettetni a hozzátáplálást, náluk is lehet várni hat hónapos korig.

Egyébként egyáltalán nem értem ezt a sietséget én sem....

Fél év nem olyan nagy idő egy ember életében, legalább eddig ne kelljen ennie a bolti "szemetet".

2007. dec. 3. 11:28

Jó a fórum-cím,mert én is szenvedek néha,hogy mkor mit adjak neki enni. Mindjárt 16 hónapos lesz.

ÖTLETEK? Légyszi!

2007. okt. 12. 10:38
Fiamnál akkor múlt el teljesen a hasfájás, amikor 4 és fél hónaposan almalét, almát kezdtem adni neki.
2007. okt. 11. 12:16

Nem értem, miért kell sietni a hozzátáplálással.

Szopizás 6 hóig, utána főzelékek, tejporos babáknál hozzátáplálás 4 hótól.

18. M_Marcsa (válaszként erre: 17. - Dus)
2007. okt. 11. 12:15
Miért adsz pótlást neki? Hagyjad szopizzon... én nem adnék, főleg ha 3 óránként eszik.
17. dus
2007. okt. 1. 12:54

Sziasztok! Jó rég nem írt senki ide!

Az én babám most 5,5 hónapos! Eddig csak anyatejet kapott, teát csak ritkán, mert nem kellett neki! Az én védőnőm is azt mondta: babáknak fél éves korig csak tejcsi, majd utána a szilárt étel! Továbbra is rendesen 3 óránként szoptatok, mellé pótolok, ha szükségét látom. Mi még nem töltöttük be a fél éves kort, de kezdem neki adogatni az almát, öszibarackot, répát, krumplit, sütő tököt. Ezeket egymással próbálom variálni, de nem mind ízlik neki! Üveges kajákat nem nagyon veszek, jobbnak gondolom, mait én készítek és turmixolok össze neki! A hússal most próbálkoztunk először a hét végén, de nem nagyon ízlett neki (répa+krumpli+zöldség+csirkemell). Bár beteg, lehet, hogy azért nem ette meg. Nem adom fel, próbálkozom később is vele!

A nagyobbik fiam (6 éves) már 3 hónaposan ette az almát, sütő tököt, répát és semmi baja nem lett tőle! Ő 7 hónapos koráig szopizott, 1 évesen kapott tejet, utána mindent, amit a családnak főztem!

2007. aug. 13. 11:46
A kislányom most 13 hónapos. Hat hónapos koráig csak anyatejet kapott utána kezdtük el a gyümölcsöket majd a főzelékeket: alma, baracsk, banán, sütőtök, krumpli, sárgarépa. A puffasztóakat csak később. Málnát, epret, tojást és tejet csak 10-12 hónapos kora óta kap. 10 hónapos koráig szopizott utána elutasította. Azóta reggelire tejpépet kap, Tízóraira natúr joghurtot, gyümölcsöt, sajtot később kenyeret felvágottat. Ebédre főzeléket utána desszertet (gyümölcs, édesség: tejszelet túrórudi stb.). Uzsonnára gyümölcs, sajt, joghurt. Vacsorára főzelék. Inni vizet kap, ritkán teát cukor nélkül ill. gyümölcslevet.
15. Cinka
2007. ápr. 29. 00:20

Volt egy idő, mikor csak szopott a babám, de mellette aztán tápszert is kellett adni, végül csak az maradt. 6 hónapos kora körül kezdtük a hozzátáplálást, gyümölccsel és főzelékkel apránként. Lisztes dolgot még nem kapott ekkor. Most 10 és fél hónapos, így néz ki a napi kaja:

- reggel tápszer

- ebédre főzelék (üveges bébiételt egészítek ki krumplival, répával, sajttal mikor hogy, 2 üvegnyi mennyiséget eszik)

- uzsonna tejpép vagy kekszes gyümölcs (ez szintén üveges)

- este tápszer

Folyadék emellett tea vagy víz, de nagyon keveset iszik, ellentétben a nagyobbik lányommal, aki világéletében viribelt.)

14. 104bdd8c43 (válaszként erre: 4. - Emesecske)
2007. ápr. 22. 22:32
A fiam is tápszeres volt 3 hetes korától, neki is ez volt a gondja. Én 2 hónapos nem volt adtam neki az almalevet amit lereszeltem és kipaszíroltam a levét. Nagyon tetszett neki. Pár nap alatt megszűnt a gond. Amíg pótlással adtam az anyatejet nagyon hasfájós volt, amikor már csak a tápszert kapta meg a gyümit, ez teljesen megszűnt!! Erre a védőnőnk annyit mondott, hogy régen teljesen ellenkezőjét tanították mint most, etessem úgy ahogy a babámnak jó! Ha nem jelentkezik allergiás tünet akkor nyugodtan lehet adni a következő fokozatot. Most 50 éves körüli a védőnőnk, aki tesóm védőnője is volt, tesóm már nyáron 18 éves lesz. Tehát nem kezdő már, hanem nagyon is tapasztalt, nagyon szerettük mindig és most is!
2007. márc. 16. 10:41

sziasztok!

Mi 4 és fél hónaposak voltunk, amikor elkezdtük a gyümölcsöket(alma,őszi)aztán következett a főzelék, 5 és fél hósan már pici csirke-pulyka husit is raktam bele. Most 6 hónapos, a rizst ma kezdjük. Mellette persze szopizik: reggel, de. ha kéri du-án is alvás előtt és este. Éjszaka 1x v. 2x.

12. sugaro
2007. márc. 13. 11:32

Sziasztok!

Kisfiam 6 hóig csak szopizott, más folyadékot nem fogadott el. Tulajdonképpen nem tudott cumisüvegből inni. Csak nagyon lassan álltunk át a szilárd hamikra, először a körte és a sütőtök ízlett neki a legjobban. Husit 8 hósan kezdett enni, egyéb tejtermékeket 10 hósan. Ma már jóformán mindent eszik (1 éves), de a szopi is megmaradt délután, este, meg éjszaka. Visszagondolva nagyon nehezen haladtunk, de mindíg közbejött a fogzás, vgy nátha miatti étvágytalanság. Inni 10 hónaposan kezdett, bár most is keveset csak 250 ml-t iszik naponta, a többit szoptatással kapja. Hát ennyi.

11. briella (válaszként erre: 10. - Kryon)
2007. márc. 8. 21:34
Szia!Mi is eképp étkeztünk lányommal,csak a telpép nem volt nyerő.ő is evett már szinte 8 hónaposan és nagyon szerette a halat.szerintem a tejjel kell vigyázni 1éves korig.
10. Kryon
2007. márc. 7. 00:10

Sziasztok!

Látom régen nem írt ide senki.Mi most vagyunk a kisebbikkel Bogival nyolc hónapossak.Négy honapossan keztünk almát enni délutánonként.Most reggel és délelőtt szopik,ebédre főzelék,délután gyümölcs és vaniliás tejbepapi/BEPA/.Ezen kívül szívessen belenyal a mi kajánkba is.Balhézik ha valamit nem kóstolhat meg!

1 2 3

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook