Mit, mikor adtatok enni a babátoknak? (beszélgetés)
A kislányom 29.-én lesz 5 hónapos.
Még nem töltötte be a 4.hónapot amikor elkeztem neki gyümölcsöt adni.
Mindig délben ,hogy he esetleg "megtekerné " a hasát az estére elmuljon,mert már végig aludta az éjszakát.Eleinte csak 2 3 kiskanálnyit:reszelt alma,sütőtök,banán,őszibarack bébi desszert...
Ezek után mindig adtam neki néhány kiskanál vizet és a szokott módon a tápszert (nutrilon prémium).Lassan naprol napra többet evett belőle és én is kiismertem mik azok amiket szeret.
Ma már a déli evést kiváltja a "szilárd " étel.
Adok neki zöldségeket leves levével feltörve.
Eszik krémtúrot is.
Most már az evés után odatartom neki a poharat és abból kortyol.
A kisfiamnál ugyanezt a formátumot használtam 9 hónaposan már mindent evett és csak reggel és este tápszert és tisztán itatható volt pohárból.
Soha nem ivott egyikük sem cumisüvegből semmit a tápszeren kivül nem is cumiznak.
Néha már adok a kezébe babapiskotáz DE CSAK HA OTT VAGYOK VELE!
Többen is leírhatnátok,h. ki mikor mit adott a babájának enni.
Ki mikor kezdte a gyümölcs etetését, mennyire rá kezdte a főzelékeket, milyen tápszert evett mellette, meddig.
Sok anyuka korán nekiáll a gyümölcsök adásának,sokan meg nem is tudják,h. mikor kell már elkezdeni ezeket.
Segítsünk egymásnak.
Mi is 6 hosan kezdtuk a hozzataplalast, szerencsere addig boven volt tejem. Nalunk nehezen indult, beletelt jopar hetbe mig kiderult hogy a fiam nem szereti a szokasos elso kajakat (alma, barack). Mindent kikopott. Akkor lodult meg mikor 9 hosan hust kapott a fozelekeibe, akkor sikerult a deli szopit kivaltani, utana 2-3 honap alatt teljesen leszokott az anyatejrol, csak az ejszakai szopik maradtak. Arrol 13 hosan mondott le.
En hust 9 honaposan, savanyitott tejtermeket (joghurt, kefir, turo, tejfol) 10 hosan, lisztes dolgokat 11 hosan kezdtem neki adni. Tehentejet csak 15 honaposan kapott. Szerintem fo a fokozatossag. Ha van tejed erdemes a 6 hot kivarni, ha tapszeres a baba mar 4-5 hosan el szoktak kezdeni a hozzataplalast, kostoltatast. Az elejen nem a mennyiseg a lenyeg, hanem az ismerkedes.
Fél éves koráig csak anyatejet(vagy tápszert)innentől kezdve reggelente anyatej,tízórai egy kis túró rudi,joghurt,ebédre anyatej,főzelék,uzsira alma,banán,őszibarack szóval vmi gyümi,vacsira anyatej.
Én legalábbis így csináltam,most már nem mert a jánykám 2és fél éves és mindent eszik,szerencsére két pofával:)
További ajánlott fórumok:
- Ti adtatok 4 hónapos babátoknak almát, gyümiket?Vagy ahogy a nagykönyvben meg van írva 6 hónapig csak anyatej?
- Adtatok lisztet 4 hósan a babátoknak (naturan anyatejjel vagy tápival)? Mi a tapasztalat?
- Ti mit adtok már enni a babátoknak?
- 9 honapos babátoknak mit adtok enni?
- Mikortól adtatok sima csapvizet a babátoknak?
- Anyukák!Mikortól adtatok bolti joghurtot a babátoknak?