Mit lehet tenni a körömgomba ellen? (tudásbázis)
Szia!
Tudsz mondani olyan elváltozást, amit nem gomba okoz?
Ha gyerekkorod óta ilyen a lábkörmöd akkor az tuti nem körömgomba hanem valami más körömelváltozás -szerintem. De legalábbis nem az a fajta ami a legtöbb embernek van.
"A legszembetűnőbb dolog talán a köröm sárgás elszíneződése, ugyancsak gyakori tünet a köröm lemezes hámlása is. A töredezés mellett a köröm egyúttal meg is vastagszik, nehezen vághatóvá válik. Végül fontos megemlíteni a köröm alatt összegyűlő, fehéres színű, kellemetlen szagú, morzsalékos anyagot."
Nem sárga, nem morzsolódik, nem vastagodik. Azért 50 éve legalább, mert amióta magam vágom a lábkörmöm, azóta ilyen: nem simul rá az ujjpercre a kisebb lábujjakon, hanem eláll a köröm szabad széle. Nem mindegyik lábujjon, a többin csak szabálytalan alakú a köröm. És olyan homályos, nem átlátszó, mint a kezemen.
Szóval tényleg nem is ronda - ha lakkozom, nem látszik semmi belőle. Nem viszket, inkább csak a tudata zavar. Állítólag tényleg körömgomba.
Az igaz, de ha tintakúrát kérsz, akkor csupa vidám ember fog körülvenni. Ugyanis amire gondolsz, az a tinktúra:
"A tinktúra növényi részekből vagy vegyi anyagokból készülő, alkoholos vagy vizes-alkoholos oldat. Az áztatás 6-8 napig tart, az áztató folyadék ajánlott hőmérséklete 10-30 Celsius-fok. Melegebb helyen az alkohol elpárolog, és az oldat veszít hatékonyságából. Áztatás után a folyadékot vászonkendőn (pl. tiszta textilpelenkán) át kell szűrni."
Nekem van körömgombám a lábkörmökön, de az ott is marad, mert ha 50 éven át nem viszketett és nem okozott kellemetlenséget, csak a lábkörmeim nem szépek, akkor ezután is kibírom így. Voltam bőrgyógyásznál, utánanéztem az általa javasolt kezelésnek, utána a többi lakkot, kenőcsöt, sőt tablettát is megnéztem. Mind erősen megterheli a májat.
Lézerre akkor sem költenék valószínűleg, ha telne rá. Annyira nem fontos.
Sziasztok!
Mostanában a neten valami fungonis gel nevű dolgot hirdetnek, 12 ezer körül van.
Próbálta valaki esetleg? Aki igen, írjon légyszi tapasztalatot.
Vérehulló fecskefű tintaktúra..
Bio boltban és patikában is kapható.
Nos, eljutottam odáig a kezeléssel, hogy szemmel látható a változás a 10+ éve fertőzött körmöknél. Minél régebb óta volt beteg az adott köröm, annál lassabban gyógyul. Innen üdvözlöm a kommentelőt (nem keresem vissza), aki szerint a lézer nem gyógyít, mert az orvosa azt mondta az SZTK ellátásban és hozta nekünk ide ezt a hírt, égő fáklyaként cipelve magával egyenesen az SZTK rendelésről, fényt és tudományos okosságot hozva vele ide a fórumra.
Azt hiszem, hogy nekem bevált, még egy két kezelés és elfelejthetem ezt a gondot és vele együtt a fórumot is.
A kép linkje: [link]
Emlékeztetőül: A naplóimban részletesebben látni, hogy volt amikor a teljes körömlemez is hiányzott és mennyit szenvedtem gagyi kencékkel.
Hálás köszönet a hozzáértő orvosnak és a profi csapatának.
Nem a fórum, az idióta tanácsok. Utóbbi 5 év telt az itteni hülyeségek próbálgatására, nyilván hosszú szünetekkel a sikertelenségek miatt.
Szájvíz... Csak a fejem tudom fogni ezektől, mert látom, hogy a gyógyuláshoz mennyi minden kell. 30 perces szájvizes láblógatás biztosan nem.
Szerencsére már csak jókat mosolygok az itteni dolgokon.
Készül a képsorozat, már 3 kezelés utáni képem van, a kezelések előttit még el szeretném kérni és a teljes gyógyulás után megosztom, hogy lehessen látni mennyit ér, ha nem ilyen hülyeségekre verjük el a pénzt és az időt amit itt olvasni. Képről képre ég és föld a változás.
Jó szájvizezést addig is.
További ajánlott fórumok:
- Mit lehet tenni kancsalság ellen?:(
- Túlzott stresszes izzadás! Mit lehet ellene tenni?
- Miért akadok ki minden apróságon? Mit lehet tenni ellene?
- Mit lehet a szem alatti sötét karikák ellen tenni?
- Mit lehet tenni a pattanásos bőr ellen? Hogyan lehet elmulasztani?
- Milyen óvintézkedéseket lehet tenni a körömgombásodás ellen?