Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Mit lehet tenni kancsalság ellen?:( fórum

Mit lehet tenni kancsalság ellen?:( (tudásbázis kérdés)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
1998. Dora__ (válaszként erre: 1997. - Emese0719)
tegnapelőtt 00:16
Szia Emese! Ki és hol műtött téged? Én még érzéstelenítéses műtétről nem is hallottam csak altatásosról. Milyen volt maga a műtét?
1997. emese0719
jún. 29. 20:14

Engem kétszer műtöttek ebben az évben.Exotrópiám van és tompalátó vagyok. Csak a bal szemem használom.


Az első operáció március 15.-én volt. Ekkor a jobb szememben a külső izmot gyengítették, hátrébb helyezték. Nem lett sikeres a műtét, ezért újabbat javasoltak. Ez is megtörtént június 7.-én. A második alkalomnál a belső szemizmot rövidítették meg.


Az első három napon úgy vettem észre, hogy sikerült a műtét. De utána a szemem ismét kezdett kifelé sodródni. Az orvos azt mondta, hogy ez normális, mert a műtött izom még gyenge és az agy próbálja megszokni a szem új helyzetét. Most telt el 3 hét az operáció óta.A két szemem még most sincs tökéletes szinkronban, de a két műtét láthatóan javított rajta. Vannak napok, amikor úgy látom a szemem a helyén van és van, amikor úgy látom kifelé megy. Ezt az is befolyásolja, hogy mennyire fáradt a szemem.


A műtétet érzéstelenítéssel csinálták nekem. Körülbelül 20 perc volt az egész művelet. Erős fájdalmat akkor éreztem, amikor húzták az izmot. De kibírható volt, a cél érdekében. Rögtön haza is engedtek, két napig volt enyhe fájdalom a szememben és egy hétig voltak benne a varratok. Az orvos azt mondta egy hónapig ne terheljem magam fizikailag, ne menjek poros környezetbe és a fejemmel forduljak arra, amerre nézni szeretnék.🤔😅

1996. Dora__ (válaszként erre: 1992. - Brigibaby78)
jún. 21. 23:15
Mikor műtenek? Nagy kalappal hozzá! Drukkolok, hogy minden rendben legyen!
1995. Dora__ (válaszként erre: 1991. - Bumbesz)
jún. 21. 23:14
Köszi az infókat!
1994. Brigibaby78 (válaszként erre: 1993. - Józsibirka)
máj. 23. 15:08

Szia!


Azt mondták altatnak és mind a két szememen ejtenek vágást. Lesznek belső és külső varratok. A belső felszívódó lesz a külső kipotyog. Két hét semmi megterhelés, meg szemüveghordás (kontaktlencse nem), utána vissza lehet térni a megszokott életvitelhez.

A Duna Medicalba műtenek, és 1 napos a ottlétet igényel.

1993. Józsibirka (válaszként erre: 1992. - Brigibaby78)
máj. 23. 14:59

Hogyan kell elképzelni olyan műtétet?

Meddig tart, hogyan csinálják, be kell feküdni?

máj. 23. 14:54

Sziasztok!

Üdvözletem minden sorstársnak.Ha nem haragszotok leírom röviden a történetem.1978-ban születtem már úgy, hogy elég láthatóan kancsal voltam a bal szememre. (tudom, hogy azt mondják születéskor nem lehet megállapítani, de nekem látszott már akkor is) Kisgyerek koromban megvolt minden.Szemészről - szemészre jártunk, takarás, leragasztott szemüveg stb. Nem az a cuki gyerek kategória voltam na.

1988-ban műtöttek először 10 éves koromban Baján a Vass professzor, gondolom ez a név sokmindenkinek ismerős lehet itt.Valamelyest sikeres volt, de 2006-ban ismét meg lettem műtve, akkor a Molnár doktor műtött a Semmelweis Klinikán (Mária utca).Akkor 8-9 fok körülire sikerült beállítani.Elég tűrhető volt látványra.

Sajnos most 44 éves leszek és ismét sokat romlott a szemem. Múlt 7-en voltam a Non plus Ultra látásközpontban dr.Körtvélyessy Judit doktornőnél (úgy szűrtem ott le, hogy a Domsa doktornő lánya, de nem biztos, hogy jól értettem).

Na szóval alaposan megvizsgált, bemérte a fokot (50 fok jelenleg), és úgy műtene meg, hogy a bal szememen, ami a kancsal 1 izmot, a jobb szememen, ami jó 3 izmot, mivel a bal szememen a 2 műtéti beavatkozás miatt nagyfokú lehet a hegesedés (bár ezt nem tudom miből látta, talán tapasztalatból mondta)

Teljesen le vagyok döbbenve, hogy a jó, nem kancsal, ép szememhez is hozzá akar nyúlni, így létrehozva a párhuzamos nézést. Mi lesz ha vállalom és nem sikerül?Rosszabb lesz, mint volt, vagy a jó szememmel is kancsal leszek?

Arra sem tudnak válaszolni, miért romlik ennyire, miért lesz egyre több fokos a kancsalsági szög, minthogy arra sem, hogy mi a garancia ha megműt, akkor úgy is maradok életem végéig. Semmire sincs garancia.

Most amúgy is nagyon rossz passzban vagyok érzelmileg, mert tavaly márciusban özvegy lettem és egyedül maradtam az akkor 10 éves (most már 11) kislányommal.A férjem akkor 44 éves volt és teljesen egészséges csak az a kva Covid közbelépett. Neki így tetszettem, ahogy vagyok. Regisztráltam egy társkereső oldalra (azonban már megbántam), de ki akarna randizni egy kancsal nővel, az egy faszinak se jön be. A mai világban már szinte mindenre van műtéti megoldás, mell orr száj fenék fiszem-fa...om, de egy kancsal szemet lehetetlen tökéletesre megműteni.Az az első, amit az emberek megnéznek a másikon.

Bocs, hogy ilyen hosszúra sikerült.

1991. Bumbesz (válaszként erre: 1990. - Greenarrow)
máj. 21. 11:37

Szia Greenarrow!


Akkor te vagy a kivétel, aki gyengíti a szabályt... nem kell megsértődni, örülök, hogy neked sikerült.


Szerintem ezen a főrumom már minden kérdést kiveséztünk a témában.


Dóra!


Máshol olvastam, hogy sajnos ez a fajta műtét nem olyan nagy százalékban sikeres, mint pl. a szürkehályog műtét.


Függ a "hozott anyagtól".


Egy dologban lehet talán tanácsot adni, amit Ancika is írt, aki műtét előtt áll, ragaszkodjon az ideiglenes varrathoz. Ott még a műtét befejezése előtt lehet korrigálni, jó helyre húzni a szemet.


Mindenkinek sok szerencsét! Engem se lehetett volna lebeszélni a műtétről.

1990. greenarrow (válaszként erre: 1987. - Bumbesz)
máj. 20. 20:44
Kikérem magamnak! :) Én figyelemmel követem a forumot úgy, hogy 2013-ban sikeres műtéten estem át és azóta is rendben van a szemem. Amelyik kérdésre pedig tudok érdemben választ adni, arra válaszolok. Lásd lentebb. Persze nem ez a jellemző.
1989. janszi
máj. 15. 17:47
Matolcsit ne kérdezzétek emiatt...
1988. Dora__ (válaszként erre: 1987. - Bumbesz)
máj. 15. 15:25
Huhh. Nagyon köszi, hogy megosztottad velünk a tapasztalatodat. Vajon min múlik h ennyire eltérő eredmények születnek? Erről nem mondott semmit?
1987. Bumbesz (válaszként erre: 1986. - Dora__)
máj. 13. 08:57

Szia!


Személyiségi jogok miatt nem írnám le, de az akihez itt mindenki fordul. 3 x műtött. Az elsőnél az volt a baj, hogy nem alkalmazott ideiglenes varratot, ez egy ellenőrzés lehet, hogy jól "húzta-e be" az izmokat. Nem lett tökéletes, ezért visszamentem. A 2-nál túl lett húzva, teljesen kifelé állt, a korábban 30 fokos szögben befelé húzó szemem - ha csak úgy távolra néztem, akkor minden ok volt, csak a fókuszálásnál látszott korábban - és durva kettős látásom lett, ha mindkét szemem kinyitottam annyira szédültem, hogy a 3. műtétig csak egy szemmel nézve tudtam létezni és az utcára nem mentem le. Ez kb. 6 hétig tartott, addig kellett várnom az utolsó műtétre. Ott visszahúzták a korábbi szintre, de megmaradt egy pici kettőslátás azóta is. Magyarul 3 műtét után minden a műtétek előtti szintre ment vissza+ egy pici kettős látás az "eredmény".


Vélhetően nem az orvos hibája, ezek a műtétek hol sikeresek, hol nem és nem mindenkinél tartanak örökre.


Ezt csak azért írtam le, mert hiányolják sokan a tapasztalatokat. Persze akinek sikerül, az nem bújja itt ezt a rovatot a műtét után.

1986. Dora__ (válaszként erre: 1985. - Bumbesz)
ápr. 25. 16:18
Szia! Téged ki műtött? Kiderült, hogy mi az oka a sikertelen műtéteknek?
1985. Bumbesz (válaszként erre: 1984. - Anicka)
ápr. 20. 11:38

Szia Anicka!


Végül sikerült helyrehozni a túltolt állapotot?


Én ugyanúgy jártam, mint te, újabb műtét, állítható varratokkal, de ha a szemem sarkából oldalra nézek, egy kis kettős látás megmaradt. És a 3. műtét után nagyjából az eredeti állapot (30 fokos szög) is visszaállt. Ezzel együtt engem sem lehetett volna lebeszélni a műtétekről.


Egyéni, vannak szerencsésebb emberek, akiknek sikerül véglegesen megoldani a kérdést és van, akinek nem.

1984. Anicka
jan. 9. 08:07
Sziasztok! Én annyit szeretnék hozzáfűzni hogy ragaszkodjatok az állítható varratokhoz. Picit kellemetlen lehet de úgy szerintem elkerülhető hogy újra és újra műtsenek benneteket, meg a kettős látás is jobban elkerülhető!
1983. Nitaa88
jan. 5. 07:19

Kedves Csoporttagok!


Sajnos én is érintett vagyok ebben a betegségben, nagyon zavaró már számomra a kancsalság. Szeretném megműttetni a szememet. Kit ajánlanátok jó szívvel akihez fordulhatnék? Köszönöm előre is.

1982. Anicka (válaszként erre: 1981. - Pottyosmamut)
2021. dec. 13. 13:57
Egyáltalán nem javult. Szörnyű! Véreres és teljesen kifelé áll. 60 ezret visszutaltak... De igazából be kéne perelni!
1981. pottyosmamut (válaszként erre: 1980. - Anicka)
2021. nov. 29. 13:40
Így 1 hónappal utána sem javult? Mit mondott rá a doktornő? Műtét előtt milyen lehetséges esélyeket mondott?
1980. Anicka
2021. okt. 31. 13:02
Sziasztok! Engem a Domsa Patrícia műtött. Magánba vállalta. Kifelé kezdtem kancsalítani egy kissé korábbi nem tökéletes mütét miatt. Ez a harmadik műtétem volt. Sokkal rosszabb lett mint előtte. Teljesen kiakadt a szemem kifelé!!! Olyan mintha szimplán kinyomta volna a szemem és ellopott volna 300ezer forintot. Úgy látszik az újabb covid hullám előtt nagyon kellett neki a pénz, még olyan áron is hogy tönkre tette az életem!
1979. greenarrow (válaszként erre: 1978. - Łera)
2021. okt. 23. 14:02

Szia,


Mire minden teljesen eltűnt (duzzadás, "monokli", vörösség) az kb. 1-1,5 hónap volt nekem.

1978. Łera
2021. okt. 17. 22:25

Sziasztok.


Engem szeptember 30.-án műtöttek meg a SOTE Mária utcai klinikáján. A műtét altatásban történt, egy éjszakát bent kellett maradnom, majd másnak reggel vizsgálat és elengedtek haza. Akkor reggel azt mondták nagyon szép lett. Majd egy hét múlva kontrollon szintén. Most eltelt a 2 hét és holnaptol dolgozhatok is.


És akkor itt most feltennék egy kérdést, hogy másnak akit műtöttek már mennyi idő volt kb a gyógyulás? Gondolok itt a szem vörösségére és szemhéj duzzanatára. Mert nekem még mindig be van elég látványosan duzzadva illetve elggé vörös is és kicsit kezdek félni, hogy nem akar lemenni róla a gyulladás. A szemcseppet (Tobradex) egyébként kedd óta egyáltalán nem kell használnom.

1977. greenarrow (válaszként erre: 1976. - Cecelégy)
2021. szept. 15. 18:16

Szia,


21 évesen műtöttek, most 29 vagyok. Nem "kancsalított vissza".

1976. Cecelégy
2021. szept. 12. 14:13

Sziasztok!


Érdeklődni szeretnék ,hogy akit felnőtt korban műtöttek kancsalság ellen, mennyire maradt tartós az eredmény?

Azt hallottam hogy évek múlva újra visszakancsalit a szem, hiába a műtét

1975. Ferdi
2021. aug. 20. 06:55

Sziasztok!

Én már nagyon rég óta gondolkozok a műtéten,de eddig nem szántam rá magam,de most eljött a pillanat.Igaz megkönnyítette a döntésemet az hogy TB támogatott a műtét.Én 43 éves vagyok és a bal szememről lenne szó.Gyerekkorom óta élek ezzel de már elég volt.Ahogy többen is leírták egyszerűen nagyon sok mindenben hátráltat.Nem írom le tudjátok miről beszélek.Abban segítsetek kérlek benneteket,hogy Debrecenben vagy Nyíregyházán végeznek-e ilyen műtétet,és ha igen kihez érdemes menni?Én miskolci vagyok,már ajánlottak egy profi orvost a napokban fogom felkeresni,de azt nem tudom itt csinál-e ilyen műtétet.De kiderítem. :)

1974. greenarrow (válaszként erre: 1973. - Ildikó340410)
2021. ápr. 29. 07:19
Szia. Én is Szabolcsból vagyok. 2013-ban szántam rá magam a műtétre. Én is itt szerettem volna a környéken, viszont letettem erről. Olyanra bíztam magam, aki valóban ezzel foglalkozik napi szinten és referenciája is van bőven. Így Budapesten kötöttem ki. Ha módodban áll, akkor próbáld Te is megoldani, és válogatni az itt felsorolt tapasztalt szakemberek közül.
2021. ápr. 28. 18:01
Sziasztok. Az én problémám is a kancsalság. Szeretném meg műtetni. Tudnátok ajánlani jó orvost Nyíregyházán vagy esetleg Debrecenben? Előre is köszönöm szépen
1972. greenarrow (válaszként erre: 1960. - Ribarne.bobe)
2021. márc. 21. 14:31

"Én azt nem értem, hogy itt ezen a fórumon miért nincs több tapasztalat írva szinte mindenki csak kérdéseket tesz fel.."


Hol vagy BOBEEE? :) Én ezt nem értem.

1971. Alexa90 (válaszként erre: 1943. - Ditta88)
2021. márc. 1. 05:18
Szia! Mutet ota ,hogy telt az eved? Megerte ? Kicsit tanacstalan vagyok.Koszonom
1970. Alexa90 (válaszként erre: 1942. - Dinka27)
2021. márc. 1. 05:16
Szia! Igy egy ev elteltevel is ilyen pozitivan gondolsz a mutetre? Kicsit elbizonytalanodtam ,hogy mi van ,ha nem olyan lessz az eredmeny amire szamitok ill. nem e lessz rosszabb.koszonom :)
1969. Alexa90 (válaszként erre: 1956. - Kokapu)
2021. márc. 1. 05:13
Szia:) Igy fel ev tavlataba is ugyan igy gondolkozol? Kicsit tanacstalan vagyok ,hogy bele vagjak e.koszonom:)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook