Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Mit lehet tenni a körömgomba ellen? fórum

Mit lehet tenni a körömgomba ellen? (tudásbázis kérdés)


❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯
4374. brigi1957 (válaszként erre: 4372. - Kori54)
2015. szept. 17. 23:35

Szia Kori!


El tudtad távolítani a körmödről a gombás részt?

Vagy rossz helyen van, pl. körömágynál?


Üdv.

4373. brigi1957 (válaszként erre: 4369. - Lencsi)
2015. szept. 17. 23:18

Szia Lencsi!


Amikor észleltem magamon a gyanút, azzonal elkezdtem a kezelést, a jól ismert stifttel, de párhúzamosan elkedtem olvasni ezt a fórumot is az elejétől. Van aki ezért hagyott bennem nyomot, mert marhaságokat írt, van aki a segítőkésége miatt, és vannak a szürke eminenciások. Emlékszem a lakkozós figurára is, égnek is állt tőle a hajam.

De azoktól is,akik néhány napos valamilyen kezelés után pozíitívan nyilatkoznak.

Nem tartozom semmilyen táborhoz,oly annyira nem, hogy sikertelen próbálkozásom után gyógypedikürőshöz fordultam. Mivel csak a köröm vége, ahol vágjuk, volt/van érintve, ez kb egy, két milliméter, nem kellett pótolni.

Levágta, csiszolta, majd a körmöt bekente géllel és adott egy ecsetelőt. A következő kezelésnél már nem tett fel gélt, mert szerinte nincs már ott gomba.Ez akkor igaznak tünt, hisz ennyi idő alatt az a pici elváltozás........ De kb.egy hónap múlva ismét megjelent,az ecsetelés ellenére is.

Ekkor úgy döntöttem, megpróbálom magam, hisz eltüntetni nagyon egyszerű. A lehető legkisebbre vágom, elvékonyítom és bekenem gyógylakkal. Semmi nem látszik, csak rövidebb a köröm, mint a többi. Egyenlőre nem hagyom nőni, folyamatosan lereszelem és elvékonyítom,majd lelakkozom.

(Amúgy nincs megvastagodva).

Abban bízom,hogy csak felületi fertőzés és megszabadulok tőle.Ha csak felületi fertőzés,leglényegesebbnek tartom a gombás rész teljes eltávolítását, ami esetemben egyszerű, mert a tetején van.

A gomba nem mindig jön belülről. Lehet felületi, belülről lágy részt érintő és sajnos szisztémás, azaz az egész testet érintő. Ezek közül az elsőt képes meggyógyítani egy gyógypedikürős. Ezért írtam azt, hogy x idő elteltével, már elégtelen a kívülről kezelés és el kell gondolkodni, hogyan tovább. Mert innentől lesz igazán küzdelmes a történet Tenyésztész, gyógyszer,lézer, probiotikum........???


Üdv.

4372. kori54 (válaszként erre: 4371. - Lencsi)
2015. szept. 17. 21:05
Így már értem. Szerintem is mindenki a saját kárán tanul. Én most növesztem, iszonyú lassan nő valóban. Ha még egyszer visszajön a lézerrel próbálkozom.
4371. lencsi (válaszként erre: 4370. - Kori54)
2015. szept. 17. 19:35

Az előző alkalommal egyáltalán nem mentem gyógypedikűröshöz. Akkor saját magam kínlódtam egy évig, ezer dologgal, de végül elmúlt. Évekig nem is jött elő.

Most szinte azonnal elmentem, mert engem meggyőztek, és nem bántam meg. A beteg köröm nagyon lassan nő, a pedikűrös ezen sokat tud segíteni.

Most már nem látok semmit, de időnként áztatom, kenegetem , figyelem.

4370. kori54 (válaszként erre: 4367. - Lencsi)
2015. szept. 17. 15:39
Bocsika, Te azonnal a gyógypedikúrüshöz mentél ahogy megjelent az első tüneted ?
4369. lencsi
2015. szept. 17. 14:58

Kedves Brigi1957!

Akinek nem inge.... ismered? Ez nem megszólás, csak figyelmeztetés. Én személyesen ismerek olyat, aki évekig nem csinált semmit, és a 2 ujja után az összes lábkörme gombás lett. Őt is figyelmeztettem, belakkozta,azt hitte nem látszik, akkor jó.

Nem 2007 óta, akkor is, és utána több évig nem. Akkor pedig csak az itt leírt alternatív szerekkel , igaz 1 évig naponta többször mindent kipróbálva, elmúlt. Én akkor szedtem a grapefruit mag cseppet is, mert én is azt gondolom nem elég csak külsőleg kezelni. (de gondolom ezt ha elolvastad, tudod). Most 1 éve, egy kicsi sportcipő miatt, ami nagyon nyomta a nagyújjam, ismét láttam valami gyanúsat. Remélem már ez is a múlt, mert sajnos erre is kell figyelni, nehogy megsérüljön a köröm. Én örülök, hogy ebben segített Bulok is. Azt gondoltam, hogy ha ezeket leírom , ezzel is segíthetek másoknak, csak az a baj, hogy itt már mindenki mindenkit ellenségnek néz.Mégis azt tanácsolom, hogy olvassátok, és ami szerintetek jó, próbáljátok ki. Az biztos, hogy nem egyszerű. Sok sikert!

4368. brigi1957 (válaszként erre: 4367. - Lencsi)
2015. szept. 17. 11:33

Kedves Lencsi!


Sajnos a gomba nem elhanyagoltság, igénytelenség kérdése. Ennek nagyon könnyű utána nézni.

Nyilván van olyan is, aki összeszedte a gombát, de nem harcol vele.

De vannak emberek, akik évek óta küzdenek, nem hanyagolják el és nem érnek el eredményt. Van aki azt hiszi, hogy megszabadult tőle és évek múlva újra felüti a fejét a fertőzés, mert ott lappangot a szervezetében. Valahol a mélyebb rétegekben.

Vannak persze "szerencsések",akik csak a felszínen, helyileg fertőződtek meg. Nem lesz utánpótlás!


Nem lehet megszólni azokat az embereket, akik itt évek óta írnak és nem értek el sikereket, mondván, hogy elhanyagolják magukat.

A legtöbben azonnal elkezdjük valamivel kezelni a gombát.

Kezdeti gomba? Lehet, hogy a körmön kezdeti, de belül már többről van szó.


Magad is 2007 óta küzdesz, voltál már tünetmentes, ezért láthatod, hogy a dolog nem is olyan egyszerű.


Üdv.

4367. lencsi
2015. szept. 17. 07:50
Akinél nem tud a gyógypedikűrös 1,5 év alatt eredményt elérni, az azon is gondolkodjon el, hogy ő hány évig hanyagolta el a körmeit, vagy kísérletezett az ecet és egyéb csodaszerekkel. Ezek csak nagyon kezdeti állapotban segíthetnek.
4366. brigi1957
2015. szept. 17. 00:33
Bocsánat elírtam. :( Szisztémás.
4365. brigi1957
2015. szept. 16. 23:30

Ebből az írásból kiderül, hogy mikor tud és mikor nem tud segíteni egy gyógypedikürős.

Akinek a mély rétegekben, a lágyrészekben is megjelent a gomba, csak szisztemánsan, vagy lézerrel írtathatja ki.

Részemről nem látok itt vitát, hát persze, hogy segíthet egy gyógypedikürős is. De ott van a ha......

Viszont ha valakit pl.nem tudott meggyógyítani 1,5 év alatt,az tegye fel a kérdést magának. Biztos,hogy jó úton járok?


Üdv.

4364. brigi1957 (válaszként erre: 4361. - ... én)
2015. szept. 16. 22:59

Szia!

Itt egy tapolcai gyógypedikürős írása, aki azzal a technikával dolgozik, mint Bulok. Ez talán válasz lesz a kérdésedre."GOMBÁS KÖRÖM KEZELÉSE


A GEHWOL körömjavító gélt, amely német termék, UV fényre keményedik ki, a törékeny, szakadt, és beteg körmök korrekciójára fejlesztették ki. A gél rátapad a körömágyra, egy rendkívül rugalmas körörmbevonatot képez, és tartalmaz olyan anti-mikotikus anyagot, amely védi a növekvő körmöt a gombásodás ellen. Ez egy speciális pedi gél, csak szakképzett személy használhatja.


Pedikűr során a sérült körömrészeket előkészítem, és a GEHWOL Nail repair Gel, és a GEHWOL Nail repair Cleaner alkalmazásával elvégzem a köröm korrekciót, vagy szükség esetén a körömprotézis építést. A köröm pótlás akkor végezhető el, ha legalább a köröm egyharmada még meg van. A körmjavító gélt úgy fejlesztették ki, hogy együtt kell használni a GEHWOL med köröm és bőrvédő olajjal, -GEHWOL med Protective Nail and Skin Oil- amit a körömprotézis viselése során önnek használnia kell napi rendszerességgel. Az olaj használata nagyon gazdaságos, 1-2 csepp olajat masszírozzon a köröm körüli száraz bőrredőkbe, naponta kétszer. A körme így teljes biztonsággal egészséges marad, elősegítve az új köröm növekedését. A köröm növekedése után pótolható a gél, és megbeszéljük mennyi ideig tanácsos viselni, illetve cserélni. Ez esetenként különböző lehet.


Súlyosabb körömgomba esetén nem garantált az azonnali pótlás, ezt a gombás körömrészek letisztítása során tudjuk egyeztetni. Ha Önnek a lecsiszolás, tisztogatás után is, láthatóan gombás körömrészek maradnak a körmén, ne rakasson fel soha gélt a körmére!


A KÖRÖMGOMBA NEM MÚLIK EL MAGÁTÓL!


A kezelést addig kell folytatni, amíg az elváltozás el nem múlik, tehát a köröm (körmök) teljesen vagy majdnem teljesen ép(ek) és egészséges köröm nőtt a helyére. Ha idő előtt abbahagyjuk a kezelést, nem várhatunk eredményt. Általában a kézkörmök gyógyulása 6 hónapig tart, a lábkörmöké körülbelül 9-12 hónapig. Javasolt rendszeresen levágni a fertőzött köröm szabad szélét, és a körömtöredékeket eltávolítani. Ettől alaposabb tisztogatást pedikűrös szakembertől kérjen, a sérülés elkerülése érdekében.


Mint minden gombás körömfertőzés helyi kezelése esetében, ha a fertőzés több körmöt érint (>5 köröm), ha a körömfelület több, mint 2/3-át érinti, és ha hajlamosító tényező, mint például cukorbetegség és immunbetegség áll fenn, beszéljen orvosával a szájon át alkalmazandó terápia lehetőségéről.


A legkorszerűbb orvosi kezelések egyike ma, a lézeres körömgomba kezelés. A lézer fénye elöli a körömben és a lágyrészben lévő gombákat. Itt is a gombás köröm lassú lenövése hozhat eredményt."

4363. lencsi (válaszként erre: 4361. - ... én)
2015. szept. 16. 18:06

Szia!

Nekem csak épp a nagy lábújjam egyik sarkában volt egy kis elszíneződés. Elmentem párszor. Azt csinálta, hogy amennyit lehetett leszedett a beteg elhalt körömből, ami ne fáj, mert nemm élő. Az egész körmöt lecsiszolta, és csöpögtetett rá valamit. Havonta 1x. voltam. Adott valami csöpögtetőt, de az nekem nem használt. Szép lassan lenőtt, én azóta otthon kenegetem tiszafakenőccsel, a neten rendeltem. Remélem nem újul ki. Bulok szerint nem kell fertőtleníteni a cipőt, de én vettem a DM-ben egy sprayt és befújtam, főleg a zárt cipőket. Szerintem egy JÓ gyógypedikürős tud segíteni. Bár itt sokan nem értenek vele egyet.

4362. bogyoka6 (válaszként erre: 4361. - ... én)
2015. szept. 16. 14:42
kérdezd meg privátban, van e-mailcíme, hogy mit tud tanácsolni.
4361. ... én (válaszként erre: 4347. - JudyNero)
2015. szept. 16. 10:53
Régóta visszatérő be-be néző vagyok. Úgy látom nagyon sok régi, nem gyógyult van még itt.És azt is látom, hogy a Bulok nevű budapesti gyógypedikűrösnek nagyon nagy tábora van, biztosan nem véletlenül. Nem szeretném rontani a forgalmát, de ha már ennyire hatásos, nem osztaná meg valaki a kezelése történetét az ország másik végében élőkkel is, akik nem tudnak feljárni Pestre pedikűröztetni?
4360. cyprus (válaszként erre: 4356. - Brigi1957)
2015. szept. 15. 16:18
Szia, ez valóban így van:) Önmagában ezzel nem érsz el gyógyulást, kiegészítő kezelésnek viszont kell...
4359. kori54 (válaszként erre: 4358. - Dtimea39)
2015. szept. 12. 20:02

Én több éve használom, de inkább csak fenntartó kezelésre jó, nem igazán gyógyította meg teljesen a körömgombát.

Lehet, hogy nem is gomba volt az amit már 3 napi kezelés alatt eltüntetett. :)

4358. Dtimea39
2015. szept. 12. 09:26

Sziasztok!

Egy megjegyzést fűznék hozzá

Én három napja kezdtem használni a nailnert, és már most látszik ahogy eltünteti a gombát

Ajánlom eddig nem hittem benne, de tényleg jooo

4357. fenyecset
2015. szept. 11. 19:10
Olló, reszelő és HYPO! A lényeg az, hogy a beteg rész felett amennyire csak lehet vágjuk a körmöt rövidre. Ezután vékonyítsuk el a köröm felületét amennyire csak lehet, hogy a fülpáclikával felvitt HYPO (igen, hígítatlan szürke flakonos háztartási fehérítő) könnyebben behatolhasson a köröm mélyebb rétegeibe. Előzőleg nem árt kiáztatni a lábat valamilyen módszerrel (a fentiekben ismertettek párat). Én a kezemen elterjedt körömgombámat gyógyítottam nagy sikerrel. Nekem a kezemen olyan gomba nőtt, ami a köröm széléről a köröm alatt terjedt befelé, és ezért nagyon nehéz volt kezelni. Mivel a gomba megeszi a köröm alsó rétegét, felülről nehéz bejuttatni bármit is, ameddig a köröm nincs reszelővel elvékonyít a beteg körömrész felett, oldalról pedig a gomba a terjedése során egy olyan elhalt anyagréteget hagy maga után, amin egy idő után szintén nem sok minden szer juthat be a célterületre. Azonban ha a körmöt tövig vágjuk, majd elvékonyítjuk reszelővel a beteg rész felett, akkor "beelőzhetjük" a további terjedését az által, hogy a felé ecsetelt HYPO behatol a körömbe, és kifejti hatását. A HYPO nálam nem irritálta a bőrömet. A gomba elterjedtségének a stádiumától függően több kezelés is szükséges lehet, de a HYPO nagyon hatékony, már egy kezelés után is megfelelően előkészítve a terepet látványos a hatása. A másik fontos dolog, hogy zoknikat, lábbeliket és körömápoló készletet fertőtleníteni kell, továbbá étrendi és életmódbeli változtatások is szükségesek lehetnek. A gombát a túlzott cukorbevitel, alkoholfogyasztás stb. segít életben tartani, tehát a gomba sok esetben egy helytelen élet és gondolkodásmódra is felhívja a figyelmet.
4356. brigi1957 (válaszként erre: 4351. - Cyprus)
2015. szept. 4. 22:58

Szia!


Köszönöm a választ. :)

Ez nem az a termék, amivel a páciens saját magát gyógyíthatja,mert a gyógypedikürős által felrakott pedi gél

kiegészítője, önmagában nem használják gombaölésre.


Üdv.

4355. kori54
2015. szept. 3. 18:13
""Töredező kéz- és lábkörmök kezelésére, valamint körömgomba előkészítő kezelésére. Segíti a köröm növekedését. GERLAN Körömápoló nagy mennyiségben tartalmaz búzacsíra olajat és E-vitamint valamint a kamilla illóolaj aktív alkotóit. A töredező kéz- és láb- körmök kezelésére. Serkenti a körmök növekedését. Gyengéden masszírozza a GEHWOL Körömápolót a körömbe és a környező bőrfelületekbe"
4354. haverkukurudzu (válaszként erre: 4347. - JudyNero)
2015. szept. 3. 17:42
xd
4353. bogyoka6 (válaszként erre: 4349. - Cyprus)
2015. szept. 3. 15:00
:)))))))))))))))))))
4352. bogyoka6 (válaszként erre: 4347. - JudyNero)
2015. szept. 3. 15:00
:))))))))))))
4351. cyprus (válaszként erre: 4350. - Brigi1957)
2015. szept. 3. 11:55

Szia,

GEHWOHL köröm és bőrvédő olaj...

4350. brigi1957 (válaszként erre: 4349. - Cyprus)
2015. aug. 28. 20:50

Szia!


Akkor te is meg tudnád válaszolni az alábbi kérdésem.

Milyen ecsetelőt kaptál otthonra?


Üdv.

4349. cyprus (válaszként erre: 4347. - JudyNero)
2015. aug. 28. 11:14
Nagyon szépen írtál, teljesen egyetértek a szavaiddal. Én még a kezelés elején járok, de hasonlóak a tapasztalataim. Remélem, jövő nyáron, hozzád hasonlóan már csak szépészeti pedikűrre kell mennem Bulokhoz:)
4348. brigi1957 (válaszként erre: 4347. - JudyNero)
2015. aug. 26. 22:41

Szia!


Milyen ecstelőt kaptál tőle otthonra?


Üdv.

4347. JudyNero
2015. aug. 26. 10:07

Sziasztok Kedves Hoxások!


Szeretném veletek megosztani a "sikertörténetemet" nem Bulok dicsőítésére, hanem azért, hátha másnak segíthetek ezzel. Tavaly dnovemberben teljesen besárgult a nagylábujjaimon a köröm. Nem akartam kipróbálni mindenféle kezelést, ezért elkezdtem keresgélni a neten megbízható forrást, hogyan lehet megszabadulni a körömgombától. Olvastam sok idióta ötletet, de itt rátaláltam Bulok nevére és egy kis nyomozás után megszereztem az elérhetőségét, gondoltam ezzel aztán nem veszíthetek, maximum egy jó kis pedikűr lesz a vége. December elejére kaptam időpontot, és majdnem elájultam amikor mindkét körmömet szinte tövig levágta és lekezelte. Gondolhatjátok zárt cipős időszakban.... Kaptam ecsetelőt és gyönyörűsége körömhelyettesítőt, amiről meg sem lehetett mondani, hogy nem a saját körmöm. Azóta eltelt nem kevés idő, rendszeresen járok Bulokhoz, de mostmár nem körömgomba kezelésre, hanem sima, szuper pedikűrre. A körmöm gyönyörű és egészséges, teljesen megnőtt, minden gyógyszer és más kezelés nélkül. Kizárólag azt a ecsetelőt használtam amit Tőle kaptam, és semmilyen faxnit nem csináltam a cipőimmel. Ezeket csak azért írtam le, hátha esetleg valakinek én is tudok ezzel segíteni, gondolom egy próbát megér, hiszen a szájreklámnál nincs jobb. De arra kérek mindenkit ne kezdje el senki leszólni a kommentemet, mert nem egy elvakult Bulok fan vagyok, egyszerűen maximálisan elégedett vagyok az eredménnyel és teljesen megbízom a szakértelmében, ja és mindenkinek szívből ajánlom :) Tényleg érdemes kipróbálni. És csak az mondjon véleményt és kritikát aki kipróbálta Bulok "kezelését" Sok sikert a körömgomba elleni harcban mindenkinek :)

4346. Emese4 (válaszként erre: 4345. - Brigi1957)
2015. aug. 23. 15:41
Még nem voltunk .Elsőnek probáltuk mi megyogyitani csak még nem sok sikerrel.Ki próbáljuk mi is ezt a betadines.oldatot hátha... Köszi a.válaszod Brigi.
4345. brigi1957 (válaszként erre: 4344. - Emese4)
2015. aug. 23. 12:16

Szia!

Nem könnyű erre válaszolni,mert sokan keressük a megoldást. Én egy orvos által felírt lakkal próbálkozom,de ha nem hat váltok.

Az egyik fórumon többen is állítják, hogy a betadine oldat

segített (reszelik a körmöt és bekenik az oldattal töményen).Besárgítja a körmöt,de lemosható.

De fertőtleníteni is kell az eszközt,cipőt,törölközőt. Különben az egész nem ér semmit. Orvosnál vagy gyógypedikürősnél voltatok?


Üdv.

❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯

Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook