Miskolc Megyei Kórház Szülészete (beszélgetés)
Sziasztok,
június elején érdeklődtem a kórházról, június végén meg is született a Kislányom. Császáros lettem végül, és a kis folyosóra kerültem, két ágyas szobába.
Az összes gyerekágyas nővérke nagyon kedves volt velem. Kérés nélkül hozták a fájdalomcsillapítót. Nagyon normális hangon beszéltek velem. Nagyon sírtam szülés után, vagy 2 órán keresztül, abban az időszakban szerintem sűrűbben rámnéztek, mint amennyire átlagosnak mondható.
Mikor talpraállítottak, maximálisan segítettek. 6 napot voltunk bent, az összes nővérkével találkoztam, és mindegyikről egytől egyig csak kedveset tudnék írni. Nagyon odafigyeltek rám is, és a babára is. Első szülésem császár volt(borzasztó élményekkel), nagyon nehezen lábadoztam utána, nagyon bunkók voltak velem ott ahol akkor szültem. Most nagyon hamar felépültem, és biztos vagyok benne, hogy a normális és gondos ápolásnak is nagy szerepe van ebben.
A csecsemősöktől nagyon féltem. Olyan sok rosszat hallok róluk. Velem nagyon kedvesek voltak. Szerencsére nagy súllyal született a Kislányom, és ügyesen tudott szopizni is, szinte az elejétől fogva. Első éjjel voltak gondok. Csak sírt, és sírt, és sírt. Ahogy letettem azonnal sírt. Nem tudtam pihenni, kimerült voltam. hajnal kettőkor magától bejött egy csecsemős, hogy elviszi a babát, pihenjek. Akkor ez rosszul esett, de ahogy aludtam kicsit, rájöttem, hogy ez a mi érdekünket szolgálta, másnap újult erővel láttunk neki a próbálkozásnak, a baba is, én is, és akkor már sikerült, utána nem is volt szükség rá, hogy elvigyék.
A csecsemősök közt összesen ketten voltak, akiket nagyon elkerülnék az utcán is. Az egyik egy fiatal, nagyon rövidhajű nővérke. Egyik éjszaka pisis lett a babám ruhája, áttotyogtam vele a csecsemőosztályra. Vittem őt is magammal, mert nagyon sírt, ölben meg szépen elvolt, meg nem tudtam, hogy ad-e egy másik ruhát, vagy elveszi a babát, és Ő cseréli ka rajta. Akkor megkérdezte, hogy Mi a francnak hozta ide a gyereket....Nekem ennyi volt vele az össz kontaktom, a szobatársamat viszont kikészítette. Ő nem tudott szoptatni, iszonyat flegma, bunkó és lekezelő volt vele.
A másik nővérke egy alacsony szőke, kleopátrahajú. Szerencsére őt kétszer láttam összesen(másodjára mikor hazajöttünk, Ő öltöztette a babát). hajnal fél 5-re jöttek a babákat összeszedni, vitték mérni és fürdetni. Én minden hajnalban 3/4 4-re állítottam órát, hogy fél 5-re meg tudjam etetni a kicsikémet. Aznap picit hamarabb jöttek, szopizott mellém feküdve a gyerek, Ő meg fogta se szó, se beszéd, levette a mellemről, és már vitte is.. (Nem akarok drasztikus lenni, azért nem írom, hogy letépte a mellemről..) Máskor is volt olyan, hogy még nem fejezte be a szopit, de a többi nővérke mind vagy visszajött érte, vagy kérte, hogy ha végeztünk vigyem át.
A csecsemősök szerintem nagyon türelmesek. A Szobatársam nem volt egyszerű eset. Nehéz természetű lány szerintem nagyon. Nem ment Neki a szopi, de nagyon akarta. Minden műszakban mindhárom nővérke végtélen türelemmel magyarázta neki mit hogy kéne, hozták a bimbóvédőt, tanították fejni mikor már kezdte feladni stb. A rövidhíjú nővérke volt az egyetlen aki neki is sorra beszólogatott, a többiek egyszer sem.
A mosdók állapota olyan amilyen. Nem egy szálloda színvonal, de én állandóan összetalálkoztam a mosdóban a takarítónővel, láttam, hogy pucolta, a szobában is többször felmosott naponta.
A császárnál az altatóorvos viselkedése bicskanyitogató volt. Pánikrohamot kaptam(nem vagyok pánikbeteg egyébként.) és kigúnyolt, rendesen megszégyenített. Ezt még helyre kell tennem magamban.
A saját orvosom olyan volt amilyenre számítottan tőle. Lett komplikáció a műtétem közben, 2,5 óráig tartott a szokásos 30 perc helyett, de szerintem nagyon szépen összerakott, mert hiperszupergyorsan felgyógyultam. Felszívódó varratot tett,így nem kellett kiszedni, de vizsgált a lábadozásom alatt is. Minden nap bejött és megnézett.
A hosszú folyosóra egyszer kellett átmennem. Akkor éreztem igazán mennyire szerencsés vagyok, hogy nem oda tettek. Iszonyat bűz van. Egy hálóinget kellett átvinnem, mert lekéstem vele a szennyesösszeszedő kocsit. Még órák múlva is éreztem a hajamon azt a szagot, pedig 2 percet ha ott töltöttem, vagy még annyit sem.
Összességében nekem nagyon pozitív csalódás volt az egész. Ha mégegyszer szülnék, ugyaniett tenném, ugyanennél az orvosnál. Viszont fogadnék altatóorvost, ez biztos.
Atyaúristen....Mi történt a Megyeivel az elmúlt 6 évben??? Én 2006. decemberében szültem ott, 2 ágyas kórteremben feküdtem (jó jó, volt választott orvosom), a mosdó, WC tökéletesen tiszta, higiénikus volt. és csak jó élmányeim voltak.Mindent adtak (pelenka, popsitörlő stb). Az elsőt 2003-ban a Semmelweisben szültem (ugyancsak fizetős "vendégként"), de nekem a Megyei jobb volt....akkor.
Ja és 1 kisebbségit sem láttam:-)
Igen nagyon lassan telt az idő odabent.
Még ha jöttek is volna látogatóba hozzám,akkor se lehetett volna,mert pont akkor volt a szülészeten,és a gyerekosztályon látogatási tilalom....
Én úgy ütöttem el az időt(nálam nem volt ott a baba,mert átvitték a gyerekosztályra,csak akkor jöhetett haza,mint én),hogy olvastam,bekészítettem előre rejtvényeket,és atelefonról neteztem....
Angolpólyának hívják azt a ruhát amit a babára adnak.Nagyon csintalan 1 szerkezet egy apró babára!!Nálunk itt Ózdon az első gyereknél én is alig tudtam kibogozni belőle,és összecsomagolni.....
Nekem is gondom volt az is,hogy nem hagyják az embert pihenni.Hozzám már volt hogy hajnal fél 5-kor hozták a gyógyszert.
A császár után meg másnap már hajnal 4 után fürdettek engem,és a szobatársaimat,hogy végezzen az ápolónő a 6 órási műszakváltásig...
Tiszta az Ózdi kórház.
Nem egyszer végzett az első helyen a tisztasági versenyben.Meg elég kemény kezű a főnöknő a takarító szolgálat vezetőjer a kórházban.Amikor a térdemet műtötték én feküdtem 1 szobában vele.....
Szia. akk.sem igy kell kinézni-e a mellékhelységnek. Az meg egy dolog h. te meg csináltad magad után a szemet, ez egy dolog. Alap h. maga után az ember el végzi!!! Szerintem...
Egyébként meg van akinek meg felel azotani körülmények de én nem ehez vagyok hozzá szokva. De nem vagyunk egyformák!!! Nem tudom h. miért példálozol ezzel a cigis témával?! Soha nem cigerettáztam és nem is fogok!!! Nem sajnálnám egy orvostól a pénzt ha persze meg érdemli!!! Ha stülésre kerülne a sor akk. ha már fizetek akk plyan helyen fogom meg szülni a babámat ami meg felel az el várásaimnak. és ez a hely nem olyan.... :) bocsi :)
Mert fosos orvosok vannak........
Az altatóorvos nem mert altatni,a szülész meg nem mert gerincbeérzéstelenítéssel császároztatni...
aZ ÓZDI KÓRHÁZ LUXUSSZÁLLODA A mISKOLCIHOZ KÉPEST
Hát érdekes amit itt írtok.
Az, hogy véres az ülőke, betétek eldobálva az nem hiszem, hogy a kórház hibája. Én is összevéreztem szülés után a mosdót, de nem eset le a gyűrű az ujjamról, hogy letakarítsam magam után, és bizony a betétet is bele tudtam dobni a kukába.
Én az úgynevezett rövid folyosón voltam, de ott sem lehetett saját ruhában, plédben igen.
Azt, hogy érted, hogy el vannak különítve a parasztok? A fizetésről pedig annyit, hogy 9 hónap alatt (esetemben 8) 81 doboz cigi árát kellett elköltenem orvosra. Szerintem megéri.
A legutolsó ellenségemnek sem kívánom azt a 8 napot!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Amikor a nagy fiammal terhes voltam,és sokat voltam kórházban a vérnyomásom végett itt Ózdon volt egy kismama aki ikreket szült.Mert Miskolcon nem akart szülni.Érted?Idejött 60 m-rel arrébb,mert a Szentpéteriben nem akart szülni.Meg jöttek már ide Kazincbarcikáról,és Egerből is......
További ajánlott fórumok:
- Pest Megyei Flór Ferenc Korház Szülészete-Mi a véleményetek, tapasztalataitok róla?
- Miskolc megyei kórház szülészetén Dr Nagy Gábort ismeri e valaki? Tapasztalatok?
- Mikor költözik vissza a miskolci Semmelweis korház szülészet nőgyógyászata?
- Milyen tapasztalataitok vannak a miskolci megyei kórház szülészetéről?
- Miskolc - Megyei Kórház - Szülészet
- Miskolc Semmelweis Kórház szülészet - kérdések