Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok (beszélgetés)
Sziasztok!
Szeretnék kérdezni, ha lehet, valamennyire visszaolvastam, amiket írtatok, de ennyit nem tudtam sajnos. Nekem 8 hónapja van mirena spirálom, amiatt került felhelyezésre, hogy van egy myomám, ami miatt nagyon erősen véreztem, és rengeteg alvadt vér távozott ilyenkor. A mirena átmenetileg helyre tette ezt, sokkal kevesebb volt a vérzés, viszont tovább elhúzódott. Sajnos az utolsó 3 hónapban megint visszajött a nagyon erős vérzés, alvadt vér darabokkal és 16 napig tart, majd 8 nap szünet és indul újra. 24 naponta jön meg. Volt valakinek ilyen? Most arra készülünk a dokival, hogy kiveszi a méhtestet. 3 császárom volt és egy hasplasztikám, kicsit tartok a műtéttől, de úgy néz ki, nem lesz más megoldás. Köszönöm, ha írtok! :-)
Sziasztok,
Nekem jaydess spirálom van, de az a csoport haldoklik és mégiscsak a Mirena kistestvére, remélem nem gond, hogy ide írok:)
Kb. 10éve próbálkoztam gyógyszerrel, nem vált be, vérezgettem, fájt fejem, lábam, elmúlt a menstruációm, híztam.. Akkor abbahagytam 9hónap után.
Most 30évesen felrakattam a Jaydesst a nőgyógyász javaslatára. Gyógyszer aműgy sem jöhetett szóba, mert a családban volt rákos megbetegedés. Igazából hormonmentes spirált szerettem volna a gyógyszeres tapasztalatok miatt, de a doki nagyon erősködött, hogy ez a non plus ultra.
A felrakás nagyon fájt, valaki felkészíthetett volna, hogy nem csak egy darázscsípés.. Pedig nekem magas a fájdalomküszöböm. Szóval utána mivel a doki nagyon szólintgatott, gondolom beleolvadhattam a színemmel a fehér falba.
Utána napokig iszonyatos görcseim voltak, de nagyon szerettem volna, hogy jó legyen.
Ezután jött a puffadás, a plusz 6-7kilo (anno a gyógyszer mellett is feljött).
Ahogy írtátok többen, volt, hogy véreztem szex után, de még hogy..
Eközben az ultrahangon minden rendben.. 4hónap után visszamentem kontrollra, elmeséltem a hízást és az enyhe hangulatingadozást a dokimnak. Azt mondta ez nem ettől van, ne olvasgassak fórumokat.
Hát jó, ő a doki..
Aztán a helyzet egyre rosszabb lett. Most már nagyon durva hangulatingadozások, pánikrohamok,
fájdalmak - derék, néha szinte leszakadnak a veséim, a méhem napi szinten szúr.
A libidóm megváltozott, és olyan dolgokat tudok beképzelni, amit utána nem is értek. Ekcémám lett, ami egyre nagyobb területen van.. És a szokásos, mellfeszülés, hasviszketés..
Ha nem tudnám, hogy spirálom van, azthinném terhes vagyok :D
Visszagondolva a gyógyszerrel is voltak hangulatingadozásaim.
Eldöntöttem, hogy kiszedetem,így 8hónao után elválnak útjaink. Felhívtam a dokim, szerinte nem ettől vannak a tünetek.
Szóval tőle is szeretnék megválni.
Van valaki még itt, aki leszedette a hormonális spirálját hasonló okok miatt? Leszedés után mire számítsak?
Van valakinek nőgyógyász-endokrinológus dokija akit bátran ajánlana is? :)
Nagyon köszönöm.
Voltam, a doki azt mondta, hogy olyan rövid a jelzőszál, hogy nem is látszik. 🤷🏻♀️
Azt javasolta, hogy várjunk 1 hónapot,utàna ha még mindig problémánk van, menjek vissza.
A vérzésre meg azt mondta, hogy vagy egy kis méhszájsebem, szerinte inkàbb amiatt van, 1-2 hónapig még számítanom kell vérezgetésre.
3x1 volt a tájékoztatón, annyit szedek.
Plusz info, hogy 3 hónapos 100% anyatejes a kisfiam, de szerencsére így is lehet szedni.
Sajnálom nagyon :-(
Remélem nem fizetős-magánorvosnál voltál.
Szerintem rövidebbre lehet így is vágatni :-)
Majd írj, ha voltál hétfőn a dokinál :-)
Köszönöm a tájékoztatást! :-)
Akkor már tudom melyik, ismerem, csak én nem szedtem ilyet.
Fiataloknak szokták a gyerekorvosok felírni a gyors növekedés, hajszálerek, elpattanás, elvékonyodás miatt is.
Köszönöm,igen így van időközben megkérdeztem.Két hete voltam rákszűrésen ,de értékelhetetlen az eredményem ,kevés sejt miatt.
Mehetek megint.
Szia!
Mennyi Rutascorbint szedsz naponta?
Szia!
Nekem fél évvel a rákszűrés után tették fel. Ahogy Sok kérdés is írta, szerintem is 1 évig elfogadják.
Nem múlt el teljesen, de sokkal kevesebb van, remélem ennyi sem lesz hamarosan, de egy fokkal elviselhetőbb.
Hétfőn megyek orvoshoz, bár így nem tudom, hogy fogom a jelzőszálat rövidebbre vágatni.. 🙄
A rutascorbin a hajszálereket erősíti, rugalmassá teszi azokat, így ellenállóbbak lesznek.
Vérzékeny vagyok 30 éve, régóta szedem, ha nem is rendszeresen. Inkább nyáron van rá szükségem, mert a meleg miatt jobban tágulnak az erek és rugalmasság hiányában elpattannak nálam.
Szívesen! :-)
Nem ismerem a Rutascorbint - csak hallásból -, de örülök neki, ha Neked jobb lett 1-2 nap alatt! :-)
Igen, baromi türelmes voltam :))) De havonta indultam a dokihoz - és mentem is -, hogy leszedetem :-)
Azóta minden okés, kivéve, hogy nem sikerült minden pluszt még leadnom a Mirena felhelyezése óta.
Szia.
Évente ajánlott, így gondolom, hogy egy évig.
Köszi a válaszokat!
C-vitamint évek óta szedek,igaz “csak” 1000-1500 mg-ot, most mellé szedem a rutascorbint, nem tudom amúgy is javult volna a helyzet vagy sem, de nekem jobb lett 1-2 nap alatt.
Úr isten, 11 hónap, nagyon türelmes voltál, nekem lehet nem menne a kitartás olyan sokáig.
Azóta minden jó?
Sziasztok!
Mirena felrakása előtt a rákszűrés eredményét mennyi ideig fogadják el?
Egyik napról a másikra nem segít.
Több hónap alatt igen. Rögtön nincs változás egyikkel sem.
Szia.
Nem, nagyon erős volt sokáig a vérzésem.
C vitamint javasolt.
Én nem is szednék be semmilyen mást gyógyszert.
C vitamin napi 2000 mg reggel.
Számolj azzal, hogy megnöveli a szénhidrát éhséget, de a vérzést idővel csökkenti.
Szia.
Igen, rövidebbre lehet vágtatni.
Én 11 hónapig véreztem és nagyon erősen.
Szia.
A szénhidrát tartalma legyen kevesebb :)
További ajánlott fórumok:
- Mirena spirál
- Használhat a hormonális spirál (pl. Mirena) az erős vérzésre?
- Van valakinek Mirena márkájú spirálja? Mennyire megbízható? Milyen a menses? Milyen tapasztalatok vannak?
- Két hete vetettem le a Mirena spirálomat. Mikor számíthatok az első vérzésre?
- Mirena spirál mellett lehet Mastodynont szedni?
- Mirena spirál használata után, ki mennyi idő alatt esett teherbe?