Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok fórum

Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok (beszélgetés)

2010. júl. 8. 16:04

Sziasztok! Régen írtam, nehéz időszakon vagyok túl, de leírom, azoknak, akik problémákkal küzdenek a Mirenájukkal.

8 hónapja van fent, elhúzódó és hosszú vérzéseim, no meg a nagyon kényelmes fogamzásgátlás miatt. Az első eszköz fél év után mensi közben kilökődött, pedig éppen kezdett beállni, már volt 10 vérzésmentes napom, és a mensi mennyisége is folymatosan türhetővé vált. 2 nap után a dokinál voltam és megegyeztünk, fölrak egy másikat. Én is így akartam, mert addigra éreztem a pozitív hatását. Ekkor a következő ciklust végig vérezgettem, mensu után az 1 hónapos kontrollon már nagyon el voltam keserdeve, de a doki türelmet kért. A 2 ciklus között következett egy nagyon erős vérzés napokig, maj a rendes mensi. Itt döntöttem el, levetetem. Most viszont 13 napja egy csepp vér sincs, remélem maradhat. Tehát 8 hónap és egy szerencsétlen kilökődés után , most nagyon bízakodom, hogy maradhat és csak a pozitívumait fogom élvezni. Kitartást mindenkinek, de megértem, vannak olyan esetek, amikor nincs más választás, le kell vetetni! Óriási dolog, hogy nem kell minden pillanatban a 10 napos mensi alatt attól rettegni, mikor önt el a vér! A libidómat nem veszem észre, hogy befolyásolná, sőt nagyon jó dolog, h. nem kell a gumira figyelni. Valaki kérdezte a párkapcsolat hogyan viseli ezt el: sok pecsételős nap is volt, amikor nem zavart, de nyilván óriási türelem is tolerancia kell mindkét fél részéről.

Kitartás lányok, érdemes!

2239. 099c0bed40 (válaszként erre: 2238. - Niki3791)
2010. júl. 7. 21:01

Irigylésre méltóan szerencsésnek mondhatod Magadat, nem is a kísérlet miatt, hanem hogy ennyire problémamentesen tudod viselni a Mirenát.

Én is nagyon szerettem volna, ezért is vágtam bele kétszer egymás után, de nem ment, az én méhem ugyanis úgy döntött hogy én hiába szeretném, Ő nem szereti. :(

2238. niki3791
2010. júl. 7. 12:32

ani70 levelére!

2007 novemberében voltam a falunkban rákszűrésen. Akkor kérdezte a doki, hogy nem akarok-e belelépni egy kísérletbe. A feltétele az volt, hogy ne legyek 35 éves és legyen egy élve szülésem. Röviden felvázolta miről is van szó és mivel nem új anyagot, hanem csak mennyiséget tesztelnek, így vállaltam. Nekem decemberben jár le a 3 év! Nem volt szerencsém annyiból, hogy vannak, akiken a 16-ost tesztelik is nekik nem veszik le dec.-ben. Ez a doki 70 nőnek rakta fel, de kb. 15-nek marad fenn. Azt, hogy ki milyet kapott sorsolták. Egyébként Mo.-on 2860 nő vesz részt ebben a buliban. Vérvételt csináltak, vizeletet kértek és No.-ban vizsgálták.

Engem az lep meg legjobban, hogy sokan arra panaszkodnak, hogy nem kívánják a szexet, pedig a szex az agyban játszódik le! Szerintem ennek semmi köze hozzá, mivel ennek a spirálnak pontosan az az előnye, hogy nem hat az agyra a gyógyszerekkel ellentétben, csak a méhfalra. Na most pont ezért szerintem, akinek nem jött be a 20-as, annak (ha forg.-ba lesz) a 16-os és a 12-es még rosszabb lesz, mert ha a 20-as nem állította meg a vérzést, akkor a kisebb dózisúak nem fogják!

Sajnálom, hogy sokan nem jártatok vele sikerrel, mert szerintem ez az egyik legkényelmesebb védekezési módszer, legalábbis nekem! Nincsenek görcsök, vérzés, megspóroltam egy csomó tampont és betétet, na meg a tortúrát és kényelmetlenséget! Gondolom sok férj díjazná, ha a feleségének nem volnának "nehéz napjai"!

2237. 4c31632418 (válaszként erre: 2236. - Niki3791)
2010. júl. 6. 20:53

Ez milyen kísérlet? Írj róla légyszi részletesebben. Hány nő vesz részt a kísérletben? ha jól olvasom, kevesebb hatóanyagot próbálnak kikísérletezni.

Csodálkozol, hogy mennyien szenvedünk (tünk) a pecséttől, gyulladás, kilökődés . Úgy látszik, te vagy a nagykönyv. A pontosság kedvéért: A miréna 20 mikrogramm levonorgestrelt bocsát ki 4!!!!! éven keresztül, ami az utolsó évre (vagyis az 5-re, lecsökken kb 12!!!mkgra, tehát az utolsó évben már korántsem 20 mcg-ot adagol. A problémák egyénre szabottak, ezért mindenki vagy így, vagy úgy reagál, mindenkinek más a hormonrendszere, ez egyáltalán nem csoda. Ani

2236. niki3791
2010. júl. 6. 18:24
Sziasztok! Olvasgatom itt, hogy kinek milyen problémája van, ezért is írok Nektek! Nagyon furcsállom az erős vérzéseket, meg a meg nem szűnő vérzéseket! Én jelenleg egy kísérletet csinálok a Mirénával, ugyanis, ami most forgalomban van az ugye 20 mikrogramm/24 h. Amit rajtam is tesztelnek most az 12 mikrogramm/24 h. Tehát majdnem fele annyi anyagot bocsájt ki, mint a nagy! Ettől függetlenül nekem rendesen beállt! Vérzésem szinte elejétől kezdve nem volt (2 1/2 éve van fenn), csak abban az esetben pecsételgetek, ha szedek valami más gyógyszert (Algopyrin, Algoflex, stb.). Terhes nem lettem, görcseim, fájdalmaim nincsenek, ki nem esett, a zsinór kinn van, el nem mozdult! Nemsokára le kell ezt venni, de én szeretném ismét felrakatni, ezért ha van valakinek ELADÓ, én megveszem! Most egy kicsit, ahogy olvastam az írásaitokat, tartok attól, hogy a 20-as esetleg nekem is vágycsökkenést okoz! De hátha nem! Nálam eddig inkább az okozott problémát, hogy túlzottan sok váladék termelődött izgalmi állapotban! Bár ez lehet mástól is! :-)
2235. vviki2 (válaszként erre: 2232. - Katus47)
2010. júl. 6. 16:08
Hát Katus én nem tetetném fel a helyedben. Nálunk csak azért volt toleráns a párom, mert amúgy sincs sok időnk egymásra, mióta megszületett a harmadik gyerek. A libidóm nekem is a béka segge alatt van, s ez azt hiszem 31 évesen elég aggasztó...:-S Most már megtartom a mirénát, mert túl vagyok 13 hónapon....de azt hiszem ha tudom mi vár rám akkor inkább kihagyom.
2234. 4c31632418 (válaszként erre: 2232. - Katus47)
2010. júl. 6. 14:00

Szia Katus! Komolyan 52 évesen ilyen jellegű aggodalmaid vannak, hogy a barátod nem fogja tolerálni a maszatolást és libidócsökkenést a miréna miatt? (megjegyzem libidócsökkenést elég nehezen okoz, mivel nem a véráramban közlekedik a hormon)Hát...szerencsés vagy, én amilyen peches vagyok, vszínű 52 évesen már csak a hőhullámok intenzitásán fogok aggodalmaskodni...

Egyébként szerintem se tetesd fel, mert ez már nem neked való. Bármikor beléphet a klimax, akkor meg úgysem kell tolerálni a pecsétes meg mentes napokat, mert leállnak a hormonok, akkor lesz csak igazi libidó-libikóka. Szép napot Ani

2233. katus47 (válaszként erre: 2228. - Márti1129)
2010. júl. 6. 12:30

Szia Márti!

Köszönöm, hogy irtál! Franciskához irott válaszomban egyben a te leveledre is válaszoltam.Én ezt a kb. 8 hónapos turturát nem hiszem, hogy végig tudnám csinálni. Nagy türelem, és kitartás kell hozzá, ami nálam nincs meg.

Katus

2232. katus47 (válaszként erre: 2227. - Franciska68)
2010. júl. 6. 10:54

Szia Franciska!

Köszönöm válaszod. Én szintén - ahogy irod - orvosi lónak tartom magamat. Rajtam még az a mellékhatás is jelentkezik, amelyik nincs kimutatva. Már kb. 15 éve nem tudok szedni semmiféle gyógyszert, ha valamilyen betegségem van - ami szerencsére ritkán fordul elő - injekcióval kell kezeni. Ahogy irod, hogy 4 hónap alatt 14 nap tiszta napod volt, azt az én barátom nem fogja tolerálni, nem is beszélve a szexuális vágy csökkenéséről, vagy teljes elmaradásáról. A 6 hónap, vagy még több kinlódásról, és ez rám is vonatkozik, mivel nagyon türelmetlen beteg vagyok. Olvasva sok hozzászólást, talán egy-két személynél volt, hogy simán lezajlott ez az időszak. Erősen goldolkozom, - annak ellenére, hogy megvettem a spirált - nem fogom felrakatni.

További szép napot!Katus

2231. 099c0bed40 (válaszként erre: 2230. - Bridget*)
2010. júl. 6. 08:26

Szia, akkor én mit szóljak, belőlem egy éven belül kETTŐ Mirena is kilökődött, illetve az elsőt úgy kellett kaparással kiszedni,annyira véreztem és görcsöltem tőle, mintha vetélnék.

A másodikat magam untam el, mikor 11 hónap után is csak a görcsök és a vérezgetés/niagara váltogatta egymást, száraz napom nem is volt. ( csoda hogy a férjem megmaradt)

Ilyen is van, sajnos, pedig ha valaki, akkor én nagyon vártam hogy lesz egy kis nyugi a 20 éve tartó vérzészavarom után...

Nem lett, ennek ellenére nem köpködök és fujjolok ha valakinek a szervezete jóban van az eszközzel, inkább csak örülök neki, mert a nők nagy részénél valóban bejön amit ígér a tájékoztató.

2230. Bridget*
2010. júl. 5. 21:31

Sziasztok! Ma felhívtam a dokimat, aki "természetesen" a hónap végéig szabadságon van... Aztán eszembe is jutott, h tavaly is így volt, mondta is, ha nem születik meg a kiírt időpontban a kisfiam, akkor vagy utána utazom, vagy másnál kell szülnöm. :))

Igazából vészesen nem aggódom, még csak 5.napja van meg, ha hosszasan,kb.2 hétig nem múlik el, akkor elmegyek valaki máshoz. Bár az a tapasztalatom, h nem minden doki szereti/ismeri a Mirenát. 1-2 hónapja -mivel a dokimnak a kórházon kívül csak magánrendelése van- elmentem a kerületi szakrendelőbe, mert utolért egy kis fertőzés, h vizsgáljon meg, írjon fel vmit. Mondtam, h Mirenám van. A doki csak ingatta a fejét, végül megegyeztünk, h inkább nem vizsgál meg, canestennel elküldött.

A vége az lett, h inkább elmentem a dokimhoz, kifizettem a tarifát, megvizsgált, uh-ott is, és egy kicsit erősebb kúppal kikúrált.

Szóval végülis inkább nem aggódom, hanem szomorkodom, h megjött ;). Olyan jó volt nélküle!! :)

2229. márti1129 (válaszként erre: 2222. - Bridget*)
2010. júl. 5. 19:09

Szia Bridget!

Ugyanúgy ahogy 2 terhesség nincs egyforma, szerintem 2 szopis időszak sincs. Te a szerencsések közé tartozol még így is. Nekem mindkét gyerkőcnél már pár hetes korukban rendesen megjött ( az elsőnél 10 hetes korában, a másodiknál 8 hetes korában), pedig kizárólag szoptattam. De abban van valami, hogy egy kivizsgálás még senkinek nem ártott meg, és az a biztos...

2228. márti1129 (válaszként erre: 2225. - Katus47)
2010. júl. 5. 19:00

Szia Katus!

Nekem most telik le a 6 hónap, és úgy tűnik, hogy marad a Mirena, mert pl. a legutóbbi mensim már "csak" 8 napig tartott. Előtte januártól áprilisig 14 "tiszta" napom volt.És csak lassan kezdett csökkenni a maszatolós napok száma. Be kell valljam, hogy a mi házaséletünk eléggé megsínylette a dolgot, a férjem is morgolódott rendesen, de próbáltam viccesen elütni a dolgot. Mindig arra jutottunk, hogy ennél biztosabb fogamzásgátló módszer nincs, de azért szólhattak volna, hogy a Mirena az egész szexuális életet szünteti meg:)). Én is csak azt tudom javasolni, hogy ki kell várni azt a bizonyos 6 hónapot, és bizony apucit is fel kell készíteni, hogy előfordulhat, hogy egy kicsit rázósabb (vagy nyugisabb, attól függ melyik oldalról nézzük)időszak következhet. Szorítok, hogy Neked minden zökkenőmentesen menjen, és ne legyen ilyen problémás az első időszak sem.

Üdv: Márti

2227. Franciska68 (válaszként erre: 2225. - Katus47)
2010. júl. 5. 18:28

Én már a 6 hónap után vagyok túl,nem sima menet volt.Hogy hogy bírta a férjem? Türelmes, de néha már nem értette a kitartásom, hogy már megint megjött, meg nem múlt még el, stb. Sokszor kérdezte mit mondanak a lányok a mIrena fórumon? Mi ezt a nyarat adtuk még a dolognak.Most pozitív változásokat észleltem, ezért augusztus végéig kitartok.Na nem is drámai a negatívum csak másban reménykedtem. A libidom meg van de csak agyilag,jó lenne szexelni, szinte minden nap vágyakozom utána, de mire odaérnénk elfelejtem a nagy gerjedelmet. Valószínűleg a kialakult hüvelyszárazság miatt.Mivel előtte ilyen nem volt csakis a hormonnak tudom be.

Hát a hízás az is meglehet.kb 4 kg 6 hónap alatt. De ezt tartom,bár heti 3- szor járok edzeni és csökkentett kalória mennyiségű evést is folytatom.(1 év alatt 20 kg fogytam így,de csak a mirena előtt).Hát ennyi de én én eléggé a problémásokhoz tartozom amolyan állatorvosi lónak tartom magam akin mindenféle tünet előjön.

Ez nem azt jelenti hogy mindenki így reagál.Üdvözlettel.

2226. vviki2 (válaszként erre: 2222. - Bridget*)
2010. júl. 5. 15:13

Most azon aggódsz, hogy szoptatás alatt miért jött meg?!!! Ajjajjjj...

Kevés az a szerencsés anya aki végig nem menstruál szoptatás alatt. Nekem az elsőnél végig nem volt, de a második szülésem után kb. 4 hónappal (ha jól emlékszem) megjött. S a harmadikkal sem "bírta" tovább...

Egyébként ha megnézed az ilyen témájú topicokat ott is írják más anyukák! Teljesen normális, hogy megjön! A Miréna meg nem csodaszer, hogy amellett ne legyen... Szerintem nem a Miréna miatt nem volt eddig, hanem a szopi miatt.

2225. katus47
2010. júl. 5. 14:03

Sziasztok!

Én még uj vagyok itt, csak most regisztráltam a fórumon. Az orvosom nekem is a Mirénát ajánlotta, mivel igen erősen véreztem, és csinálni kellett egy gyógykaparást még április hónapban. A mult héten sikerült megvennem a spirált "igen kedvező áron". Olvasgatom a hozzászólásokat, a mirénával kapcsolatos tapasztalatokat.Pl. Erős hasi fájdalmak, mell feszülés, több hétig tartó vérzés, vérezgetés, közti vérzés, van akinek csak pár hétig-hónapig tartott ez az állapot, van, akinek 8 hónapig, stb. Arról viszont nem olvastam, hogy pl akiknek több hónapig tartott a hasi görcsa, fájdalom, vérzés, /bő, vagy csak vérezgetés/ azoknak a párjuk hogyan viselte el ezt a hosszu időszakot. A nemi életüket ez hogyan befolyásolta? A másik kérdésem, hogy a spirál felhelyezése hogyan befolyásolta a libidót? A harmadik pedig, hogy hallottam két-három személytől, hogy a hormon hatására igencsak elhiztak? Akinek a kérdéseimmel kapcsolatban vannak tapasztalatai, az kérem, hogy irja le nekem. Köszönöm: Katus

2224. kamukero
2010. júl. 3. 16:35

Sziasztok!

Nekem 6 éve van egy másik fajta spirálom, ami lassan levételre kerül és én is a Mirena mellett döntök azt hiszem. Bár nekem a mostanival sem volt soha semmi gondom. Ami a Mirena mellett szól, az a menzi lehetséges elmaradása.

Olvasgattam a fórumot + ma beszéltem egy nővérkével aki nőgyógyász mellett dolgozik évek óta. Ő is csak ajánlani tudta és nagyon dícsérte. Szerdán megyek a dokimhoz megbeszélésre és majd jelentek a továbbiakról.

2223. 4c31632418 (válaszként erre: 2222. - Bridget*)
2010. júl. 3. 09:44

terhességi teszt+ nőgyógyászati vizsgálat= no para

(amúgy is rádfér egy UHU, ha még nem voltál a felhelyezés óta)

csak ismételni tudom, amit előttem írtak, szotatáskor megváltozik az egész hormonrendszer, a szoptatások csökkenésével meg főleg..... mi csak ebben tudunk bátorítani,biztosítékot senki nem adhat, a korrekt eljárás az orvosi kontroll.

2222. Bridget*
2010. júl. 3. 09:25

De én aggódom!!! :))

Nem hagytam abba a szoptatást, még napi 1x szoptatok. Ezért fura, h miért jött meg...

2221. vviki2 (válaszként erre: 2219. - Bridget*)
2010. júl. 3. 09:19

Én sem aggódnék...:-)

A szoptatás abbahagyása megváltoztatja a hormonszintet, ezért nálam előjöttek a pattanások és az elhúzódó vérzést is arra fogom, bár az lehet h. más miatt volt.

2010. júl. 2. 21:31

Szia, véleményem szerint egyáltalán nem kóros az, ha valaki a Mirena mellett egyszer-egyszer egy évben pecsételget, hisz van aki minden hónapban menstruál.

Ha nagyon aggaszt a dolog, menj el egy UH-ra , ott pontosan meg tudják állapítani hogy helyén van-e az eszköz, illetve hogy milyen vastag a nyálkahártya.

A szoptatás után a magas prolaktin szint viszonylag drasztikus esése már magában is okozhat hormonális billenést, aminek egyenes következménye a pecsételgetés, vérezgetés.

Én a helyedben egyáltalán nem aggódnék.

2219. Bridget* (válaszként erre: 2218. - Vviki2)
2010. júl. 2. 17:01

Mit kavart be?

Keresgéltem a neten, de sehol nem találtam tapasztalatot. Igazából remélem, h megjött, nem valami más miatt vérzek. Az a fura, h az első gyerkőcnél a szoptatás abbahagyása után kb.3 hónappal jött meg először, most pedig még szoptatok napi 1x.... Ez a 10.hónap, h fent van a Mirena, eddig leszámítva a felrakás utáni pecsételgetést, semmi nem volt.

2218. vviki2 (válaszként erre: 2217. - Bridget*)
2010. júl. 2. 15:57
Nekem a szoptatás abbahagyása bekavart kicsit...
2217. Bridget*
2010. júl. 2. 08:30

Sziasztok!

Régen jártam itt, gondoltam benézek, mi újság erre :)

Tavaly szeptember óta van Mirenám, szülés után kb.8 héttel rakták fel. Kb.3 hétig pecsételgettem, utána megszűnt.

Amíg az első Kisfiam szoptattam egyáltalán nem menstruáltam. Most a második Kisfiamnál - még napi 1x szoptatok - sem volt EDDIG semmi, viszont tegnap, pont az 1 éves szülinapján elkezdtem pecsételni. Kíváncsi vagyok, meddig fog tartani, mi lesz ebből...

2216. 4c31632418 (válaszként erre: 2215. - Vviki2)
2010. júl. 1. 18:18

Viki! Nem biztos, hogy Neked is teljesen el fog múlni, mint Nekem, hozzáteszem, ha van vérzés, pecsét, még az sem azt jelenti, hogy nincs terhesség. Én az elején 8 hónapig csak maszatoltam egyfolytában, ráadásul a jelzőszál sem volt meg, és mindig rohangáltam, hogy jó helyen van-e, stb. De mindig jó helyen volt. Mikor elmúlt a vérzés, utána terhességi tesztek tömkelege, és félévente ultrahang, mindig rendben volt, jó helyen, 2 mm nyhártyával. Aztán a 3. évtől már rábíztam magam a testem jelzőrendszerére, egyetlenegyszer pánikoltam be, mert a mellem olyan tüneteket produkált, mint terhességkor, és mikor este a tükörben megláttam, majd elájultam, és biztosra vettem, hogy baj van. Teszt, negatív. Azóta nem csinálok tesztet, 1 évben egyszer ellenőriztetem, minden rendben vele, mostanra már erősen lecsökkkent az aggodalmam, olyannyira, hogy ez lesz következő 5 évben is. Tudom, hogy ezzel nem tudtalak 100%-ig megnyugtatni, de meggyőződésem, hogy 100%-os védelem nincs is.

Az utolsó előtti mondatodat én is vallom, fogalmam nincs mit tennék. Elvégre azért hordom, mert 40 évesen már nem szeretnék gyermeket szülni.

Ettől függetlenül én Miréna párti vagyok, és remélem nem tántorítottam el senkit, de úgy érzem, "tartoztam ezzel a körrel", 5 év tapasztalattal a hátam mögött.

2215. vviki2
2010. júl. 1. 14:39

Hát igen, bírja...ezzel nincs baj. S pont azért választottam ezt a módszert, mert azt írták róla, hogy mgbízhatósága a sterilizációval vetekszik. Mégis vannak félelmeim. Vagyis lennének, ha teljesen elmúlna a menses. Most még azért van pár napig, de azt hiszem örülnék ha így maradna. Ani viszont azt írta, hogy neki a 2. évre múlt el teljesen...

na mindegy, van még egy évem aggódni..;-)

Egyébként ha MÉGIS terhes maradnék nem tudom hogy döntenék...:-S

Szép napot!

2010. jún. 30. 17:31

Sziasztok, bocs hogy beleszólok, de a Mirena ha a helyén van és jól működik, akkor 1 mm-re levékonyítja a nyh-t. Ebbe gyakorlatilag lehetetlen a megtermékenyült zigótának beágyazódni, mert nem nyújt semmilyen kapaszkodási felületet illetve táplálékot addig a 10-14 napig, míg az embrió saját tápanyagellátása a szikhólyag révén be nem indul.

Ahogy Ani nagyon helyesen írja, a méhen kívüli terhesség sajnos egy kicsit gyakoribb és nagyobb eséllyel bekövetkezhet, mint a spirált nem viselők esetén.

Ennek viszont pár héttel a beágyazódás után heves tünetei vannak, késszúrás jellegű éles fájdalom illetve heves görcsök az alhas jobb/bal oldalán, nem nagyon hanyagolgató és félreérthető , max.a vakbélgyulladással téveszthető össze egészen az UH vizsgálatig, ami tisztázni szokta hogy pontosan mi is a baj okozója.

Ha a méhen belüli Mirena netán elmozdul és mégis terhesség következik be, a magzatburok az esetek 99 %-ban NEM foglalja magába az eszközt, azaz Mirenán kívül helyezkedik el , védve ezzel a fejlődő embriót a káros progeszteron-többlettől.

Nekem volt szerencsém egy ex. kolleginám Mirenás terhességéből született makkegészséges pici fiát megölelnem, de van olyan nőgyógyász, aki a mai napig akkurátusan ragaszkodik ahhoz, hogy a terhességet jobb megszakítani, mert nem felmérhető az esetleges magzati kockázat.

Ezen kívül van egy olyan verzió is, hogy minél korábbi terhességi szakaszban megpróbálják a lehető legóvatosabban eltávolítani az eszközt.

Ennek ellenére a művi meddővé tétel után a második legbiztosabb és a lehető legkényelmesebb fogamzásgátlási módszer azon Nőknek, akinek bírja a szervezete.

2010. jún. 30. 15:41

Viki! Nagyon elgondolkodtató kérdések!!!! A nagykönyv azt írja, hogy szinte 0 az esélye a mirénás terhességnek, ez így nem igaz. De ha teherbe esik vki, akkor általában a magzat nem a méh üregében található, ezért gyakoribb a méhen kívüli, akinek volt, nagyon alaposan figylni kell magát mirénázás alatt (mert a kis ébrény addig keres, amíg puha fészket nem talál), és a miréna miatt ugye a mnyhártya vékony. Azt is mondják a gyártóék, ha bekövetkezik, minél hamarabb le kell venni a mirénát, mert a helyi hormonhatás erős a magzatnak,viszont nem "szokott" maradandó károsodást a magzatban okozni, ezért nem kell feltételenül megszakítani a terhességet. (?????!!!)

Na?! Nesze semmi fogd meg jól. Igen, ez a része a Mirénás dolognak elég visszás. Mást nem tudok tanácsolni, figyeld magad, félévente uhu, vagy 2 havonta terhességi teszt....

DE! MIVEL EZ ORBITÁLIS KÉRDÉS A MIRÉNÁT VISELŐK KÖZÖTT, LÉGYSZI ÍRJATOK, HOGY KI HOGY ÉLI MEG EZT A NEM VÉRZEK? VAGY TERHES VAGY NEM! VAGY MIT IS CSINÁLJAK, HOGY MIHAMARABB ÉSZREVEGYEM, HA BAJ VAN?

Jó, hogy felhoztad ezt a témát VIKI, talán ha mások is leírják, mit tapasztalnak, többet fogunk tudni.Úgy látszik én mázlista vagyok, mert lehúztam az 5 évet gond nélkül, de ez tényleg nagyon elgondolkodtató!!

Szép napot! Ani

Ani

2212. vviki2 (válaszként erre: 2211. - 4c31632418)
2010. jún. 30. 15:13
Hát igen, ez az aggodalmam nekem is. Ha teljesen megszűnne akkor honnét tudnám, hogy nem vagyok terhes? (Nálam a PMS jelentkezett terhesség elején is.) Rendszeresen tesztelnem kellene? S a legrosszabb az egészben, hogy ha bekövetkezik a nem várt terhesség akkor nem lehet megtartani a babát az aktív hormontartály miatt. Nem mintha szeretnék még...de ha mégis becsúszna akkor meg kellene ölnöm?! :-(
2211. 4c31632418 (válaszként erre: 2207. - Vviki2)
2010. jún. 30. 08:06

Szia Viki!

Beletaláltál a velejébe! Igen, mi van, ha azért nincs vérzés, mert terhesség következett be??? Ez is a pakliban lehet, ugye ott van az a mikro esély. Személy szerint nálam? Vérzés megszűnt, oké ez engem nem zavar, de tényleg, mi van ha (bár a terhesség jelei nálam elég egyértelműek "szoktak" lenni:-OO). terhességi teszt, ultrahang, de az utóbbi 2 évben csak a kötelező ellenőrzésen voltam. (2 mm mnyhárta). Viszont a bibi akkor is ott van, ha van vérzés, mert pl. a 2. terhességem elején pecsételtem. Ani

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook