Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok (beszélgetés)
Sziasztok.
Elég rég nem jelentkeztem.És totál el vagyok keseredve.Betöltöttem a 6.hónapot.Igaz a mindennapos barnázás eltünt,de ez a második hónap,hogy a két mesi között vérzek.Nem barnázok,tiszta vér.Nem sok,de akkor is vér.Reménykedhetek,hogy valaha nem lesz gondom??Amúgy semmi has fájás.Csak cici feszülés,de az fúúúú,nagyon.Írjatok már lécccci valami nyugtatót.Köszi.Szép napot.
Szia! Viszonylag én is friss Mirenás vagyok, de nekem az orvosom mikor felrakta a spirált, felhívta a figyelmemet, hogy a vérezgetés, barnázás akár 3-4 hónapig is eltarthat, sőt, van akinél 6 hónap is eltelik, mire hozzászokik a szervezete.
Nekem az a véleményem, hogy még nagyon az elején jársz, és legyél türelemmel, bár tudom hogy nagyon nehéz...
Ha gondolod, hívd fel az orvosodat, és kérd ki az Ő véleményét is, de szerintem Ő is még egy kis türelmet fog kérni Tőled...
Biztos, hogy a többi Mirenás is a fórumon fog írni véleményt, tanácsot, és légyszi majd írd le Te is, hogy hogyan döntöttél, de szerintem türelem még egy kicsit...
Szép napot Neked! Üdv: Moncsicsa
Sziasztok! Rég jártam erre, dolgoztam "éjjel-nappal"...
Most lesz a második Mirenás mensim, érzem már hogy feszülnek a cicijeim, de görcs semmi nincs. Kíváncsi leszek. :-)
Az első mensi egy kicsit elhúzódott, de az is hasfájás nélkül zajlott le, a kis barnázás pedig egyáltalán nem zavart, kb. két és fél hétig tartott. Tisztasági betét bőven elég volt az egész időszakra. Azóta semmi probléma.
Augusztusban 26.-án lesz 3 hónapja hogy felrakták, elvileg akkor kell mennem kontrollra, de ha lesz előbb időm, elmegyek vágatni egy kicsit a jelzőszálból, mert néha szúr... :-))
Úgy gondolom, hogy azon szerencsések közé tartozom, akiknek mondhatni "bejött" a Mirena.
Majd leírom, hogy zajlott le a második mensim. :-)
További szép napot kívánok mindenkinek, és problémamentes Mirenás napokat!!! Üdv: Moncsicsa
Sziasztok! Én is egy viszonylag friss mirénás vagyok. Június 25-óta van fent és gyakorlatilag júl 1-je óta egyfolytában vérzek tőle. Voltam orvosnál is vele minden rendben van! Meddig tart ez a vérezgetés, mert őszintén szólva már nagyon unom!
Azon is elgondolkoztam , hogy levetetem. Meddig Legyek türelmes?
Sziasztok! Én is egy új Mirenás vagyok, május 28-án feltette a doki, voltak pecsételgetések, de elkezdtem szedni a napi 1 RUtascorbin-t,na azóta kb. 1,5 hete nincs vérezgetés, igaz 1 hónapja már szedem.
De kb. 5 napja van hogy fájnak a melleim, olyan mintha szoptatni akarnék...a menstruácium július. 1 én jött meg 3 napig tartott, de tisztasági betéttel túléltem (plusz mini tampon a strandon). Soha nem volt sem a menstruáció megjötte előtt mellfeszülésem, vagyis soha nem volt (csak amikor terhes voltam)...most nemtudom hogy miért fájnak...:((
köszike a válaszokat!
Köszönöm mégegyszer mindenkinek a tapasztalatokat. Asszem szeptemberben bepróbálkozom, aztán lesz ami lesz.
Bridget! Kívánom, hogy gyere rendbe minél hamarabb, jó, hogy idejében kiderült, hogy baj van.
Üdv: MSE
Én még sosem kaptam Ergam cseppeket, másoknak pedig teljesen egyértelmű a bevétele.
Aki ismeri, hogyan szedi/szedte? Belecsepegtetve valamibe (mondjuk vízbe) is bevehető, vagy simán kiskanálból? A leírásban nincs semmi erről.
Tudom, h nem ebbe a topic-ba illik a kérdés, de hátha tudtok segíteni...
A gyógyszertárban a kiskanalas megoldást mondták, de olyan rettenetes, h alig bírom lenyelni.
Szió! Megbeszéltük,h sajnos mindenképp abba kell hagyni a szoptatást, mert csak erős antibiotikumok tudnak "gyorsan" meggyógyítani.
Zinnat-ot, Klion tablettát és Ergam cseppeket kaptam.
Kedden megyek vissza uh-ra.
Szoni!
Az nőgyógyászoknak kutyakötelessége lenne felhívni a páciens figyelmét, hogy mi várható, főleg, hogy mostanra már elég sok a tapasztalat, amúgy meg túl lehet ám élni (egy ideig :-))) a barnázást is, csak kell egy kis türelem, meg egy kitartó férj, én kikaptam egyet...:-))
Én is sajnálom Bridget, de nagyon jól tetted, hogy orvoshoz mentél, látod, csak ő tudott érdemben a problémádra reagálni.
Ha megkérdezhetem, milyen antibiotikumot szedsz? Jelezted az orvosnak, hogy szoptatsz? Mert van olyan jellegű, amit lehet szoptatásnál is szedni, meg gondolom, már csökkentebb üzemmódban "űzöd".
Tényleg sajnálom....a lényeg, hogy most rendbejöjjön az egészséged, és meg fogod találni a megfelelő megoldást! :-) Ani
Szia, sajnos hiába adunk egymásnak megbízható és hiteles infokat ha egyszer mindannyiunk szervezete másként reagál a Mirenára, és mindez csak az eszköz viselése közben derül ki, előbb sajnos nem.
A tájékoztató pedig naná hogy csak pozitívumokat ír, ha nem így lenne, ki volna az a bolond aki ennyi pénzt beáldozna egy csak utólag bizonyító (vagy nem bizonyító) eszközre.
Sajnálom Bridget hogy így jártál, de sokkal nagyobb baj lett volna ha még tovább vársz vele, vagy kísérletezel azzal hogy ne vegyék le....
Az a helyzet, hogy bár a statisztikák mindössze 2 %-ról szólnak, ennél jóval többen vagyunk, akiknek a szervezete nem tud megbarátkozni a MIrenával, bármennyire is szeretnénk.
Ahogy én tippelem, ez a szám minimum 10 %, vagy még annál is több lehet.
Sziasztok!
Panaszkodtam, h megjött miközben eddig a kb.9hónap alatt, mióta fent van, semmi nem volt és ráadásul még mindig szoptatok. A vérzés nem akart abbamaradni, pedig már 2 hét is elmúlt és a hasam is egyre jobban kezdett fájni, úgyhogy mégsem vártam, ma elmentem dokihoz.
Jól is tettem, h nem vártam tovább, mert eltűnt a jelzőszál, megmagyarázhatatlan okból felcsúszott a Mirena és begyulladt körülötte - ez okozta a vérzést. A dokival megbeszéltük, h akkor én ezt eddig bírtam, ne kockáztassunk, inkább leveszi.
Úgyhogy volt Mirena, nincs Mirena :(.Ráadásul "lórugásnyi" antibiotikumot is kaptam, úgyhogy mától a szoptatást is be kell fejeznem.
A mai nem az én napom...
Sajnálom, mert eddig semmi panaszom nem volt, nagyon jónak tartottam.
Valójában én még most is ajánlom, úgy gondolom véletlen, h beleestem abba a 2%ba, akiknek nem vált be.
Sziasztok!
Köszönöm a válaszokat. Persze, nem azt várom, hogy itt megmondja vki a tutit, csak egy olyan oldalon, ahol olyan nők írnak, akik vmilyen formában már kapcsolatban voltak/vannak az eszközzel, sztem hitelesebb infot tudnak adni, mint egy nőgyógyász. Legalábbis számora megnyugtatóbb, hihetőbb. Pl. végigolvastam a Mirena betegtájékoztatóját és ott csak a pozitív tulajdonságait említik, nem írnak hónapokon át, szinte megállás nélkül tartó barnázásról, stb. Ha csak azt olvastam volna, már rohantam volna a dokihoz felrakatni, aztán lehet, hogy jól meglepődtem volna és mindezt kb. 50ezer ft-ért, ha jól tudom? Üdv: MSE
Én detto. A mellemen figyelem (ill. már csak követem) a ciklust. :-)) Pontosan, a gyógyszertől aztán oda volt vágva a szex. vágy.
Igaz, nekem 8 hónapig volt maszat, de mintha én írtam vna...:-DDDD
Ja, és a pattanásokról nem is beszélve...:-S A tri-regolnál nem volt. és nemi vágy is több volt, bár a mostani életvitelünk miatt nincs min csodálkozni..;-)
Szonibaba, szerintem se a hoxás tapasztalatok alapján kellene dönteni.
Szia, megmondom mi van: itt hiába vársz (kérsz) tapasztalatokat, ahányan vagyunk ( voltunk) Mirenások annyiféle történetet fogsz hallani amitől egy jottányit se jutsz előbbre a döntést illetően.
Mindig leírom, most is megteszem: ahány nő, annyi méh és hormonrendszer, és annyiféle variáció hogy kinek mennyire válik be az IUS.
Ez pedig csak és kizárólag a felhelyezés után derül ki, azaz hogy Te melyik kategoria vagy a sok közül.
Nekem a kedvenc női nőgyógyászom saját példáját hozta fel pozitívumként, mondván Ő is 10 éve viseli gond nélkül, és higgyem el hogy nem is ajánlaná senkinek, ha baja lenne tőle, hittem neki, erre az történt hogy nekem kettővel is balszerencsém volt, Ő és sok sorstárs meg ennek ellenére a mai napig mindennemű mellékhatás nélkül boldogan viseli.
Úgyhogy hiába gyűjtesz tanácsokat,tapasztalatokat ezt a kérdést egy személyben, magadnak kell eldönteni, és vagy belevágni, vagy keresni más megoldást.
Úgy hiszem nem lehet ok a panaszra, mert mára igen széles a fog. gátlók terén a választék, nem úgy mint cirka 30 éve, mikor én voltam olyan helyzetben hogy döntenem kellett: mi legyen míg baba ne legyen.
Lehetett választani pesszárium, kondom és jó nagy adag hormont tartalmazó antibébi közül, még azt is megkaptam hogy 18 évesen minek nemi életet élni, legyek absztinens--- .
Szia, nekem 4 hónapja van mirénám, kb. 1,5 hónapig tartott , hogy mindennap volt kevés barnás-vöröses vérzés, igaz csak kis mennyiségű. Azóta nem menstruálok, a mellem feszüléséből tudom, hogy hol "tartok" a ciklusban.
Nekem nagyon bevált, mert a gyógyszertől teljesen megszűnt a szexuális vágyam, ami azóta szerencsére már helyreállt. Én nagyon örülök, hogy belevágtam, az itt leírt negatív tapasztalatok alapján viszont senki nem kehet biztos benne, hogy fog a szervezetére hatni. Ezt Neked kell eldönteni, hogy bevállalod-e a kockázatot vagy sem.
Sok sikert kívánok hozzá!
Sziasztok!
Köszönöm szépen az eddigi válaszokat, bár ez eddig 1-1, szóval nem vagyok előrébb :-) Én 1évig nem akarnék szenvedni vele/miatta :-( Ha még vannak tanácsok, tapasztalatok, szívesen venném. Üdv: MSE
Szia, a miomák mérete csökkenhet még a négy év alatt, ha pedig a nyh jó, akkor nem érthető hogy az erős vérzés honnan jön.
Én a helyedben még várnék minimum egy újabb évet.
Ha addig se lesznek kisebbek a göbök, akkor már nem sok remény van, de egy év nagy idő és hátha.
Sok szerencsét hozzá: Eszter ♥
Sziaszok! Szeretnék tanácsot kérni. 1 éve van mirenám, erős menses és miomagöbök miatt.Sajnos a mensesem csak minimálisan csökkent le. Más panaszom igaz nincs, de kezdem a türelmem elveszteni.Méhnyálkarhártya vastagság jó.
Mit csináljak, vagy mit szedjek.Az orvosom azt mondta ez van, ha nem tetszik le lehet venni.
Várom válaszotokat.
Szia!
Nálunk is 3 gyerkőc van, 2-4-10évesek. Én azért döntöttem a Mirenánál, mert nagyon jó szívvel ajánlotta a nőgyógyászom (hozzáteszem én kérdeztem rá erre) és a poz. tul. mellett volt a vérzés elmaradása is, a megbízható fog. gátlás mellett. Hááát...mit mondjak? Írtam már nemrég, hogy az első heteket végigvérezgettem, majd megjött minden hónapban és eltartott 2 hétig is a menses, pedig előtte csak 6-7 napos szokott lenni. (Én is Tri-regolt szedtem régebben-problémamentesen). Aztán fél év után már "csak" 10-12nap...majd 1 évvel(!!!) a felhelyezés után egyszercsak lecsökkent néhány napra a vérzés, és a mennyisége is elenyésző. Én türelmes voltam, de ha ezt tudom akkor nem vágok bele. Igazából a párom sem morgolódott, hisz a picik mellett nem élünk valami mozgalmas házaséletet..;-) De azért engem egy idő után zavart. Ha mellette döntesz akkor várd meg az őszt, ne kelljen nyáron vérezgetni. Aztán van akinél beválik elsőre, s pár menses után elmarad a dolog. Ilyen is van. Csak az a bibi, hogy nem tudhatod, hogy nálad hogy fog hatni.... Ezért aztán nem kecsegtetlek hiú ábrándokkal, mert nem biztos, hogy jó lesz. Ahhoz meg elég drága, hogy csak "úgy" próba-szerencse alapon kipróbáld.
A jelzőszálat én nem érzem (s nem is keresgéltem SOHA), s a párom sem érzi sem a petting, sem aktus során. Gondolom elég rövidre vágta az orvos, mert egyébként ellenőrzéskor rendben találta.
remélem segítettem...
További ajánlott fórumok:
- Mirena spirál
- Használhat a hormonális spirál (pl. Mirena) az erős vérzésre?
- Van valakinek Mirena márkájú spirálja? Mennyire megbízható? Milyen a menses? Milyen tapasztalatok vannak?
- Két hete vetettem le a Mirena spirálomat. Mikor számíthatok az első vérzésre?
- Mirena spirál mellett lehet Mastodynont szedni?
- Mirena spirál használata után, ki mennyi idő alatt esett teherbe?