Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok (beszélgetés)
Szia Szonibaba!
Nekem is rendszeres, 7 napig tartó, panaszmentes menstruációim voltak, és az én szervezetem nehezen fogadta be a Miranát. Elég sokáig véreztem és maszatoltam, és kb. 6 hónap után állt helyre a rend.Ennek ellenére én mégis csak javasolnám mindenkinek, mert ezt tuti nem felejtem el bevenni, és az sem elhanyagolható, hogy csak helyileg hat, és nem az egész szervezetre.
A jelzőszálat csak akkor érzi a párod, ha egy kicsit hosszabb marad, de akkor vissza kell menni a dokihoz, és visszavágja.
Remélem segítettem a döntésben. Szép napot: Márti
Figyelj rá hogy ezer mg-os legyen, mert sok kiszerelés van, talán a Cetebe az egyetlen amiben egy kapszulában van 1000 mg,( vagy úgy szedd hogy az ötszázasból egyszerre kettő)---és ne rögtön várj csodát, kell pát hét mire telítődik a szervezeted.
Ezt nem én találtam ki, hanem egy nőgyógyász kérdezz-felelek rovatában olvastam még régen.
Állítólag többeknek beválik, remélhetőleg Neked is.
E ♥
Szia, nyugodtan használj csak tampont, úgy van ahogy írod, ha a cérnánál fogva és nem "benyúlva" érte, hirtelen mozdulattal húzod ki, akkor nem lehet csak úgy lerántani vele a Mirenát.
Próbálj meg 1000 mg/nap C vitamint vagy 3-szor kettő Rutascorbint szedni, ez van akinél elmulasztja egy idő után a pecsételgetést...hátha bejön Neked is, és akkor még a tamponos jelenet is kimaradhat, lehet gondtalanul élvezni a nyaralást---kívánom hogy így legyen.
Üdv: Eszter
Sziasztok! Májusban jártam itt néhányszor amikor én is feltettem a minerát, és gyűjtöttem a tapasztalatokat. Az első 3 hét panasz nélkül telt, aztán elkeztem barnán pecsételni, és ez azóta is tart, hol több, hol kevesebb. "több" azt jelenti, hogy napi 2 tiszasági betét. Lassan 1 hónapja tart, de éjszakák szerencsére foltmentsek, így apa nem is veszi észre.
Szóval ez még elviselhető, csak azon aggódom, hogy hamarosan megyünk nyaralni, és jó lenne, ha addigra elmúlna, mert fürdőruhához nem szeretek tiszt. betétet hordani. Vagy mi van, ha akkor jön meg rendesen. A papíron az van, hogy tampon nem ajánlott, csak a betét. A dokim azt mondta a tampon azért nem ajánlott, mert eltávolításakor esetleg a minera jelző szálat is hozzá lehet fogni a tamponhoz ,és akkor azt is kihúzzuk. De ez elvileg csak akkor történhet, ha a tampont nem a cérnájánál fogva húzzuk ki, hanem felnyúlunk érte...??? (Nem is értem miért kutakodnánk bent, hiszen a tamponon azért van a cérna, hogy ne kelljen. Nem igaz?)
Szóval használt már vki tampont, akinek bővebb a vérzése minera melett? Tényleg veszélyes?
Ja, azt nem írtam, nem vércukor, hanem INZULIN probléma amire a Merkformint adják, az inzulin pedig nem azonos a vércukorral, inzulin ugyanis ahhoz kell hogy a szervezetbe került és lebontott cukor kellő hatékonysággal be tudjon épülni a sejtekbe.
Csak egy speciális terheléses vizsgálattal mutatható ki ha valakinek magas az inzulinja, és attól a vércukra még lehet normális, sőt inkább alacsony!
Nálam is így volt, vércukrom jó volt, emellett viszont az inzulinom az egekben, főleg terhelés után.
Szia Eszti!
Köszönöm válaszodat. Nekem nincs gondom a vércukorszintemmel, talán ez az egy ami még nem jelentkezett nálam problémaként, mert ha jól tudom a merkformin arra való, hogy lecsökkentse a cukorszintet. Azt elhiszem, hogy attól lehet fogyni, de akinek a béka feneke alatt van a vércukra, mint sokszor nekem is és sajna enni kell valamit, nehogy elájuljak csak nem mindegy mit. Számítottam hasonlókra a válaszoddal kapcsolatban, tudom mindenkinek más és más módszer segít, vagy esetleg nem a fogyásban.
A mirenával kapcsolatban, nem akarom elkiabálni, de legutóbbi mensi 14 napos volt csak. Csak ezek a kisérő tünetek...., de meg lehet szokni, mert ez mind semmi ahhoz képest, amikor elönti az ember a vér:-( és néha kellemetlen helyzetekben. Szóval várakozó állásponton vagyok és ha így is mradna nagyon eltudnám viselni, már csak engem viseljen vagyis az én szervezetem viselje el jól a mirenát.
További szép napot! Rita
Szia Rita, sajnos igazán jó receptem nincsen: először Merkformint szedtem jó ideig nagy adagban, mert nagyon magas volt az inzulin szintem, aztán átváltottam Reduktilra hogy gyorsítsam a fogyást, és mellette szigorúan diétáztam meg mozogtam.
Sajnos ez a ngy fogyás még 4 éve volt, 2005-ben, azóta visszajött jó pár kiló, és megy a jojó elég rendesen , mert képtelen vagyok életmódot változtatni egész hátralévő életemre---ahhoz gyenge vagyok, és túlságosan szeretem az édességeket, mozogni meg lusta disznó vagyok.( hogy őszinte legyek)
Jelenleg megint 10 kiló van rajtam amit március eleje óta kaptam magamra, de egy pár napja ismét megszigorítottam a szénhidrátbevitelemet, és igenis használom a futópadunkat napi 2-szer 15 percre, mert szeretném visszanyerni a 78-80 kilómat, ami a 2006-os versenysúlyom volt egészen sokáig, míg ez a szaros jojó be nem indult.
Tudom hogy mindez Neked nem nagy segítség, de véleményem és legjob tudomásom szerint "csodamódszer" sajnos bármennyire is hirdetik, nincsen.(úgy értve hogy nutellával illetve jégrémmel is lehessen fogyni, illetve tartani a súlyt)
Vagy ha mégis akad, kérem szóljon az illető nekem is, mert érdekelne!
Szia Eszti!
Hogyan sikerült lefogynod, mert nekem sem ártana, sőt fontos lenne. Edzőterembe, meg hasonlók se pénzem, se időm nincs járni. Ha esetleg ezzel kapcsolatban van valami jó segítséget szívesen elfogadom. Igaz ez nem mirenás téma, de lehet abban is segít a fogyás, hiszen egyikünk sem szereti a plusz kilókat:-)
Szia!
Én is híztam 4 kg-ot és még kevesebbet eszem, mint előtte,meg ebben a melegben csak a folyadékot kívánja a szervezetem. Pedig inkábbi le kéne adnom több mint 20 kg-ot! Nekem is nagyon vizesedik a lábam előtte 1 héttel, de iszonyatosan. Most pedig erre a melegre, már ahogy bedagadt fáj is elég rendesen. Hasonló a problémánk, csak nem egyforma a szervezetünk. Másképpen reagál mindenkinek. A wc rohangálós szindróma nálam is meg van, igaz csak a mensi előtti napokban. Tanácsot sajnos nem tudok adni, mert én is arra szorulok sokszor, mert még csak 4 hónapja van fent. De ezt a meleget már én sem bírom, igaz milyenek vagyunk semmi nem jó nekünk, se a hideg, se a meleg, hogy milyenek vagyunk? (vagyok bocsi).Rita
Érdeklődni szeretnék,hogy valakinél okozott e hízási problémákat ez a cucc.Amióta fent van kb 4-5 kg jött fel rám. Semmivel sem eszem többet,sőt heti 3 eljárok kardió edzésre.Nem tudom másnak betudni mint annak a minimális hormonnak ami kavarog bennem.A menstruáció köröli vízvisszatartást már tudomásul vettem ilyenkor 2-3 napig vizes lufi jelenség van. Képes vagyok 3 kg-nyi vizet betartalékolni.Amikor megjön akkor meg rohangálok vécére.Régebben próbálkoztam fogamzásgátló tablettával, szülés után, olyannal ami állítólag nagyon kevés hormont tartalmazott, de egy hét alatt 6 kg híztam tőle.Nem mertem tovább kísérletezni.A mirenát az erős vérzésem miatt és a helyi hatású hormonok miatt választottam.
Tapasztalatokat írjatok légyszi ha van.
aztán elismerte a doki, hogy a Mirena okozza a problémákat? vagy csak te erőszakoskodtál, hogy vegyel le....mennyi idő múlva szűntek a panaszaid?
hogyan derült ki, hogy visszamaradt pajzsmirigy-betegséged?
Szia, igen, persze hogy lehetséges, sőt az is ha nem a kiszámított időben jelentkezik, az is ha nem vérzés csak pecsételés formájában, ahogy az is hogy az öt év alatt ( mag fenn van) egyszer sem fogsz se pecsételni se pedig menstruálni.
A Mirenánál minden előfordulhat, abszolút egyéni kinek hogy reagál rá a méhe és a hormonjai.
Sziasztok!
Helyzetjelentek: még mindig megvan. :((
A mai már a 9.nap. Még mindig napi 1x (este) szoptatok.
10 nap múlva nyaralni megyünk. Mi lesz velem?!?!
Sziasztok
egy kérdésem lenne, egy hónapja van mirenam és nem jött meg a mensim ez normális, más is volt így, olvastam róla hgoy mjad idővel csökkenhet vagy meg is szűnhet de ilyen hamar ez már lehetséges.
nem votl semmi gondom vele eddig
Manitu, szia, elnézést hogy belekotyogok, de Aninak tökéletesen igaza van: a Mirena a változókori tünetekre nincs semmiféle pozitív hatással!
Nem is ez a feladata, nem erre lett kifejlesztve, ergo nem várható el tőle hogy a hőhullámra , a bőr illetve hüvely szárazságra és az ezernyi más klimax okozta kellemetlenségre is pozitív hatást gyakoroljon......én Katus helyében 52 évesen már egészen biztosan nem tetetném fel, de ez csupán egy magánvélemény, semmi egyéb.
További ajánlott fórumok:
- Mirena spirál
- Használhat a hormonális spirál (pl. Mirena) az erős vérzésre?
- Van valakinek Mirena márkájú spirálja? Mennyire megbízható? Milyen a menses? Milyen tapasztalatok vannak?
- Két hete vetettem le a Mirena spirálomat. Mikor számíthatok az első vérzésre?
- Mirena spirál mellett lehet Mastodynont szedni?
- Mirena spirál használata után, ki mennyi idő alatt esett teherbe?