Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok fórum

Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok (beszélgetés)

2120. 625b4da9ec (válaszként erre: 2117. - 099c0bed40)
2010. jún. 16. 07:42

Mivel több hónapos sérelmeket cipelsz magaddal, ezért (is) nem lehet veled értelmesen beszélni.

Igazad van, nem kell értelmeznem semmit, csak nem értettem, hogy jön össze az, hogy maradjunk anyánkba azzal hogy figyeljük a testünk rezdüléseit.

De mindegy is...

Az, hogy te provokálásnak vetted,az a saját problémád, ha jól sejtem nem ez a legnagyobb...

Részemről befejeztem, majd igyekszem azokat a fórumokat elkerülni, ahol fellelhető vagy, bár ez nehezen fog menni, mert mindenhol ott vagy. :))

2119. 099c0bed40 (válaszként erre: 2118. - 099c0bed40)
2010. jún. 15. 22:45
Bocsánat hogy belekotyogtam annak ellenére higy nem nekem szólt a hsz-ed, mea culpa, mea maxima cupla....:(((((((
2118. 099c0bed40 (válaszként erre: 2115. - 625b4da9ec)
2010. jún. 15. 22:40

Erre meg azt tudom írni, hogy ha gondolod vedd a fáradtságot és lapozz kicsit vissza, hányan írtak elkeseredve, reményt vesztve, és totál becsapottnak érezve magukat azután miután a mélyen Tisztelt és Kellő szaktudású fehér köpenyes Doktor-Istennek hittek minden szavában és tanácsában, és minden általa mondott vagy tanácsolt dolognak rögvest alávetették magukat.

Ennek ellenére nem jött be amit tett vagy javasolt, és mikor visszamentek hozzá kontrollra, még Ők lettek lebaltázva, hogy hogy képzelik a reklamációt, a hiba mindig és egyértelműen a páciens készülékében van, sosem az orvos téved, a Doktorok ugyanis Szentek és Istenek, ezt már igazán megtanulhatná az ember mire felnő , ejnye meg bejnye!

2117. 099c0bed40 (válaszként erre: 2116. - 625b4da9ec)
2010. jún. 15. 22:31

Nem kell értelmezned sehogyan, hisz ha nem tévedek, senki kötelezett arra hogy értelmezzed.

Ha nem tévedek,pár hónapja egy másik fórumon már kellő alapossággal megtárgyaltuk hogy szerinted én egy tiszta rosszindulatú sültbolond vagyok, ergo kérlek vedd ezt a hsz-t is úgy hogy "bolond likból bolond szél fúj", és lépj nyugodtan túl rajta(m).

Kész vétek ennyi időt pazarolnod rám hogy ötször elolvasd a marhaságokat amiket írok, lapozz egész nyugodtan, vannak itt milliószor épeszűbb dolgok-témák-népek, mint amilyen én vagyok.

Provokálásra illetve "szócsörtére" bármennyire is sajnálatos tény, de továbbra sem vagyok vevő, ahogy kötelező olvasmány se vagyok azoknak akik nem kedvelnek vagy nem értenek, pardon moi.

Szép estét, szeretettel üdvözöllek: E

2116. 625b4da9ec (válaszként erre: 2114. - 099c0bed40)
2010. jún. 15. 22:07

Bocsáss meg, de ezt a választ az adott hsz-ra nem tudom értelmezni.

Bár nem nekem szólt, csak nem értem (pedig ötször olvastam el)hogy jön a két dolog össze?

2115. 625b4da9ec (válaszként erre: 2113. - F81d24217a)
2010. jún. 15. 22:02

Egy ideje olvasgatom ezt a fórumot, mert nekem is a mirenát javasolta valaki.

Én elsősorban (mivel már több gyermeket nem akarok) a művi meddővé tétel mellett döntöttem. Nem az az oka, hogy itt mit írogatnak (+ vagy - véleményt).

Abban viszont maximálisan igazad van, hogy sokan abból indulnak ki, ami tanácsot itt kapnak. Ahelyett, hogy a panaszaikkal szakemberhez fordulnának.

Ez azontúl, hogy elképesztő, felelőtlenség is!

2114. 099c0bed40 (válaszként erre: 2113. - F81d24217a)
2010. jún. 15. 21:21

Kedves Éva, ha így gondolkodnánk, akkor a legbiztosabb és legszövődménymentesebb életstratégia az lenne, ha ki se bújnánk erre a veszélyekkel és ármányságokkal teli világra, hanem maradnánk anyukánk biztonságos és minden komforttal ellátott méhében.

Félre ne érts, mindezt még véletlenül sem provokációnak szánom, csak egyből erre asszociáltam a hsz-ed alapján)

A legbiztosabb fogamzásgátlási módszer pedig az, ha nem élünk nemi életet semmilyen formában soha az életben, abból ugyanis tuti hogy nem lehet baj vagy szövődmény.

2113. f81d24217a (válaszként erre: 2111. - Ec33c24929)
2010. jún. 15. 16:34

Kedves mmorci! Én nem vagyok öregnéneőzikéje, de talán hasznos lehet, ha figyelmedbe ajánlom a 2092 hozzászólást ambienttől!

Én azon szerencsések közé tartozom akik megúszták maradndó károsodás nélkül a mirenát, de ez is csak annak köszönhető, hogy nem hallgattam senkire, csak a saját testem jelzéseire. Egyet jegyezz meg: tudományos magyarázatot mindig mindenre fognak találni. És ez a legborzasztóbb! Gondolkodó lénynek hisszük magunkat, gondolkodunk is, csak sajnos nem azon amin kellene, hanem amivel tömik a fejünket!!

Jól gondold meg!

Üdvözlettel: Éva

2112. 099c0bed40 (válaszként erre: 2111. - Ec33c24929)
2010. jún. 15. 13:49

Morci, nem vagyok sem orvos, sem pedig jós, hidd el segítenék , ám irtdatlan dőreség lenne tőlem erre így látatlanban és vaktában bármit is mondani.

Ha holnap mész UH-ra és a doki alaposan megnéz ott mindennek ki kell derülnie, ha mégse látna semmit, akkor is meséld el az összes tünetedet és kételyedet és félelmedet Neki, ugyanis KÖTELES meghallgatni és a legjobb tudása szerint eljárni.

Én csak annyit tudok tenni Érted hogy nagyon szorítok azért hogy

1. nem bunkó modorú, emellett kellően jó szaktudású orvost fogj ki ( nem könnyű!)

2. ne legyen semmi komolyabb probléma, főleg ne olyan amitől esetleg le kelljen venni a Mirenát

3. tudj megnyugodni és mosolyogva kijönni a rendelőből annak a tudatában hogy nincs semmi probléma.

Így legyen, a legjobbakat kívánom, és szeretnélek kérni hogy ha tudsz valamit, jelentkezz, mert amellett hogy nagyon szorítok Érted, kíváncsian várom a szakember véleményét.

Ne izgulj, a stressz mindenen csak ront--tudom, könnyű ezt mondani, de hidd el hogy így igaz!

üdvözöllek, és várlak vissza a remélhetőleg jó hírekkel: Eszter

2010. jún. 15. 08:32
erős görcs vagy szúrás nincs. Tegnap este wc-zés után jöt egy gyűszűnyi sötét vér. Azt hittem sírva fakadok. Az honnan jöhetett? Ha a Mirena helyén van, akkor mi vérzik. Ha Eddig bírta a szervezet a Mirenát. akkor lehet, hogy a 8. hónapban jönnek elő erős tünetek? ( hányinger, szédülés, látászavar, erős fejfájás, gyengeség, hüvelyégés-érzés. Az aranyeres problémákról nem is beszélek. Olyan látásgonom volt, hogy be kellett menni kürházba 5 napig infúzióra., Semmi szervi baj, mehetek haza. A tünetek ugyanúgy maradtak. Gyanús, hogy a Mirena kavar be. De szeptembertől jó volt, csak most unta meg a szervezetem? Lehet ilyen? Öregnéne segíts, ha tudsz valamit
2110. 4c31632418 (válaszként erre: 2109. - 099c0bed40)
2010. jún. 14. 21:29
A felhelyezéstől is féltem, meg is lepődtem, mikor kérte az orvos, hogy feküdjek még, nehogy elájuljak, csak akkor ijedtem meg, hogy "mér" most ájulnom kéne?? De ettől azért félek, mert épp az előbb ecseteltük a kilökődést ugye, namármost itt meg "zárt" méhszájon kell kituszakolni azt a bigyót... De ez csak az elmélet, még kaptam fél évet... Mindenestere kibírom azt kész meg feltetetek egy másikat... Ja.... Újabb felvetés... Kérném szépen írjatok "vén rókák" tapasztalatokat, ha 5 év után újat viseltek, hogy álltok pecséttel, stb.... Mert elméletileg ha folyamatos az "ellátmány", akkor ezek megjelenése minimális kell, hogy legyen... tényleg érdekelne.....
2109. 099c0bed40 (válaszként erre: 2107. - 4c31632418)
2010. jún. 14. 21:22

Ne legyél,mert tök őszintén írtam hogy nem fog fájni, ha úgy lett volna,Csilla barátnőm sírva jön ki a rendelőből, de mivel én voltam vele ott ( ha netán elalélna a fájdalomtól vagy ilyesmi) láttam ahogy kilépve mutatja hogy V és vigyorog mellé mint a vadalma, majd nevetve meghív egy nagy-nagy fagyira a "rémület enyhítésére".

Pedig ő is annyira félt, hogy még nyugtatót is íratott fel magának,és be is tankolt belőle rendesen annak ellenére ,hogy messze nem egy beszari csaj.

2108. 4c31632418 (válaszként erre: 2105. - 099c0bed40)
2010. jún. 14. 21:15
Sztem is uhu, ja, ez jó volt, néha a férfiaknál is keresgélhetnének jelzőszálat..:-DDD,
2107. 4c31632418 (válaszként erre: 2104. - 099c0bed40)
2010. jún. 14. 21:11
Szia ÖNŐ, jó az öreg a háznál!!!!Köszi!Ki lehet röhögni, de annyi mindent átéltem már így nőgyógyászat terén, sokminden a fejemben is összeáll, de ettől a jelzőszálmizériától kiver a hideg veríték. Már a 3 hónapos ellenőrzéskor sem találta az orvos, de ő "pörfekt" le fogja venni... Hát én meg "pörfekt" be vagyok c@rva...
2106. 099c0bed40 (válaszként erre: 2101. - Ec33c24929)
2010. jún. 14. 21:10

a tompa nyomás millió másféle dologtól is lehet, ha az eszköz ki akarna lökődni az jellegzetes és semmivel össze nem téveszthető görcsökkel és igen heves fájdalommal járna .

Ha ilyesmit nem érzel, akkor nagy baj nem lehet az UH-on pedig hamarosan tisztázódik hogy mi is a helyzet ott belül.

2105. 099c0bed40 (válaszként erre: 2100. - Mariskanéni)
2010. jún. 14. 21:07

Egy ultrahangra azért rászánhatnád Magadat bármilyen kellemetlen is, mert nem ártana bemérni, mi lett a cisztával( lehet már fel is szívódott!) no és hogy a helyén van-e a Mirena.

Az uh nem fáj, csak kellemetlen, mint az egész francos nőgyógyászhoz járás, de egy nőnek annyi kellemetlenséget ki kell bírni, hogy a férfiak már az ezredétől is világgá szaladnának....

2104. 099c0bed40 (válaszként erre: 2102. - 4c31632418)
2010. jún. 14. 21:03

Szia, nekem nem úgy vették le, de tényleg nem fáj, a barátnőmnek így volt.

Van egy speckó kis eszköz amivel "megkeresik" a jelzőszál végét, és utána már ugyanúgy megy mintha a helyén lenne.

Az eszköz( tenákulum a neve) annyira kicsi és alig egy mm átmérőjű, hogy a barátnőm semmi több kellemetlenséget nem érzett, mint mikor a citológián megkapargatják a méhnyakat azzal a speckó kis műanyag pálcikával.

Nem kell tartanod tőle, nem lesz kellemetlen, meglátod!

2103. 4c31632418 (válaszként erre: 2093. - Mariskanéni)
2010. jún. 14. 21:01
Könnyen lehet, hogy a ciszta okozza! Feltétlenül nézess rá fél évente, a ciszta jellegéből adódik, hogy milyen kimeneteleket okozhat. De a Miréna is bezavarhat. Nekem 8 hónapig volt maszatolás, utána 2 évig kb. semmi, aztán megint előfordult, utána semmi. Ultrahangon szépen látszik, hány mm-es a mnyhártya, és hogy a cisztát meneszteni kellene-e. Én meneszteném..... (de ezt neked kell eldönteni)
2010. jún. 14. 20:48
A szerdai uhu tud igazán megnyugtatni. Ha az eszköz ki szeretne lökődni, a méhszáj nyílni kezd, ami görcsökkel jár, (mirénánál nem biztos, hogy nagyon erős vérzés kell, mivel nálad a méhnyálkahártya már jelentősen vékonyabb, mint hormonmentes spirálnál)méhösszehúzódásokkal megnyílik megnyílik a méhszáj, és ha nem is esik ki, de könnyedén ki lehet venni. De még ezeket a tüneteket sem kell biztos kilökődésnek venn. (Tényleg olyasmi mint egy szülés(ke)) Irány Uhu! És nyugi.....Mondom én, akinek hamarosan miréna csere lesz, és a levezzetőszál fel van húzódva a méhbe.... Ennek ellenére az orvosom (szerint) pikpakkra leveszi...hmm.. nyugi??? Tényleg, írjon már nekem is vki, akinek úgy vették le, hogy felhúzódott levezetőszállal rendelkezett??!! :-))
2101. ec33c24929 (válaszként erre: 2098. - 099c0bed40)
2010. jún. 14. 14:38
csak érdeklődöm. szerdán megnézzük ultrahanggal, majd kiderül. valami tompán nyom egy ponton. A doki aki felrakta, elment szabira, újat kerestem a bajommal. Ez lelkes, remélem segít. Ami tünet csak előjöhet, az elő is jött. eddig nem volt semmi, minden tökéletes, de most 8 hónap után.....röhej.....
2010. jún. 14. 14:30

35,8mm volt tavaly amikor megnézte a doki.

Nem egyébként aranyos mert neki köszönethetem,hogy rendbe jöttem,és persze a mirenát is. A régi dokim egy kissé félre kezelt.

Igaz ami igaz februárban kellett volna mennem megnézetni,hogy nőtt-e de negyon nics bátorságom már. Mire rendbe hoztak addig féléven keresztül havonta kétszer mentem orvoshoz. Egy alkalom is elég egy évben a nőgyógyászból nemhogy havi két alkalom.

2010. jún. 14. 14:25

Az 50 mm nagyság alatti cisztákat semmiképpen nem műtik, a nagyobbakat is csak akkor ha komoly panaszt okoznak.

Azért kérdezz meg más dokit is ha ezt még túl "mazsolának" tartod.

2098. 099c0bed40 (válaszként erre: 2096. - Ec33c24929)
2010. jún. 14. 14:24

Ki tud bújni a nyakcsatornán, a jelzőszál vége meg kilóg a hüvelyből,elég csak megfogni és igen-igen enyhén meghúzni.

Már itt tartasz?

2010. jún. 14. 14:21

az a helyzet,hogy a ciszta is kétéves lesz,a mirenával együtt.

A doki mivel még fiatal túl alapos és lelkes,azon nyomban meg akart tőle szabadítani.

szerencsére nem minden hónapban kétszer. De van amikor érzem a cisztát,vagy is azt hiszem,hogy érzem,lehet hogy csak pszihés!

2096. ec33c24929 (válaszként erre: 2094. - 099c0bed40)
2010. jún. 14. 14:16
magától ki tud bújni, vagy ki kell a hüvelyből ráncigálni?
2095. 099c0bed40 (válaszként erre: 2093. - Mariskanéni)
2010. jún. 14. 14:08

Szia, aranyos vagy a nekem címzett bókjaiddal, de azért ne túlozzunk, egy orvossal messze nem érek fel, hisz magam is csak amatőr ex-mirenás és eü-s vagyok, semmi több.

A ciszta sajnos okozhat rendellenes vérzéseket, de a stressz is, úgyhogy igen nehéz megmondani hogy melyik is lehet a ludas.

Megműttetni szerintem se engedd magadat amíg csak nem muszáj, sok ciszta ugyanis egy idő után vagy felszívódik, vagy "passzív lesz", azaz ott van ugyan de nem bánt és nem zavar senkit.

Azért persze az orvos véleménye a perdöntő nem az enyém, ez csak egy laikus vélemény, amire semmiképpen nem lehet alapozni!!!!!!!

A legjobbakat kívánom Neked: Eszter

2094. 099c0bed40 (válaszként erre: 2092. - Ec33c24929)
2010. jún. 14. 14:03

Heves görcsök, ökömnyi véralvadékok ürülése, továbbá mikor bejut a nyakcsatornába az olyan mintha egy horog állna beléd, irtózatos fájdalom, nem lehet nem észrevenni.

Egy-két szüléshez hasonló intenzív görcs a végére, és már meg is született Mirenácska.

2010. jún. 14. 14:00

sziasztok!

Régen jártam erre és most vissza felé olvasok.

Nekem is erős vérzés miatt került fel a mirena.

Vele együtt nyertem egy petfészek cisztát is.

Most már második éves lesz a ki ékszerkém,de a ciszta ellenére nem bántam meg,hogy felrakattam.

Nekem mejfnem egy év kelett ahhoz,hogy rendbe jöjjek.

egy év után kezdett csak masztolósra változni a dolog. Igaz minden hónapban mindig kevesebb keveseb lett a mennyiség.

Türelem,türelem!!!

De jó,hogy vagy öregnéneőzikéje tőled talán könnyebb kérdezni mint egy orvostól.

Szerinted normális dolog ha komoly stressz helyzet után a mirena ellenére egy hónapban kétszer jön meg? Vagy a fránya ciszta csinálja?

már megakartak rá műteni csak nem egyeztem bele!

2010. jún. 14. 08:44
Volt már valakinek, hogy leesett? mit érzett? fáj, szúr?
2010. jún. 13. 21:15

A fórumot olvasgatva látom, rátok fér egy pozitív tapasztalat.

Most 49 éves vagyok.Nekem 5 éve és két hónapja van fenn a Mirena. Akkor 38.ooo.-Ft-ba került, de utánaszámolva rájöttem, hogy olcsóbban jövök ki mint a tablettával. Azon előnyös tulajdonságáról nem is beszélve, hogy megspórolom havonta a tampon, betét árát.

A felhelyezés után idegentest érzésem volt 1 hétig, a menstruációm kb 3 hónap után maradt el teljesen, azóta is összesen csak 4-5-ször maszatoltam, ha valami szokatlan történt az életemben. (Izgulás utazás miatt, haláleset a családban.)A férjem nem érez semmit, én pedig kitűnően vagyok. Már csak azon izgulok, hogy le kell venni, de azonnal fel akarok rakatni egy másikat.

A munkatársnőmnek az orvos javasolta mivel a változó kor miatt olyan erősen vérzett, hogy nem tudott eljönni dolgozni otthonról, mert pillanatok alatt folyt a lábszárán a vér, mert nem bírta a betét.3x volt eü. kaparáson. Engem is megkérdezett, és a biztatásomra felrakatta, pedig nagyon nehezen szedte össze rá a pénzt. Azóta is áldja, hogy rábeszéltem.

Én pedig áldom azt,aki kitalálta.

Biztos vannak, akiknek rossz tapasztalatuk van vele, de környezetemben már több embernek javasoltam saját tapasztalatom alapján, és még senki nem bánta meg.

Úgyhogy lányok fel a fejjel.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook