Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok (beszélgetés)
Köszönöm a válaszokat! Mindenféleképpen dokival is megnézetem csak tombol a nyári szabadságolás.A 4 hónapos kontrollon rendben volt minden bár a méhfal vastagságát még nem mérte eddig.
Ani! Mi tartotta benne a lelkesedést 8 hónapig annak idején?
nekem 4. éve van fönn, jól megvagyok vele. nálam is 7-8 hónapig szórakozott a pecsételéssel, aztán elmaradt. de a doki az mondta van akinél 1 év is eltelik.
néha megkérdezik, hogy nem félek attól h valami bajom lesz? mert azért csak nem egészséges ha valakinek 5 évig nem jön meg. de nekem annyira bevált, hogy én is azon gondolkodom, h jövőre újat rakatok. kényelmes megoldás minden szempontból. de az egészség? gondolkodom...
Én. Megnézetted, jó helyen van? Milyen vastag a méhnyálkahártya? erre rá kellene kukkantani, mert akkor tudnál egy picit megnyugodni, és erúőt gyűjteni a folytatáshoz. Nekem is 8 hónap volt, utána lassan meszűnt, mindjárt újat rakatok. (februárban).
De, ha nincs jó helyen, vagy más gond van, azt csak orvos tudja megmondani. Sajnos előfordul, hogy nem mindenkinek bírja a szervezete. Ha a kontroll rendben találja, még várj egy kicsit!
Szép estét!
Ani
Kedves Ani!
Köszönöm szépen a tanácsot, visszamegyek és megkérdezem, hogy lehet-e rövidíteni rajta. Maximum azt mondja nem :-) Érzékenyek....... és hisztisek is! :-)
Üdv, Judit
Hogy mire döbbentettél rá!!!! Én nem is használok tampont!!!!! Hiszen már több mint 4 éve nincs menzeszem! Meg jelzőszálam is felcsúszott! Akkor mi a rossebről írtam? Az őskorban még használtam..:-DDDDDDD
(bár néha, még az elején)
Sziasztok!
Jöttem helyzetjelenteni :-) 1 hetesek vagyunk "Lady Mirénával" (ez nagyon tetszik :-))), és továbbra is minden rendben van. A hétvégén 2 alkalommal nekiállt görcsölni a hasam, de szerencsére amilyen gyorsan jött, olyan gyorsan el is múlt, nem volt időm még fájdalomcsillapítót sem bevenni :-) Kis folyás van, de továbbra is 1 tisztasági betétet használok el 1 nap. Pecsételés, vérzés továbbra is semmi. Döbbenetes, mert ennél sokkal rosszabbra számítottam. Páromat a felhelyezés után kértem, hogy legyen türelemmel, hogy rendesen beálljon minden a helyére, meg kicsit féltem is, hogy mit fog érezni a szálakból. Na tegnap felavattuk és azt mondja, hogy érzi, de "nem vészes". Szerintetek érdemes visszamenni az orvoshoz, hogy igazítsa meg? Mi van abban az esetben, ha már nem tud rövidíteni rajta? Ettől félek kicsit :-(
Találtam tegnap a neten egy vicces propaganda videót, a Mirena ellen, ahol egyenesen az ördöggé asszociálják a Mirenát, gondoltam megosztom, én jót mulattam rajta :-) [link]
Üdv, Judit
Szia! Nekem a doki azt mondta, hogy ha lehet mellőzzem a tampon használatát. Ez új volt, mert az előző két spirálnál nem mondott ilyet az orvos... és hozzáteszem soha nem volt semmi gond a tampon miatt, pedig rendszeresen azt használtam. Mindenesetre amióta a Mirena fent van, az azóta eltelt két mensi óta nem kellett tampont használni, sőt még betétet sem, elég volt a tisztasági.
Ha minden kötél szakadna, és nem volna más megoldás, azért biztos hogy megkockáztatnám a tampont... Szép napot! Moncsicsa
:) jaj Ani, ne csináljátok már, szégyellős "leányka" vagyok ám én, aki övig pirul ilyen dicséteretek hallatán..... szerintem ez nem intelligencia, csak egy kis utánaolvasás és nem elvakultság vagy önzés kérdése, ennyi, nem több.
De azért köszi, naná hogy Tőled is jólesett a dicsérő szó, akkor is ha nem érdemlem. :)
Szia, aranyos vagy hogy ezt írod, nagyon jólesik, köszi.:)
Igen, nekem valóban nem jött be kétszeri kísérletre sem, pedig nagyon szerettem volna.
A "tudásom" részben szakmai ártalom,( eü-s voltam 26 évig) a másik része pedig onnan ered hogy nagyon érdekel a nőgyógyászat mint téma, így amit csak lehet kiolvastam és meghallgattam róla, évek óta "önképzem" magam.
Ezt nehogy nagyképűségnek vedd, hanem szó szerint, amint megjelenik valami új vagy olyan amiről nem hallottam, már megyek és nézem is hogy mi az és hol mit írnak róla, plusz van egy kedves nőgyógy. doktornő ismerősöm, akivel személyesen is szoktam beszélgetni az Ő tapasztalatairól.
A Mirenáról is kigyűjtöttem anno még az angol cikkeket is, és attól hogy nekem nem jött be, nem fogok kígyót-békát kiabálni mert tisztában vagyok vele hogy már maga az alapötlet is nagyszerű, és hogy az ezt viselő nők nagy része maximálisan elégedett vele az első hónapok kellemetlenségei után
Sajnos nálam nem nyert, de sokaknál meg igen, és úgy hiszem tisztességtelen volna a személyes balszerencsém miatt eltántorítani másokat annak a lehetőségétől hogy nekik meg esetleg bejöjjön, és legyen 5 jó évük ( mármint egy Mirenával értve).
(A Depo proverával kapcsolatban pl. már koránt- sem lennék ennyire pozitív véleménnyel, de az más téma és tészta, meg is írtam abban a topikban).
Üdvözlettel: Eszter
További ajánlott fórumok:
- Mirena spirál
- Használhat a hormonális spirál (pl. Mirena) az erős vérzésre?
- Van valakinek Mirena márkájú spirálja? Mennyire megbízható? Milyen a menses? Milyen tapasztalatok vannak?
- Két hete vetettem le a Mirena spirálomat. Mikor számíthatok az első vérzésre?
- Mirena spirál mellett lehet Mastodynont szedni?
- Mirena spirál használata után, ki mennyi idő alatt esett teherbe?