Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok fórum

Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok (beszélgetés)

2865. 099c0bed40 (válaszként erre: 2858. - 2e0264df59)
2010. nov. 4. 10:45

Szia, ne haragudj, nem néztem rá az adatlapodra hogy még csak ennyi idős vagy...

Férfi fog. gátlókon évek óta kísérleteznek, időről időre fel is röppennek hírek hogy van valami,aztán valahogy csak nem akarnak egyet sem piacra dobni----sajnos ebben a témában még mindig ott tartunk, hogy egy kapcsolatban a Nő feladta megoldani azt, hogy kellő időben hipp-hopp szüljön, ha meg nem alkalmas az idő, akkor semmiképpen ne szüljön.

Elég baj hogy így van, mert a pasiknak fogalmuk sincsen hogy ezzel mekkora terhet rónak szeretett feleségeik nyakába...

A férfiaknál a vazektómia mindössze 15 percet igénybe vevő ambuláns beavatkozás, mégis a magyar párok alig 1-2 %-a él vele, ( szemben más országokban a sokkal nagyobb aránnyal) félnek attól hogy fáj ,meg hogy utána nem fognak tudni teljesíteni meg még ezer egy kifogásuk van hogy miért nem vetik alá magukat a beavatkozásnak.

Kicsit-nagyon- önzőnek tartom ezt a fajta hozzáállást annak ellenére hogy annak idején nálunk se ment bele a férjem abba, hogy elkössék az ondóvezetékét, pedig 27 éves koromra megszültem a 3 gyereket, és eldöntöttük, hogy számunkra ezzel véget ért a családalapítás.

Azóta rám van bízva hogy oldom meg hogy ne essek teherbe. Eddig sikerült, most meg már lassan 46 leszek, azaz köszöbön a klimax, nem mintha annyira várnám, de a sok kellemetlenség mellett annyi haszna lesz, hogy a fogantatási esélyemet rendesen le fogja csökkenteni.

2864. 099c0bed40 (válaszként erre: 2860. - Sokcsoki)
2010. nov. 4. 10:28

Szia, ha 45 vagy, akkor szerintem már nem érdemes belemenni a sterilizációba, mert 50 év felett irodalmi ritkaság a rendszeres peteérés azaz gyakorlatilag 0 % az, hogy teherbe ess.

Öt évért meg kár alávetned Magadat egy műtétnek, amit bármennyire is "kicsinek" tartanak a nőgyógyászok, akkor is csak egy hasűri beavatkozás, amit jobb elkerülni.

2863. Sokcsoki (válaszként erre: 2862. - E12a6df509)
2010. nov. 4. 09:12
Én is így gondoltam, kipróbálom. 3 havi adagot írt fel a doki, még nem váltottam ki.
2862. e12a6df509 (válaszként erre: 2860. - Sokcsoki)
2010. nov. 4. 09:08
Szia! Ha nem találsz megoldást magadnak, akkor inkább próbáld ki előbb a bogyót, minthogy operációba belemásszál. Ne vegyél belőle 6 havi adagot, csak 3 havit, és próbáld ki. Ha nem jó akkor még mindig operáltathatod magad. Láttam, hogy különböző kiszerelésekben lehet kapni. Ha szenvedsz tőle, akkor nem szeded be.. Tudsz jobbat??
2861. e12a6df509 (válaszként erre: 2859. - Halak28)
2010. nov. 4. 08:46
Szia Halak! Lehet hogy bekaptál valami fertőzést amikor felrakták a mirenádat, nem gondoltál erre? Nekem is volt hasonló panaszom, közvetlenül a felrakás után kb - 2-3 héttel. Igazából a vérezgetésnek volt valami kis szaga ( olyan Idegen szag) ha érted mire gondolok. Nem egy bűzös folyás, mint amikor csúnya bacid van , csak egy kicsit "más" vagy nem tudom hogy fogalmazzak...
2860. Sokcsoki
2010. nov. 4. 08:45
De ha sem a Miréna, sem a Qlaira nem túl jó, akkor ennyi idősen mi marad? Csakis az elkötés, nem? De azt megcsinálják 45 felett is? Érdemes még belemenni egy műtétbe? 10 évvel korábban kellett volna.
2859. Halak28
2010. nov. 3. 23:49
Sziasztok. Nekem is mondta a doki ezt a csodabogyót, de rögtön le is beszélt róla, egyrészt mert baromira drága, másrészt nem szedhetek orális fogamzásgátlót a migrén miatt. Azért szántam rá nagynehezen magam a Mirenára, mert váltig állította, hogy nem kerül be a véráramba, lokálisan hat. Viszont egy pár napja akkorának érzem magam mint egy tehén, mintha fel lennék fúvódva, és az amúgy sem kicsi melleim még nagyobbak, férjem nem kis örömére és az én bánatomra persze :-). És én is érzek magamon valami idegen szagot. De valószínűleg nem olyat mint krokika, ő szerintem valamilyen bacit szedett össze. De mintha más "szagok" is szagosabbak lennének... Tapasztaltatok ilyeneket?
2858. 2e0264df59 (válaszként erre: 2857. - 099c0bed40)
2010. nov. 3. 20:04
Szia! Hát, mit mondjak, néhány éve még nem goldoltam, hogy ez a kérdés (fogamzásgátlás) ekkora problémát fog okozni... és a 40 felett még odébb van. Mikor találnak ki valamit végre a férfiaknak???
2857. 099c0bed40 (válaszként erre: 2850. - 2e0264df59)
2010. nov. 3. 19:58

Szia, nem vagy "csúnya", sajnos így van, nagyon sokat számít hogy az adott dokinak melyik gyógyszercég a szponzora. ( naponta tapasztaltam, mikor ilyen helyen dolgoztam)

Ahogy olvasgattam, ez az új fog. gátló tabletta elég kesze-kusza, négy vagy ötféle kombinációban és mennyiségben van benne ösztrogén-progeszteron, többfázisú, olyasmi mint a Tri-Regol, csak még bonyolítottak rajta.

Magam nem vagyok doktor, sem szakértő, de azt azért tudom hogy 40 év feletti nőknek ösztrogéntartalmú fog. gátlót adni nem szokás, bármennyire is "modern" és "új" szerről van szó.

2856. 099c0bed40 (válaszként erre: 2852. - Vokom)
2010. nov. 3. 19:52

Szia, pár napot várj, és figyeld Magadat hogy nincsenek-e görcseid vagy nem erős illetve darabos-e a vérzésed.

Ha igen, akkor menj orvoshoz és nézzen meg ultrahanggal, mert vagy elmozdult a spirál, vagy a méhnyálkahártya túl vastag, vagy épp ellenkezőleg, túl vékony ( nem tévedés, ez is tud vérzést okozni!)

A legjobbakat, ne ijedj meg, ha 1,5 évig nem volt gondod a Mirenával, remélhetőleg most sincs nagyobb baj.

2855. e12a6df509 (válaszként erre: 2851. - Krokika)
2010. nov. 3. 18:59
Szia ! Ha voltál dokinál írd meg légyszi hogy mit mondott. Reméljük nem nagy ügy. Drukkolok.
2854. e12a6df509 (válaszként erre: 2849. - Sokcsoki)
2010. nov. 3. 18:52
Sziasztok ! Nem nagyon dicsérik ezt a csodabogyót. Úgy látom ezzel még több a panasz mint a mirenával, és az ára sem semmi. Kb 17000 FT egy félévi adag. Ugyanúgy vérzészavarokat csinál mint a mirena, mellé libidó csökkenés, migrén a leggyakoribb panasz. Akit érdekel keressen rá,sok tapasztalatot irnak a csajok, de szó szerint leszarozzák, vajon miért??
2853. Sokcsoki (válaszként erre: 2850. - 2e0264df59)
2010. nov. 3. 14:13
Azt hiszem, hogy kombinált. Rákerestem a neten, tényleg azt írják, hogy 50 éves korig is szedhető, majd csökkenti a változókori tüneteket. Viszont erről is olvastam köztes vérzéseket, bár a doki szerint kisebb %-ban, mint a Mirénánál.
2852. vokom
2010. nov. 3. 13:20

Sziasztok!

2009.áprilisában helyezték fel nekem a Mirenát, eddig nem volt vele semmi gondom, kb. 3 havonta fél napra volt pecsételő vérzésem. Most tegnap előtt erős derékfájás kíséretében megjött a mensesem. Nem valami erős, de mégis szokatlan az előzőekhez képest. Volt-e esetleg valakinek hasonló tapasztalata, szerintetek menjek orvoshoz? Vagy ez normálisnak is tekinthető?

Köszi a válaszokat.

2851. krokika
2010. nov. 3. 13:06
Sziasztok..Köszönöm a válaszokat..Az az igazság, hogy mikor ez van akkor szinte az egész derekam meg a hasam nagyon fáj és alig tudok kiszállni az ágyból.És pár napja mikor wc-zem akkor erősen piros vérzésem is van..Ma megyek nődokihoz de én ezt már nem bírom ki, az biztos..valamit csinálnia kell...
2850. 2e0264df59 (válaszként erre: 2849. - Sokcsoki)
2010. nov. 3. 13:00

Szia! Ez kombinált fogamzásgátló?

Az, hogy az orvosok mit ajánlanak éppen nem mindig a meggőződésükön múlik. Csúnya vagyok, hogy ezt írom? Azzal együtt ez a vélményem, hogy nekem nem vált be a Mirena. Remélem, hogy ez tényleg valami csodabogyó mert nekem alighanem csak ez a "formátum" jöhet szóba és keresem a megoldást a fogamzásgátlásra

2849. Sokcsoki
2010. nov. 3. 12:32

Sziasztok!

Elmentem nőgyógyászhoz, hogy kérek Mirenát, és képzeljétek, lebeszélt róla! Egy Qlaira nevű bogyót írt fel, azt mondja, azt inkább ajánlja. Ez valami új gyógyszer, és állítólag akár 50 éves korig szedhető (én 45 vagyok) ,és azt mondta a doki, hogy kb ugyanannyi hormon van benne, mint a Mirénában, csak kevesebb a mellékhatása. Hát, kíváncsi vagyok, mi lesz. Csak csodálkoztam! Mit szóltok hozzá?

2848. 099c0bed40 (válaszként erre: 2844. - Krokika)
2010. nov. 3. 10:41

Szia, ahogy előttem is írták, minél előbb menj orvoshoz , mert komoly következményeket tud okozni egy hüvelyfertőzés!

A Mirena jelzőszálon át a kórokozók ugyanis egészen a petefészkeidig gondtalanul feljuthatnak, és okozhatnak egy olyan komplex kismedencei gyulladást amit csak igen nehezen illetve hosszadalmasan lehet kikezelni, és sok késöbbi szövődménye lehet.

Ez nem riogatás, igen széleskörű gyógyszerpaletta és hüvelykúpok vannak amivel nagyon hamar és nyomtalanul elmulaszthatók az ilyen bajok, ne várd ki míg esetleg nagyobb probléma lesz belőle.

2847. nilah (válaszként erre: 2840. - Mona1980)
2010. nov. 3. 10:18

Szia! A kiskönyvben amit kaptál hozzá,abban benne van, hogy lehet elmozdult.Akkor jelentkezhet erősebb vérzés. Nekem tegnap helyezték fel, és előtte alaposan elolvastam. Remélem nem lesz vele problémám, mert nagyon nehezen szántam rá magam.

Eü. problémám volt,nem volt más megoldás. Az orvosom biztat, hogy jó lesz ez nekem.39 éves vagyok,gyógyszert már nem szeretnék szedni, eddig sem szedtem.Megoldottuk.

Remélem nem lesz komolyabb bajod! Szia!Nilah

2846. e12a6df509 (válaszként erre: 2840. - Mona1980)
2010. nov. 2. 16:21

Szia ! Igaza van Öregnénének. Ne várj itt tanácsot, mert ez elég durva tünet, és ki tudja mi okozhatta. Ha orvos látott, légyszi ird meg mit mondott, mert lehet, hogy mi is tanulunk belőle. És azon kivül, hogy egyszer " elöntött" más tüneted nem volt??

És azóta nem vérzel??

2845. e12a6df509 (válaszként erre: 2842. - Krokika)
2010. nov. 2. 16:16
Szia ! Ha a hüvelyváladéknak "szaga" van az szerintem gyulladásos folyamatra utal. Mindenképpen nézesd meg dokival. Lehet hogy egy rövid antibiotikum kúrával rendbe hozható. Nem érdemes várni vele, mert lehet belőle komoly dolog is...
2844. krokika
2010. nov. 2. 13:19
Hát lehet..Csakhogy amióta van spirálom azóta van ilyesmi...ez a baj... Köszönöm a válaszodat..
2843. 2e0264df59 (válaszként erre: 2842. - Krokika)
2010. nov. 2. 12:54
Szia! Szerintem keresd fel az orvosodat mert az intő jel lehet. Nem biztos, hogy a spiráloddal van gond. Én nem értek igazából ezekhez a dolgokhoz, de az biztos, hogy nem árt egy vizsgálat.
2842. krokika
2010. nov. 2. 12:51

Sziasztok..

Én még új vagyok, és nagyon sok jót olvastam ezen az oldalon... Sajnos nekem is ezek a gondjaim vannak, de talán még rosszabb.. 1éve ,hogy fönnt van ez a spirálom és folyamatosan gondjaim vannak.. Például folyások, meg ami a leg durvaább, hogy pár hónapja, meg még egyre szagosabb is .. És ez a leg zavarobb, hogy mindig érzek valami szagot ami nagyon zavar..Erre tudnátok valamit írni,?,

2841. 099c0bed40 (válaszként erre: 2840. - Mona1980)
2010. nov. 2. 08:30

Szia, ne itt várj tanácsokat illetve tapasztalatokat, inkább várd meg mit mond az orvos pénteken, mert az ilyesminek millió oka lehet: elmozdulhatott a spirál, vagy petefészekciszta, méhnyálkahártya felépülési illetve sorvadási zavar, bakteriális fertőzés hogy csak a leggyakoribb okokat soroljam.

Ezt nem lehet így fórumon keresztül megtippelni , sem tanácsokat várni/kérni, mert mindenkinél egyedi, hogy mi a kiváltó ok.

Bármilyen nehéz is ilyenkor a várakozás, menj el és nézesd meg a Dokival, Neki--ha van Uh-ja és alapos-- biztosan sikerül megállapítani mi történhetett. Remélhetőleg semmi komoly, ha nem titok, kérlek majd írd meg, hogy mit mondott.

Addig is jobbulást: E

2840. mona1980
2010. nov. 2. 07:30
Sziasztok!Nekem 2éve rakta fel az orvosom a spirált,az első két hét az kegyetlen volt nagyon görcsöltem tőle kevés vérezgetéssel.Aztán amikor annyiba maradt, már csak havi szinten volt 1-2 csepp.Hanem most kb 3hete munka közben szinte elöntött a vér ,felhívtam az orvosomat azt mondta menjek be megnézi úgyhogy pénteken megyek be hozzá ,meg mostanában pár hete szinte minden nap fáj a hasam fogalmam sincs mi lehet.Ha nektek is volt ilyen írjatok mert eléggé izgulok,hogy mitől lehet!Köszi Mona
2839. Moncsicsa (válaszként erre: 2825. - Szeszipuszi)
2010. okt. 30. 16:40
Szia! Nekem a felhelyezés után 3 hónap múlva kellett visszamennem, ami azt jelenti hogy augusztus vége, de mivel semmi problémám nem volt, így kicsit elhúztam a dolgot, és most október elején mentem vissza... Az orvos mikor felrakta a spirált, jelezte, hogy elképzelhető, hogy akár 6 hónapig is lehet barnázgatás-vérezgetés... Hála a jó égnek nálam nem volt jelentős egyik sem... Ha Téged megnyugtat a dolog, akkor menj vissza nyugodtan kontrollra...
2838. e12a6df509 (válaszként erre: 2837. - Voszi)
2010. okt. 29. 19:11
Szívesen! Próbálkozzunk hátha sikerrel járunk. Drukkolok hogy jó legyen. pussz
2837. voszi (válaszként erre: 2836. - E12a6df509)
2010. okt. 29. 11:04

Szia!

Köszönöm, akkor megrendelem ezeket a szereket, és megpróbálom, nem veszíthetek semmit, ártani tényleg nem fog.

Majd beszámolok hogyan alakulnak a dolgok.

Nagyon köszönöm a segítséget!

Voszi

2010. okt. 29. 07:43

Jaj Szegénykém Szia!Hát az van , hogy ha egyébként normális mennyiségű a vérzésed, vagy olyan mint egy gyenge menses, akkor azonkívül, hogy kimerítő, vashiányos nem leszel. Én ezt pont most kontrolláltattam le magamon, 3 hónap állandó vérzés után.Olyan fáradt voltam már, hogy alig álltam a lábamon, és mégsem vagyok vérszegény.

A szexet hagyjuk, nálunk már nem létezik.Amikor jó napjaim voltak a férjem mindig külföldön volt, mire hazaért véreztem. Szex nincs!

Figyelj, a ciklus 7. és 21-ik napján 1-1 adag( azaz 5 golyó) Follikulinum közepes potencia (D9- C9-D12-C12-C15 )a hormonháztartást tudja beállítani. Ez az érő tüsző hormontartalmú váladékából készül, annak információja van benne. Én a múltkor elfelejtettem bevenni a 7-ik napon, és nem is állt el a mensim, viszont a 9-ik napon eszembe jutott,hát akkor vettem be ( kétszer is, pedig a nagykönyvek szerint elég egyszer) és azóta "kopp-kopp" nem vérzek.

De írtam már hogy eszem mellé a thuyát is, mert specifikusan a női problémák szere ( de azt csak kéthetente vagy ritkábban ha eszembe jut C30)

Próbáld meg, mert bajod nem lesz tőle, de esélyt adsz magadnak.

Ha élénkpiros színű a vér, szinte csillogóan piros akkor érdemes kipróbálni az ipevcacuanha-t ( cephaelis ipecacuanha), ez egy növényi szer, és az élénkpiros vérzések nagy szere (persze másra is jó). Ha sötét, vagy alvadékos akkor más szer kell.

Nem tudom, hol laksz, mi van neked közel, de a follikulinum egy ritka szer, nem lehet akárhol beszerezni. Mindjárt megírom privátban hol keresd.

Pussz és gyógyulj!

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook