Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok fórum

Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok (beszélgetés)

2012. aug. 28. 06:57
Szia, szerintem a ciklusod szépen be fog állni--- ha nem is azonnal az első hónapban, de záros határidőn belül.
4653. naty77
2012. aug. 27. 08:38

megcsináltam a méregtelenítést a hétvégén,durva volt,de a májam jól érzi magát.

a vérzés enyhült,kíváncsi vagyok ezek után ciklusra.

4652. 099c0bed40 (válaszként erre: 4651. - Naty77)
2012. aug. 25. 20:53

Így is van, fő a pozitív hozzáállás, rendben lesz minden, csak pár nap kitartás!

Amúgy valóban nagyon érdekes hogy épp most "akadt ki" a méhed az eszközön amikor már harmadszor találkozik ugyanazzal a dologgal, ilyesmi igen ritkán szokott előfordulni, én legalább is nem hallottam még róla.( igaz nem vagyok orvos, csak kicsit jobban beleástam magam ebbe a témába, merthogy nagyon érdekel)

Kitartást és gyors regenerálódást, szia: E

4651. naty77 (válaszként erre: 4650. - 099c0bed40)
2012. aug. 25. 11:33

igen ez volt a 3. mirenam. az első csak 10 hónapig volt fent, mert terveztük a köv babát.

utána 5 évig és már kezdtem mensizni megfelelő időben, ezért vették le és 2 hó múlva került fel ez.

sebaj, most már csak jó jön!

4650. 099c0bed40 (válaszként erre: 4649. - Naty77)
2012. aug. 25. 11:13

Értem, bocs, azt hittem a vérzés miatt gondoltad a méregtelenítést.

Az előző 2 spirálod is hormonos volt?

Ha igen, akkor valóban érdekes hogy pont a harmadiknál következik be egy ilyen intenzív vérzés, bár az ember szervezete nem automata gépezet, így a válaszreakciói is lehetnek mások akár ugyanarra a dologra is ..

4649. naty77 (válaszként erre: 4648. - 099c0bed40)
2012. aug. 25. 10:35

a méregtelenítés a májnak kell, de ez a vérzés is segít benne.

a méregtelenítést dietetikus segítségével végzem, tehát nem valami netes vagy saját kútfőből kitalált hülyeséget csinálok.

egyébként érdekes, mert az előző kettő levétele után nem volt vérzésem.

4648. 099c0bed40 (válaszként erre: 4643. - Naty77)
2012. aug. 25. 09:44

Szia, az intenzív vérzés nem kóros még akkor sem ha darabos,--- ez is arra utal hogy mennyire nem bírta a méhed a Mirenát és ezek szerint a benne lévő hormon se hatott, mert nem volt elvékonyodva a méhnyálkahártyád.

A méregtelenítés szerintem nem annyira életbevágó, a méhed most automatikusan "kiüríti magát", utána pedig remélhetően minden visszaáll a régi kerékvágásba.

Nagy dózisban szedett C vitamin (2000 mg/nap) vagy Rutascorbin ( 3X2 tbl) segíthet ,ha nagyon sok a vérveszteség illetve úgy érzed hogy fáradékony vagy, szédülsz, akkor pedig olyan vitamin vagy pezsgőtablettát vegyél, amiben emelt adag vas és/vagy folsav található.

Mielőbbi jobbulást, üdvözöllek: Eszter

4647. 099c0bed40 (válaszként erre: 4645. - Szilva mag)
2012. aug. 25. 09:37

Szia Szilva mag, aban tökéletesen igazad van hogy nincsen jogod semmilyen műtétet ráerőltetni a Párodra.

Amelyik kapcsolatban a férfipartner nem kíván részt venni ebben a nagyon is "közös ügyben", ott marad az a felállás, hogy a nőnek kell megoldani.

4646. 099c0bed40 (válaszként erre: 4642. - Bae59c87c2)
2012. aug. 25. 09:32

Szia, örülhetsz neki hogy ilyen rendes és megértő Férjed van, le a kalappal Előtte!

Bizony, ha 33 éves vagy és semmiképpen nem terveztek több babát, még minimum 10-15 évig szükség lesz fog. gátlásra, úgyhogy mindenképpen "megéri" megcsináltatni azt a vazektomiát.

2012. aug. 25. 08:36

Szia Natyi!

Meglátod, hogy minden rendben lesz veled. A méregtelenítésre én nem gondoltam, de nem rossz ötlet. Én is örülök, hogy végre kint van, mert olyan furcsa, hogy amíg bent volt, nem éreztem, de most úgy érzem, hogy megszabadultam valami rossztól. Ezért mondom, hogy soha többé semmilyen kütyü odabent.

A jövő héten hívom fel az orvost, hogy megbeszéljem vele a műtét időpontját. Sajnos nálunk a párom nem szeretné a vasectomiát, nekem meg nincs jogom erőltetni. De ezt az egy megoldást látom, habár csak egy vér szerinti gyerekem van, de van a páromnak is egy, akit mi nevelünk, úgyhogy nem unatkozok. :)

Jobbulást neked és várjuk a híreket. :)

2012. aug. 25. 00:28
Drukkolok, hogy sikerüljön a méregtelenítés! A spirál már legalább kint van, ez már jó. Remélem, hamar regenerálódsz!:)
4643. naty77
2012. aug. 24. 19:10

a levétel után 2 nappal kezdtem el vérezni erősen pirosan és darabosan (bocs)

örülök neki!jöjjön ki minden.

hétvégén méregtelenítés ha bírom a keserű sós vizet. félek nem fog menni.:-(

4642. bae59c87c2 (válaszként erre: 4639. - 099c0bed40)
2012. aug. 24. 10:54

Igen, most már teljesen ráálltunk az elköttetésre, mert ez biztonságot és gondtalanságot adna az elkövetkező évekre. még csak 33 vagyok, tehát a klimax még odébb van, és mindenképp meg szeretnénk előzni, hogy 4. baba érkezzen. A legidősebb még 6 sincs, szóval ezért is fontos a védekezés.

Belenéztünk egy youtube-os videóba, de gyorsan le is állítottuk, egyikünk sem bírta a látványt..:D valahogy leírva jobb, mint nézve.:)

A 3 hónap az korrekt teljesen, de most úgy néz ki, végigcsináljuk.

4641. naty77 (válaszként erre: 4640. - 099c0bed40)
2012. aug. 24. 10:14
azt hiszem igazából nem is hagyom, hogy gondolkozzon ezen, bármilyen furcsa. nyilván ha ilyeneket mondanék neki, hogy meg is halhatok és neki még lehet élete nagyon furcsán nézne rám....
4640. 099c0bed40 (válaszként erre: 4636. - Naty77)
2012. aug. 24. 07:31

Szia , ha a férjed a műtét előtt lefagyaszttat egy vagy két adag spermát, abból több száz utód születhet az elkövetkező évtizedek során bármikor.

Ha úgy érzed nem tudod elvárni Tőle, mert csak a saját tested és jövőd felett dönthetsz, az más, mindannyian máshogy ítélünk meg bizonyos dolgokat--- ez esetben viszont Rád marad hogy megoldd a védekezést, de ezek szerint Nálatok ez így természetes.

Szíved joga hogy úgy döntsetek, ahogy a legoptimálisabban ítélitek meg, nincs ezzel az égvilágon semmi baj.

4639. 099c0bed40 (válaszként erre: 4637. - Bae59c87c2)
2012. aug. 24. 07:23

Szia, egyáltalán nem veszélyes és nem is annyira ijesztő, meg lehet nézni a youtube-on meg biztos máshol is.

Nagyon rendes dolog a Párodtól hogy hajlandó bevállalni, úgy hiszem nem le, hanem megbeszélni kéne.

Amúgy minden esetben van előtte egy kötelező 3 havi várakozási idő, ami alatt bármikor vissza lehet lépni, azaz nem is hagyják hogy valaki gyorsan vagy meggondolatlanul döntsön.

2012. aug. 23. 21:37

3 gyerekünk van, a középső autista, szóval mi semmiképp sem szeretnénk több babát. Én sem tudnám a férjemre erőszakolni a dolgot, de mivel ő ajánlotta, így elfogadom, sőt, hálás vagyok neki, mert jelentősen könnyebb lesz így az életünk.

Utánaérdeklődünk, hogy hol végzik, mivel jár, aztán dönt.

A Mirena meg egy hét múlva már a múlté, remélem.

A ciklusra megpróbálok gyógyteákkal hatni, esetleg keresek egy hozzáértő talpmasszőrt, akukpunktőrt, hátha...nincs veszítenivalóm.

2012. aug. 23. 19:20
Az én férjem épp a napokban ajánlotta, hogy mi lenne, ha ő köttetné el magát...én lebeszéltem, mert ijesztőnek tűnt a műtét...na de ha ez tényleg 20 perc, akkor ez nekünk meggondolandó.
4636. naty77 (válaszként erre: 4635. - 099c0bed40)
2012. aug. 23. 12:37

tökéletesen igazad van,csak...

sosem tudhatjuk mit hoz az élet és míg egy nőnek bizonyos kor után nem lehet gyereke addig egy férfinak lehet.

nekem anyukám nagyon korán elment. apunak még bőven volt ideje új partnert találni,aki kisgyereket akart.

az én egészségem is rozoga,de erről függetlenül is elüthet holnap a villamos. miért ne lehetne páromnak gyereke?

valahogy nem tudom elvárni tőle,hogy ilyet vállaljon.

a saját testemről,jövőmről dönthetek.

2012. aug. 23. 11:06

Sziasztok, olvasom hogy többeteknél fontos volna jó és biztonságos fog. gátlási módot találni a Mirena utáni időre, és szóba kerül a női sterilizáció.

Igen, ez a műtét valóban 100 %-os és életre szóló védelmet nyújt, csakhogy míg a mi esetünkben egy viszonylag komoly altatásos beavatkozás a tubák kauterizálása, addig partnereink vazektomiája maximum 20 perces ambuláns kisműtét, az eredmény pedig ugyanaz: maximális védelem további a közös évekre .

Akinek állandó és Őt szerető partnere van, esetleg finoman szóba hozhatná hogy mi lenne ha ez egyszer a másik fél is megpróbálna "áldozatot hozni" a társáért.

Miért van az hogy ez is--mint annyi minden más a házasságon belül--egy az egyben a Nő felelőssége/feladata , és meg nem fordul a párok fejében az a verzió, hogy ebben az esetben a partner viszonylag egyszerűen és nagyon hathatósan tudna segíteni?

U.I. jogosan feltehetitek a kérdést, nálunk így van-e, nem, nincs így, mert mire a férjem rábólintott hogy legyen a vazektómia, már nem kellett védekezni.

4634. naty77 (válaszként erre: 4631. - Szilva mag)
2012. aug. 22. 20:20

én is az elkötésre szavaznék,ha.... mi szerettünk volna még babát, de az izületi betegség miatt nem lehetett, másfél éve vagyok kemoterápián. :(

most fél év alatt kiderül javulok-e jelentősen, ha igen, elhagyom a gyógyszereket és fél év tisztulás után talán babázunk.... ha nem akkor elkötés. de 1 évet várunk még vele, még csak 35 vagyok, időmbe beleférne....

4633. Clarissa-mia (válaszként erre: 4627. - Naty77)
2012. aug. 22. 17:51

Én is így vagyok.... tépném ki magamból.

Hülye érzés, de annyira szabadulnék tőle!

Nagyon is értem miről beszélsz!

Mestreséges klimax? Érdekes, mert nekem a hormon vizsgálatnál azt mondták, olyan, mintha túl lennék már a klimaxon. Pedig tuti nem....

Remélem hamar regenerálódsz és nem lesznek panaszaid!

További szép napokat kívánok!

4632. Clarissa-mia (válaszként erre: 4629. - Szilva mag)
2012. aug. 22. 17:48

Szia Szilvi!

Köszönöm a válaszod!! Remélem, én is a szerencsések közé fogok tartozni és levétel után elmúlik ez a folyamatos pecsételés és készenlét. Annyira gyűlölöm már.....

41 éves leszek az idén. Fogamzásgátlót nem szedhetek.... a ciklusommal mindig gond volt.... nem tudom, hogyan tovább.

Talán az elkötés.

Bár előtte azt hiszem adok időt a szervezetemnek a regenerálódásra. És reménykedem, hogy a klimaxhoz közel már beáll a ciklusom.

Köszönöm a jókívánságot és neked is kiegyensúlyozott boldog napokat kívánok!

Holnap tudok beszélni az orvossal, remélem gyorsan fogad és megszabadít a mirénától.

Hajhullás lehet ettől? Annyira pecsételéshez kötött....

2012. aug. 22. 16:29

Szia Natyi!

A magam részéről az elkötésre szavazok. Számba vettem minden lehetőséget, ami az én koromban szóba jöhet. Nézzük:

1. Hormonális fogamzásgátlás: A nőgyógyászok egy része azt mondja: Hormontartalmú 40 fölött, jaj ne! A másik részük, ugyan már, nyugodtan szedhető 50 éves korig is.

Az ÉN válaszom: inkább nem, vagy legalább is nem évekig. (Most egy-két hónapig kénytelen vagyok, mert babát sem szeretnék).

2. Spirál: SOHA többé semmit sem, ami a méhemben tartózkodik. Olyan eszközt pláne nem, ami mellett akár havonta abortálhatok is! Azon kívül a sima spirálokról is nagyon sok rosszat hallottam. Azaz az is van akinek jó, van akinek nem. De elég valószínű az elhúzódó vérzés és gyulladások. Na meg elég sok nő esik mellette therebe. Tehát az is kilőve!

Nem hormonális cuccok: Nem bízom bennük egyáltalán.

Gumi óvszer: Azokban sem bízok egyáltalán. Az elmúlt fél évben, - amióta fent volta Miréna, vélhetően annak köszönhetően - gyakorlatilag egyfolytában hüvelyi fertőzásem volt. Sok hónap után derült ki, hogy tulajdonképpen el sem múlt, mert Ureaplasmám volt, de arra csak két antibiotikus jó, s én egyszer sem kaptam olyat. Szóval emiatt többször is használtunk gumi óvszert, hogy ne fertőződjünk vissza. A kb. 40 ilyen alkalomból 3-szor fordult elő, hogy a gumi egyszerűen lejött és úgy kellett kihorgászni belőlem, egyszer pedig darabokra szakadt. Ha nincs a Miréna, lehet, hogy már anyuka vagyok. Úgyhogy erről is ennyit.

Egyéb megbízható módszer: ismeretlen.

Végkövetkeztetés: Sterilizáció - habár az is hordoz némi kockázatot, mégsem avatkozik be a szervezetembe és nincs mellékhatása, ha leszámítjük a műtéti kockázatot. 41 éves vagyok, gyermeket már nem szeretnék. Nem nagyon látok más lehetőséget.

Tudom, hogy ez mindenkinek nehéz dió. Mikor, hány gyerek és mikor ne!

Szép napot!

Szilvi

3.

4630. naty77 (válaszként erre: 4629. - Szilva mag)
2012. aug. 22. 08:45

hát igen a védekezés ezek után nehéz kérdés

hormon tartalmú nem ez biztos.

a pharmatex azért nem biztos és a ph t is felborítja.

marad a gumi, meg elkötés.

2012. aug. 22. 08:24

Szia Clarissa-mia!

Most olvastam a kérdésedet. Szerintem több mint 1 éves viselés után már tényleg ne várj arra, hogy egyszer csak beáll. De irígylem a türelmedet. Én 6 hónap után feladtam. De azt hiszem jól tettem. Egyetlen egy szempontból rossz, az pedig a megoldatlan fogamzásgátlás a levétel napjától. Még az nap elkezdtem gyógyszert szedni (szerencsére a vérzés alatt szedettem le), meg óvszert is használok. Na de nem ez volt a kérdés. Szóval a levétel után kb 5 napig közepesen erős vérzésem volt, igazi élén piros színű, ami napokig nem csökkent. Öregnéne megnyugtatott, hogy ez normális. Zsugabubusnak is hasonló tapasztalata van. Tehát, ha neked is így lesz, akkor ne izgulj, el fog múlni. De ha nem lesz vérzésed, akkor az is ok. Szerintem ez attól függ, hogy valóban el tudott-e vékonyodni a nyálkahártya. Nekem szerintem nem tudott, valószínűleg részben ez okozta az állandó vérzést is. Júniusban még 6 mm-es volt a nyálkahártya, ami 4 hónap viselés után azért egyáltalán nem vékony. Nemde öregnéne? Szóval mióta elmúlt, (kb. 3 napja), azóta nagyon boldog vagyok, mert azt éreztem, mintha örökké véreztem volna és mindig vérezni is fogok. Hihetetlenül jó érzés, hogy amikor elmegyek WC-re, nem kell szembesülnöm azzal, hogy még mindig, mindig, mindig. Remélem a vérzésem is visszaáll a megszokott 5, max. 6 napra, ahogy azelőtt volt. Hasonló jókat kívánok neked is kedves Clarissa mia! Szép napokat!

Szilvi

4628. 099c0bed40 (válaszként erre: 4626. - Ditti20)
2012. aug. 22. 07:11
Szia,a levétel nincsl ciklushoz kötve, azaz bármikor levetethető.
4627. naty77
2012. aug. 21. 21:32

hát spirál levéve.

beugrott, hogy régebben jártam egy jófej doktornőhöz, aki kedden rendel. valahogy olyan érzésem volt az utóbbi napokban, hogy minden fájdalmam ez okozza, szinte tépném ki magamból-tudom elmebeteg dolog. :(

a doktornő azt mondta, ez a hormon, ami a mirenaban van mesterséges klimaxot idéz elő és bizony akár ez miatt lehet izületi gyulladás is. bár ezzel ő még nem találkozott,de összességében csak rosszat hall róla, nem is érti miért ajánlották nekem. levette.

nem volt kellemetlen érzés és vérzés sincs semmi, mensi ideje 1-je körül van.

4626. Ditti20
2012. aug. 21. 20:00

Sziasztok!

Én babavárás miatt akarom levetetni :)

Mindenhol mást olvasok, nem tudom eldönteni, mi lenne a jó, menstruáció közben kell a levételt is csinálni ?

2012. aug. 21. 19:39

Beleolvastam az amerikai anyuka Mirenás blogjába. Döbbenet. Teljesen ledöbbentem.

Az illetőnek kisebb szilikonmérgezése lett a kütyü feltétele után. Levetette, 3 hónap múlva tűnt el a szervezetéből a szilikon.

Azóta a szilikonok okozta autoimmun betegség egy létező orvosi eset (addig az orvosa hisztériának gondolta, és Xanax-ot írt fel neki).

az egyik ilyen kisérő lehet a sokízületi gyulladás. Meg még egy adag cifra dolog.

Nyilván nem mindenkinek jön ez elő, de nekem a bloggerina tüneteivel 80%-ban azonosak vannak egy éve, igaz, jóval kisebb mértékben. Nem szeretném megvárni, hogy rosszabb legyen a dolog, de elsősorban azért fogom levetetni, mert nem vált be, ami a vérzésre gyakorolt hatását illeti.

Érdemes sok helyen utánaolvasni, elsősorban felhasználók között, nagyon sok a panasz...sajnos.

Kaptam időpontot, jövő héten levetetem. A blog nélkül is megtettem volna, így meg még inkább.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook