Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok fórum

Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok (beszélgetés)

4684. naty77 (válaszként erre: 4682. - 099c0bed40)
2012. aug. 31. 18:34

nem értek hozzá, ezt le is írtam.

nekem is volt közben peteérésem végig, ez igaz. bár emlékeim szerint az független a progitól, az pont utána szükséges.

2012. aug. 31. 14:03
Szia, szerintem is enyhén pofátlanság 20 ezret elkérni a felrakásért.... itt 4-5 ezerért teszik fel magánrendelésen, a nőgyógyászati szakambulancián pedig térítésmentesen.
4682. 099c0bed40 (válaszként erre: 4680. - Naty77)
2012. aug. 31. 14:00

Szia, igazából nem állítja le a saját progeszteron termelést, így magát a spontán ciklusokat sem, többeknek van mellette peteérésük és ovulációjuk is.

A menstruáció azért marad el, mert a helyileg felszabaduló progeszteron minimálisra vékonyítja a méhnyálkahártyát,így nincs minek leválnia.

De ennek az egésznek semmi köze nincs a klimaxhoz, sem pedig ösztrogén túrtelmeléshez nem vezet----és itt szólok hogy ezeket nehogy véletlenül Magadra vedd, mert nem vitatkozni szeretnék Veled, írod is hogy a Dokid mondta ezeket, úgy tűnik Ő volt igen csak félreérthető.

2012. aug. 31. 09:18

Ojjjjé, de jó, hogy ide kerültem... ha a pajzsmirigy szóba kerül, én már veszem is a nyúlcipőt :S Úgy néz ki, nem véletlen, hogy nekem nem mondta...

Sima spirállal nekem is erős vérzésem volt és rettentően fájt a mensi, de még azt is bevállalom, ha tudom, hogy a másik 21 napon minden ok...

Ingyen? Na az nem az én dokimra jellemző :S Bár Ő még az olcsó kategória volt számomra, az előző dokimnál a szülés mindennel együtt (vizsgálatok stb.) cc. 450-500e lett volna... ez 2,5 éve. Nála mindennel együtt kijöttem olyan 150 körül.

4680. naty77 (válaszként erre: 4679. - 4409615532)
2012. aug. 31. 09:00

nem értek hozzá, azt írom amit a doki mondott: ugyan helyileg hat, de leállítja a te progi termelésed és ezáltal mesterséges klimaxot idéz elő. ezért nincs vérzés.

ez hat a mellékvesékre, pajzsmirigyre, ösztrogén dominancia lép fel... :(

20e-ért teszi fel a dokid? te viccelsz.... :( ezt a dokit tényleg le kell cserélni.

én sima sztkban ingyen kaptam.

nekem volt sima spirálom a lányaim előtt, nem volt gond, csak az erős vérzés... azt nem kérem.

4679. 4409615532 (válaszként erre: 4678. - Szilva mag)
2012. aug. 31. 08:39

Én pont ezt mondtam a dokimnak: nem akarok sem hízást, sem libidócsökkenést - akkor bogyót is szedhetnék. Mondta, hogy ebben olyan kis dózis van, hogy fel sem szívódik, csak helyileg hat (én nem értek a biológiához, Ő igen - ezért hittem is neki, amíg ide nem keveredtem)

Bár igazság szerint mondtam neki, hogy ha picit is alább hagy a nemi vágyam, vagy hízok akár 2-3kg-t visszafizeti az árát. Erre csak röhögött...

Azt hiszem, hogy akkor én megpróbálom még1x a sima spriált, hátha így szülés után már nem okoz majd problémát. Bár ehhez keresnem kell majd új dokit, mert az enyém mondta, hogy Ő olyat már nem rak fel senkinek (persze, mert ez 40e ft nála + 20-ért rakja fel... nem rossz üzlet)

Sima spirálon max bukok 20e ft-ot, ha nem válik be most sem :(

2012. aug. 31. 08:30

Szia Sziszko,

A sok-sok pozitív tapasztalat mellett van rendkívül sok nagyon negatív is. Mint például az enyém is. El nem tudtam volna képzelni, hogy nekem nem lesz jó, aztán mégis. Most, hogy levették úgy érzem, hogy nagyon jó, mert azért egyre több helyen olvasok rémisztő dolgokat róla, ami évekkel később jelentkezhet. Amúgy azt írod, hogy olyat, ami hormonos, ne. Hát a Mirénában aztán van hormon rendesen. Igaz, hogy csak kis mennyiség szabadul fel minden nap, de mégis van. Már írtam ezelőtt, hogy nekem igenis hatással volt a libidómra negatív irányban és már sokaknál olvastam hasonlót. Ha a vérzésedre nem is hat negatívan a hízás/mellnövekedés és a libidócsökkenés nagyonis benne van a pakliban. És akkor te még a szerencsések közé sorolhatnád magad.

Hát igen, ha ez sem, akkor mit tegyen az ember lánya? Jó kérdés!

Szilvi

4677. 4409615532 (válaszként erre: 4676. - Naty77)
2012. aug. 31. 07:57

:( ettől féltem...

abban bízok, hogy a sima spirálra talán azért reagáltam rosszul, mert még fiatalon tették fel, és nem szültem előtte (lehettem olyan 22 éves...)

Gyűrűtől félek, hogy elmozdul... elég aktívak vagyunk :S

Jelenleg úgy érzem, hogy nem szeretnék több gyereket, de ezt természetesen nem tudhatom biztosan a következő 10 évre előre... ezért nem vállalnék végleges megoldást sem :S

Hormonok megintcsak kilőve...

A sima spirállal talán nem kockáztatok akkorát - bár ha most sem jön be, akkor nem tudom mi maradna :(

4676. naty77 (válaszként erre: 4675. - 4409615532)
2012. aug. 31. 07:40

rossz hírem van, a többségünk itt nem rá fog beszélni hanem le. :(

és ha nem jól reagáltál a sima spirálra akkor inkább azt sem. :(

hüvelygyűrű?

2012. aug. 31. 07:36

Sziasztok!

Én szülés előtt gyógyszert szedtem, de nem kívánt mellékhatásai voltak (hízás, libidócsökkenés)

Mióta nem szedem, beállt minden normális kerékvágásba, a dokim a Mirena-t ajánlotta. Kérdeztem tőle, hogy ok, megvesszük, de ugye ennek nem lesznek a fenti mellékhatásai? Azt mondta, hogy Ő semmi ilyet nem tapasztalt, mindenki pozitív véleménnyel van róla - akinek feltette + a sajtó visszhang is maximálisan pozitív.

Most feljöttem ide, és az előző pár oldalt elolvasva szinte csak negatív véleményeket látok.

Tényleg ennyire nem jó??? Ha pici esélye is van annak, hogy újra híznék tőle, vagy csökkenne a libidóm, akkor nem kockáztatok erre 60e Ft-ot.

Viszont ha így van, akkor mi a megoldás? Sima spirál? (ehhez keresnem kellene másik dokit, mivel az enyém kategórikusan kijelentette, hogy olyat Ő nem rak fel) Amikor viszont sima spirálom volt szülés előtt, sokszor éreztem szex közben... Sőt, el is csúszott, be is gyulladt - végül ezért kellett leszedni :S

Nem tudom mitévő legyek...

2012. aug. 30. 20:56

Itthon vagyok, leszedték, nem éreztem semmit. Kicsit nyomásérzékeny a méhem, de ez elmúlik majd. Nem akadékoskodtak, amikor mondtam, hogy egy éve fent van, rázták a fejüket, hogy nem, ez így tényleg nem OK.

Még nincs vérzés,nem fáj semmi, a következő napokban kiderül, hogy mit lép a szervezetem.

2012. aug. 30. 18:04

Azért nagyon durva ez a spirál...mert még ha jó is, milyen áron??? és lassan kezdem azt gondolni, hogy a "jó", legalábbis amit annak gondolok, az nagy árat követel magának..és a számla csak utólag lesz benyújtva.

19.40-kor kiveszik, már alig várom.

4672. naty77 (válaszként erre: 4671. - Bae59c87c2)
2012. aug. 30. 17:59

köszi! csalántea kúrát már csináltam.

a zsurlót vízhajtónak szoktam inni, meg ha felfázok. arra nagyon jó.

ma épp bioroznanciális vizsgálaton voltam, a spirál hatásai totálisan kimutathatóak a szervezetben. :(

2012. aug. 30. 17:58
Ja, az lemaradt: a sokízületi gyulladásra írja.
4670. naty77 (válaszként erre: 4669. - Bae59c87c2)
2012. aug. 30. 17:37
konkrétan milyen problémára?
2012. aug. 30. 17:28

Naty, esetleg a zsúrló-és csalánteát és a zsurlós ülőfürdőt megpróbálhatnád, Maria Treben-nél olvastam róla. Kimondottan erre a problémára ajánlja. Ha egy kicsit is enyhíti a panaszaidat, már megérte.

Maria Trebennek azóta hiszek, hogy a nagynéném párja a pszoriázisra való gyógyteától meggyógyult a pikkelysömörből. Saját szememmel láttam, milyen volt előtte, és milyen lett utána.

Azt hiszem, ha ma este leveszik a spirált, teakúrát fogok tartani, hogy rendbeszedjem az érintett szerveimet.:S

4668. Hetta1
2012. aug. 30. 15:44
Na most teljesen elbizonytalanodtam :(
4667. naty77 (válaszként erre: 4666. - Szilva mag)
2012. aug. 29. 20:37

köszi,majd kiderül, remélem sokkal jobban leszek.

neked sem volt ez könnyű időszak. :(

2012. aug. 29. 20:14

Szia Natyi,

Olvastam amit a Mirénáról eddig írtál. Több külföldi Mirénás fórumon is írják nők, hogy sokizületi gyulladásuk lett a Mirénától? Ha ez igaz, akkor ez azért elég nagy kockázat, mert hát valószínűleg egyéni hajlam is kell hozzá, de ha rásegít, akkor az nagy baj. Sajnos nem biztos, hogy kiderül, hogy esetedben a Miréna okozta-e a bajt. Ha pár hónapon belül jobban leszel, akkor valószínűleg csak arra hasonlító gyulladást okozott. Kívánom, hogy így legyen, mert akkor megszabadulhatnál egy amúgy eléggé maradandó betegségtől.

Egyébként még egy dologról nem beszéltem a Miréna kapcsán. Vagyis írtam már róla, de ez is hozzátartozik az igazsághoz. Február 21-én tették fel nekem, s az első 3 hétben teljesen jó volt minden. Aztán az első menstruáció után először el nem múló hólyaghurutom lett, utána pedig a levételig 2 hetente visszatérő hüvelyi fertőzésem + hólyaghurut. Folyamatosan antibiotikumokat szedtem én is és a férjem is. Amikor levette az orvos (aki nem azonos azzal, aki feltette) azt mondta, hogy vannak nők - nem is kevesen - akiknél a Miréna állandó gyulladást okoz. Valószínűleg nekem is attól volt ennyire gáz. Hát még ezt le akartam írni.

Szilvi

4665. naty77 (válaszként erre: 4664. - D438c06df7)
2012. aug. 29. 09:44

sokizületi gyulladás

még nem biztos és talán sosem lesz biztos,hiszen ha a levét nem elég a gyógyuláshoz hiszen már nagyon rossz állapotban vagyok,akkor nem derül ki.

de eléggé esélyes a külföldi fórumok alapján és a nőgyógyászati is lehetségesnek tartja. nagyon kis esélyt az immunológus is ad neki,de ő még nem járt utána.

4664. d438c06df7 (válaszként erre: 4663. - Naty77)
2012. aug. 29. 09:04
Milyen betegséggel? Biztosan ehhez köthető?
4663. naty77 (válaszként erre: 4662. - D438c06df7)
2012. aug. 29. 08:51

azon gondolkoztam pont,hogy lehet,hogy szerencsésebb akinek vérzés gondja van.

nekem tökéletesen működött,semmi vér,semmi ehhez köthető gond.

de közben ha tényleg ez és ez persze még csak felvetés,de tönkretette az életem egy súlyos betegséggel. :-(

2012. aug. 29. 08:46

Nekem 2012. január óta van. Tökéletes, imádom. Szárazságot nem tapasztalok, vérzést pedig havi egy-két nap. De azt sem nevezhetném annak. Egy vékony betét bőven elég.

Úgyhogy nekem jól bevállt. A nőgyógyászom asszisztensének 10 éve van.

4661. naty77 (válaszként erre: 4660. - Szilva mag)
2012. aug. 29. 08:39

az is szörnyű amiről Te írsz,de sajnos súlyosabb bajokat is okozhat,amik akár maradnak.:-(

hogy lehettem ekkora buta,hogy soha nem mentem utána hogyan is hat.:-(

ma már azt is tudom,hogy a hüvelyszárazságom is ez okozta. mivel cukorbeteg vagyok arra fogtam.

remélem ez még rendeződik. szegény férjem mennyit kínlódott miattam.:-(

4660. Szilva mag (válaszként erre: 4658. - Hetta1)
2012. aug. 29. 08:21

Szia Hetta,

Nagyon nehéz dolgot kérdezel, mert mindenkinek más a tapasztalata. Látod Tündikének úgy tűnik, hogy bejön a Miréna, (örüljünk neki :) ), másoknak, mint például nekem pedig nem. Nekem semmi bajom nem volt a menstruációmmal előtte, (max. 5-6 nap normál vérzés és kész), Mirénával viszont - igaz, hogy kevés, de - állandó vérzés végestelen végig. Azonkívül a libidómmal olyan problémám lett, hogy a nemi vágy megvolt, de az orgazmuskészségem szinte teljesen elmúlt. Képtelen voltam eljutni oda. Úgyhogy szerintem a Miréna igenis okozhat ilyet. Igy nem lehet megmondani előre, hogy esetedben mi lesz. Az orvost felesleges megkérdezni, - kivéve, ha az őszinte fajtából való -, mert az általános propagandát fogja leadni. Nekem is elmondta, hogy három hónap és minden szép és jó lesz. Semmi egyébről nem tájékoztatott, pedig azért volt hasgörcs, vagy két hónapig, mellfájdalom az első hónapban, libidócsökkenés, ahogy az előbb írtam és végül pecsételés örökké. Hát azért ez nem egészen az volt, amit mondott, nem de bár......

Azért szerintem próbáld ki, mert van olyan, akinek az első naptól semmi gondja vele. Az igaz, hogy ha nem jön be, akkor veszik a pénz, meg meg is szenvedsz vele, na de miért biztos az, hogy nem jön ben. Én is úgy indultam, hogy jó lesz. Hogy nem lett, az az én méhem érzékenysége miatt van. Remélem neked sikerül és boldog Miréna tulajdonos leszel. :)

Szilvi

4659. tundike77 (válaszként erre: 4658. - Hetta1)
2012. aug. 28. 20:47
nekem jún. 28 óta van mirenám. menszesz 5. napján tették fel. a köv menszeszig pecsételtem végig,de nem volt vészes.a menszim 10 napig tartott,gyenge,és elviselhető volt.(előtte 5-6 napig,görcsös,bő vérzéseim voltak,még állni is alig bírtam első 2-3 napban!)menszi után pár nap pecsét,majd semmi. most a 2. menszim van vele,ma van 4. nap,olyan,mint az előző,light-os,semmi görcs,sem fájdalom.remélem most már nem tart 10 napig,és bízom benne,szépen leredukálódik 1-2 nap pecsételésre a menszim. ami a libidót illetti,szerencsére nem zavar be ;)
4658. Hetta1 (válaszként erre: 4656. - 099c0bed40)
2012. aug. 28. 20:20

Köszi a választ.

Pont ettől tartok én is, hogy majd vérezgetek, és le kell vetetnem, és hát nem olcsó...

Még eldöntöm, megkérdezem a dokimat is, még nem tudom mi legyen. 35 leszek, 2 gyerekem van, a fogamzásgátlótól sajnos csökkent a libidóm ,ezért is gondolkodok másban.

Tényleg, ettől nem változhat a nemi vágy, csak hormont tartalmaz?

4657. cylka
2012. aug. 28. 17:22

Sziasztok!

Vegig olvastam az egesz forumot :) mert en is Mirena tulajdos vagyok pont egy hete.Eddig minden rendben vele,remelem igy is marad.Azt szeretnem kerdezni,hogy volt-e olyan koztetek akinek allando teltseg erzete volt,mint amikor nagyon sokat eszunk.

Bocsi,de nincs ekezet a gepemen....

4656. 099c0bed40 (válaszként erre: 4655. - Hetta1)
2012. aug. 28. 13:30

Szia!

Kérdéseidre válaszolva:

Igen, van akinek elmúlnak vagy javulnak tőle a meglévő pattanásai, míg másoknak éppen a Mirena felrakása után lesznek pattanásaik, ennyire máshogy reagál mindenki a benne lévő progeszteron hormonra.

Tampont lehet használni, csak nem szabad nagyon nagy lendülettel kihúzni, nehogy az ember a Mirena jelzőszálát is megrántsa vele, amúgy ha kellően rövidre van vágva a szál, ilyen nem fordulhat elő.

A havivérzés-kérdés is teljesen egyéni: van akinek valóban teljesen elmúlik a ciklusa, aztán vannak akik szabályosan véreznek a Mirena mellett is éppen úgy ahogyan addig is tették, és sajnos szép számmal akadnak olyanok, akik szinte folyamatosan pecsételnek/vérezgetnek/véreznek vég nélkül, miután feltetetik a mirenát.

Ez utóbbi ( átmeneti vagy állandó vérzészavar) egyébként az eszköz egyik leggyakoribb és legkellemetlenebb mellékhatása, amire megint csak igaz amint fentebb leírtam, azaz csak a felhelyezés után derül ki hogy a Te szervezeted melyik kategoriába fog tartozni.

Kívánom hogy a szerencsések csapatát erősítsd ha a viselése mellett döntesz.

4655. Hetta1
2012. aug. 28. 11:53

Sziasztok!

Nekem most lesz méhszájplasztikám, aztán szeretném felrakatni a mirenat.

Nekem mindig rendszeres volt a mensesem. Tudom, hogy mindenkinek más tapasztalata van, viszont azt sehol nem olvastam, hogy a pattanások elmulnak-e tőle. Vagy hogy tampont lehet-e használni. És tényleg teljesen elmulik a havim?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook