Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok (beszélgetés)
Tegnap volt egy kicsi pecsét, de összebújás után, szerintem amiatt volt.
Viszont, hát hogy is mondjam csak... eléggé nem érdekel mostanában a huncutkodás, és közben nehezebben is érzem jól magam...
Én inkább pecsételgetnék mint ez a libidócsökkenés. Remélem ez is csak átmeneti.
azt hiszem nekem is megjött. mert a mennyisége több,meg piros,igaz korábban egy héttel,de ez az lehet.aztán majd meglátjuk :)
Kékáfonya!megint semmi pecsét ? :) akkor letudtad menszit,és most tök jó neked :) remélem menszi után nekem is lesznek pecsétmentes napjaim :)
Tündi,
Akkor jó, ha megoldjátok. :) ;)
Nekem most épp megint semmi.
Kedves Kékáfonya!
Mivel a párom fél évre ment külföldre,hidd el ha hazajön,természetesen megoldjuk,h tusolás után együtt legyünk ;) de ha itthon lenne és 5 hónapig minden nap van meglepi a tisztasági betéten:) lehet annyira nem tolerálnánk a dolgot,de mivel ki vagyunk éhezve ...:) tegnap egyébként nekem is kicsit több volt,így tettem betétet,mivel nem tudom,h ez most menszi e vagy sem,erre azóta is semmi.Neked a 3 nap után semmi megint? akkor valószínű,h a menszid volt,hisz sokan mondják, a menstruáció is tisztasági betéttel elég :)és szerencsés vagy ;) kellenek pozitív visszajelzések is :)
Tündi,
annyira vérzel, hogy ha itthon lenne a párod zuhanyzás után sem volna kedvetek együtt lenni? Ma nekem nem volt semmi, de előtte 3 napig vérezgettem, de egy zuhany után nem volt kérdés, hogy összebújjunk-e, nekem szerencsére annyira azért nem vészes.
Mondjuk azt én se tudom, hogy most én 3 napig mensiztem-e vagy csak pecsételtem...
Szilva,
jól tetted, hogy felhívtad őket! Várj szerintem is még egy kicsit, tűzd ki a 6 hónapot mint végső határt, és ha nem javul akkor sajnos érdemesebb talán levetetni. De hátha addig el is felejted.
Sziasztok,
Ma felhívtam a Bayert és beszéltem a termék gyártójának orvosával. Megkérdeztem, hogy véleménye szerint mennyit várjak még mielőtt levetetem az eszközt. Elmondtam neki, hogy 5 hónapja vérzek. Azt mondta, hogy ha minden nap vérzek, az nem fér bele. Azt tanácsolta, hogy várjak a 6. hónap végéig és ha akkor is tart ez az állapot, akkor nem érdemes tovább várni. Bár olvastam már itt, hogy valakinek 8 hónap is kellett, hogy beálljon. Hát nem tudom, hogy meddig lesz még türlelmem ehhez. Az aggaszt, hogy nem csak néhány nap van vérzés, hanem minden nap.
Most 3 napja én is vérzek, de csak délután. Minden nap, délután. Először azt hittem a mensim jött meg, de nem.
Szilva,
remélem azért lesz valami megoldás... lehet csak peched van és több idő kell.
Sziasztok,
Hát sajnos elhamarkodtam, hogy végre beállt a ciklusom. Egy hónap vérzés nélküli időszak után a múlt hét kedden megjött és azóta se múlt el. Tudom, hogy ez újra folyamatos pecsételést jelent, mert a menstruációm nem tart tovább 4-5 napnál. Most elkeseredtem, mert már az 5 hónap vége felé járok és nem tudom, hogy miben bízhatnék még. Az egyhavi szünet valószínűleg az orvosi tanácsra alkalmazott fogamzásgátló jótékony hatása miatt volt. Várok még egy kicsit és ha 1 hónap múlva is ez lesz, akkor fájó szívvel, de megválok a szerkezettől.
Én érzem a szálat, nekem viszonylag hosszúra lett hagyva. Gondoltam is hogy na majd mehetek vissza vágatni belőle, de nem szúrja, nem zavarja a férjemet egyáltalán, alig vagy semennyire nem érzi, így maradhat.
Én ma elkezdtem vérezni, szerintem mensi lesz, bár ez a ciklusom 26. napja csak, de hát végülis lehet akár az is.
Tündi, nekem nem mensi utolsó napjaiban rakták fel, azt mondta a doki tágulékony a méhnyak annyira 3 gyerek után, hogy ciklus közepén is fel tudja tenni.
Sziasztok, én több mint egy hete csatlakoztam. És úgy örülök, hogy rátaláltam erre a fórumra! Tele vagyok kétségekkel.
Amikor feltették, hát nem volt leányálom, de viszonylag gyors volt. Később méhösszehúzódásra emlékeztető fájdalmaim voltak, és véreztem, másnapra már csak pecsételő vérzés maradt, két nyugodt nap következett és vártam a havi menstruációmat, ami érkezett is a megszokottnál nagyobb fájdalommal, és két nap után elmúlt mintha sosem lett volna. A hasam valahogy nem az igazi még mindig.
Elnézést az intim kérdésért, de van amelyikőtök már ellenőrizte, hogy rendben van-e? Többen írtátok, hogy idő előtt "elvesztettétek". Hogyan? Menstruációkor vagy egyszerűen én nem is tudom. De mindenképpen észlelhető, ugye?
Én eddig mindig tampont használtam és az orvosom szerint ezen nem kell változtatnom, semmi gondot nem okoz a tampon használata. Hiszek neki.
Előre is köszönöm a válaszokat és sok szerencsét mindannyiunknak, ez nem annyira egyszerű, mint amennyire reklámozzák, igaz? Niki xx
Szilva mag,
igen, ezért nem is bízom el még magam. Jövő hét elején kell megjönnie először mióta Mirenám van (nem tudom napra pontosan mert még szoptatok, és eddig egyszer volt csak meg, ez lesz a mmásodik mensim mióta szültem). Remélem utána is megmarad ez a heti 1 pecsét a bugyin rendszer.
Neked szorítok, hogy letudd végre a maszatolós időszakot!
Sziasztok,
Már írtam több hozzászólást is, így most nem ismétlem önmagam. Február 27-e óta van Mirénám. Most volt az első hónap,(azaz június 17- július 9-ig) hogy végre nem pecsételtem. Várom, hogy ha elmúlik a mensi, akkor megmarad-e ez a csodás állapot. Szorítok magamnak. Kékáfonyának mondom, hogy remélhetőleg nem kezdesz pecsételni, de én az első hónapban egyáltalán nem véreztem. Csak akkor kezdődött a 3 hónapig tartó 'jó', amikor a felrakás után először megjött és utána nem is múlt el sajna. De remélem, hogy nálad nem ez lesz a helyzet. A bartánőmnél például egyáltalán nem volt semmiféle mellékhatás, s már 4 éve hordja. Áldott napot!
szia Kékáfonya,akkor nagyon szerencsés vagy ha még pecsételések sincsenek :) maradjon is így.
én sem minden nap akarok pancsizni,de ebben a hőségbe heti 2 legalább jó lenne,csak itthon a gyerekkel,mert minden nap mondja,hogy én nem fürcsizek vele :(úgyhogy úgy döntöttem,ha ki is húzom valahogy a hétvégéig,szombaton egy minit csak felteszek,mert meg lettünk hívva egy medencés buliba,és a nagy medencébe nem engedem az én Királylányomat egyedül,mert 2és fél éves :) de hátha addig a pecsétel is elmaradnak:) holnap lesz egy hete,hogy feltette a doki ;)
Szia Tündike,
én nem merem elkiabálni, de nekem semmi bajom! Se egy pecsét se egy görcs, semmi. Nem reménykedem hogy pont én úszok meg minden mellékhatást, de egyelőre semmi nem jelentkezett, így én tegnap strandon is voltam.
Minden napra én a helyedben nem használnék tampont, de ha strandra megyek simán feltennék valami minit.
Szia!
Nyugodtan használj tampont és akkor pancsolhatsz.
Sziasztok, Nekem 2 hónapja van Mirenám, külföldön élek. Egészségügyi kaparásom volt méhfalvastagodás, és polip miatt amit 3 Depo injekciónak köszönhetek, amiket 4 hónapon belűl kaptam. A Mirenát a műtét alatt tették fel, így a feltétel kellemetlenségeitől nem kellett tartanom.
Az első 2 hétben semmi panaszom nem volt, még úgy sem, hogy műtöttek. Aztán 9 napos menzesz szerű vérzés, de nagyon kevés mennyiséggel. Utána viszont nagyon erős folyás, amit a műtétnek tudtam be. Az elsőre 27 nappal megint vérzés, ez már közel 20 napig tartott, és sokkal erősebb volt.Közben néha erősebb, néha gyengébb fájdalom. Volt 2 hét amikor a melleim nagyon fájtak, még az is ha a ruha hozzáért. Mostanra a vérzés elmúlt, a fájdalom megszünt. Az otthoni nőgyógyászommal folyamatosan tartom a kapcsolatot, Ő azt mondja, hogy befog állni, legyek törelemmel. A folyásra szedek gyógyszert ami a hüvely PH-ját állítja be. Most itt tartok, de ahhoz képest amit a Depo tett Velem ezek szinte csak apró kellemetlenségek.
Szia, jó ha megnyugodtál,:) az még belefér így az első időkben hogy pecsételgetsz...
Sajnos holnap reggeltől 6 napig nem vagyok net közelben, de amint tudok jövök és olvaslak Benneteket.
Remélhetőleg minden Mirenásnak csak kellemes tapasztalatai lesznek, kívánom hogy így legyen!
További ajánlott fórumok:
- Mirena spirál
- Használhat a hormonális spirál (pl. Mirena) az erős vérzésre?
- Van valakinek Mirena márkájú spirálja? Mennyire megbízható? Milyen a menses? Milyen tapasztalatok vannak?
- Két hete vetettem le a Mirena spirálomat. Mikor számíthatok az első vérzésre?
- Mirena spirál mellett lehet Mastodynont szedni?
- Mirena spirál használata után, ki mennyi idő alatt esett teherbe?