Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok fórum

Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok (beszélgetés)

4413. bimba14
2012. ápr. 21. 09:13
Nagyon megértelek TEREMBURA!!!!Nekem ugyan ilyen problémáim vannak mint neked!!!Mintha csak az én esetemet írtad volna le szórul-szóra.Jövő hónapban megyek ujabb kontrollra.Kíváncsi vagyok, hogy mit fog a dokim mondani, mert ha ez így megy tovább, inkább levetetem!!Ha esetleg van valakinek ötlete, tapasztalata a sok rossz ellen, azt szívesen fogadom! Kriszta
4412. bimba14
2012. ápr. 21. 09:08

Sziasztok!

2012.február 20 óta vagyok mirenás.Hát mit mondjak?Sok jót nem tudok!Még csak 2 hónap telt le, de nagyon elvagyok keseredve!Olvasgatom a fórumot jó pár hónapja,nem hirtelen ugrottam bele a felrakatásába.(42 évesen nagyon más lehetőségem nem is volt, ezt azért tegyük hozzá)10 oldalas regényt tudnék írni arról, hogy miért kerültem én is a csapatba, de ettől megkíméllek benneteket :)))) Egy szónak is száz a vége,

4411. Betta76 (válaszként erre: 4410. - Terembura)
2012. ápr. 20. 15:27
szia, de volt ellenőrizve, december elején, de akkor még éreztem is a jelzőszál hegyeit hogy kifelé lóg, akkor még vágatni szerettem volna hogy ne bökje a párom, de a doki lebeszélt hogy legyen legalább az 1 cm jelzőszál meghagyva mert le is kell majd venni valahogy, ultrahang is volt, spirál a helyén volt.
4410. terembura
2012. ápr. 20. 14:22
szia Betta 76. Szerintem feltétlenűl menj el az orvoshoz. A kiröhögést hülyeségnek tartom. Az a dolga hogy foglalkozzon veled. Ha jó értelmezem a felrakás óta nem volt ellenőrízve. Mindenképpen nézesd meg.Mert ha akar csúnya dolgokat is csinálhat. De semmiképpen ne kombinálj, attól csak ideges leszel. Inkább s.o.s. kérj időpontot, a saját megnyugtatásodra. A vérzés lehet a mireáatól, de mivel te panaszmentes vagy vele régóta szerintem a saját hormonok dolgozgatnak. Ami mint tudjuk változhat.Szóval menj dokihoz. Üdv: Terembura
4409. Betta76
2012. ápr. 20. 10:41

Sziasztok!

Irtam már ide párszor, október óta vagyok mirénás, az elején volt 2-3 hónapig gyenge pecsételgetés, ami január elején megszünt,azóta nem vol semmi se menzi se pecsételgetés pár nappal ezelőttig, most friss piros vér jön de csak egész kevés, 1-2 pötty, próbáltam ellenőrizni a jezőszálakat, lehet hogy hülye vagyok de mintha bele lenne fúródva a méhszájba, ez hülyeség????

Eddig is kilógott, éreztem az éles végét, az elején a páromat is szurta, aztán már nem mondta hogy szúr, akkor ugy éreztem hogy meghajlott a szál és hátra simult a héhszáj mögé, de most csak a hajlását érzem a szálnak( egy hurkot ahogy visszahajlik) és a vége a jezöszálnak mintha bele lenne fúródva a méhszájamba, ha piszkálom fáj a héhszáj és pris véres is, nem merem nagyon piszkálni, nem szeretném kirántani a mirénát, amugy nem lenne vele semmi panaszom.

Hülyének fog nézni a doki ha ezzel felkeresem???

Vagy ne foglalkozzak vele?

4408. terembura
2012. ápr. 20. 07:53

Kedves Izabell 4407 és krisztafitt!

Köszönöm a hozzászólásotokat. Azért is van fenn még mindig, mert nehezen döntök. A kütyü a vérzés mennyiségét és minőségét valóban lecsökkentette, megszüntek a darabok, de mostanában már az is van megint....De nagyon nehéz tudomásulvenne az alakváltozást, a ruhákat kiszedve a grdróbból, nem jó, vagy nem úgy áll...Ami még elviselhető, mert max veszek néhány újat. Na deaz, hogy állandó betét és van bennem valami érzés, vérezgetés ami nem tudom mikor üt be????A dokim állítja jó ez így, nekem viszont az életminőségem lett rosszabb. Mindenfelé nézegetek és arra gondoltam, hogy levetetem(még konzultálok másik dokival is)és megpróbálom ezt a prEMENS tablettát, ami talán a sok kellemetlen tünetet csökkenti. Nehéz ügy. Nekem soha nem volt semmi gondom és most elég. Kedves iza-bell!Jobbulást neked és külön köszönet, hogy saját nem ki gondod mellett időt szakítottál rám. Jobbulást neked!!!!!!!

4407. Iza-bell (válaszként erre: 4405. - Terembura)
2012. ápr. 19. 17:04

Szia!

Nekem 4 hónapig volt fenn a Miréna, teljesen úgy voltam vele, mint te. Nagyjából egykorúak is vagyunk.Nem tudom, hogy bírod ezt az állapotot ilyen régóta, mert én 4 hónap után már teljesen ki voltam készülve. Nekem azért javasolta a dokim, mert miómáim voltak, hirtelen növekedtek és arra számított az orvosom, hogy megállítja a miómák növekedését, ezáltal elkerülhető lesz a műtét. Én is azt tapasztaltam, hogy megnőttek a melleim (én ennek nagyon örültem), és megszűntek a migrénes fejfájásaim is. Viszont híztam 3-4 kilót is sajnos. Mindezt csak azért írom le, mert ugyebár ezek szisztémás hatások egyértelműen, holott pont azért dicsőítik a Mirénát és azt tartják legnagyobb előnyének, hogy csak helyi hatása van. Na szóval 4 hónap után Miréna ment a kukába, fejfájásaim visszatértek, visszafogytam eredeti súlyomra anélkül, hogy fogyóztam volna és sajnos a mellem is összementek.

Én azt gondolom, hogy nem várhatsz csodát. Ez az állapot nem fog javulni. A kérdés csak az, mi az elviselhetőbb számodra: a görcsök és a nagy vérzés havi egyszer vagy ez az állandó vérezgetés. Esetleg van-e más alternatíva.

Nekem végül 4 hete kivették a méhemet, de az én esetem más. (Ezért érek most rá, mert még 2 hétig itthon pihizgetek.)

Jobbulást neked!

2012. ápr. 17. 22:59

Nekem még csak 7 hónapja van fent, de a Tiéd már másfél éve, és szerintem ennyi idő alatt el kellett volna múlnia a tüneteknek. Fogamzásgátlás és gondtalan (nemi)élet lenne a kütyü célja, az utóbbi meg Nálatok nem tud megvalósulni, teljesen érthető okokból. Valószínüleg nem fogadja el a szervezeted...én levetetném. Szerintem az elvárható türelmi időn túl vagy, nem tudom, másoknál mennyi volt a leghosszabb idő, mire a Mirena beállt.

Nekem most 30 napig volt pecsét (az eleje egy hét mensi), és most múlt el, de mennyiségileg nem vészes, na meg a 7 hónap rövidke idő, így nekem még belefér.

De másfél év szerintem erre már sok idő.

4405. terembura
2012. ápr. 17. 18:33
Sziasztok mirénás sorrstársak.)Most előszőr vagyok ilyen oldalon, mert szükségem van a több szem többetlát és több tapasztalat talán segít dönteni....43 éves leszek, 3 gyermekem van.A legkisebb 7 éves. 2010 őszén egy gyógyküret után tették fel a dokim által jónak tartott mirenat. Előljáróban annyit, hogy 18 éves korom óta hozzájárok, nála született mindegyik gyerkőc. Tehát ismer. Nem veszi fél vállról a dolgokat.Türelmes voltam úgy fél évig,felrakás után pecsételés , meglepetés szeren hopp vérezgetés, folyamatos alhasi fájdalom,ami nem erős, de értitek pont az az érzés, hogy mindig érzed, hogy van ott valami ami feszít , éppen annyira hogy ne érezd komfortosan magad. Egyre hülyébb vagyok , a premenstruációs szindróma pedig elveszi az eszemet, egy pillanat alatt a plafonon vagyok.Sajnos a vérzések az utóbbi időben nagyon rendszertelenek, már nem is tudom mikor mensizek, mert van 4-5 napig, kicsit alvadékos , aztán egy nap szünet, aminek örülök, és utána folytatódik..Még mindig fenn van...mert az erős görcsök megszüntek, a nagyon erős vérzés is. De mégis mindig van...:(...Igazából betét nélkül nem megyek sehova...:(A szexet rohadtul nem kívánom , amikor végre összejön amit én is akarok rendszerint vérzés a vége.Amit utálok.Szerintem értitek miért. Aztán így egy ördögi körben vagyok....szeretkeznék, de nem nagyon van rá alkalmas állapot, ha van visszatér a piros csoda. A dokim megvizsgált semmi rendellenes mondta...cisztát nem talált. Csak arra tudok gondolni, hogy a mirena okozza. A feltétel óta nem tudom megszokni.Az csak hab a tortán, hogy híztam is. Egyébként sportos , körte forma nő vagyok, aki mindig karcsú derékkal és jó formákkal rendelkezett , most akkora melleim lettek, hogy na...amivel még annyira nem is lenne gond, de sokszor feszülnek fájnak.nem eszem sokat, megválogatom mit és hetente 3, 4 alakalommal 20 km tekerek versenytempóban terepen, esetleg futok.Szóval ez az állapot valami gyötrelem. Ma találtam erre a fórumra.Bármilyen tanácsot szívesen elfogadok.Mindenkinek szép estét kívánok. Kata
4404. rebi78
2012. ápr. 17. 07:49

Sziasztok!

A férjem is volt kikezelve gyógyszeresen, és ha előjön akkor nem vagyunk együtt.

Jártam immunológián is, kaptam immunerősitőket amit augusztusig szedek majd, de ebben nem reménykedem,mert már egyszer kaptam erre a problémára évekkel ezelőtt és akkor sem segitett.

Annyira kivagyok, most az almaecetet próbáltam inni, úgy biztam benne és erre tegnap megint előjött. :((( Sirni tudnék annyira kivagyok. Holnap megyek nődokihoz.

Azt hiszem muszáj lesz diétát tartanom, de nem tudom,hogy azt végig-e tudom majd csinálni...

4403. petramarci (válaszként erre: 4402. - Titti70)
2012. ápr. 16. 23:03

Szia! Te jó ég!!! Kicsúszott magától?? Hát nem is tudom mit írjak.. Azt hiszem ezek után tényleg megnézetem majd magam a dokival, bár még egy ciklust meg akarok várni, és ha megint ez lesz (ha egyáltalán elmúlik a vérzés, és aztán ki tudja mikor jelentkezik újra), akkor mindenképp irány a doki!

Várom a holnapi híreid, köszi ha megosztod velünk!

És sajnálom hogy így alakult! Azt pedig megértem ha kicsit megkönnyebbültél, hisz te így mindent megpróbáltál, ha nem megy, akkor legalább vége végre.

4402. titti70 (válaszként erre: 4401. - Petramarci)
2012. ápr. 16. 22:21

Szia Petramaci!

Nem tudom sírjak vagy nevessek. A mai napon ez volt a 10. vérzős, önállósította magát a mirenám és úgy döntött kint jobb neki. Nem túl elegánsan kicsúszott belőlem.

Vége.

Már alig vérzek. Tehát ezért volt, ki akarta lökni a szervezetem. Holnap azért megmutatom magam a dokinak.

Fél évet szórakozott velem. Sajnálom! A pénzt is meg az elmúlt betétes időszakot. Nekem úgy tűnik ez nem jött be. Biztos hogy nem próbálom meg még egyszer!

Holnap még jelentkezem, megírom mit mondott a doki.

Kitartás! A remény hal meg utoljára!

Tulajdonképp megkönnyebbülést érzek. Nem tudom hogyan tovább, de majd megoldódik minden!

Azért én nem hagynám ennyiben Petramaci!!!Igenis nézzen meg a doki!

Akkor holnap írok!!!

4401. petramarci (válaszként erre: 4398. - Titti70)
2012. ápr. 16. 15:43

Szia Titti! Úgy látom akkor mi nagyon hasonló cipőben járunk!

De legalább téged megnéz a dokid! Nekem azt mondta a telefonba hogy ne aggódjak, ez még belefér (10.vérzős napon hívtam fel), legyek türelemmel.

De hogy ebből még ciszta is lehet? Na nem, abból már nem kérnék. Ez a 14. napom és még mindig vérzek.

Nem tudom meddig várok még, próbálom a 3 hónapot kivárni, de ha nincs változás akkor szedheti is ki ezt a nyavaját belőlem.

Azért titokban még reménykedem.

Remélem megoldódik a problémád, ha gondolod írd majd meg mi volt a dokinál, kíváncsi vagyok!

4400. parel
2012. ápr. 16. 15:11
Valakinek esetleg van infója arról, hogy a mirena-ban van-e laktóz? Múlt héten tudtam meg, hogy laktóz érzékeny vagyok... Így is felrakathatom? Köszi előre is!
4399. 099c0bed40 (válaszként erre: 4398. - Titti70)
2012. ápr. 15. 21:14

Szia, sajnállak hogy Neked is ennyi minden baj összejött a Mirena mellett :(((---nagyon perdöntő lesz a dokinál az UH, részben a ciszták miatt, részben mert meg lehet mérni a méhnyálkahártyád vastagságát meg azt is lehet látni, valóban a helyén van-e az eszköz.

Sajnos én csak szombat reggel leszek legközelebb net közelben, de addig is szorítok Neked ,és mindenkinek, akinek eddig még nem sikerült összeszokni ezzel a spirállal.

A türelem valóban nagyon fontos tényező, de az ember ( és a Párja) nem lehet a végtelenségig türelmes, mindennek van határa.

Üdv: Eszter

4398. titti70
2012. ápr. 15. 18:34

Sziasztok!Sokszor jártam már itt, de csak most regisztráltam, mert úgy éreztem most írnom kell. Főleg petramaci hozzászólása miatt, meg magam miatt.

42 éves vagyok, három gyermek anyukája.

Fél éve van mirenám. Csak jót hallottam róla. Viszont én fél éve csak betéteken élek. A pecsételgetést még el is viselném, de 1,5 hónapja 9 napig bírtam a vérzést ( ami nem volt sok, mert tisztasági betét elég volt) voltam a dokinál. Petefészek cisztát talált mindkét oldalon. Kaptam vmi. sárgatestes gyógyszert, amitől válottunk barnázgatásra. Április 7-é megint elkezdtem durván vérezni, ez most tényleg durva ( normál nagy betét, két óra, de van h.csak 1 ). 13-án felhívtam, azt a választ kaptam, hogy valószínüleg megint a ciszták, ja és 10-12 napig normális a mensi ( nem tudom kinek? nekem nem )Ma van a 9.vérzős napom. Kedden 17-én lesz rendelése, akkor keressem meg, és ne izguljak. Köszi!

Mindig elhúzódó, erős vérzésem volt, még fogamzásgátló tabletta mellett is, ezért szavaztam a mirenára. Azt hittem ettől majd végre megszabadulok a 10 napos mensimtől, hát nem így lett.

Én már arra is gondoltam elmozdult a spirál, de nem görcsölök és ha 1 és fél hónapja a helyén volt akkor most miért ne lenne ott!

A lényeg: asszem nagyon kitartó vagyok és bizakodó, és még most is azt mondom várnék a levetetésével, de most kicsit pánikolok. Nem tudom mi van, de jó lenne ha végre nem véreznék!!!!

Kedden megyek a dokihoz, majd meglátom mit mond és feltétlenül megosztom veletek! Addig kitartok és remélem minden jól alakul, nincs nagy baj és rendeződik végre minden!!!!

2012. ápr. 15. 07:46

Szia, első alkalommal az én határozott kérésemre vártak hat hetet,( a dokik már 2 hét után kaparni akartak) ugyanis mindent elkövettem és tablettákat szedtem meg injekciókat kaptam, hátha sikerül csökkenteni a vérzést....nem sikerült, de ezt előre megmondták, én voltam aki kötötte az ebet a karóhoz, sajnos igazuk volt, hiába.

A 12 nap már komoly időnek számít, főleg ha nem kicsit vérzel hanem rendesen, én a helyedben elmennék egy másik orvoshoz, kikérném a véleményét és mindenképpen csináltatnék egy UH-ot.

Ilyenkor ugyanis nagyon sokat nyom a latba az, hogy milyen vastag a méhnyálkahártyád, meg hogy pontosan jó helyen van-e maga az eszköz.

Jobbulást Neked, üdvözlettel: Eszter

4396. petramarci (válaszként erre: 4395. - 099c0bed40)
2012. ápr. 14. 08:29

Szia Eszter, hát te akkor sajnos nagyon megkínlódtál ezzel az egésszel, csodálom hogy második alkalommal kibírtad 11 hónapig!

Most visszaolvastam jópár oldalt, és látom máshol is volt az elején sokáig elhúzódó vérzés, nem tudom meddig fogok ezzel várni, de az biztos hogy ha 3 hónap múlva sem rendeződik, én nem adok több időt ennek az egésznek.

Csak a pénzt sajnálom, lett volna helye a 3 gyerek mellett.

Azért remélem 3 hónap elegendő lesz hogy beálljon, mert továbbra is jó dolognak tartom, jobbnak mint pl gyógyszert szedni folyamatosan.

Nem értem nálad első alkalommal miért vártak 6 hetet ha annyira véreztél? Azért ez nagyon durva, és látod emiatt nem tudom tényleg meddig "normális" a vérzés.. Ma a 12. nap és még mindig rendesen vérzek, nem barnázok, nem pecsételek, szabályosan vérzek.. Szuper!

4395. 099c0bed40 (válaszként erre: 4394. - Petramarci)
2012. ápr. 14. 07:37

Szia, éppen arra utaltam az előző hsz-ben hogy lehetetlenség előre kiszámítani kire hogyan fog hatni, azaz nem az a gond hogy valaki hirtelen dönt vagy előtte évekig olvassa a tapasztalatokat meg szakmai cikkeket, ne okold Magadat egy pillanatig sem!

Ha a szervezeted ( méhed) hajlandó befogadni az eszközt illetve a belőle felszabaduló hormont, akkor szerencsés vagy, mert 5 évre nyugtod lehet, ha viszont nem, akkor jön a pecsételgetés, vérezgetés meg a többi ugyancsak kellemetlen mellékhatás, amiről itt többen beszámoltak.( és amiről a dokik többsége hajlamos nem kellően korrekt módon tájékoztatni az illető hölgyet).

Hogy valakinél melyik verzió jön be, az pedig kizárólag a felhelyezés után derül ki. :(

Biztos vagyok benne hogy vérszegény lettél ennyi vérzés után, úgyhogy vegyél vény nélkül kapható vas (pezsgő vagy más kiszerelésű) tablettát, és mihamarabb kezdd el szedni, mert nagyon le lehet gyengülni az ilyen mértékű vérveszteségtől.

Nálam makacsul visszatérő nagyon erős vérzések illetve hóközi pecsételések miatt rakták fel anno a Mirenát mintegy "utolsó mentsvárként".

Az elsőt 6 hét után kaparással egybekötve távolították el, addigra annyira annyira sok vért vesztettem hogy transzfúziót kellett kapnom.

Mivel a nőgyógyászom továbbra is kötötte az ebet a karóhoz hogy a másodikkal nem lesz gond, higgyem el, megpróbálkoztam még egy alkalommal vele, azzal 11 hónapon át sikerült kitartanom--folyamatos pecsételgetés-vérzés-görcsölés kíséretében, ( irtó kellemetlen volt, de türelmesen vártam, mert minden orvos erre biztatott) míg végül egy nagy véralvadékkal fogta magát és önként távozott.

Visszamentem ahhoz a bizonyos nőgyógyászhoz aki rábeszélt, mutattam neki hogy mi történt, annyi volt a válasz hogy ilyesmi nagyon ritkán következik be, sajnálja, és ez esetben nem tud mit mondani csak hogy vetessem ki a méhemet , mert nem lehet folyamatosan vérezni éveken át. (44 éves voltam akkor).

A méhemet nem hagytam kivenni, inkább fogyókúrába fogtam ( 30 kg túlsúlyom volt), és mikor a 25. kiló környékén jártam, a vérzészavarom szép okozatosan magától megszűnt, és a mai napig nem jött vissza ( kopp-kopp) pedig eltelt azóta 4 év és a kilókból is 10 visszajött rám.

Senki nem tudja mitől lettem jobban, persze mindenki az egykori intenzív fogyásra fogja, csak ebben az a nem logikus, hogy már lánykoromban( (mikor mindössze 50 kg voltam )is vérzészavarom volt, gyakorlatilag azóta nem volt rendben a ciklusom mióta elkezdtem menstruálni.

Jobbulást Neked, szia: Eszter

4394. petramarci (válaszként erre: 4393. - 099c0bed40)
2012. ápr. 13. 14:33

Szia! Hát most már eléggé el vagyok keseredve, ez a 11. nap hogy rendesen vérzek! És előtte 1 hétig volt nyugi, mert az előző mensi (amikor felrakta a doki) is úgy elhúzódott.

Már olyan fáradtnak is érzem magam, nem tudom a szervezetet mennyire terheli meg ez a folyamatos vérzés.

Szerintem sem normális ennyi ideig vérezni, de mit csináljak ha a doki azt mondta legyek türelmes?!

Sajnos én nagyon hirtelen vágtam bele ebbe a Mirenába, persze hallottam már róla, olvastam is, közeli ismerős is elmondta a tapasztalatát, de mégis lehet hogy jobban el kellett volna mélyednem a dologban.

Aztán lehet hogy pár hónap és beáll tényleg, és lecsökken, de hogy addig hogy bírom ki..

Nálad mi történt, hogy "nem nyert" ?

4393. 099c0bed40 (válaszként erre: 4392. - Petramarci)
2012. ápr. 13. 14:19

Szia, a 10 nap vérzést már elég soknak tartom, de nem én vagyok az orvos....

Én inkább nem írok saját tapasztalatot, mert sajnos a "nem nyertek" táborát gyarapítom, és nem szeretném senkinek kedvét szegni.

Az az igazság, hogy teljes mértékben egyénfüggő, kinek hogyan reagál a szervezete a Mirenára.

Mindezt pedig előre nem lehet tudni,úgy van hogy ha eldöntötte és belevág az ember akkor kiderül hogy jól döntött-e, vagy nem.

( a férfi nőgyógyászok zöme nagy előszeretettel regél dicshimnuszokat róla, de ez csak zárójelben).

Kívánom hogy minél többeknek sikerüljön, mert nagyon jó, biztonságos és kényelmes fogamzásgátlási módszer.

2012. ápr. 12. 14:23

Sziasztok!

Nagyon köszönöm aki még írt, azért írok csak most mert kórházban voltunk a 2,5 évesem orrmanduláját műtötték.

Sajnos ez már a 10. nap hogy rendesen vérzek.

Fehívtam a dokimat, azt mondta legyek türelmes, főleg az első 3 hónapban, és hogy ez a hosszabb vérzés is belefér...

Na jó, hát akkor várok, köszi még1x a tanácsokat, bátorítást! :)

4391. Rita199
2012. ápr. 11. 12:32

Sziasztok!

Régen nem írtam már, de szorgalmasan visszaolvaslak Benneteket....

Nekem most volt március elején, hogy 2 évvel ezelőtt feltették a mirenát. Majd 1 év múlva be is állt minden. Most már nincsennek rettegések, hogy átázom-e, simán tudok közlekedni bárhová, ha megjön és nincs bennem semmi drukk azóta sem. Én a szerencsések táborához csatlakoztam, akiknek bevált. Nagyon nehéz volt az első 10 hónap, de megérte. Nekem is volt az elején, hogy a mensiknél 1 hétig tartott utána 1 hét pecsételgetés. Szerencsére ezek a tünetek elmúltak. Nem tudom írtam-e már, de kiderült lisztérzékeny lettem, és amióta tartom a gluténmentes diétát azóta még kevesebb a problémám. De a diétát senki ne kezdje el, ha nincs semmi baja!!!!!! Én sem tudtam, hogy ez a bajom, először a Lányomat vizsgálták és utána engem.

Szóval csak annyit mondanék még Nektek, hogy küldök sok erőt azoknak akik az elején tartanak. Akik pedig már régebbi mirenások Nektek is gondtalan napokat kívánok!

Ja és persze puszi Esztinek (Öregnéne) aki még azóta is itt van és segít nekünk :).

4390. bae59c87c2 (válaszként erre: 4385. - Petramarci)
2012. ápr. 11. 08:39

Szia!

valóban, már a 2-3 hónaptól lecsökkent a vérzés, legalábbis nekem. napi 1-2 legkisebb intimbetét elég, régen meg a legnagyobb szárnyas, plusz legnagyobb tampon kellett, és még így is volt baleset. Az éjszakáról nem is beszélve..

Most 1 hét mensi, 1 hét pecsét van nekem, ill. az elmúlt hónap mind a 30 napját átpecsételtem:-S.

Ma kellene megjönnie, erre ma még semmi. Mondjuk ha ezzel letudtam a pirit, akkor simán megérte ez a hónap.:-D

Mirena előtt súlyos vashiányom volt, 7 hónapja van fent, a múlt heti labor szerint gyönyörűen rendben van a vasam -mert nem akkora a vérveszteség.

A 3. hónap után tényleg látványosan csökken a mennyiség, és utána fokozatosan még annál is kevesebb lesz. Napközben teljesen el tudom felejteni, hogy megvan, ami még szinte most is hihetetlen. :-)

4389. Clarissa-mia (válaszként erre: 4388. - Petramarci)
2012. ápr. 10. 22:00

Nálam a mennyiség már elhanyagolható.... inkább pecsételés, de az akár két hétig is eltart.

Nem használok a "nehéz napokon", csak tisztasági betétet. Tényleg minimális.

4388. petramarci (válaszként erre: 4387. - Clarissa-mia)
2012. ápr. 10. 20:59

Szia, köszi hogy írtál! Hát azért a mennyiség nekem is csökkent, de még mindig inkább erősnek mondható mint gyengének.

Az mit jelent hogy hosszabb ideig tart, neked hány napig?

4387. Clarissa-mia (válaszként erre: 4385. - Petramarci)
2012. ápr. 10. 16:55

Szia!

Hasonló okok miatt választottam én is a mirénát.

Nekem lecsökkent a mennyiség, viszont sokkal hosszabb ideig tart a mensi. Nálam a mennyiség csökkenése már az első hónap után jelentkezett.

Februárban voltunk egy évesek.

Remélem a kezdeti nehézségek után az elégedettek táborához fogsz tartozni.

4386. petramarci (válaszként erre: 4385. - Petramarci)
2012. ápr. 10. 09:17
Elnézést az elírásért, néhol előfordul, siettem kicsit.. :)
4385. petramarci (válaszként erre: 4384. - 099c0bed40)
2012. ápr. 10. 09:16

Köszönöm szépen Eszter a részletes választ! :) Igazából a problémámra kerestem rá a neten, és feldobta ezt a fórumot, beleolvasgattam, de igen, azt bevallom nem olvastam végig egybefüggően több oldalnyit.

Igazából ezzel a pecsételgetős dologgal tisztában voltam, ezt pl itt a fórumon is olvasgattam.. :) DE, nekem nem ez a problémám.

Én nem pecsételgettem, a felhelyezés után kb 2 napig volt egy kis vérzés szerű, aztán teljesen elmúlt.

Nekem a havi vérzés volt eddig brutál erős, és khm, hogy finoman fogalmazzak, a mostani vérzésem sem igazán nevezhető pecsételgetésnek, szabályos vérzésnek annál inkább.. :)

De hogy ne vicceljem el, konkrétan 8. napja vérzek megint, ugyan úgy mint a még Mirena előtti mensik alkalmával, és mivel a tájékoztatón olvastam hogy "a nagymértékű mensturációnál" már 3 hónap után a vérzés nagymértékű csökkenését eredményezi, ezért gondoltam megkérdezem hogy a gyakorlatban ki hogy tapasztalta (akinek esetleg szintén elég erős vérzése volt azelőtt), valóban lecsökken-e és tényleg 3 hónap vagy több/kevesebb múlva csökken a vérzés, a tapasztalatok alapján.

2012. ápr. 9. 09:52

Szia,bár már többek kérdezték ezeket és szerepelnek rá a válaszok is ( ha egy kicsit visszaolvasnál megtalálnád), megírom amennyit én tudok erről a dologról.

Első kérdésre a válasz: igen, az össze-vissza pecsételgetés, illetve az, hogy a vérzésed egyáltalán nem tartja a ciklusokat ( úgy értve hol van, hol meg nincs ) teljesen normális jelenség a Mirena használatakor.

Legritkább esetben szoktak mellette pontosan 28 naponként vérezni, a szárában lévő tartályban ugyanis progeszteron van, ami elvékonyítja a méhnyálkahártyát, így nincs ami leváljon.

Ha jól működik, inkább az szokott történni, hogy hónapokig( évekig) nincsen semmilyen vérzés.

A pecsételgetés az egyik leggyakoribb és egyben legidegesítőbb mellékhatása, sajnos ezzel számolni kell, főleg az első 6 hónapban.

Második kérdés: ha kicsúszik vagy elmozdul, akkor erős görcsöket és/vagy igen intenzív vérzést észlelnél, továbbá meg lehet látni magát az eszközt is a betéten vagy tamponon, mert nem annyira apró.( 4 cm-es)

Amíg ilyen tüneteket nem tapasztalsz, addig nem kell attól tartani hogy kicsúszott még ha a jelzőszálat nem érzed akkor sem.

Harmadik kérdésre nem lehet válaszolni, mert teljesen egyéni hogy kinek mennyi idő kell ahhoz, hogy beálljon.

Van aki az első pillanattól kezdve problémamentes, vannak akik pár hónapig pecsételgetnek, és olyanok is, akinek le kell vetetni, mert nem tűri a szervezetük az idegentestet és folyamatosan véreznek, vagy egy idő után kilöki magából a méhük az eszközt.

Kívánom hogy Te ne ez utóbbi csapatot erősítsd, hanem minél hamarabb múljanak el a mostani problémáid.

A pecsételgetés enyhítésére meg lehet próbálni nagy adagban C vitamin ( 1000 mg) vagy Rutascorbin szedését ( 3*2 tbl), ezek ugyanis érfalerősítők, és van akinél segítenek.

Üdv: Eszter

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook