Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok (beszélgetés)
Szia Dorka,
Szerintem sokan, sokféleképpen éltük meg a felhelyezést. Van akinek egyáltalán nem okozott kellemetlenséget, van akinek nagyon rossz élmény volt. Nekem úgy zajlott, hogy az orvos azt mondta, hogy azt fogom érezni, mintha kenetet venne. Hát valahogy annál azért többet éreztem. Olyan szúró fájdalmat végig, de főleg, amikor matatott. Kb. a felhelyezés felétől (ami összesen 5 perc) erős menstruációs görcsöt kezdtem érezni, ami el sem múlt utána, sőt egyre erősödött és kb. 3-4 órán át tarott. Szülési görcsökre hasonlított. Berohantam egy gyógyzertárba hazafelé és vettem Naphrosint, mert vezetni is alig tudtam. De estére enyhült a fájdalom. Még kb. 3-4 napig görcsölgetett a hasam és véreztem is. De után elmúlt. Hát ennyi. A többi kínomat, ami azóta van vele most nem írom le, mert nem ez volt a kérdés. Remélem segítettem, de a többiek is biztosan leírják a maguk esetét. :)
Sziasztok!Most találtam meg ezt a fórumot.Én 7 hónapja vagyok mirenás és ha nem baj leírnám a saját tapasztalataimat.
Előtte rettenetesen görcsöltem és hatalmas mennyiségű vér jött belőlem minden menstruáláskor.Az idegbaj 1 esetleg 2 napig tartott és kész.
Mióta felhelyezték, a görcsök teljesen elmúltak, vér már eddig is csak annyi jött belőlem, hogy egy tisztasági betét bőven elég volt.Az idegbaj 4-5 napig is eltartott, de a nőcis magneB6-tal ez egész kordában tartható.
Májfoltok ugyan megint előjöttek az arcomon, de annak idején mikor tablettát szedtem sokkal nehezebb volt eltüntetni mint most, úgyhogy ezt is sikerült megoldani.
Én hízni nem híztam, viszont a fogyásom is megállt szinte teljesen.Ezt viszont nem állíthatom, hogy teljes egészében a mirenától van, de sejtem, hogy nem segít.
Összességében én megvagyok vele elégedve eddig, féltem, hogy majd bírni fogja-e a szervezetem, de úgy tűnik igen.
A szexhez való viszonyom, nem sokat változott, lehet kicsit csökkent a kedv, de nálunk ez is elhanyagolható, már maga az érzés, hogy védve vagyok mindent felül ír.
Szia.
Köszönöm válaszod nem tudom mit csináljak a párom sem érez semmit de én igen a szexhez sincs kedvem vérzésem nincs a hátfájásom megszünt a sima hurokkal elviselhetetlen volt a hátfájásom.Minden ok csak ez a folyás ne lenne minden orvos akihez voltam csak jó dolgokat mond meg azt,hogy tűrjek a jó dolgok bejöttek az téleg jó de a többi mikor múllik el nem tudom mit higgyek és kinek higgyek jó lenne már tisztán látni.
Szia!
Bocsánat, hogy csak most jelentkezem, de kicsit húzós volt a múlt hetem...
Szóval, nekem is rengeteg folyásom volt és napjában 3szor tusoltam, mert olyan büdinek éreztem magam. Párom szerint nem, de a spontán dolgok emiatt elmaradtak, meg az állandó vérzés és has-, hátfájás is közbe játszott.
Azt nyilván nem tanácsolhatom senkinek, hogy váljon meg tőle, mert ki tudja... Olvastam itt olyat akinek kezdettől jó volt, és olyat is, hogy 1,5-2 év kellet míg "beállt".
Az viszont biztos, hogy amióta nekem levette a doki, sokat javultak a dolgaim. A libidóm az egekbe, a folyásom, vérzésem, fájdalmaim megszűntek. Én úgy gondolom jól döntöttem, hogy levetettem, bár szerettem volna, ha beválik....
A hasam is lejjebb ment és amit híztam az elmúlt fél évben, azt most sitty-sutty lefogytam...
Jobbulást Neked és remélem rendeződnek a dolgaid!
Sziasztok! Folyamatosan olvaslak Titeket, gondoltam bejelentkezek, mert május végén elmúltam 2 éves. :)
A Mirena azóta, mióta felrakták, tökéletesen működik, vérzés, pecsételés azóta se volt. :)
Nekem bearanyozta a hónapjaimat, már nem is tudom szinte, hogy milyen, mikor mensizik az ember. :)
Utoljára, mikor voltam az éves rákszűrésen, pont kifogtam egy olyan körzeti nőgyógyászt, aki amellett, hogy nő volt, még 100 éves is. :D Mikor kérdezte, hogy mikor menstruáltam utoljára, és mondtam, hogy nagyjából 2010. májusában, kicsit kiakadt. :D
Nem jó ez így, nem akarok többet gyereket?, meg hasonló kérdések.
Mondtam neki, hogy nekem teljesen jó így, és egyelőre tényleg nincs tervben gyerek, sőt talán már egyáltalán nem tervezünk gyereket, tehát én meg vagyok elégedve az állapotommal.
Végül belenyugodott, szépen megvizsgált, megcsinálta az UH-ot, rendben volt minden, és utamra engedett. :)
Valamelyik nap olvastam valakitől a hozzászólást, hogy gyilkosok vagyunk, vagy nem is tudom...
Nem igazán akarok ebbe a témába belemenni, mert egyáltalán nem értek egyet a hozzászólóval, csak annyit tennék hozzá, hogy ha nem védekeznék, akkor minden évben szülhetnék egy gyereket, amit aztán imádkozhatnék Istenhez, hogy segítsen eltartani...
32 éves vagyok, van egy 11 éves lányom, soha nem volt abortuszom, ezt amióta az eszemet tudom, próbáltam elkerülni.
Nem érzem magam gyilkosnak azért, mert erre a világra nem szeretnék még egy gyereket szülni, akinek nem biztos, hogy tudnám biztosítani azt, amit szeretnék.
Akkor inkább ne legyen, mint hogy nélkülöznie kelljen bármit.
Én részemről nagyon sajnálom, hogy sokan nem így gondolkoznak, gondolok itt olyanokra, akik bízva magukat a Teremtőre, és főképp az államra és a segélyekre, szülik halomra a gyerekeket, akik azt utcán csellengenek, esetleg éheznek, lopni és betörni tanulnak, hogy aztán így vagy úgy, ezeket is nekünk kelljen eltartani.
Még egyszer hangsúlyozom, hogy nem értek egyet a hozzászólóval, gyilkosnak sem érzem magamat, SŐT, én kötelező jelleggel bevezetném a születés szabályozását az előbb említett... hogy is mondjam... emberekre. Szerintem mindenki tudja azt, hogy kire/mire gondolok...
Ez az én véleményem....
Igen, eszerint a szervezeted nagyon nem akarta...végül is egy idegen test, szóval valahol ez érthető.
Már egy ideje azért készítettem magam arra, hogy ha nekem sem válik be, akkor ősszel levetetem...de úgy látszik, nekem 9 hónap kellett. Végülis nem volt elviselhetetlen, inkább csak kellemetlen néha. Ezért tudtam kitartani. De ha olyan fájdalmaim/panaszaim lettek volna, mint azoknak, akiknek végül sajnos le kellett venni, akkor én sem vártam volna pár hónapnál tovább.
Szia, örülök neki, ezek szerint érdemes volt türelmesen várnod.
Én is próbáltam, de a méhem másodszorra is úgy döntött hogy "kiköpi", ezek után kénytelen voltam lemondani róla.
Szia, a Mirena abszolút lutri, mert csak az után lehet megmondani hogy Neked jó-e, ha már feltetetted.
Előtte hiába olvasod el az egész szakirodalmat meg fórumokat, úgyis az lesz hogy miután feltették, a szervezeted dönt, befogadja-e vagy nem.
Ebből következik, hogy bármennyire is jószándékúak meg segítőkészek a többiek, nem tudja neked senki( még orvos sem, hiába mondja hogy igen) azt garantálni hogy működni fog avagy nem. Sajnos ez van. :(
most lesz 9. hónapja, hogy fent van a Mirena, és azt hiszem, mostanra állt be. 27 napra megjött, ha egyáltalán annak lehet nevezni, hogy napi 1 tisztasági betét elég. Ma vagyok az 5. napon, alig van valami.
Az első nap éreztem a hasam, aztán semmi.
eddig volt egy hét mensi, napi 1-3 rendes betéttel, majd egy hét pecsét. Úgyhogy haladok.:)
3 gyerkőcöm van, mind 6 év alatti, a középső autista. Szóval talán megbocsájtja a minket legyilkosozó hölgy, ha nem szeretnék több babát, ha lehet. Bár, ahogy írt, biztos nem bocsájtja meg...mondjuk ez hidegen hagy.
Isten szabad akaratot is adott nekünk. Én ezt használom ki, amikor a spirálos védekezést választom. Az orvosom keresztény, aki abortuszt sem végez, csak missed ab esetén. Ő ajánlotta ezt a spirált, mert ez nem abortív eszköz, tekintve, hogy 3 módon hat.
Egyébként én látok különbséget a "jaj, terhes lettem, nem akarom, gyorsan ab" és a spirál között. Az utóbbiban ott a felelősség is.
Egy sejtcsomó beágyazódását megakadályozni és egy szívveréssel bíró embriót elvetetni nekem nem ugyanaz. Utóbbit nem tudnám megtenni.
Viszont nem is ítélkezem. van ugyanis aza a rész a Bibliában, mely szerint ha nem akarunk ítéltetni, akkor mi se ítéljünk. Ennyi.
Nekem más védekezés kilőve. A kombinált tabletták veszélyesek, mert tromb.-ra hajlamos vagyok. Az óvszer lutri. Nyálkaellenőrzés? mivel 20 éve, amióta csak megvan, szabálytalan a ciklusom, és az összes gyerekem akkor fogant, amikor normális nő menstruál...szóval ezt hagyjuk.
És nem, nem csak anyagias indokaim vannak a további gyerekvállalás ellen. Mindig is 5-öt szerettem volna. Csakhogy egyrészt ott az autista gyerekem, másrészt nincs segítő családtag. Aki tehetné, nem akar segíteni,aki akarna, az nem tud. Patthelyzet.
De azért gyilkos vagyok, mi?
áhhh, nem értem az ilyen embereket.
Nem akarnak értelmesen beszélgetni, nem is akarják megérteni a másik álláspontját. Csak az övék a jó, az igaz...hát, egészségére. A spirálom marad.
Szia, tökéletesen egyetértek Iza-bell-el, ennyire jól én sem tudtam megfogalmazni, mint ahogy Te tetted.
Sajnálom hogy a kérdést felvető hölgy semmilyen módon nem reagál a hozzászólásainkra, jó lenne megtudni hogy az olvasottak tükrében maradt-e a véleménye ugyanaz, de gyanítom hogy igen.
Ha úgy érzed segítettek a szavaim --illetve az itt olvasott tapasztalatok-vélemények--, annak őszintén örülök, hisz ez a topik eredeti célja és értelme.:)
Szép napot Neked: Eszter
Szia Kata!
Nagyon jól írtál. Tetszett!!
Kedves Andrea!
(Mégha hozzászólása óta nincs is itt)
Eszmefuttatását olvasva néhány apró gondolat még megfogalmazódott bennem , azokon kívül amit a többi hozzászóló az Ön írására reagált.Engedje meg, hogy ezt megossza Önnel is.
Isten lehetőséget, észt akaratot és értelmet adott az embereknek. Tudást , hogy aztán azt gyarapítsuk és a legjobb felfogás szerint a problémáinkra megtaláljuk a megoldást. Hamis és álszent hivatkozás a teremtő mögé bújva kritikát és elítélő véleményt megfogalmazni a fogamzásgátlás , és a születésszabályozás formáival szemben.
Mi a legtöbben anyaként a legjobbat tesszük és akarjuk tenni a gyermekeinkért és magunkért. Jómagam egy 19 , 16 és 7 éves gyermek édesanyja vagyok, egy házasságból ugyanattól a férfitól, aki a gyermekeim mellett az életem értelme. A kiteljesedést és a mindenséget a gyermekeink adják.Természetesen a védekezés többféle formáját kipróbáltuk és nem érzem magam a fogamzásgátlás miatt gyilkosnak. Mélyen hívő, keresztény ember vagyok. Ebben a szellemben nevelem a gyermekeim is. Reggel anya, napközben dolgozó nő, délután és este megint anya és szerető. Nem áldozom fel a nőiességemet és talán önző módon a kényelmemet azért , mert az egyes elméletek miatt nem elég keresztényi. Isten tudást és észt adott. Használjuk.
Üdvözlettel: Egy jogász
Kedves Öregnéne!
Jó olvasni a hozzászólásaidat, a segítő és értő szándék jön át belőle. Nekem is sokat segítettek ezek a gondolatok, amit itt hétről-hétre megosztunk.
Annak örülök, hogy rátaláltam erre az oldalra, mert a levételhez szükséges utolsó lökést ezek a tapasztalatok adták, amit Ti osztottatok meg arctalanul ezen oldalon. Csak köszönni tudom!
Puszi neked ismeretlenűl is.terembura(Kata)
Kedves Renáta boros és 1 kérdező!
Nem egész 3 hete vették le nekem is másfél év után. Tapasztalatok: a hasam lejjebb ment, mint neked, megszüntek az alhasi fájdalmak és a hátfájás. A vérzés az a levételt követő 2 hétre jött meg, kicsit görcsöltem, normális , nem nagy mennyiség. ( ez még lehet a mirena hatása szerintem. ) Lehet, hogy utána rosszabb lesz, de bízom benn, hogy nem. A bőrről: A mirena alatt a dekoltázsom és hátam iszonyú pattanásos volt( még most is az, de javul). Rendesen felborította dolgokat, mert most még nagyobb ragyák jönnek rajtam,de szerintem tisztulok. Ami volt másfél évig az nem jön rendbe egy két hét alatt. De az biztos, hogy a puffadság érzet megszűnt. Bár a melleim még nagyok , de fogytam is már kezd feszesebb lenni a bőrőm. Mi hasonló cipőben járunk, szerettem volna megosztani veletek a tapasztalataimat. Még jelentkezem. puszi nektek és jobbulást! Szép napokat!
Szia!
Nekem már majdnem egy éve van Mirenám de azóta csak küszködök vele az orvosom azt mondja minden rendbe de én nem úgy veszem észre.Azóte folyamatosan cisztáim vannak görcsölök és bűzös folyásom van a vérzésem rendben van szinte nincs is ha van tisztasági betéttel letudom csak azt nem tudom mi ez az állandó folyás már undorodom magamtól fájnak a melleim is mégis azt mondják minden rendben van tűrjek neki mert nagyon jó dolog neked mi a véleményed te is voltál hasonló helyzetben köszi szia.
Sziasztok!
Köszönöm a válaszokat!
Ma már csak barnázgatok, szóval szerintem hamarosan végre lesznek tiszta napjaim :)! Annyival jobban érzem magam, hogy azt el sem tudom mondani! Újra vidám vagyok és az, hogy nem fáj semmim, háááááát el sem tudom mondani milyen jóóóóóóó érzés! Megfizethetetlen... :)
1kérdező: Nekem a felhelyezés után volt nagyon pattanásos az arcom és a dekoltázsom. Illetve amikor a rendes havimnak kellett volna megjönnie, akkor, de annyira, mint serdülő koromban sem, soha!
Én arctisztítót használtam a kozmetikus barátnőm tanácsára rendszeresen, meg két-három naponta mély tisztító arcpakolást, illetve mattító regeneráló arckrémet (nem drágát!AVON-os). Ezek egész szépen pár nap alatt helyre hozták a bőrömet.
Amit most még tapasztaltam levét után, hogy a hasam lejjebb ment. Nincs az a puffadtság érzetem.
További szép napot Mindenkinek! :)
Szia, az szerintem sose hiba ha egy segítséget kérő illetve kérdést feltevő emberke több helyről is kap választ---igen,tényleg pár pillanaton múlt, hogy "beelőztelek" :), de nem ez a lényeg, hanem hogy Te már jól vagy, és remélhetőleg Reni is napokon belül jobban lesz.
E
Szia, akinek a bőre érzékeny a levonorgesztrelre, annál előfordulhat az összes általad leírt dolog, de ez általában már akkor kiderül ha ilyen tartalmú fog. gátló tablettát szedett az illető előtte, (és ezt meg szokták kérdezni a nőgyógyászok mielőtt felteszik a Mirenát.)
Ha nem szedtél és most a Mirena kapcsán ezt tapasztalod, pár hétig érdemes várni és megfigyelni hogy rosszabbodik-javul vagy stagnál-e a bőröd állapota, aztán pedig bőrgyógyászhoz menj, Ők a legtöbb esetben hatékonyan tudnak segíteni.
Üdv: E
Szia!
Látom, még nem válaszolt neked senki. Bár nem engem kérdeztél, de leírom, hogy voltam én.
Miután levették a Mirénát a vérzésem ugyanúgy folytatódott, majd kb. 2 hét elteltével átment horrorba. Olyan mennyiségben ömlött, amilyet még életemben nem tapasztaltam. Be is pánikoltam rendesen, naponta többször hívtam az orvosomat, majdnem be kellett mennem a kórházba kaparásra. Végül további 4 nap után helyreállt minden, és onnantól kezdve normál ciklusaim lettek újra.
A dokim szerint, a Miréna nagyon felborította a hormonháztartásomat, idő kellett, amíg helyreállt.
Szóval azt gondolom, nálad is hasonló lehet a helyzet, de holnap hívd fel a dokidat! És talán Öregnéneőzikéje is válaszol majd neked és megnyugtat. Minden jót neked, ésköszi a múltkori választ!
Szia, ez a mostani vérzés nem kóros ha nem görcsölsz és nem darabos, illetve ha pár napon belül enyhül majd elmúlik.
Okozhatja az is hogy a Mirena "helye" vérzik a méhedben, illetve hogy a levételkor óhatatéanul sérült a nyálkahártya, de még az is hogy a megszűnt hormonhatás miatt megvonásos vérzésed zajlik.
A vérszegénység ellen valóban jó lenne valamilyen vas plusz folsav tartalmú szert szedni, kérdezz rá bármelyik gyógyszertárban, segítenek választani.
Ne aggódj, biztosan nincsen nagy baj, remélem mostanra a vérzésed is csitult.
Jobbulást, szia: E♥
Szia!
Képzeld, szombat óta megint vérzek... (Péntek délutántól nincs Mirena-m).
Szertninted ez most a rendes, normális menstruációm?
Már ennyi vérzés után elég nehéz behatárolni. Mondjuk ez most nem szakadozik, hanem szombat óta folyamatos és olyan durván sok, mint régen a havim szokott lenni. Csak nem tudom, hogy normális-e, hogy a levétel után egyből megjön. Vagy ennek így kell lennie? A dokimat meg a hétvégén nem akartam zavarni... Viszont ettől a sok vérzéstől totál legyengültem és néha még szédölgök is, alapból is vérszegény vagyok. Lehet, hogy kéne szednem tényleg egy kis vasat?
Ugyanakkor a közérzetem teljesen jó. A hasam nem fáj, illetve szombaton egy kicsit, de ha ez a rendes havim akkor az rendben van. És a derekam sem, illetve nem ott ahol eddig, de a mostani fájdalomnak pontosan tudom a forrását..., a biciklitárolóból kiemeltem a bringámat ami leghátul foglalt helyet és rosszul mozdultam... :) De ez most teljesen másképp fáj.
:) Szívesen!
Azért vagyok talán egy kicsit jártasabb a témában mert egy ideig dolgoztam ilyen helyen, és mert magénemberként is érdekel a téma, azaz sokat olvasok szülészet-nőgyógyászatot napi szinten.
Nagyon szeretem tudni mi miért történik az ember szervezetében, ezért nem feltétlenül elégszem meg annyival amit az orvostól egy-két mondatba belesürítve hallok, vagy egy használati útmutatóban elolvasok.
További ajánlott fórumok:
- Mirena spirál
- Használhat a hormonális spirál (pl. Mirena) az erős vérzésre?
- Van valakinek Mirena márkájú spirálja? Mennyire megbízható? Milyen a menses? Milyen tapasztalatok vannak?
- Két hete vetettem le a Mirena spirálomat. Mikor számíthatok az első vérzésre?
- Mirena spirál mellett lehet Mastodynont szedni?
- Mirena spirál használata után, ki mennyi idő alatt esett teherbe?