Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok fórum

Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok (beszélgetés)

4714. naty77 (válaszként erre: 4713. - 52fd553855)
2012. szept. 7. 21:14

kívánom, hogy nagyobb bajod ne legyen, mint a klimax.

de ez a spirál mesterséges klimaxot idéz elő, ezért nincs vérzés sem. tehát a dokid válasza minden csak nem igaz. :(

4713. 52fd553855 (válaszként erre: 4712. - Naty77)
2012. szept. 7. 19:59
Köszi,de nekem daganat magelőzés és vérzés elállitás miatt tették fel,nem védekezés miatt.Beszéltem dokival azt mondta ,hogy hormon vizsgálatot kell csinálni,hiszen még fiatal vagyok a klimaxhoz.A spirál okozhat-e ilyet kérdésre:az volt a válasz nem jellemző.
4712. naty77 (válaszként erre: 4711. - 52fd553855)
2012. szept. 6. 19:56
akkor inkább találj más védekezést...
4711. 52fd553855 (válaszként erre: 4710. - Naty77)
2012. szept. 6. 12:30

Nekem az elején voltak gondok vele.Semmi nincs egy csepp sem.Ha sokat emelek,akkor szoktam pecsételni.

Megnéztem a klimax tüneteit a neten.Megvan 90 %-a!!Eddig nem csak most az elmúlt hónapokban vettem észre.

4710. naty77 (válaszként erre: 4709. - 52fd553855)
2012. szept. 6. 12:27

maga a spirál is klimaxot okoz,de talán előrébb is hozhatja,ezt nem tudom.

lehet hogy így nem kéne újat kérned.

neked nincs még vérzés így az 5év végén? nekem az évforduló előtti hónapokban már kezdett és az utolsó már rendes vérzés volt.

2012. szept. 6. 10:42
Sziasztok.Nekem 5 éve van fenn a spirál.3 hét múlva veszik le.Nálam is voltak néha pecsételések,de nem vetettem le.Most viszont lejárt az idő és szertném felrakatni az újat,de kb 1 hónapja klimaxos tüneteim van.Verejtékezés főleg arc és hónalj tájon(Ami eddig nem volt jellemző),hirtelen idegesség,szédülés,vörös nyak,fáradékonyság.Ilyenkor mit lehet tenni?A spirál okozza vagy mellette kezdek klimaxolni?38 éves vagyok és a családban minden nő kb 42 évesen kezdte.(Mivel a spirál miatt nincs mensim igy ezt a tünetet nem tudtam megfigyelni.)Volt már valakinek ilyen problémája?
2012. szept. 4. 19:11

Nekem egy év után sem állt be a ciklus, 28 napra megjött ugyan, de 10-16 napig tartott. Mennyiségre kevés volt, de alig volt tiszta napom. Korábban 33 napra jött meg 7 napig, de nagyon sok volt, ezért tetettem fel a Mirenát. Sajnos nem jött be, így levetettem.

nem kell okvetlenül kaparni, csak ha levétel után nagyon bő és darabos a vérzés, és sokáig tart.

nekem az első 2 nap volt durva (éjszakai betét egy órát bírt), de ma már alig volt.

Remélem, minden rendben lesz veled!

4707. P64 (válaszként erre: 4706. - Bae59c87c2)
2012. szept. 4. 17:27
Köszi a választ, én is így gondoltam, de itt többen írták, hogy mindenképpen kaparni kell miután levették. Neked lejárj az ideje, vagy problémád volt, hogy levették?
2012. szept. 4. 17:13

Több évnyi pecsételgetés szerintem nem fér bele a Mirena "szabályaiba"..én levetetném. A kaparással meg várnék..ha a spirál nélkül nincs pecsét, akkor megvan a ludas, és akkor felesleges kapargatni. Ha meg megmarad a pecsét, akkor érdemes jobban utánajárni.

nekem ma már gyenge-közepes a vérzés. 5 napja vették le, 4. napja "van meg".

4705. P64
2012. szept. 4. 16:53

Sziasztok!

Hát én is pecsételgetek, vérezgetek, ma nem tudták megcsinálni a méhnyakrák szűrést emiatt, és az orvos a levételt, és kaparást ajánlotta, hogy kizárjuk a rákot. Könyörgöm 4 évi pecsételgetés után derülne ki, hogy rákos vagyok? Hiába mondtam, hogy itt nagyon sokan panaszkodnak ilyen mellékhatásról. Jó lenne, ha a nőgyógyászok is olvasnák a fórumot. Nektek mi a véleményetek? Levetessem? Vagy várjak még két évet?

4704. Szilva mag (válaszként erre: 4703. - Naty77)
2012. szept. 4. 12:06

Szia Naty,

Nekem 3 napon belül kell megjönnie a levétel után. A helyzetet kisséb bonyolítja (és egyszerűsíti is), hogy a levétel óta fogamzásgátlót szedek, mert még véletlenül sem szeretnék gyermeket. Szóval remélhetőleg időre meg fogj jönni (remélem), de majd beszámolok róla, hogy milyen volt. Amúgy nekem nem kellene semmi furcsának lennie, mert előtte is alapmennyiség volt és max. 5 napig.

Szilvi

4703. naty77
2012. szept. 3. 11:14

hát nekem elkezdődött a normál, csak éppen most is darabos, amit végképp nem értek, hiszen most még nyálkahártya sem kéne legyen...

nincs ez rendben!

2012. szept. 3. 09:24

Sziasztok!

nekem ma már jelentősen jobb a helyzet, pedig tegnap még Tená-t is kellett venni, annyira gáz volt a vérzés. Szerintem még 2 nap, és le is megy. Aztán várom a normál pirit.:)

4701. 099c0bed40 (válaszként erre: 4700. - Szilva mag)
2012. szept. 3. 06:38

Szia Szilvi, úgy tud beleszólni a ciklusba, hogy a benne lévő progeszteron elvileg ( nem mindenkinél!) elvékonyítja a nyálkahártyát, maga az eszköz pedig legtöbbeknék okoz egy "steril gyulladást" ott ahol benyomja a méhnyálkahártyát.

Miután levették, részben ez a hormonhatás szűnik meg, részben a lenyomat miatt képződött "seb" ( (ezt ne szó szerint értsd mert nem igazi seb) helyén volt nyálkahártya válik le, de nem mindenkináél.

Volt olyan barátnőm aki egy csepp vérzést nem tapasztalt a levétel után, hanem jött a szokott időben a ciklusa, a másik véglet meg az hogy valaki egészen addig nem hagyja abba a vérzést míg meg nem kaparják.

Hogy mitől ez az egyéni változatosság, azt nem hogy én, de az orvosok zöme se tudja.

2012. szept. 2. 21:57

Szia Öregnéne!

Csak egy kérdés, hogy megértsem. Ha a ciklusba, vagyis a peteérésbe és az ovulációba nem szól bele a cucc, mert csak a méhnyálkahártyára hat (illetve a nyákra), akkor miért változtatja meg azt? Mármint a ciklust. Ha példáuál én levetettem a menstruációm 5. napján, akkor - leszámítva a fizikális vérzést - a következő menstruációm 23 nap múlva kell, hogy jelentkezzen. Mi tud bezavarni ebbe, ha igaz, hogy nem hat a ciklusra? Ebben tudsz segíteni? Csak érdekel.

Szilvi

2012. szept. 2. 18:21

Sziasztok,

Hát az előbbi kérdéskört én sem értem. Nekem mondjuk már a levétel után fél óra múlva elkezdett vérezni, s ugyan nem volt darabos, de egy hétig folyamatosan véreztem. Fogalmam sincs, hogy ez hogyan lehetséges. Ha nincs mi leváljon, akkor fél órával, vagy egy nappal a levétel után honnan képződik annyi nyálkahártya?????? Valami itt nem stimmel az biztos. De az a lényeg, hogy mi, akik nem jártunk szerencsével ezzel az eszközzel, legalább annak örülhetünk, hogy megszabadultunk tőle. :)

2012. szept. 2. 10:21

Akkor remélem, hogy legalább lesz egy hétnyi szünet, mert most nagyon erősen megvan. Darabos is, de ez nekem még a Mirena előtti időszakban is így volt. Szedem a C-vitamint a vasat, és várok.

Hirtelen mozdulatokat nem szívesen teszek..:S

Érdekes, mert a levételt meg sem éreztem...másnap sem volt még semmi, hanem a következő nap indult be a dolog.

2012. szept. 2. 09:54

Szisztok, igen, a levétel utáni vérzés legtöbb esetben abszolút független a késöbbi ciklustól, azaz nem lehet arra számítani, hogy utána 28 napra fog megjönni a következő menstruáció.

Mindenkinél máskor jön meg az adott szervezet egyéni érzékenységétől függően.

2012. szept. 2. 09:52
Ááá, akkor ez nekem vicces lesz, mert mire ez a mostani lemegy, akkor kell megjönnie a normál verziónak is. Mindenesetre elkezdtem szedni a vaskészítményemet.:S
4695. zsugabubus125 (válaszként erre: 4694. - Bae59c87c2)
2012. szept. 1. 23:29
Szia,szerintem ez a vérzés független a ciklustól,legalábbis nekem az volt. Levétel után másnap vérezni kezdtem,egy hétig tartott,szintén darabosan.Ezután kb. egy hét múlva napra pontosan, időben megjött a menstruációm is.
2012. szept. 1. 19:43

Szerintem a mostani vérzés első napja számít.

Ami a leginkább felbosszant, hogy ennyire nem tudják a dokik, hogy működik a kütyü odabent, meg mi van levétel után. A dokim szinte azt kérdezte, hogy miért is jönne meg most? tehát egyáltalán nem gondolta, hogy most vérzésnek kell lennie.

és vajon ez a vér hol volt eddig? Vagy van nyálkahártya, és a Mirena nem megakadályozza a felépülését, hanem csak nem engedi leválni? és az ott raktározódik? Nem tudom....egyszerűen nem értem, mert ez ellent mond a működési elvének.

Eddig is megvolt minden hónapban, de kevés, napi egy betétnyi -igaz, 10-16 napig.

2 napja leveszik, és most meg ennyi?? nem értem.

Mindegy, kint van. Bevásároltam betéttel, tamponnal, majd elmúlik.

4693. naty77 (válaszként erre: 4692. - Bae59c87c2)
2012. szept. 1. 19:33
én is ezen értetlenkedtem pontosan! és ugyanígy voltam, most kéne megjöjjön, de hát mi tudna vérezni ezek után? vajon így mikor van a ciklus első napja?
2012. szept. 1. 19:27

Szilvamag, én sem úsztam meg végül vérzés nélkül..:S

Pedig rá is kérdeztem a dokitól, azt mondta, nem hiszni, hogy mos véreznék.

Ehhez képest nagyon megvan, darabosan. (bocs.)

Félek az éjszakától, hogy mi ázik át...mint a régi szép időkben..

Csak azt nem értem, hogy ha a Mirena elvékonyítja a méhnyálkahártyát, akkor most mi a bánat ömlik belőlem, ráadásul darabosan? a ciklus 22. napján?

na mindegy, tisztulásnak fogom fel, jöjjön ki, aminek ki kell. nem fáj (csak kicsit), a mennyiség olyan, mint a fénykoromban, remélem, pár nap alatt lemegy.

4691. naty77
2012. szept. 1. 19:12

döbbenetes dologra jöttem rá.

nekem az elmúlt évek azzal teltek, hogy az állam alatt, a nyakamig tele voltam pattanásokkal, de olyan bőr alatti nagy gumókkal, amiket kinyomni sem lehet.

a kozmetikus mindig mondta, hogy az a női dolgokhoz köthető terület gyulladását jelzi.

én mindig elhessegettem, hogy minden rendben van nálam.

pedig nem volt!!!!

4690. Szilva mag (válaszként erre: 4686. - Bae59c87c2)
2012. szept. 1. 14:19

Szia Krisztafitt,

Pontosan ezt éreztem én is, amikor kikerült a "cucc". Az első pár nap azért még nem volt könnyű, mert én a levétel után fél órával már véreztem és kb. 1 hétig nem is állt el, de utána nagyon megkönnyebbültem. Több mint fél éve nem volt olyan, hogy ne véreztem volna. Felszabadult érzés, hogy nem kell mindig a vérzéstől kínlódnom. Meg valahogy úgy is érzem, hogy kijött belőlem valami, ami nem volt odavaló. Furcsa dolog ez. :)

Szilvi

4689. 4409615532 (válaszként erre: 4688. - Naty77)
2012. aug. 31. 19:33
ment a privi
4688. naty77 (válaszként erre: 4687. - 4409615532)
2012. aug. 31. 19:00
ha ez az orvos budapesti, akkor kérlek privátban írd meg a nevét. nincs fix dokim és ilyenhez szívesen mennék.
4687. 4409615532 (válaszként erre: 4685. - Bd55e3f068)
2012. aug. 31. 18:57

Ez lesz csajok, köszi mindenkinek a véleményeket - és ezt a fórumot is! :)

Hétfőn megyek egy másik dokihoz, aki már telefonban is teljesen más volt, mint a régi: mondta vigyem az összes leletemet, lesz UH, vizsgálat, átbeszéljük, hogy mik az igényeim és elvárásaim, és utána közösen döntünk.

Köszi még1x!

2012. aug. 31. 18:53
A tegnapi levétel óta engem mintha kicseréltek volna. A hasam békés, én meg nyugodt vagyok, kisimult...akár pszichés, akár nem, most sokkal jobban vagyok, mint az elmúlt hónapokban bármikor.:)
4685. bd55e3f068 (válaszként erre: 4679. - 4409615532)
2012. aug. 31. 18:44
Ez az orvos teljesen üzleti alapon dönt, és egyáltalán nem a tartja szem előtt az igényeidet. A helyedben én is inkább a sima spirállal próbálkoznék újra.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook