Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok fórum

Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok (beszélgetés)

4804. csicsikacsa (válaszként erre: 4796. - Dreamstar)
2012. dec. 12. 13:37

Hát ez nem hangzik túl jól!

Azt hiszem utánanézek én is külföldi oldalakon, hogy mik a tapasztalatok.

4803. csicsikacsa (válaszként erre: 4801. - F758a7200f)
2012. dec. 12. 13:35

Szia!

Nekem is pont ez volt a helyzet, hogy a második szülés után, már annyit véreztem havonta, mint előtte egy év alatt összesen. Nem vagy amúgy vérszegény? Mert én az voltam emiatt a kis apróság miatt. Erre javasolta a dokim a mirénát.

Szerintem azért a negatív tapasztalatok ne tántorítsanak el, számos ismerősömnek tökéletesen működik, van akinek bejön, van akinek nem.

Ami a nőgyógyászomat illeti, aki egy nagyon jó orvos, azt mondta, hogy semmi köze az én esetemnek a mirénához és még nem is hallott hasonlót, hogy ilyen panaszokat okozna. Szerinte nem kell levenni, és ráadásul a "kis piszok" szerkezet mostanra tökéletesen be is állt. Úgyhogy nem tudom mitévő legyek, persze azon kívül, hogy kivizsgáltatom magam.

2012. dec. 12. 13:09
Amugy engem masban nem akadalyoz, ugy ertem edzem is menzesz alatt, nem vagyok faradekony stb, csak a mennyiseg... Szep lassan mar elkezdtem belenyugodni hogy mar igy marad, tablettat nem szeretnek szedni, szoval mar elfogadtam, hogy havonta 8 nap az mar ilyen es kesz, alkati dolog. Ha viszont megoldas lenne a spiral, nagyon orulnek neki (jo, gondolom, mindenki igy all hozza az elejen)
4801. f758a7200f (válaszként erre: 4800. - 099c0bed40)
2012. dec. 12. 13:05

Persze:)

Van meg egy honapom mielott felteszik, most voltam papteszten es uh, stb. Ennek kereteben mindent megneztunk, hogy mitol is lehet ez a sok verzes. Semmi nincs a hatterben, "szimplan" vastag a mehnyalkahartyam mert 3 gyerekem van es minden gyerek utan egyre tobb napos lett a menzeszem. Most mar ott tartunk, hogy bar normalis idokozokben jon meg, de 8 napig tart mindig es ha ebbol csak az elso nap fajdalmas, de hat mennyisegre (latom nem vagyok egyedul) rengeteg. Nekem inkabb a dolog kenyelmetlensege, hogy nem tudok napokig ugy elmenni itthonrol, hogy tampax, betet, stb utanpotlas es mar a tampax ala is kell a betet (normal meret, regular, a nagyobbakat nem tudom betenni, a mennyiseg indokolna de a kis termetem nem)

Ejszaka tok ugyanez, tampon es betet kombo es meg igy is ejjel fel kell kelnem

Ezek utan a doki azt mondta, hogy ha a spiral arat nezem, akkor is joval tobb a betetre es tamponra koltott penz, (meg a sok kenyelmetlenseg, atazott bugyik mosasa, allandoan valtobugyival elmenni itthonrol mint az ovis gyerekek) meg akkor is a spiral nyer, csak latom, hogy nem mindenkinek csokkentette a verzest.

Szervi es hormonalis bajaim nincsenek, de o is beszelt a daganatmegelozesrol.

4800. 099c0bed40 (válaszként erre: 4799. - F758a7200f)
2012. dec. 12. 11:50

Szia,hát igen, ez a fórumok egyik "átka" a sok jó tulajdonsága mellett.

Milliószor leírták több hivatalos helyen is, hogy a Mirena viselése egy az egyben egyénfüggő, azaz majd a felhelyezés után a szervezeted fogja eldönteni hogy esetedben okoz-e bármifajta panaszt avagy nem.

Lehet olvasni milliószámra pro és kontra érveket,de mindez nem segít egyébben mint abban hogy még jobban elbizonytalanodjál.

Amit most írtam azt kérlek ne ellenéges hozzászólásnak tekintsd, mert nekem is volt kétszer is, sajnos az én esetemben nem jött be, de számtalan ismerősnek-barátnak meg igen.

2012. dec. 12. 11:41

Sziasztok, pont most irtam ki egy tudasbazis kerdest, mielott (buta modon) megneztem volna, hogy van-e mar forum a temarol, lehet, hogy mindjart ossze is vonnak:)

Remelem talalok sok velemenyt, megprobalok visszaolvasni, engem speciel az uj modell erdekel ami novemberben jott ki, allitolag konnyebb a felhelyezese (fajdalommentesebb) es amint latom, ez nem mindegy.

Igy gyors lattam 2-3 bejegyzest, hogy ez az egesz nem is olyan artalmatlan, izuleti fajdalmak? Pereskedes? Menzesz a spiral ellenere sem csokkent?:///

4798. 099c0bed40 (válaszként erre: 4796. - Dreamstar)
2012. dec. 12. 07:30

Szia, igen, én is hallottam erről, és valami igazság lehet is benne.

Ezekkel csak annyi a gáz, hogy lassan MINDEN fogamzásgátló módszer ellen vannak ellenfórumok meg előadások, ezt azért ne, azt meg azért ne,-- a végén nem marad mád hátra mint az önmegtartóztatás, vagy a művi sterilizáció.

4797. Szilva mag (válaszként erre: 4793. - Csicsikacsa)
2012. dec. 9. 09:21

Szia Csicsikacsa,

Volt itt egy sorstárnő, akinek izületi panaszai lettek, igaz több év után, s aki szintén a Mirénára gyanakszik. Meg olvasta is külföldi fórumokon, hogy okozhat ilyet. Erre nincs még bizonyíték. Lehetséges, hogy az egyébként sokizületi gyulladásra hajlamos emberekből előhozza. Nem könnyű kérdés, s arra sincs garancia, hogy ha leveteted, akkor megszünnek a tüneteid. Mondjuk a többi tüneted is elég furcsa.

Szilvi

4796. dreamstar
2012. dec. 8. 03:30

Amerikában már a tv-ben hírdeti magát egy ügyvéd, akit fel lehet hívni a Mirena által okozott mellékhatások miatt. Pert indít a gyártó ellen.

Látva a hírdetést, én nem tetetném fel.

Itt már tudják, hosszabb távon milyen problémákat okoz !!!!

4795. Netty80
2012. dec. 7. 21:12

Sziasztok!

Tegnap ota Mirena tulajdonos vagyok en is:)

Ez a második alkalom,de az első sima spirál volt.. Az előzőnél is eléggé fajt mikor felraktak de tegnap szinte elajultam...:S pedig egyébként jol bírom a fájdalmat..

Mindegy tul vagyok rajta:) remelem minden rendben lesz vele! Meg egy picit faj,gorcsolgetek,de nem vészes.. Semmi vérzést nem tapasztalok..

Azonban volna két kérdésem!

1,tornazhatok- e mar szerintetek vele?/step gép, vagy finomabb aerobik/ ..elfelejtettem a doktornőt megkérdezni es ő pedig nem tért ki erre...

2,meddig normális felrakás után szerintetek az akar enyhe gorcsolgetes? Meg kisse a bal oldalon neha beszurszur,gorcsolget..En mar teljesen elfelejtettem..7 éve volt felrakva a másik.. Azt tudom,a felhelyezes ennyire nem fajt. Persze mind két gyermekem császárral született,de ez a fájdalom akkor is meglepett... 10 percig remegtem utána.ahogy kész lettünk nem fajt mar.. De arra gondolok talán meretileg nem stimmelnek,nem ugyanaz mint az előző.. Ez Médium lett..

Nem riogatni akarok véletlenül sem!!!:) 7 éve boldog spirál tulajdonos vagyok!!;) ..csak tényleg meglepődtem..

Ha valaki válaszolni tudna,nagyon megkoszonnem..:)

További szep estet!

4794. pipikutya
2012. dec. 7. 09:57

Sziasztok!

Nekem 2 és fél éve van fent a Mirena, és azt kell mondjam, nekem nem hogy ritkult,hanem sűrűbb lett a menzeszem. Kb. 3 hetenként (20-22 naponta) jön meg, igaz nem nagy mennyiségű, szóval nem azaz elönt tipusú, de azért van, és sokszor nem is elég a tisztasági betét, és kb. 10-11 napig tart, bár első két három nap csak pecsételés, és az utolsó 2-3 nap szintén nagyon minimális. Elég sűrün járok mellette kontrollra, 4-5 havonta elmegyek megnézetni, a doki is mindig elmondja, hogy furcsa, mert inkább ritkulnia kellett volna, majdhogynem teljesen el kellett volna múlnia a mensinek. Bár a Mirena tájékoztatójában benne volt, hogy nagyon kevés százalékban a menstruáció erősödése, gyakoribbá válása is előfordul.

Úgy látszik lén ebbe a kevés százalékba tartozom. Azt mondja a doki amúgy, hogya spirál jól helyezkedik, és semmi gond vele, bár azárt ez nem teljesen igaz, mert már két cisztám is volt mellette, amik gyógyszerrel kezelve fel is szívódtak maguktól.

A sűrűbb mensi kicsit zavaró, bár nem erős, meg úgy vagyok vele, legalább biztosan tudom, hogy nem vagyok terhes. Nekem a kényelmes az benne, hogy nem kell naponta gyógyszer beveni, nincs veszély hogy elmulasztom, meg az óvszert sem szeretem, a férjemet sem zavarja a szál.

2012. dec. 6. 12:04

Sziasztok! Próbálom végigolvasni a fórumot, de elég sok a hozzászólás. 2,5 hónapja tették fel a Mirénát és azóta fura dolgok történnek velem. Nem tudom, hogy ennek köszönhető-e vagy sem, már egy rakás dokinál voltam, de mindenki csak ide-oda küldözget.

Kb. két hónapja kezdődtek a következők: gyakori fejfájás, szemszárazság (könnytermelési probléma), ezek után pár hete pedig olyan érzésem van, mintha ízületes lenne a kezem-lábam, hol ez, hol az fáj. A kérdés, hogy esetleg volt-e valaki akinek jelentkeztek ilyen jellegű mellékhatások és ez a Miréna miatt volt?

Már ezer vizsgálaton és dokinál voltam, már ott tartunk, hogy immunvizsgálatra akarnak irányítani, merthogy lehet, hogy immunbetegség. A spirálra mindenki passzol, viszont elég érdekes egybeesés, hogy kb. akkor kezdődtek a tünetek amikor felkerült.

Valakinek nincs esetleg tapasztalata?

Köszönöm

4792. zoárd
2012. nov. 25. 21:57
Sziasztok :) Székesfehérváron váltott ki valaki mostanában Mirena receptet?Hova érdemes menni,hol a legolcsóbb?
4791. 099c0bed40 (válaszként erre: 4790. - Anita1969)
2012. nov. 25. 15:25

Szia, ez döbbenetes: mi az hogy egy még gyári csomagolásban lévő termék hibája és az orvos igazolása ellenére nem hajlandó kártalanítani a gyártó?????

Én biztosan nem hagynám annyiban a dolgot, nem tudom ugyan hogy ki a cég fellebbviteli szerve, de ott kéne panaszt tenni ( gondolom én, de nem vagyok szakember csak laikus).

Ötvenezet forint nagyon sok pénz ahhoz hogy csak úgy elvesszen!

A nőgyógyászodnak nincs valami egyéb ötlete hogy ilyenkor mit lehet tenni?

4790. anita1969
2012. nov. 25. 09:42
Sziasztok! Én a hozzászólások után választottam ezt a spirált, úgy gondoltam elég sok pozitívumot írtak róla. Kiváltás után, mikor a doki fel akarta volna tenni, az amúgy steril dobozban levő termék szétesett. Megírta az igazolást, hogy nem működik, felhívta a forgalmazót, Bayer Hungária Kft forgalmazza, és a Főnix nagykeren keresztül szerezte be a gyógyszertár. Visszavittem a patikába, akik pénzt nem adnak vissza, visszaküldték a terméket, és már több mint egy hónapja várom, hogy kivizsgálják, gyártási hibás e a termék. Ha ugyebár nem, akkor se pénz, se termék, vegyek másikat. 50000 FT egy ilyen. Azóta már kiderült, hogy van a városban egy másik ilyen termék (rossz) is, de ott vissza se küldték a patikából. A fogyasztóvédelem nem foglalkozik velem, mert gyógyszertári termék, az ANTSZ szerint a fogyasztóvédelemhez tartozik. Mit csináljak??
4789. mhajnal
2012. nov. 23. 02:53

Sziasztok!

Nekem júliusban tették fel a mirenát,túlzott ösztrögén termelés miatt.Augusztusban volt egy hétig tartó erős vérzés,azóta semmi.A három hónapos kontrollon minden rendben volt.Most viszont görcsölget a hasam,vérzés nincs,viszont van egy kevés folyásom.Volt már valakinek valami hasonló tünete?Hajni

4788. kittychan
2012. nov. 15. 13:49
Sziasztok! Csak azért regisztráltam, hogy pozitívat írhassak Nektek a Mirenával kapcsolatban.:)Amikor én is keresgéltem, nem nagyon volt pozitív vélemény, ezért elhatároztam, hogy írok, ha nekem beválik. Idén júniusban tették fel. Második babám születése után több, mint egy évvel. 33 éves vagyok, tiniként erős görcsök mensi alatt. A második baba után visszatért az erős mensi és görcsök is. Nem emiatt, de végül a Mirena mellett döntöttünk. Azt mondta a doki, hogy amikor megjön akkor menjek a vége felé. Hát nekem nem jött meg, nem tudni miért pár napot késett is, teszt negatív lett így feltette. Féltem, hogy így nagyon fog fájni, de nem volt vészes, inkább az erős mensis görcsökre emlékeztetett. Nem is jött meg még kb 2 hétig, aztán elindult. Először erősebben, aztán csillapodott és szépen eltartott egész nyáron. Eleinte normál betétet használtam, aztán kb a második hónapban elég lett a tisztasági. Azóta is csak tisztaságit használok a mensi alatt. Van mensim, de trehányságból nem írtam fel, hogy mikor véreztem, így nem tudom, hogy hány napra jön meg.:)Görcsölések még most is vannak, néha. Inkább az a megfog jönni érzés. És most be is jött. 4 napja tart, de napi kb 2 tisztasági betétet használok el. Remélem ez így is marad,5 hónap után. Nem híztam tőle, igaz így is plusz 20kg van rajtam a terhességek előtti súlyomat tekintve. Most dolgozom a fogyáson. A libidóm nem csökkent, soha nem voltunk azok akik éjjel nappal folyamatosan, ha értitek mire gondolok. :) a mennyiségben nincs változás, annyi, hogy én akkor kívántam nagyon-nagyon még a Mirena előtt, amikor peteérésem volt. Most ez így nincs, de nincs az, hogy nem akarok szeretkezni. Szerintem ebben sincs változás. A melleim sem feszültek, pedig nem kicsik. :) A fejem az szokott fájni, de az volt régebben is. Inkább a frontokra vagyok érzékenyebb és talán a depire hajlamosabb, de ilyen időben ki nem az?! :)Szóval van akinek beválik van akinek nem. Remélem nekem most már nem lesz gondom. Bocsánat a hosszú levélért és jó egészséget mindenkinek! :)
4787. Ilcsike01
2012. nov. 6. 12:22
Sziasztok! Én is azt mondom türelem,a Mirena felhelyezése után én egy hónapig minden nap rendesen véreztem. Most több mint egy hónap után után a vérzés,pecsételőre állt át. Bizom benne,hogy lassan ez is megszünik,jelek már vannak rá :).A melleim nekem is fájnak,de majd elmúlik. Én eddig csak jót hallottam az ismerőseim körében,nyílván kinek nincs vele gondja,Ő nem is keresi a lehetőséget,hogy írjon,mert úgy gondolja mindenkinek jó a Mirena. Így hát lányok ,kitartás,türelem,és a végén,nagyon jó lesz!!!! Szép napot,és kitartást kívánok!!!! Icu
4786. P64
2012. nov. 1. 14:47

Sziasztok!

Hát túl vagyok rajta, több, mint 4 év után sajnos le kellett venni! Pedig én aztán türelmes voltam, mindent megtettem, hogy megtarthassam a Mirenát! Tűrtem a 9-10 napos vérzéseket, ami ugyan csekély mennyiségű volt. Aztán a barnázgatást, a pecsételgetést, szedtem mindent, amit ajánlottak, de most 10-e óta, vérezgettem, barnázgattam, ráadásul szúrkált, és egyszer egy szúrás után, friss piros vérzésem volt. Úgyhogy tegnap levették, megkapartak, este már haza is jöhettem, két hét múlva lesz szötettani eredmény, hat hét múlva kontroll.

Nagyon sajnálom, hogy meg kellett válnunk egymástól, mert az előtte brutális vérzésem minimálisra csökkent, de végén már én is megijedtem. Most pihentetek kicsit, aztán meglátjuk. De már nem hiszem, hogy újat feltetetek...

Hát ez van! Mindenkinek sok sikert a Mirenához! Aki erősen vérzik, mindenképpen ajánlom! Legyen vele több szerencsétek! Pecsételésmentes szép napokat! Piros

4785. Szilva mag (válaszként erre: 4784. - Mystic77)
2012. nov. 1. 09:31

Szia Mystic,

Hát azt bizony senki nem tudhatja. Szerintem jó esély van rá, hogy elmúlik ahogy teljesen hozzászoksz. Nekem pl. 2 hónapig nagyon fájtak a melleim tőle, pedig előtte soha semmitől, de elmúlt végül. (Csak az a fránya vérzés nem múlt el. ) Úgyhogy ha csak ennyi, akkor ne aggódj.

Szilvi

4784. Mystic77 (válaszként erre: 4783. - Szilva mag)
2012. okt. 31. 12:17

Szia Szilvi :)

Köszi hogy válaszoltál! És vajon ezek a tünetek már végig (5 évig) így maradnak? :(

4783. Szilva mag (válaszként erre: 4782. - Mystic77)
2012. okt. 31. 11:32

Szia Mystic,

Szerintem normális, már ha normálisnak lehet nevezni bármely hormonális mellékhatást. Mert ezt nagy valószínűséggel a Miréna okozza. Amúgy szerintem azok a mellékhatások, amiket a betegtájékoztató ír, nagyon is reálisak, mert ha nem is mindet, de az összeset olvastam már itt a fórumon több hölgytől. :(

Szilvi

4782. Mystic77
2012. okt. 31. 10:32
Ja és még egy kérdés, közben kicsit visszaolvastam. NORMÁLIS ez a rengeteg pattanás ami azóta van rajtam mióta felrakattam a spirált???? Soha nem volt egy pattanásom sem, most meg van hogy hetente kell mennem kozmetikushoz, mert szinte folyamatosan rügyezek. :(
4781. Vircsi122 (válaszként erre: 4776. - Szilva mag)
2012. okt. 31. 10:17
Kedves Szilva mag! Úgy tűnik sok hasonlóság van köztünk abban, ahogy a szervezetünk a Mirenára reagál(t). Tegnap voltam dokinál. Mondta a spirál 1.5 cm-rel lejebb van, mint ideális lenne, de ettől még akár működhetne is. Azt mondta adjunk neki még egy esélyt, felírt Proverát, ezt most szedem pár hónapig, ettől elvileg eláll a barnázás. Aztán talán megpróbáljuk beáll-e a Mirena Provera nélkül. De talán inkább leveszi, mert a vizsgálat vége felé inkább erre hajlott a doki...Szóval meglátjuk. Sajnos úgy tűnik, nekem sem fog a dolog beválni...Köszi mindenkinek a tanácsot. Majd jelentkezem a további tapasztalatokkal...
4780. Mystic77
2012. okt. 31. 10:01

Sziasztok!

Tapasztalt mirénásokat kéreznék, hogy volt-e vkinek olyan, hogy a felhelyezés után 7 hónapig nem menstruáltatok, majd a 7. hónapban újra igen?

A dokim azt mondja ez normális, ha nem görcsölök, nincs lázam, na de akkor mostantól hogy lesz tovább?

Nagyon köszi a válaszokat!

4779. Dorka30
2012. okt. 29. 09:16
Lassan 2 hónapja helyezték fel a mirenát. Nagyon féltem a mellékhatásoktól, de eddig úgy tűnik bevált. Felhelyezés után 20 napra jött meg a menzeszem, de lényegesen könnyebben vészeltem át mint korábban. Borzasztóan erős és darabos volt a vérzésem, de úgy néz ki a mirena ezen is segít. Pecsételgettem kb. 2-3 hétig, de azóta semmi. Voltam az 1 hónapos kontroll vizsgálaton, minden rendben volt. Nem mozdult el, és a vérzésem is teljesen elmúlt. Az együttléteknél is szinte észrevehetetlen. Nagyon bízom benne. Én csak ajánlani tudom !
4778. Ilcsike01
2012. okt. 27. 09:23

Szia. Köszi a segítséget,hát remélem,hogy bevállik a Mirena,mert ez lenne az egyetlen esély,különben műtét várna rám,mert a nyálkahártyám folyamatosan vissza vastagszik.47 éves vagyok,ez már változókori probléma,de ennek ellenére sem örülnék ha eltávolítanák a méhem.Talán az már jó jel,hogy nem fáj a derekam,én nem görcsöl a hasam.

Üdv:Ilcsi

4777. Enmöri
2012. okt. 27. 08:08
Nekem 1 év után még mindig nincs panaszom a Mirenára.Nekem eddig bevált és remélem ezután sem lesz semmi gond, én még mindig a legjobb döntésnek tartom
2012. okt. 26. 18:33

Szia Vircsi,

Nekem idén februártól augusztus elejéig volt fenn. Ki voltam borulva a mindennapos vérzéstől. A libidóm is csökkent, híztam is tőle pár kilót, de leginkább mégis a vérzés zavart. Egy fertőzés miatt mentem el az orvoshoz - megjegyzem az orvosok szerint az azóta is tartó bakteriális visszafertőződést is a Miréna indította el - aki azt mondta, hogy ha egyáltalán nincs szünet a vérzésben, akkor ez már nem fog beállni, úgyhogy ő azt javasolja, hogy vegyük le. Én akkor ott úgy döntöttem, hogy elég volt. Levette. Az utána következőket már leírtam itt. Nehéz döntés, én is megkínlódtam vele, mert annyira, de annyira szerettem volna, ha beválik. De nem így lett. 8 hónapn szerintem már elég sok ahhoz, hogy ki lehessen mondani, hogy nem biztos, hogy beválik nálad. De a döntés a tiéd. Amúgy nekem az 5. hónap elején még mindig 6 mm-es volt a méhnyálkahártyám, úgyhogy nálam biztosan ez volt a baj. Sokat nem tudtam segíteni, de talán mégis valamit.

Üdv.

Szilvi

4775. 099c0bed40 (válaszként erre: 4774. - Ilcsike01)
2012. okt. 26. 16:37
Szia, az első hat hónapban lehet vérzés,( persze nem erős), úgyhogy még bőven van ideje alkalmazkodni a méhednek az eszközhöz, ne aggódj!

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook