Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok fórum

Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok (beszélgetés)

4834. 099c0bed40 (válaszként erre: 4831. - F758a7200f)
2013. jan. 10. 13:16

No igen, az se elhanyagolható kérdés hogy ki mennyi idős és mióta házas, amikor Mirena-viselő lesz....:)

Nálam 45 évesen--mikor először feltették-- messze nem az esetleges szex-megvonás volt a legfőbb szempont, hanem az, hogy megmaradhasson az előtte már minimum 5 éve problémás (minden látható ok nélkül hetekig vérző) méhem.

Kivették volna, de én semmiképpen nem egyeztem bele a műtétbe és mára elmondhatom: életem egyik legjobb döntése volt!!!! :)

4833. bd55e3f068 (válaszként erre: 4832. - Bd55e3f068)
2013. jan. 10. 11:00
Amúgy teljesen megértem a kétségeid és aggodalmad, mert nagyon hasonló volt az enyém is. Annyi különbséggel, hogy én a hormonokat kizártam és a fogamzásgátlás volt az egyedüli cél. Viszont a jó hetes, erős vérzés nálam is fennállt.
4832. bd55e3f068 (válaszként erre: 4831. - F758a7200f)
2013. jan. 10. 10:48
Fél év hosszú, de valószínűtlen, hogy teljesen lehetetlenné tegye a nemi életet, és utána, ha minden rendben, akkor jópár évre minden gond kipipálva. Nekem 7 év az élettartama a spirálomnak, a Mirenának is ekörül mozog.
4831. f758a7200f (válaszként erre: 4829. - 099c0bed40)
2013. jan. 10. 10:34

Igen, tudom, de pl elkepzelem hogy 6 honapig ugy szeretkezunk, hogy zavar, hat ennyit nem birok ki, levetetnem elobb. A menzesz miatt meg ugye, 6 honap osszevissza verezgetes az szinten egy csomo idot elvesz a szexualis eletbol es oszinten szolva, ha egy fogamzasgatlo eszkoz miatt 6 honap szex kiesik, mar reg rossz, mert akkor ennyi erovel nem csinalok semmit es marad a regi modszerem es nem adok ki kulon penzt.

De ha mar ugyis ki kell fizetni, akkor is, ha 6 honapig ossze vissza verezgetek akkor megint elmegy betetre, valtoruhara, tamponra, kenyelmetlenseg meg minden, en nem hiszem, hogy ezt kibirnam tobb mint 3 honapig, netan 1 evig.

Ez olyan mint amikor valaki tablettat szed, hogy ne essen teherbe de ha honapokig pecsetel akkor nincs is szex, ugyhogy csak szed valamit ami nem is jo arra amire szeretne, nem?

Ezert mondtam, engem zavar a sok es eros mensim. Ha ezen valami csak ront, eleve minek is "hordjam"? De a probat meg kell tennem, addig nem szeretnek mondani sem negativ sem pozitivat. De olvasok minden tapasztalatot es remelem hogy semmi baj nem lesz:)

En eddig termeszetes modszereket es ovszert hasznaltam, nekem nagyon furi lesz, hogy bennem van valami es a pecsetelesrol is annyit, hogy amiota (10 eve) csak termeszetes modszereket hasznalok, pontosak a mensijeim, (csak a mennyiseg!!!)nincs soha fertozesem, folyasom,

"gyonyoru" a mehszajam, nem pecsetelek, egyszoval nehez lesz megszokni hogy valaminek vannak melekhatasai, erre nem tudom, hogy keszen allok-e?

Kozben mielott leletet csinalhattam volna, megjott ugyhogy csuszik februarra mert negativ kenetrol papirt kell vigyek, addig nem teszi fel, es az unnepek miatt nem tudtam elmenni idoben

4830. 099c0bed40 (válaszként erre: 4828. - Bd55e3f068)
2013. jan. 10. 09:51

Bocs, ezt a hsz-t csak a magam által írt válasz után vettem észre.

Tökéletesen egyetértek Veled Agostina és örülök neki hogy végül sikerült jó döntést hoznod!

E

4829. 099c0bed40 (válaszként erre: 4827. - F758a7200f)
2013. jan. 10. 09:46
Szia, a "papírforma" szerinti türelmi időt 6 hónapban határozzák meg, de ha Te nem akarsz addig sem várni, tégy legjobb belátásod szerint.
4828. bd55e3f068 (válaszként erre: 4827. - F758a7200f)
2013. jan. 9. 16:50
Nekem nem Mirenám van, hanem lily, de azt jalaslom, hogy ne vedd szogorúan a 3 hónapot. Nekem pl. 4 hónap volt gázos, utána viszont minden OK lett. A leszedéshez már az orvos kezében volt minden eszköz, aztán úgy döntöttem, hogy mégse. Jól döntöttem.
4827. f758a7200f (válaszként erre: 4826. - 099c0bed40)
2013. jan. 9. 14:57
En ennyit nem szeretnek vele kinlodni, ha 3 honap mulva nem rendezi a mensimet vagy idegesit mert erzem, levetetem rogton, nem varok en 1evet hozza
4826. 099c0bed40 (válaszként erre: 4823. - Simonrozi)
2013. jan. 9. 13:45

szia, hogy mindjárt egy ellenpélda ia legyen: nálam kétszerre se jött be.

Először folyamatosan véreztem tőle míg meg nem kapartak és ki nem vették belőlem, másodjára pedig 11 hónap kínlódás és össze-vissza vérzés után egy szép téli reggelen fogta és kilökte magából a méhem.

Nagyon sok helyen írják és én is úgy gondolom, ez egy olyan eszköz, amit( bármilyen sokat is tájékozódik róla az ember) nem lehet előre letesztelni.

Miután felrakták csak akkor derül ki hogy kinek a szervezete tűri el és kié nem.

Mondhatjuk úgy is: abszolút mértékben zsákbamacska.

Kívánom hogy legyen vele szerencséd, mert azt meg kell hagyni, hogy egy nagyon jó és megbízható fogamzásgátló plusz vérzéscsökkentő módszer annak akinek beválik.

4825. simonrozi
2013. jan. 9. 10:44
Köszi a gyors választ, szerencsés vagy...
4824. andi6020 (válaszként erre: 4823. - Simonrozi)
2013. jan. 9. 10:12

Nem menseselek egyáltalán. Felrakás után pár hónapig volt pecsételés, de igazi menses nem.

Ennek 7 éve.

4823. simonrozi (válaszként erre: 4822. - F758a7200f)
2013. jan. 9. 10:02

Sziasztok!

Szeretném tudni, kinek milyen tapasztalata ven ezzel a spirállal. Konkrétan, hogy mennyi időnként mensesel, már ha van neki és mennyi ideig tart, milyen mennyiségű. Neked egy éve lett felrakva, és sokat kínlódtam vele. Mostanra állt be kb. de sajnos, 3hetente vérezgetek. Írjatok, legyetek szívesek.

Köszi

4822. f758a7200f (válaszként erre: 4820. - Csacsibogya)
2013. jan. 6. 23:10
En ezt a reszet is le kell teszteljem majd magamon mert kivancsi vagyok, zavarja-e a fonal, meg amugy is nagy neki szoval olyan nem fordulhat elo remelem, hogy valahogy veletlenul "kibirkozzuk":))))) mert akkor tenyleg megall az eszem.
4821. f758a7200f (válaszként erre: 4819. - Mariann-70)
2013. jan. 6. 23:05
:)))
2013. jan. 6. 20:47

Sziasztok!

A "vajúdók" népes táborának szólnék.40 éves vagyok,közel 20 év gyógyszerszedés után kezdtem én is a "vajúdást". A mellékhatásokról csak annyit,hogy mindennek van hátulütője,a gyógyi nálam magasvérnyomást hozott.Egy éven keresztül vacakoltunk mindennel,számoltunk,kúpoztunk,....legfőképp kifogásokat kerestem(már nevettünk mikor mondtam,hogy érik a petém)szóval sikerült egy kicsit ellaposítani a dolgot,18 év házasság után.Aztán az ideg meg maradt,mert a 16 éves fiam mellé már nagyon nem szeretnénk kistesót és ugye a fent említettek egyike sem tuti.Végre összeszedtem minden bátorságom és a 16 éves császármetszés után bevállaltam a MIRENA-t!November 20.án tette fel a dokim,azóta is bánom miért vacilláltam ennyit.A felrakás a kicsit sem fáj,inkább kellemetlen szitu volt.Azóta kicsi görcsök,tisztaságis pecsétek,de csak 3 hetenként.Remélem ez is ritkul majd,de már megérte,egy éve nem volt ilyen felszabadult az "akció" :) Szóval ajánlom mindenkinek,ne gondolkozzatok rajta annyit amennyit én tettem!! Bocs,ha hosszú sztori volt! :)

4819. Mariann-70 (válaszként erre: 4812. - F758a7200f)
2013. jan. 6. 13:52
Nekem is 3 gyerek van, igaz normál mérettel születek/3,2/ és 18 hónappal szülés után tetettem fel. Mint azt írtam korábban azóta minden rendben. DE teli voltam kétségekkel én is , ezért írtam rád kéretlenül. Tudom min mész keresztűl "tetessem, ne tetessem"?
4818. f758a7200f (válaszként erre: 4816. - Dorka30)
2013. jan. 4. 17:33

Koszi a valaszt:)

Nekem a 6 hetes kontrollon eszembe nem jutott volna ez a spiral dolog, azert sem, mert eredetileg mas fogamzasgatlo modszert hasznaltam (persona) es nekem tokeletesen megfelelt es bejott. Ami miatt ravettem magam a spiralra, az eros menstruacio volt, de ez szinten nem volt akkor meg kozponti problema mert szoptattam 8 honapig es az elso 6 honapban nem is jott meg ugyhogy akkor meg kit erdekelt a spiral.

Sot, nekem a doki emiatt ajanlotta mert emlitettem neki a mensit, csak tudni szerettem volna, mitol lehet

4817. andi6020
2013. jan. 4. 14:28
Nekem is a 6 hetes kontrollon rakták fel.
4816. Dorka30
2013. jan. 4. 14:13
Igen én is úgy tudom, hogy akár szülés után 6 héttel már fel lehet helyezni. Hogy Nekem miért csúszott le nem lehet tudni, de tuti nem azért mert még nem volt regenerálódva a méhszáj. Mielőtt felhelyezik uh-t csinálnak, hogy mekkora a méhed mérete, legalábbis nálam így volt, és utána fel is helyezi a doki. Egyébként csak 1 méret létezik, az előző válaszban nem írtam oda. De a doki mindent tudni fog, sőt nekem még csak nem is fájt. Kicsit kellemetlen, de azt mondta a dokim, hogy nehogy féljek már mikor szültem 2 gyereket :-) Végig mondta, hogy mit és hogyan fog csinálni és mit fogok érezni. Nagyon sajnálom hogy így jártam, mert nekem jól működött. :-(
4815. Ritus79 (válaszként erre: 4813. - F758a7200f)
2013. jan. 4. 12:52
Nekem szülés után 2 hónappal tették fel és minden oké vele!!!!!! Akár a szülés utáni 6 hetes kontrollon felteszik!
4814. Dorka30 (válaszként erre: 4813. - F758a7200f)
2013. jan. 4. 08:14
Szia ! Ezt így sajnos lehet megállapítani miért lökődött vagy csúszott le a mirena. Nekem 2 gyermekem van. Egyenlőre nem szeretnénk többet, ezért választottuk ezt a megoldást. Szülés után 10 hónappal lett felhelyezve. Nagyon sajnálom, mert egyébként tényleg nem volt gondom vele, de az az igazság nem merek belevágni még egy felhelyezésébe egyenlőre. Ezt a pár nap elég kellemetlen volt :-(, pedig nagyon nagy hittel rakattam fel. De ez nem azt jelenti, hogy Neked nem válik be. Minden szervezet más, az enyém nem bírja az idegen testet ezek szerint. Megpróbáltam és ennyi. Most kiírta a dokim a Mistral fogamzásgátlót és már el is kezdtem szedni. Remélem te nagyobb szerencsével jársz.
2013. jan. 3. 23:51
Marmint szules utan 1 evvel mar osszehuzodik rendesen a mehszaj, gyufaszal atmerojure ujbol, neked mennyi ido telt el? A baratnom (az oriasbebis) 5 evvel szules utan tetette fel
4812. f758a7200f (válaszként erre: 4810. - Dorka30)
2013. jan. 3. 23:49

Dorka, en meg feltetel elott allok de kiakaszto ez a dolog! Vannak kulonbozo meretek vagy csak egy standard meret letezik?

Es megkerdezhetem, hogy van-e gyereked, illetve hany? Mert nekem 3 van, nehogy nekem is kicsusszon 3 honap utan... Nem tudom, mennyire jatszik kozre. De egy baratnomnek fent van masfel eve es neki 2 gyerek akik oriasbebik voltak (4,5kg szuletesi suly), neki nem csuszott ki, szoval nem ertem, hogy neked kicsuszott vagy inkabb "kidobta" a szervezeted?

Bocs, hogy segitseg helyett csak kerdesekkel bombazlak:S

2013. jan. 3. 20:17

Sziasztok! December elején írtam ide hozzátok, a helyzet azóta annyi, hogy megvan a vérvizsgálat eredménye, autoimmunra: negatív.

Viszont a vérképben az egyik májhoz köthető érték, a bilirubin kissé magasabb. Volt valakinek hasonló? Ugye mondanom sem kell, hogy ezt is a mirena számlájára írta már a második doki. Tanácstalan vagyok, a nőgyógyász szerint nem ez okozza az tüneteket, de én már nem tudom mit higgyek.

4810. Dorka30
2013. jan. 3. 13:24

Sziasztok !

Szeptember 16-án rakattam fel a mirenát és sajnos a mai napon le kellett venni, mert lecsúszott. Pedig nekem bevált még ha erre a szűk 4 hónapra is használhattam. Azt éreztük párommal, egy pár nappal ezelőtt, hogy az együtt lét a megszokottnál is kényelmetlenebb, mert nagyon szúrta. Én is megpróbáltam kitapintani, és sajnos nem kellett "messzire tapogatnom" mert eléggé lelógott a jelzőszál. Elmentem másnak a dokimhoz, megvizsgált és sajnos mondta, hogy félig le van csúszva ezt ki kell venni. DE abban segíteni akar, hogy mivel közösen megbeszéltük, hogy valamiért nem bírja a szervezetem, ezért újat nem tennénk fel, hogy a céget meg akarja keresni, ha nem másik eszközt, de legalább a pénz egy részét fizessék vissza, mivel "rendeltetés szerűen volt használva", ezért van valamennyi idő, miután a cég köteles vagy másik mirenát vagy a pénzt vissza adni. Valaki járt már így ? Hogy lehet felvenni a kapcsolatot a céggel? Nekem 3,5 hónap után csúszott le ! Szegény dokim is elkeseredett, mert bízott hogy beválik. Én még szomorúbb voltam, mert tényleg jó volt, és egyszer csak pikk pakk lecsúszott ! :-( Előre is köszi

2013. jan. 2. 09:13

Sziasztok.

Nekem szeptember végén kellett volna cserélni,de még nem sikerült.Tudtok esetleg arról,hogy valakinek baja lett belőle?Január közepén lesz még egy vérvétel és utána döl el hogy kapok -e újat.Segítsetek légyszives.Nem szeretnék terhesen maradni....

2012. dec. 25. 18:32
Sziasztok!2010 12-hóban érdeklődtem itt a mirena felől. Kaptam jót-rosszat egyaránt.Belevágtam.2011 márciusában összejött a pénzem, feltetettem.1/2 9-kor indultam itthonról -1/2 11-re itthon voltam úgy hogy 2xfélórát utaztam közben. 10perc az egész vetközéssel öltözéssel. Nekem bevált!Kb 3havonta van vérzésem,tisztasági betét elég, max 3 napig kell. Nem zavar a szexben se engem sem a párom. Tampont nem lehet használni, de nem is kell. Nem híztam /pedig ugyanannyi édességet eszem mint eddig/, nincs gyakrabban fejfájásom mint eddig.Összegezve: nekem bevált, én csak ajánlani tudom a felszabadult szexhez:)))
4807. P64
2012. dec. 14. 15:55

Sziasztok!

Hát megint itt vagyok. Négy évi Mirena használat után le kellett venni, mert vérezgettem, 10-15 napos volt a vérzésem, igaz csekély mértékű. Levették, megkapartak, minden rendben van. Azóta volt egy embertelen mennyiségű mensim, pont, mint a spirál előtt. Úgyhogy, ha ki tudom fizetni hamarosan én is újra Mirena tulajdonos leszek. A doktornő még az injekciót tudta volna felírni a korom miatt, de azt inkább nem ajánlotta.

Remélem, hogy ez is legalább 4 évig birja.

Valaki tudja, hogy Veszprém környékén hol lehet olcsóbban megvenni? Váltott ki valaki mostanában ilyen spirált erre felé? Köszi: Piros

4806. f758a7200f (válaszként erre: 4803. - Csicsikacsa)
2012. dec. 12. 14:12
MEG nem:) nagyon jol eszem es terhessegeimet is mindig vastobblettel kezdtem, de szolt, hogy ha nem is vagyok verszegeny, par even belul kialakulhat ha igy folytatom, mert hiaba szednek bogyokat meg eszem rendesen, szep fokozatosan csokenni fog, keptelenseg bepotolni hosszutavon, mert a sok vert havonta veszitem, a potlas meg lassabban megy szoval par ev alatt atbillenek a deficitbe es meg jopar ev menzesz elottem all mert 35 eves vagyok, szamithatok meg 10-15 ev havi menzeszre, amik raadasul egyre egyre kozelebb lesznek mert az evek soran a ciklusa mindenkinek rovidul, amig be nem er a klimaxos idoszakba. Szoval tisztaban vagyok a dolog sulyossagaval, akkor is, ha ez most meg nem mutatkozik a verkepemen
4805. csicsikacsa (válaszként erre: 4797. - Szilva mag)
2012. dec. 12. 13:42

Köszi, próbálom megkeresni ki lehetett az.

A többi tünetemről annyit, hogy a nagy sietségemben nem írtam, hogy a gerincemen vannak olyan elváltozások, amit okozhatják a fejfájást, kéz-, és lábfájdalmakat, viszont biztosan nem tudják állítani. A szemem is enyhén száraz, most voltam hétfőn újból a reumatológián, szerintük nem indokolt az immun vizsgálat, a háziorvosom szerint igen. Úgyhogy levetettem a vért és várok..

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook