Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok fórum

Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok (beszélgetés)

4894. 099c0bed40 (válaszként erre: 4893. - Szilva mag)
2013. jan. 30. 09:58

Kedves Szilvi, nagyon kedves vagy hogy írtál (dehogy baj, ellenkezőleg, abszolúte megtisztelő!), amint akad egy kis időm és nyugalmam hogy összeszedjem a gondolataimat, írni fogok Neked!

Szia: Eszter :)

2013. jan. 29. 20:05

Kedves Eszter,

Irtam neked privátot, remélem nem baj. Köszönöm a hozzászólásod, nagyon szimpatikus, ahogy "befogadod a jövevényt".

Szilvi

2013. jan. 29. 00:58

Kedves István!

Köszönöm a válaszát és azt is hogy ennyire figyelmes, igyekszik mindenkinek intelligensen és a lehető legkorrektebbül válaszolni.

Attól hogy Ön nem nő hanem Férfi, ne gondolja Magát "nem erre a fórumra valónak", hisz amiket ír, azok nagyon is helytálló tények, ahogy pedig fogalmaz és érvel, az számomra rendkívül szimpatikus , sok hölgy képtelen ilyen plasztikusan és őszintén kifejezésre juttatni az érzéseit illetve ellenérzéseit mint ahogy ezt Ön teszi.

Magam arra buzdítom, ha már eljutottak oda hogy a "kütyü" nem minden áldott nap csak nyűg ami ellehetetleníti a meghitt együttléteket, próbáljon meg még egy kicsit "kardoskodni",( nem csak a szó szoros értelmében véve hanem az elvei ellen is) meglátja, a "csörte" vége az lesz hogy Ön(ök) kerülnek ki győztesen.

Egy év alatt szinte teljességgel kizárható hogy az eredetileg öt évre szóló "méhbevaló" bármi károsodást okozzon a Neje szervezetében, ettől ne tartson, azt viszont teljes mértékben megértem és elfogadom hogy rosszul érintette a Felesége egyszemélyes döntése.

Remélem meg tud bocsátani Neki, tudja mindenki életében vannak olyan pillanatok és döntések amiket túl hirtelen és meggondolatlanul hoz meg , és késöbb megbánja---biztos vagyok benne hogy a Felesége is így járt és most már bánja hogy akkor és ott olyan elhamarkodottan és egyedül döntött....

Az egy év nagyon el fog telni, és ha "lady Mirena" jól viselkedik és maradhat, jövő tavasszal már remélhetőleg arról fog nekünk beszámolni hogy jön az Ön által annyira vágyott harmadik csemete.

Őszinte szívből kívánom hogy így legyen, szeretettel üdvözlöm, és kérem ha teheti addig is maradjon velünk mert nagyon kevés az ennyire empatikus és felelősségteljes Férfipartner mint akit az Ön személyében volt szerencsénk megismerni.

Üdvözlöm szeretettel, remélhetőleg már nyugovóra tért, bízom benne hogy jobb alvó mint én vagyok: Eszter:)

U.I. Ha nincs ellenére szólítson bátran a keresztnevemen, ez a nicknév ugyanis egyáltalán nem illik hozzám,mindössze onnan jött, hogy a mese a lábát tört őzikéról és az Őt meggyógyító majd útjára bocsájtó csupaszív öregnénéről annyira a szívemből szólt hogy máig az egyik kedvenc történetem.

(Bizonyára Ön is mesélte már a Fiainak, az enyémek pár évesen már betéve tudták, annyit hallgatták. :)

4891. Pistusz (válaszként erre: 4889. - 099c0bed40)
2013. jan. 28. 20:45

Kedves Öregnéneőzikéje!

Igazán nem szól bele a mirenás magánéletembe, ha már úgyis elkövettem azt a szamárságot, hogy belevágtam a fórumozásba és kiteregettem a belső dolgainkat.

A türelmi időt már megadtam, mert a feleségem egy évig semmiképpen nem akar kisbabát, amit a néhány nappal ezelőtt beállt - amúgy szerencsésnek látszó - változások indokolnak is. Szerintem az eszközt felrakatni, volt nagy hiba. Nagyon nehezen tudtam megbocsátani a dolgot, annyira hátulról jött és annyira ellenemre valónak éreztem az egészet.

Sok minden megfordult a fejemben akkor, de utólag azt mondom, hogy biztosan megbántam volna, ha az akkori érzéseimnek megfelelően radikálisan léptem volna.

A jelzőszállal való kardozás nem éppen a legkellemesebb dolog, de abban is lehet valami amit a doki mondott a feleségemnek, hogy ha rövidebbre vágja még jobban és még érzékenyebb helyen fog szúrni. Most úgy van, hogy inkább csak érzem, hogy ott van valami, de ritkábban szúr, mint az elején tette azt. Meg ugye vannak a technikai változtatással elérhető lehetőségek is, nem szabad bebújni csak egy picit és odáig már nem ér el a tüsi. (Tíz napja azért már ilyesmire is van lehetőség. Ez azért a mirena mellett nem semmi, nagyon is megbecsülendő alkalom lett minden együttlét!)

Engem amúgy annyira nem zavar, hogy más nők milyen fogamzásgátló eszközben hisznek, vagy éppen mit rakatnak a méhükbe. Ez teljesen a magánügyük és a párjuké, ők élvezik az áldásait és ők viselik az esetleges következményeit is. (A pirszingesek és tetkósok sem zavarnak, legyen az csak az ő bajuk, csak nekünk ne legyen olyan!)

Én elsősorban azért "haragszom" a feleségemre, mert gyakorlatilag teljesen kihagyott egy mindkettőnk számára nagyon fontos döntésből. Talán már írtam korábban, hogy nekem nemcsak a jelzőszállal való kardoskodás a problémám, hogy mindketten szúrunk, de csak a jelzőszál visz be találatot. Vannak az egészség kockáztatásával kapcsolatos félelmeim, erkölcsi aggályaim és azért anyagi természetű megfontolásaim is.

Egy mondatban összegezve: Szerintem egy egészséges fiatal nőnek, aki még szülni fog, nem szabad egy olyan drága, ám nagyon is két esélyes eszközzel kísérleteznie, mint a mirena, amelynek igenis vannak egészséget érintő kockázatai, még ha a gyártó, és az eszközről csupa jót suttogó orvosok azt nem is mondják.

Ez persze szigorúan az én személyes véleményem, aki nem vagyok orvos, nem dolgozom az egészségügyben és legfőképpen nem vagyok nő!

Tehát nehogy én mondjam már meg Önöknek Hölgyeim, hogy mi használ és mi nem!

Talán csak a több bölcsességet, nagyobb körültekintést és óvatosságot ajánlhatom. Azt is csak félve, mert olyan területen járok, ahol nekem tényleg nagyon nem kellene.

Azt is írtam már korábban, hogy nagyon régi keletű bennem az ellenérzés a "méhbevalóval", kapcsolatosan. Azóta utálom, mióta egyszer az egyik "patás" gyermekkereskedő okostojás ajánlgatta nagyon régen a televízióban. Tehát lehet, hogy nem ördögtől való, de az a pofa számomra annyira olyan, mintha ő lenne az ördög maga. Persze ez megint egy személyes (meg)érzés, másoknak meg lehet, hogy olyan a pofa mintha egy segédisten lenne.

Fogamzásgátló eszközökből már jó párat kipróbáltunk, (a feleségem szeret ilyesmivel kísérletezni) valóban mindegyikkel baj volt. Az egyik kényelmetlen volt, a másik össze-vissza vérzést okozott, a harmadik jelentős libidó csökkenést, a mostanit meg úgy utálom ahogy van, és nemcsak a kardozás miatt... Nekem az volt a legjobb, amikor én voltam a felelős és volt két ilyen évünk, amit én teljesen jónak találtam.

Kárnak és hiábavalónak ítélném az összes hozzászólásomat ezen a fórumon, de mégis azt mondom, hogy ha én nem is vagyok kompetens hozzászóló a portál női mivolta és a fórum irányultsága miatt, de mégis jó, hogy idekeveredtem. Ugyanis a nagyon is normális és jobbító szándékú hozzászólásaikkal nagyon sokat segítettek nekem személy szerint, hogy valahogy elviseljem, az amúgy olyan elviselhetetlennek tűnő helyzetemet. Azt nem is említem, hogy az eddig olvasott 3500 hsz. segítségével sokkal többet tudok a nőkről, mint eddig.

Mindezt Önnek is megköszönve a kezeit csókolom: István, aki én vagyok.

4890. Pistusz (válaszként erre: 4887. - Simonrozi)
2013. jan. 28. 18:42

Kedves Simon Rozi!

Sajnálom, hogy újabb bajok adódtak az eszköz használatából adódóan. Én mindenesetre azt mondanám, hogy próbálkozzon egy másik nőgyógyásszal, mielőtt nekivág az altatásos műtétnek, ha van rá lehetősége. Ugyanis van egy kifejezetten erre a célra (is) kifejlesztett vékony csipesz szerű eszköz, - Öregnéneőzikéjétől tudom, kb 2000 hsz.-al korábban írta - tenaculum a neve, aminek a segítségével egy hozzáértő orvos ügyesen leveszi altatásos műtét és különösebb fájdalom nélkül. Elképzelhetőnek tartom, hogy eü. kaparásra sincs szüksége, csak azt nagyon szeretik csinálni, mert felszippantják utána a műtétek után járó pénzt. Azt tapasztaltam, hogy alapvetően nagyon élelmes társaság az orvostársadalom, ha nem is a jéghátán, de a betegek zsírján nagyon jól megélnek. Ott csinálnak pénzt ahol tudnak...

Azt mondom, ne rettegjen, se ne féljen inkább váltson orvost! Itt a keleti végeken van egy doki akiről az a hír járja, hogy elég tisztességes és az egész embert nézi, nemcsak a betegségét, mellé még jó kezű is, ha gondolja privátban megadom az elérhetőségét. Lehet, hogy Öregnéneőzikéje doktornője is tökéletesen alkalmas lehetne, talán ő közelebb is van és még nő is, tehát nagyobb empátiával érzi át a betege helyzetét. Azt is el tudom képzelni, hogy nem az eszköz miatt van a baja, hanem egészen más oka van, csak a dokinak nincs ultrahang készüléke, vagy ha van nem tudja a kapott képet elemezni, ezer meg egy egyéb ok is lehet! Több szem többet lát, nézze meg más is!

Az utóiratában levő óhajának már eleget tettem, gyógyulást és jó egészséget kívánok minél hamarabb!

Üdvözlöm: István

2013. jan. 28. 12:50

Kedves Pistusz, igazán nem szeretnék beleszólni senki "mirenás magánéletébe", de arra biztatnám, ha tud, adjon még türelmi időt az eszköznek ( és a Nejének), ha pedig kell, nyugodtan vágassák rövidebbre a jelzőszálat, nem lesz belőle probléma.

Nem "meghazudtolni" szeretném mindezzel simonrozi előbbi hozzászólását, lészséggel elhiszem hogy Neki ezt mondták, de van más megoldás is a rövid jelzőszálas mirena eltávolítására , ezt viszont egészen biztos forrásból tudom ( nőgyógyásztól) .

Még annyit: sok fogamzásgátló eszközt kikiáltottak már ilyen meg olyan ördöginek és életet veszélyeztatőnak, ám azzal senki se számol hogy minden Nő szervezete egyénileg reagál mindenre.

Van aki a tablettától óv mindenkit mert trombózisa lett miatta, más ezzel a spirállal nincs kibékülve mert panaszos, a harmadiknak az óvszer "illúzioromboló", de azt sosem szabad elfelelejteni hogy a Nők egy bizonyos hányadának tökéletesen beválik ez-az vagy amaz módszer, Ők a szerencsések( és az elégedettek, akik általában éppen ebből kifolyólag nem írnak ilyen fórumokra).

Ezért tartom helytelenek az olyan nagybetús tilalmakat/kijelentéseket hogy valami valakit életre szólóan megnyomorít, netán meg is öl.

Ezt így "Ex-katedra" kijelenteni és másokat eltántorítani véleményem szerint egyik fogamzásgátlási módszerrel szemben sem etikus és helytálló.

(És mindezt bizonyítandó jelen pillanatban is magam ellen beszélek hisz kétszer is megpróbálkoztam a Mirenával mert szerettem volna hinni benne, nekem nem jött be egyszer sem, ennek ellenére senkit sem beszélek le arról hogy megpróbálja, mert mi van ha az illető éppen abba a szerencsés hányadba tartozik akinek bejön, és nyer vele öt gondtalan évet?

Üdvözlettel: Eszter

4888. 099c0bed40 (válaszként erre: 4887. - Simonrozi)
2013. jan. 28. 12:24
Szia, írtam Neked privátban ezzel kapcsolatban.
4887. simonrozi (válaszként erre: 4884. - Pistusz)
2013. jan. 28. 12:12

Kedves Pistusz!

Folytatódik a kálváriám.. üzenem Önnek meg a kedves Nejének, hogy ne habozzanak a levétellel!!

Mivel, az én páromat is szúrkálta a jelzőszál néhány hónapja egy okos doktor lecsípett a hosszából; most ennek következményeként ma nem tudták levenni ezt a nyavalyás spirált, mert nem látszik a jelzőszál!!!

Ja, és máshogy nem megy mint az altatásos műtétben, és bónuszként meg is kaparnak egy füst alatt, a spirál okozta problémák miatt!

Rettegek, és kérek minden józan nőt, NE tetesse fel ezt a spirált...

U.I: Nem vagyok vallásos ember, de azt hiszem rám férne egy kis imádság...:(

Rozi

4886. Pistusz (válaszként erre: 4885. - P64)
2013. jan. 27. 20:41

Kedves Piros!

Az igazat megvallva úgy kerültem ide a fórumra, mint Pilátus a Credóba, nem vagyok egy fórumozó fajta, az meg végképp távol állt tőlem mindig is, hogy egy női fórumon okoskodjak, ha már itt vagyok igyekszem mindenkinek válaszolni.

Azt, hogy az eszköz mennyire vált be a feleségem tudná igazán megmondani, mert én annyira utálom, már magát az elvét is, hogy csak na... :(

Két hónapja van már és most van az első összefüggő tíz nap ami tisztának mondható... :(

Azt gondolom, hogy nálunk nem volt olyan komolyabb egészségbeli probléma, ami indokolta volna. Inkább az orvosnak volt jó propaganda szövege, amúgy ahol élünk az orvosok mindenkinek-mindenre-mindenkor a mirenát ajánlják. Azt mondják, hogy az interneten a libák csak fecsegnek, nem kell vele foglalkozni, közben ők meg kaszálnak a jutalékon, a felhelyezési és utólagos orvosi vizsgálati költségen. Sőt ha bajt okoz azon még extra nyernek. Nekik tényleg nagyon jó lehet!

Annak azért örülök, hogy Önnek bevált az eszköz, amit írja egészségi problémáira is. Tudom azt, hogy van akinek a méhét mentheti meg és azt is tudom van akinek komoly bajokat okozhat, amit újabb hormonkezeléssel lehet csak kikúrálni. (Már 3300 korábbi hozzászólást olvastam el eddig ezen a fórumon.)

Úgy gondolom, hogy a feleségem számunkra valóban nem megfelelő eszközt választott, amivel én egészen biztosan nem fogok megbarátkozni soha.

Valóban szeretnék már végső búcsút venni az eszköztől és minél hamarabb babázni inkább. :)

Üdvözlettel: István

4885. P64 (válaszként erre: 4883. - Pistusz)
2013. jan. 27. 15:39

Kedves Pistusz!

Én is örülök, hogy a másik nem is képviselteti magát a fórumon. Sajnálom, hogy Önöknek nem vált be ez a kis szerkezet, és nem tudom, hogy a neje miért e mellett az eszköz mellett döntött, amikor a fogamzásgátlás felmerült.

De azért tudni kell, hogy sok nőnek ha nem is az életét, de a méhét menti meg ez a kis eszköz, és mellesleg a fogamzásgátlást is megoldja.

Nekem elég jól bevált az előző, bár nem volt problémamentes az elmúlt 4 év, de jóval kevesebb kellemetlenséggel járt, mint a Mirena előtti, és utáni időszak. Éppen ezért újra ezt választottam, sok választásom nem is maradt, ha a méhemet meg akartam tartani. Azért lássuk be, vannak előnyei is ennek a kis eszköznek, pl jó hatással van a miómára is. Az én páromat nem zavarja, még annyira sem, mint az első, valószínűleg Önöknél a jelzőszál nem lett megfelelő hosszúságúra vágva.

És szerencsére nekem is nagyon hamar a helyére igazodott. (Az első hónapokig szurkált.)

Csak azért írtam le ezt, hogy kicsit jobb viszonyba kerüljön Mirenával, hogy tudja: valakinek bevált, sőt az életét, a méhét menti meg ez a kis eszköz. A kedves felesége talán nem a megfelelő eszközt választotta...

Remélem, hogy mielőbb felkészül mind testileg, mind lelkileg az újabb baba születésére, és akkor búcsút mondhatnak Mirenának.

Szép napokat! Piros

4884. Pistusz (válaszként erre: 4881. - Simonrozi)
2013. jan. 26. 11:22

Kedves Simonrozi!

Ne féljen és ne rettegjen! Hétfőn legalább túl lesz ezen a kis kalandon, és egészen biztos minden rendben lesz újra.

Sajnálom a barátnőjét, hogy ő is rosszul járt a szerkezettel. Engem, mint férfit sokkol már maga az ötlet is, hogy a nő méhébe berakni valamilyen idegen anyagot, ami többek között steril gyulladást okoz, meg előrehozott menopauzát és elvékonyítja a nyálkahártyát. Arról nem is beszélve, hogy akár havonta abortálhat és képes megszökni akár a méhfalat is átfúrva...

A legrosszabb az egészben, hogy az én feleségemben is ott figyel egy ilyen kis időzített bomba, ami megvallom engem nem boldogít. Úgy érzem a nők talán túl sokat bevállalnak, mi férfiak meg igen keveset, hogy ez miért van így nem tudom, de változtatni kellene a dolgon, mert ez nincs jól így. Én már nagyon szeretnék szabadulni a szerkentyűtől, remélem hamar megy és nem hagy nagy bajt maga után.

Gratulálok a négy gyerekhez, nagyon tisztelem érte. Nekünk még csak két fiunk van, de már tudom milyen kemény dolog a gyereknevelés és a család bővülésével még keményebb lesz. Úgy gondolom azért ezek az édes terhei-nehézségei az életnek és ugye mindig jó a kicsi a háznál. Hátha mi is hamarabb jutunk kettőről a háromra, mint gondolnánk! :)

Üdvözlettel: Pistusz

4883. Pistusz (válaszként erre: 4864. - Ritus79)
2013. jan. 26. 10:41

Kedves Ritus79!

Örülök, hogy azért van akinek tényleg a papírforma szerint jól működik az eszköz és tényleg felhőtlen boldogsággá teszi az életét! ;)

4882. simonrozi
2013. jan. 25. 19:16

Javítás: Úgy látszik én sem bírok gépelni hiba mentesen:

Szóval, "Lehet NEKI FUTNI a gyermekáldásnak"

4881. simonrozi (válaszként erre: 4879. - Pistusz)
2013. jan. 25. 19:14

Kedves Pistusz!

Úgy látszik nincs szerencsém.. Azon a bizonyos hétfőn nem vették le, mert telefonáltak, hogy inkább egy hét múlva menjek; mert az orvosnak dolga lesz:(

Így, még mindíg bennem van a "drágám", de egyre rosszabb. A héten, munkából haza jövet, meg kellett állnom mert nem tudtam tovább vezetni, annyira fájt a jobb lábam. Szerencsémre a férjem egy várossal arébb dolgozott, és épp nem ő volt a soros a fuvarban; ezért a munkatársai kirakták nálam, és haza hozott engem is meg az autót is. A derekam is sokkal intenzívebben fáj; 40évesen olyan vagyok mint egy öregasszony, pedig még elég sok férfi megfordul utánam..:)

Rettegek a hétfői naptól, de nem gondoltam meg magam: A barátnőm is felrakatta, pont 3hónapja, és e hét szerdán szabályosan kiesett belőle a "drága"! Azóta, ömlik belőle a vér. Elmondta, hogy amióte benne van a szerkezet, szinte egyáltalán nem kívánja az együttléteket, most meg az eset után teljesen el van keseredve. Ja, és csak 20000 forintot fog majd vissza kapni a kifizetett 47600.- helyet:(

Nekem, hál Istennek a "szerelemmel" semmi gondom nem volt, és minket a férjemmel a pecsételés sem nagyon zavart, de az a 15-16-19 naponkénti vérzés, ami aztán 10 napig is eltartott; nos, ez engem kiakasztott, meg a fájdalmak, amik leginkább éjjel támadtak.

Köszönöm, hogy gondolt rám Pistusz, jó, hogy férfiként oly sok mindent leírt. Talán, így az arctalanságba burkolódzva jobban ószintébb, és kiárulkozóbb az ember; jó ez így.

Remélem, Önöknél is megoldódik a probléma és lehet nem futni a gyermek áldásnak. Mondom ezt én, akinek 4gyermeke van és egyet sem adnék semmiért másnak, vagy másért::))

Üdvözlettel: Simonrozi

4880. Pistusz (válaszként erre: 4879. - Pistusz)
2013. jan. 25. 14:34

:( Már a helyesírás és gépelés is gondot okoz, úgy látszik öregszem... (Vagy csak a pénteket érzem?)

Tehát azt akartam írni: Próbálunk segíteni egymásnak, megvan a jobbító szándék a topiktársakban, szeretettel gondolunk egymásra. Mindez már maga is nagyon jó dolog! Én például sokat gondolok mostanában Simon Rozira, mi lehet vele? Egy kicsit aggódok miatta, remélem minden jól alakul nála is!

4879. Pistusz (válaszként erre: 4877. - Dorka30)
2013. jan. 25. 13:44

Kedves Dorka30!

Nem kell elnézést kérnie tőlem és a többiektől sem. Ez a fórum épen ezért jött létre, hogy a hölgyek megbeszéljék egymással tapasztalataikat, sikereiket, vagy kudarcaikat. Itt egyedül én vagyok kakukktojás, nekem kellene elnézést kérnem, hogy pasi létemre idejöttem, itt kesergek és fárasztom a hölgyeket siránkozásommal, hogy szúr, meg vérzik, stb... Ahelyett, hogy örülnék annak amit a modern gondolkodású feleségem bevállalt azért, hogy nekem jó legyen... :(

Úgy látszik, hogy én már csak ilyen konzervatív szemléletű maradok.

Én is azért írtam, mert jól esett leírnom és ki is kellett írnom magamból azt a keserűséget, ami már egyre inkább kezdett belém ivódni és kezdett a részemmé válni... Hála Istennek nagyon rendes lányok és asszonyok vannak ezen a fórumon, akik nagyon sokat segítettek a bajom feldolgozásában! :)

Sajnálom, hogy Önök is így megjárták a kis eszközzel, de azt mondom örüljön, hogy csak ennyi bajt okozott és már túl van rajta és újra jól érzi magát!

Ami minket illet még nincs végkifejlet, próbálom valahogy kiszeretgetni a feleségemből a "kütyüt", mármint nem a kütyüt szeretném, hanem a feleségemet úgy, hogy kiszedetné a Mirenát és ugye utána minél hamarabb a harmadikat, lehetőleg kislányt, de ha tényleg csak fiút tudok, akkor fiút.

Amúgy már egy hete nem csinál semmilyen bajt épen, még mintha a szurkálás is alább hagyott volna, azért szeretném, ha már nem lenne és megúsznánk a dolgot annyival, amennyiben eddig van az egész.

Köszönöm, hogy ennyire a szívén viseli a sorsunkat! Tényleg jó ez a fórum, nagyon sok ismeretlen ismerősöm lett, akikkel közösséget tudunk vállalni egy adott probléma megoldása érdekében. Próbálunk segíteni egymásnak, meg van a jobbító szándék a topiktársakban, szeretettel gondolunk egy. Mindez maga nagyon jó dolog. Én például sokat gondolok mostanában simonrozira, mi lehet vele egy kicsit aggódok miatta. Remélem minden jól alakul nála is!

Szeretettel üdvözlöm: István

4878. P64 (válaszként erre: 4863. - Vevie)
2013. jan. 25. 09:54

Sziasztok!

Vivi!

Szerintem, ha még mindig nem vérzel, akkor felesleges levetetni. Nem tudom mennyi idős vagy, fogamzásgátlásra használod-e a Mirenát, vagy vérzészavarra is? De ha nincs vele semmi problémád szerintem maradhat. Nekem 4 évig volt fent, és állandóan pecsételgettem, a végén már szurkált, és vérezgettem, ezért le kellett venni, szerintem mindenképp jelez a Mirena, ha már kikívánkozik. :)

Azért hallgasd meg a dokit is, de ne erőltesd a levételt.

Szóval újra Mirenás lettem. október 31-én vették le, megkapartak, mindent rendben találtak, de ebben a Mirena nélküli 3 hónapban újra dölt belőlem a vér, úgyhogy újra mellette döntöttem. inkább a gyakori pecsételés, mint havonta a 3-4 napig tartó vérfürdő. De reménykedem, hogy most még jobb lesz a kapcsolatunk Mirenával.

Vérzésmentes szép napokat!

Piros

4877. Dorka30
2013. jan. 24. 13:16

Kedves Pistusz, Csajok, Mindenki!

Pistusz :Örülök, hogy megoldódni látszik a helyzet. Figyelemmel kísértem első soraitól a bejegyzéseit, csak vártam, hogy mi lesz a végkifejlet :-))

A "helyzetük" sajnos kísértetiesen hasonlít a mi esetünkhöz, annyi különbséggel, hogy Mi közösen döntöttünk párommal "Lady Mirena " mellett ahogy fogalmazott (mellesleg nagyon tetszik). Nagy nagy reményekkel rakattam fel, mivel 2 gyönyörű gyermekünk van, igaz mi egyenlőre nem tervezünk 3.-at (de sose lehet tudni),illetve a borzalmas menzesz miatt ajánlotta a dokim. De a reményeink sajnos hamar szerte foszlottak. Felrakás után (szeptember 16 ) 3 hétig folyamatos vérzés, majd egy pici szünet és utána is szinte mindennapos volt a pecsételés. Az együttlétek eléggé elritkázódtak éppen ez miatt. Ha volt is házas élet, páromnak is kellemetlen volt mert akinek van mirenája legtöbb emberkét bizony szúrkálja ez a kis kütyü. Ettől függetlenül pozitívan álltunk a dolgokhoz, mondván "majd csak letelik az a 3 hónap" stb... De egyszer csak mirenácska úgy döntött nem akar tovább maradni és karácsony után távozott. Együttlét alatt vettük észre, hogy a megszokottnál is kellemetlenebb volt. Nekem előtte iszonyatos hasfájásom volt, de azt hittem kifáztam vagy valami hasonló. Azért felhívtam a dokimat, aki egyből mondta, hogy menjek be, bár szerinte csak a jelzőszálat érezzük, de megvizsgál. Ahogy felfeküdtem a vizsgálószékbe, azonnal látta, hogy nagy a baj. Félig le volt csúszva a hüvelyembe, és azonnal eltávolította. Mondanom sem kell mind a ketten borzalmasan éreztük magunkat. Ő azért mert jót akart mikor döntöttünk a további fogamzásgátlásról, én meg azért mert bevillant hogy 3 hónapig SEM boldogított, és az ára elég húzós volt. Természetesen azonnal leírt mindent, és felvette a kapcsolatot a gyártó céggel, mivel 6 hónapig garanciális! Jelenleg ott tartunk, hogy a cég felajánlott egy csere eszközt, de én köszönöm nem élek a lehetőséggel !!! Ezért 20e Ft-ot tudnak vissza utalni, persze jegyzőkönyv, blokk, kiskönyv ellenében ! Igaz még a pénzt nem kaptam vissza, de hogy őszinte legyek annyira jól érzem már lelkileg is magam, tudván hogy nincs mirena. Nem ítélem el, SŐT, nekem nem jött be, pedig nagyon szerettem volna.

Elnézést a hosszú "monológomért", de jól esett leírnom !

Szép napot mindenkinek !

4876. 099c0bed40 (válaszként erre: 4873. - Pistusz)
2013. jan. 20. 20:57

Kedves Pistusz!

Szívből örülök hogy azt írja, minden téren pozitívan alakulnak Önöknél a dolgok! :)

Tudja én olyan ember vagyok aki mindig mindenkinek őszintén megírja a véleményét és/vagy a tapasztalatait, mert magamből kiindulva úgy gondolom, ha a másik fél akár csak egy pillanatra is elgondolkodik az általam írottakon, ( az se baj ha nincs mindig tökéletes egyetértés!) már megérte "járatni a csuszalesőmet".

További szép ( és egyre szebb) időszakot, jó egészséget kívánok az egész családjuknak: Eszter

4875. Szilva mag (válaszként erre: 4874. - Pistusz)
2013. jan. 20. 20:01

Kedves Pistusz!

Egy kicsit eltérek a témától ismét. Bocsánat, aki nem kiváncsi erre az értekezésre. :)

Örülök, hogy ennyire jól kezeled ezt az ügyet. Lehet, hogy ez a Miréna dolog csak a felszín és volt mit tisztáznotok. :)

Ami a paráználkodást illeti: "Hallotátok, hogy megmondatott a régieknek: Ne paráználkodjál! Én pedig azt modnom néktek, hogy valaki asszonyra tekint gonosz kívánságnak okáért, immár paráználkodott azzal az ő szívében". (Mt, 5, 27-28). Ezt nem én mondom, hanem Jézus. Tudom, nagyon-nagyon szigorú, de attól még igaz! S könnyű is elbukni benne, de mégis ez az igazság. Úgyhogy, ha holnap bemész a munkahelyedre, vagy bármikor, amikor a feleségeddel nézeteltérésetek lesz a jövőben,

gondolj erre és egyből könnyebb lesz a kolleginák parfümjének, vagy tűsarkujának ellenállni. :)

S végezetül, ha megenged küldök neked és a családodnak egy dalt szeretettel. Áldjon meg téged az Úr! Üdvözöllek és bátran keress, ha segíthetek még valamiben:

[link]

Szilvi

4874. Pistusz (válaszként erre: 4872. - Szilva mag)
2013. jan. 20. 13:44

Kedves Szilvi!

Köszönöm kedves, igazán szívhez szóló szavait, jó hogy így együtt érez velem, vagy inkább velünk! Az I. Kor. 13. nekem magamnak is az egyik kedvencem és ahogy most Ön célzottan helyzetünkre alkalmazta arról csak ennyit mondhatok: "Mint az arany alma ezüst tálcán: olyan a helyén mondott ige!" (Péld. 25,11)

Nos magam is azon az úton indultam el, - a kezdeti zakkanást valahogy túléve - amit javasolt nekünk. Vagyis szeretni-szeretni, szeretgetni (azt hiszem itt tényleg jó a gyakorító képző alkalmazása). Apránként átbeszéltük a dolgot, közben nagyon jelentős - egyben nagyon jó irányú munkahelyi - változások következtek be. Most ott tartunk, hogy még várunk egy évet, azután - végre valahára -tényleg belevágunk a harmadik gyermekünk világrahozatalába! :)

Mit is mondhatnék ezek után egyebet: "nem azé, a ki akarja, sem nem azé, a ki fut, hanem a könyörülő Istené." (Róma 9,16)

Így aztán a Miréna valameddig még marad, de ha nagyon gyorsan nem javul a helyzet látványosan, vagy lesz - akár a legkisebb - egyéb probléma is akkor gyorsan megszabadulunk tőle. Most épen van néhány tiszta nap, de jó tud lenni!

P.S.: A munkahelyi kísértésekről csak annyit, hogy én egy percig sem gondoltam házasságtörésre, de talán a túl hosszú megvonás miatt az érzékszerveim elkezdtek érzékenyebben reagálni. Például a szaglásom annyira kifinomult, hogy valahogy egészen másként érzékeltem a lányok illatát, szinte összefutott a nyál a számban tőle. A szememet is gyakran rajta felejtettem egyik-másik kolleginán. Korábban ez nem így volt, vagy legalább is valahogy nem tűnt fel, hogy így lett volna, de azért nagyobb baj nem történt... ;)

Tudom, hogy már ez is bűn, meg lehet jobban tenném, ha kivájnám inkább a szememet, de azért remélem ez még a bocsánatos bűn kategóriába tartozik.

Mindent összegezve a kilábalás korszakát éljük a Miréna nem tudott úgy kettőnk közé állni, hogy tényleg kenyértörésre került volna sor (és gondolom maga az eszköz, ha még oly gonosz is tud lenni néha, nem is tehet az egészről amibe ketten beleszaladtunk)!

Még egyszer köszönöm szeretettel teljes sorait és jó ívánságait!

4873. Pistusz (válaszként erre: 4871. - 099c0bed40)
2013. jan. 20. 11:09

Kedves Eszter!

Nálunk elég mozgalmas az élet a két fiú mellett és igazán nyugodt pillanatok nincsenek, inkább úgy kell csenni egy kis időt mindenre, de azért már néhányszor leültünk a dolgot megbeszélni és az álláspontok egyre közelebb kerülnek egymáshoz. Ő elismerte, hogy nem volt teljesen korrekt eljárás engem kihagyni egy mindkettőnket nagyon érintő döntésből, én pedig beleegyeztem abba, hogy várok még egy évet és akkor visszatérünk az életem nagy álmára, vagyis a harmadik gyermek vállalására.

Testi-lelki-anyagi problémák igazán komolyak nincsenek, csak annyi, mint másnak is ebben a kies kis hazában. Inkább kényelmi okok domináltak, ami azért eddig nem igazán túl sikeres két hónap elteltével, de ez is majd alakul remélem jó irányba...

Azért nagyon köszönöm, hogy gondol ránk és próbál nagyon is gyakorlatias jó tanácsokkal a jó irányba mozdítani. Azt hiszem a sértett kirekesztettség okozta fájdalmakon már kezdem magamat túltenni, talán ez köszönhető annak is, hogy végre volt három összefüggő vérzésmentes napunk és ez ráadásul épen hétvégére esett. Szinte hihetetlen! :)

2013. jan. 20. 08:50

Kedves Pistusz!

Azt hiszem, hogy eljutottunk ahhoz a pontohoz, hogy a beszélgetésünk már nem is annyira a Mirénáról szól - s ezért talán nem is ide való -, de mivel itt kezdtük el, s nem is ismerem Önt, itt válaszolok.

Függetlenül attól - de nem figyelmen kívül hagyva -, hogy a Miréna valóban egy potenciális abortáló eszköz, azt mondom Önnek, hogy mindenek felett a SZERETET az, amit Isten közvetíteni akar és azt szeretné, ha az volna minden ember életében az első. Ilyen formán a szeretetnek mindennél nagyobb hatalma kell lennie az emberek életében. Felülírva minden bűnt, amit ember csak elkövethet. Ez jelen esetben azt jelenti, hogy Miréna ide, vagy oda, félre kell tennie a sértettségét és még jobban kell szeretnie a felesését, mint eddig. Nem az számít, hogy Önnek mi fáj, hanem az, hogy a felesége vajon miért ezt a megoldást választotta? Beszéljék át ezt a dolgot nagyon őszintén, de nem úgy hogy közben vádaskodnak, mert annak nincs értelme. Ha véletlenül olyat hall tőle, ami Önnek nem esik jól, vagy az "érdekeit" sérti, akkor is próbálja az embert látni benne, aki valami miatt ehhez a megoldáshoz fordult. Ha most úgy gondolja, hogy nem szeretne még gyermeket, akkor próbálja azt elfogadni és gyengédséggel, törődéssel, megértéssel szolgáljon felé, mert ha valami segít meggyőzni őt arról, hogy "érdemes" szülnie egy harmadik gyermeket is Önnek, akkor ez csak is a SZERETET, nem pedig a vádaskodás és követelőzés. Higgye el, hogy csak ez az egyetlen ÚT! Persze a feleségének is ugyanezt kell tennie Önnel kapcsolatosan. Olvassa el az 1. Korintus 13. 4-8-at, ami szerintem a világon a legszebb szerelmes üzenet, amit csak ember kaphat. Na olyan az igazi szeretet, s így kellene szeretnie az embernek:

" A szeretet hosszútűrő, kegyes, a szeretet nem irígykedik, a szeretet nem kérkedik, nem fuvalkodik fel. Nem cselekszik éktelenül, nem keresi a maga hasznát, nem gerjed haragra, nem rója fel a gonoszt, nem örül a hamisságnak, de együtt örül az igazsággal. Mindent elfedez, mindent hiszen, mindent remél, mindent eltűr. A szeretet SOHA el nem fogy. (1 Kor, 13. 4-8.)

Ami a munkahelyén a hölgyeket és a kísértést illeti, azt javaslom, hogy még a gondolatát is vesse ki magából, mert elmondom őszintén - s nem én mondhom, hanem Valaki sokkal hatalmasabb személy -, hogy a Miréna ás ő "kártékony" hatása kismiska ahhoz képest - minden következményével együtt -, ami akkor következik el az Ön életére, ha enged annak a bizonyos kisértésnek és netán házasságtörésre adja a fejét. Bizonyára Ön is tudja, hogy a Biblia ezt a bűnt az egyik legszörnyűbb és legutálatosabb bűnnek mondja. Aminek sajonos minden esetben meglesznek a következményei az emberek életében. Ez akkor is így van, ha valaki egyáltalán nem hisz Istenben. Nem számít, hogy mit hiszünk, hanem az, hogy mi az Igazság. Mindannyian egy nálunk hatalamasabb erő uralma alatt élünk, ha elfogadjuk azt - akkor jobb lesz -, ha nem. Ahogy Pál apostol fogalmaz: Minden szabad nékünk, de nem minden használ. (1 Kor. 6, 9-20)

Azt kívánom Önnek, hogy mihamarabb legyenek túl ezen a krízisen, mert higgyje el, hogy sokkal fontosabb a család és az szeretet, mint holmi fogamzásgátló eszköz.

Üdv.

Szilvi

4871. 099c0bed40 (válaszként erre: 4870. - Pistusz)
2013. jan. 20. 05:40

Kedves Pistusz!

Az eddigi hozzászólásai alapján abszolút nem tartom "hím soviniszta disznónak", ellenkezőleg, bennem egy intelligens, a Párjával eddig mindig mindenben közös megegyezésre jutó intelligens Férfi képe bontakozott ki.

Ebből a hozzászólásából valóban leginkább a "sértett kirekesztés okozta fájdalom" volt szembetűnő, ami ha jól értem abból fakad, hogy Ön mihamarabb szeretne harmadik gyereket, a Neje viszont jelen pillanatban erre valami okból ( testi-lelki-anyagi---- és innen végtelenségig folytathatnám a felsorolást) még nem áll készen.

A Mirena spirál egyáltalán nem "csodaszer",és bár a doktorok zöme valóban isteníti, sajnos a többségnek nem válik be és idő előtt le kell vetetniük ( olvashatta hogy sokakkal egyetemben magam is a "nem nyertek" táborát gyarapítom, pedig esetemben nem fogamzásgátlásra kellett volna, hanem egy komoly, évek óta tartó vérzészavar-rendezésére, cserébe azért hogy a méhem--amihez akkor és azóta is ragaszkodom-- megmaradhasson, ezért is tettem vele egy második próbát,persze feleslegesen).

Visszakanyarodva Önökhöz: nem tisztem és nem is tudnék "tuti tippet" adni arra hogy esetükben mi lenne a mindkét fél számára elfogadható megoldás. Annyit azonban mindenképpen javasolnék, ne legyen gyáva, egy nyugodt pillanatban igenis ültese le az Asszonyt Maga mellé és alaposan beszéljék át hogy mik az Ő illetve az Ön érvei/ellenérvei pro és kontra, és ezekből mennyit lehetne "összefésülni", azaz létezik-e bármilyen kompromisszumos megoldás. (kell hogy létezzen, hisz mint írja, harmonikus házasságban élnek immáron 10 éve).

Konkrét példával élve: Tegyük fel hogy Ön megkéri a Nejét, mielőbb vetesse le a Mirenát-- miután nem közös megbeszélést követően tetette fel hanem egyszemélyes döntés alapján ami Önt módfelett zavarja/sérti--, Ő ezt akceptálja és megteszi, cserében viszont arra kéri Önt, várjanak még egy ideig a harmadik lurkóval,( gondolom a fiai még kicsik lehetnek ha "altatni" kell Őket) és ha nem esik nehezére, az átmeneti időszakra-- amíg Ő testben és lélekben készen nem áll az újabb babára---, Ön védekezzen.

Én úgy hiszem hogy az Önök intelligens, harmonikus, egymást kölcsönösen szerető és tisztelő kapcsolatában egy ilyensfajta "közös kompromisszum" nem képezhet akadályt.

Bocsássa meg ha tévedek vagy ha nem fogalmaztam elég világosan,( megesik velem néha) de hogy Önt remek Családapának és Férfipartnernek tartom, --akire méltán lehet nagyon büszke a Felesége-- afelől semmi kétségem nincsen!

Üdvözlettel: Eszter

4870. Pistusz (válaszként erre: 4868. - 099c0bed40)
2013. jan. 19. 14:55

Kedves Eszter!

Az a baj, hogy én most érdekelt vagyok, de nem a fogamzásgátlásban, hanem épen a harmadik gyerekben, és ugye meg is bántottak ennek a kis eszköznek a bevetésével... :( Így aztán én inkább csak a rossz dolgokat keresem, akarva-akaratlanul az amúgy lehet mégoly kitűnő dologban. Az én véleményem félek inkább mindig a negatív irányba billen, távol az objektivitástól.

Az is valószínű, hogy pont olyan "hím soviniszta disznó" vagyok akárcsak a többi férfi. Még ahhoz is gyáva vagyok, hogy most ide ültessem magam mellé a feleségemet, hogy ő elmondja miért is tartunk ott, ahol tartunk. Pl.: egy héten csak háromszor altatom a gyerekeket, nagyobbra kellene "akkor" cserélnünk az autót, különben is sokszor már ez a kettő is sok az érzékeny idegeinek, még hogy három!

Tehát valószínű, hogy én is csak egy önző disznó vagyok, mint a többi, akinek csak az élvezet része kell és csak nyekereg, amikor elveszíti a játékát... :(

4869. Pistusz (válaszként erre: 4865. - Szilva mag)
2013. jan. 18. 13:59

Kedves Szilva mag!

Szívből örülök, hogy legalább egy akad a fórumozó hölgyek között akivel ugyanazt a nyelvet beszéljük!

A feleségemnek testi problémákat okoz, ugyanúgy ahogy az eddig általam olvasott sok-sok hozzászólónak általában, bár szerinte javuló a tendencia és erősen reménykedik (még csak két hónapja szendvedget). Abban azért bízom, hogy olyan súlyos betegsége nem lesz, az eszköztől, mint Önnek volt. Bár csak én aggódnám túl a dolgot és megúsznánk ezt a kis kalandot Lady Mirenával! :(

Nekem magamnak is ugyanúgy lelkiismereti problémáim (is), vannak, mint Önnek voltak. Óriási teherként nehezedik rám, hogy egy-egy - az utóbbi időben azért már elég ritka - együttlét alkalmával akár a magzatainkat is gyilkolászhatjuk a csodálatos kis abortáló eszköz segítségével. Bevallom nekem életem, legnagyobb sikere a két remek fiacskám, még rágondolni is rossz, hogy mit csinálunk bizonyos helyzetekben a potenciális testvérkékkel. :( Persze erre profán világunk azt mondhatja, az még nem ember, "azzal" bármit lehet. Való igaz bármit lehet tenni (az eszközök rendelkezésre állnak), de nem minden használ. A mi kapcsolatunknak feleségemmel ez az eddigi legnagyobb hullámvölgye. Eddig mindig a felszínen hasítottunk, sokak irigykedése ellenére és élveztük az élet napfényes oldalát, gondolom azért néha kell egy-egy hullámvölgy, hogy tudjuk értékelni, ha fent vagyunk. Azért megvallom jobban örültem volna, ha kimaradunk ebből a mostani lejtmenetből.

További - bár kisebb - gondom, hogy a III. Mózes 15,24-25 szakaszokban ecsetelt helyzetbe is sikerült már kétszer "beleszaladnom". Nincs bennem undor, sem az egy két csöppnyi vértől, sem azt nem gondolom, hogy a feleségem azért "tisztátalan" lenne, de eddig volt egy olyan szokásunk, hogy olyankor nem csináltuk, most meg szinte mindig az a helyzet áll fenn. :(

Gondom az is, hogy olyan helyen dolgozom, ahol nagyrészt nők vesznek körül, akikre eddig inkább csak egyszerűen, mint kolleginákra néztem, de mióta a feleségem nagyjából kiiktatta magát, mint nő, egészen másként van ez is. :( A folyamatos kóstolgatásnak mindig sikeresen ellenálltam, a hogyan tovább kérdése azért nagyon nyomaszt.

Lehet, hogy agyamra ment ez az egész történet? Nem tudom, de simán el bírom képzelni azt is.

Amúgy tegnap volt végre egy tiszta nap, talán tíz nap után, milyen kis dolgoknak is tud örülni az ember...

A spirálos védekezés már onnan kezdve utálatos volt előttem, hogy gyermekkoromban láttam egy műsort, amelyben a gyermekkereskedőként is elhíresült, a magyarság hatékony kiirtásán igen tevékenyen munkálkodó czeizel endre - csak így kis betűkkel - "ismeretterjesztő" és "csodadoktor" úgy próbálta népszerűsíteni, hogy csak hívjuk méhbevalónak, mint ahogy van a fülbevaló szavunk is... akkor azt gondoltam, az én leendő feleségemnek soha, de soha nem lesz ilyen méhbevalója, mert oda a magzaton kívül semmi más nem való. Nem véletlenül írtam, hogy vannak szent területek, amelyekkel nem játszunk és tessék most én is megkaptam a magamét... :(

Mi reformátusok vagyunk, ez a vallás pedig már olyan szinten "elzsidult" (ezt úgy értem, hogy rossz értelemben véve "visszatért" az ószövetségi alapokhoz és azon van hogyan, milyen trükkökkel lehet kijátszani a törvényeket, semmi sem számít, majd a végén kegyelemből úgy is minden oké lesz), hogy jóformán minden belefér, ez nem okozhatna gondot... csak hát akkor kezdődik a baj, és a lelkiismeret furdalás, ha az ember pontosan tudja, mert megtapasztalta, hogy valami sokkal nagyobb áll a dolgok hátterében, mint azt bárki akár csak sejthetné is.

Honnan és hogyan jutottunk el a Mirenáig? A feleségem amikor volt az éves vizsgálaton említette a nőgyógyászának, hogy gondolkodunk harmadik babán, de egy évet még jó volna várnunk, mert a munkahelyi dogok állása talán akkor kedvezőbb lesz, mint most. (Ez az igazság, a jelenvaló gonosz világban azért munkahely nagyon meghatározó tud lenni.) A doki felhívta a figyelmét, hogy már betöltötte a 34-et, egy év múlva 35, az pedig automatikus amniocentézist jelent, akár el is vetélhet, ilyen öregen gyereket vállalni dőreség, de itt van egy remek dolog, amit a nők nagyon szeretnek, jobb ha kipróbálja, felhőtlen boldogság lesz az élete... Nem voltam ott, nem biztos, hogy pont így zajlott, de én így képzelem valahogy, mert olyan nagy pálfordulás volt ahhoz képest, hogy néhány nappal korábban még arról beszéltünk, hogy hogyan kell a lakást átalakítanunk a harmadik vendégünk érkezéséig...

Most itt állunk egy nagyon különleges helyzetben, a feleségem Lady Mirenával felvértezve, a doki támogatásával szemben velem, én egyedül puszta kézzel, de erős akarattal és nagy-nagy szívvel a másik oldalon. Harcra készülünk, ha én győzök Lady Mirena és a doki megy, mi pedig mind a ketten nyerünk, lesz harmadik poronty és még sok közös boldog évünk. Más lehetőséggel nem számolok!

Üdvözlettel: Pistusz

4868. 099c0bed40 (válaszként erre: 4867. - Pistusz)
2013. jan. 18. 13:04

Kedves Pistusz!

Nagyon megnyugtatott hogy ezt megírta--köszönöm szépen!-- én ugyanis már éppen kezdtem azon aggódni, talán épp az én hozzászólásommal tapostam nagyon a lelkébe ( amúgy higgye el, abszolút nem szándékosan tettem!) és miattam hagyott itt minket.

Megkönnyebbültem hogy nem ez történt. :)

Le a kalappal Ön előtt hogy ennyire alaposan "kiképzi Magát" e témában Férfi létére, meg kell valljam, a nem létező kalapomat megemelem a kitartása előtt, nem sok ilyen Férfit ismerek. :)

Kérem maradjon továbbra is hűséges olvasónk, és azt is szívesen vesszük ( mint olvashatja többen is így vagyunk) ha hozzászól a témához, hisz ha egy Férfi ilyen mértékben közös ügynek tekinti a fogamzásgátlást mint ahogy Ön teszi, az tiszteletre méltóan pozitív ( és sajnos ritka) hozzáállás !

Szép napot, jó olvasást, és ha a végére ért a sok-sok oldalnak, ugye megteszi a kedvünkért hogy leírja a gondolatait, szerintem többünket is nagyon érdekelne hogy Ön "Férfiszemmel" hogyan látja ezt a Mirena-dolgot.

Üdvözlöm: Eszter

4867. Pistusz (válaszként erre: 4866. - 099c0bed40)
2013. jan. 18. 11:10

Kedves Eszter!

Nem léptem ki, csak bejelentkezés nélkül olvastam.

Ahogy már korábban is írtam 2008-tól elkezdtem az olvasást és most 2010. július végénél tartok. A 2010. májusi "veszekedés" majdnem arra késztetett, hogy felhagyjak az egésszel, de ugyanakkor mégis olyan tipikusan nőies volt az egész... ezért azon a részen is átrágtam magamat és olvasom tovább a "szenvedéstörténetet", együtt sírok a sírókkal és együtt örülök az örülőkkel, azokkal akiknek a végén mégis csak jó lett és beváltotta a hozzáfűzött reményeket ez a kis eszköz. :)

2013. jan. 18. 07:56

Sziasztok, szerintem Pistusz komolyan gondolta mikor azt írta hogy kilép , néztem az imént az adatlapját,napok óta nem járt a Hoxán. :(

Kár, mert alapjában véve jó meglátásai voltak annak ellenére hogy nem mindenben értettünk egyet, de ez nem létkérdés.

Az én fogalmaim szerint legfőképp arra való egy-egy topik hogy ne csak birkaként bólogassunk a hozzászólásokra, hanem írjuk le a személyes tapasztalatainkat illetve esetleges hasznos ötleteinket ( már akinek van ilyen a tarsolyában) ezzel is segítve egymást.

4865. Szilva mag (válaszként erre: 4856. - Pistusz)
2013. jan. 17. 12:58

Kedves Pistusz,

Elolvasva hozzászolásait néhány dolog eszembe jutott, amit szeretnék Önnek elmondani, ha lehet. Én is voltam (vagyok) ezen a fórumon, mostmár mint "volt" Miréna tulajdonos. Hosszasan leírtam az elkeserítő történetemet, ha érdekli, olvassa el a hozzászólásaimat. Szóval én is megjártam ezzel az eszközzel, pedig őszintén hittem benne és akartam is, hogy sikerüljön. 41 éves vagyok, s már nem szeretnék több gyermeket. A férjemmel közösen döntöttünk e mellett, mert olyan szépen hangzott. A dologhoz hozzátartozik, hogy mindketten keresztények vagyunk, s a fogamzásgátló megválasztásánál fontos szempont volt, hogy miként fejti ki hatását a szer. Mivel a Mirénáról mindenkitől, főként orvosoktól azt hallottam, hogy a fogamzást akadályozza meg, így nem okozott lelkiismereti válságot a használata. Aztán, amikor már fent volt, teljesen véletlenül találtam rá olyan oldalakra, amelyek elmagyarázták, hogy azért néha-néha, amikor a hormon valamiért nem működik, az eszköz ugyanúgy kezd viselkedni, mint egy normál spirál, azaz csak a beágyazódást akadályozza meg, nem a fogamzást. Na ettől teljesen kész lettem, mert pont ezt akartam elkerülni. Azaz a művi abortuszt akár többször is. Persze mondhatnák, miért nem gondolkodtál józanul lányom. De mindegy is, mert nem jött össze. De mostmár örülök, s hiszem, hogy az Úrnak is köze volt ahhoz, hogy ennyire nem akart működni bennem a dolog. Igazából ez csak bevezetésnek szántam, mert szeretném elmondani, hogy tisztelem és becsülöm Önt azért, amiért kitart az egyetlen felesége mellett és ilyen komolyan veszi a házasságot, az összetartozást, a szeretet. Tényleg köszönöm, hogy férfiként így gondolkodik. Szerintem azért lehet furcsa néhány hölgynek ez a hozzáállás, mert azt szokták meg, hogy a férfiak a védekezés terhét abszolút a nőkre hárítják és úgy tesznek, mintha nekik semmilyen felelősségük nem volna benne. Önző és felelőtlen hozzáállás ez. Úgyhogy szerintem nagyon jó, hogy így gondolkodik. Ugyanakkor ne nehezteljen ennyire álmai asszonyára, mert minden bizonnyal azért döntött így és Ön nélkül, mert annyira hiper-szupernek tűnt a projekt, hogy el sem tudta képzelni, hogy ennél létezik jobb megoldás. S valóban, ha mindenkinél működne és ha nem okozna (pl. nekem) lelkiismereti problémákat, akkor valóban egy nagyszerű eszköz volna. De a tapasztalat azt mutatja, hogy ez nem így van. Nekem a felrakástól számítva 6 hónapon át egyetlen tiszta napom sem volt (csak addig, amig mellette fogamzásgátlót is szedtem, 100% védelem :) ). Ezen kívül a felrakástól számított 3. héttől kezdve a levétel után is tartó! folyamatos bakteriális vaginózis néha gombás fertőzéssel megspékelve. Mindez azért, mert a Miréna (mint a kiváltó ok) elindított egy igen ritka (ureaplasma fertőzés) folyamatot, amely a rengeteg antibiotikum miatt kiírtotta a hüvelyflórámat, amit képtelen voltam visszatelepíteni. 10 hónap alatt 3 hetente antibiotikumot szedtam, meg mindenféle egyéb cuccot, nem is beszélve a rengeteg lactobacilusos cuccról. Szóval rémálom! Végső kétségbeesésemben egy méregdrága laktobacilus immunizáló injekciókúrát alkalmaztam, ami elvileg segített. Tehát a végső költség kb. 100.000 Ft mindennel együtt, de lehet, hogy még annál is több. Fontos, hogy előtte soha életemben még bakteriáli fertőzésem sem volt egyszer sem. Na most bepótoltam. Úgyhogy azért megjegyezném, hogy félelmei nem alaptalanok. Megúnva és kiábrándulva a jelenleg rendelkezésre álló fogamzásgátló módszerekből végleges megoldásként a tubasterilizáció mellett döntöttem. Persze ez Önöknél nem járható út. Nekem is komoly lelki nehézséget okozott meghozni egy ilyen döntést. Úgyhogy átérzem a problémáját az elejétől a végéig.

UI.: egyébként lehetőség van a jelzőszálat egész rövidre vágni, (nekem is az volt) s akkor egyáltalán nem érzi, higyje el, az én férjem sem érzett semmit. Másik orvoshoz kell menni!

Elnézést, hogy kicsit hosszúra sikerült, tényleg csak szerettem volna kifejezni elismerésemet azért, mert törődik a feleségével. Minden jót kívánok és sok sikert a harmadik porontyhoz.

Szilva mag

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook