Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok (beszélgetés)
Ha-ha! Ennyi betétet még soha nem vásárolt a feleségem, mint az utóbbi három hónapban. Az 1000 mg-os C-vitamin sem a legolcsóbb mulatság, meg a Rutascorbint sem adták ingyen, persze ezekért amúgy egyáltalán nem sajnálom a pénzt, de az át nem gondolt kísérletért és a sok szenvedésért már annál inkább. A "kardodon"-om hegye meg az én bajom, nekem fáj senki másnak, nem kell törődnötök vele. Az utóbbi időben úgyis ritkán kerül a hüvelyébe. :)
Na most már nem offolok tovább és a kedvetekért soha többet nem is írok a fórumra, sőt nem is olvasom többet, mert már végig olvastam elejétől a végéig. Teljesen jogos a kritikátok, miért is foglalkozik egy pasi a nők dolgával! Leléptem! ;)
Látom érzékeny pont nálad a kardodon hegyén kívül a Mirena ára is.
Miért sok az a 45-50 ezer Ft? Hónapokra lebontva hirtelen nem is tudok olcsóbbat mondai. Meg amúgy sem. Főleg, hogy tamponra, betétre nem kell költeni egy fillért sem.
Szerencsére olyan ügynökkel még nem futott össze az asszonypajtás! :) Remélem nem is fog, mert akkor újabb bajoknak nézhetünk elébe, ha olyat is csináltat beadom a válókeresetet! :(
Te ugye a szerencsések táborát gyarapítod? Remélem mi márciusban végre megszabadulunk az "ügyes kis eszköztől" és soha többet nem is akarok hallani róla és ide sem fogok többet írni, marad nektek lányoknak az egész fórum! Én úgyis csak betolakodó voltam itt. ;)
Járóbeteg szakrendelésen ingyen is felteszik a spirált, csak esetleg jobban kell alkalmazkodni a rendelési időhöz.
Milyen vitamin kellene tízezerért?
Kedves Vikica76!
Annyira sajnálom, hogy egészségi okok miatt nem vállalhatta a kisbabáját! Megértem mennyire megviselhette a dolog. Próbáljon vigasztalódni, hiszen van már két egészséges gyermeke és azoknak anya kell, nem vállalhatta az életveszélyt!
Okosan teszi, ha alaposan utána olvas a Mirena kipróbálása előtt, mert azzal ellentétben ahogy kies kis hazánkban szinte minden nőgyógyász ezt ajánlja, korántsem kockázatmentes az eszköz használata. Hiába mondják a fogamzásgátlás Mercesedének, nem mindenkinek olyan jó, mint ahogy állítják, sőt bajt is okozhat. Elég, ha két-három hónapot visszaolvas és képben lesz a kütyüvel kapcsolatban.
Szerintem akkor érdemes belevágnia, ha van cirka 70 ezer forintja (45-50 ezer a Mirena IUD eszköz, 10 ezer a felrakás, 10 ezer vitaminokra + valamennyi tisztasági betétek tömkelegére az elején legalább is) és hat hónap olyan idő amikor bármi megtörténhet nőgyógyászati szempontból, de akár rögtön az ellenkezője is, mert ugye ebbe a hat hónapba "minden belefér".
Elnézést, hogy férfi létemre tanácsokat osztogatok. Nem is akarom elriasztani az eszköztől, mert tényleg van akinek a papírforma szerint működik és lehet Önnek is beválna...
Sajnos én is érintett vagyok a dologban, a feleségem három hónapja vérzik tőle gyakorlatilag folyamatosan, és vannak egyéb bajai is tőle. Nem biztos, hogy Önöknek ez a szerkezet lenne a legszerencsésebb választás, de ha elég vállalkozó szelleműek és szeretik a nagy kihívásokat próbálkozzanak vele nyugodtan. Azért írtam többes számban, mert a férjét is fogja némileg érinteni a dolog, vele is alaposan beszéljék át a dolgot, talán jó volna, ha ő is beleolvasna a hozzászólásokba, hogy tudja mi vár Önökre.
Jó egészséget és vigasztalódást a baba elvesztése miatt! István
Szia Bully,
Örülök, hogy túl vagy rajta. Nekem a levétel után kb. 5 napid nagyon erős vérzésem volt (általában nincs ilyen problémám) és meg is kérdeztem Öregnénét, hogy ez baj-e. Ő megnyugtatott, hogy hamar elmúlik. Ha nagyon véreznél, ne aggódj, pár nap múlva jobb lesz. De ez nem a menstruáció, hanem a Miréna helyéről leváló méhnyálkahártya. Vagyis, ahol a Miréna volt, onnan nem tudott leválni előtte. Én is azonnal elkezdtem szedni a fogamzásgátlót, ahogy levették, mert semmiképpen nem tudtam kihagyni egy hónapot, mert féltem, hogy teherbe esek. Igy elkezdtem szedni, de azért 1-2 hétig vigyázni kell, mert a Miréna levétele után azonnal megszűnik a fogamzásgátló hatás. A Klion biztosan jó, ha Trichomonas a bajod. Ha másik baktérium, akkor már nem biztos. Nekem a dokik (van benne gyakorlatom hidd el) egy vegyes hatóanyagtartalmú antibiotikum golyót szoktak felírni, amiben már van gombaellenes hatóanyag is, így nem szaporodik el a gomba (nagyon leleményesen lemásoltam a receptet és a háziorvosommal előre felirattam néhányat arra az esetre, ha előjönne a baj, mert minek menjek orvoshoz, ha ismerem a "jól bevált" terápiát. Ugyanezt tettem arra az esetre, ha gombával állnék szembe, arra lehet kapni tesztet, meg már a tünetek jellegéből is meg tudom különböztetni 90%-ra. :( ). S az ára is sokkal kedvezőbb, mert a gyógyszertárban megcsinálják 550 Ft-ért a sokezres szájon át szedhető fajtával szemben. Ha elmúlik a fertőzésed, akkor mindenképpen telepítsd vissza a hüvelyflórát, sok készítmény van erre, de nagyon jó pl. a Vitagyn C, Vagilact. Amit még én alkalmazok sokszor, az a tejsavas irigálás, amit szintén a patikában készíttetek (536 Ft) és nem a méregdrágát veszem meg az üzletben. Hetente néhány nap, de akár minden nap szex után érdemes kiöblíteni vele a hüvelyt. Fontos, hogy ez az egyetlen hüvelyirigálás, amit az orvosok is támogatnak és nem okoz bajt. Most ennyi jutott eszembe, remélem segítettem.
Szilvi
Sziasztok!
Pár hozzászólás erejéig futotta még csak az időmből, de már így is kezd körvonalazódni a döntésem kimenetele :-(
Az én kis történetem dióhéjban:
Crohn beteg vagyok (bélműtéttel, szétnyílt hassal, amit hálóval rögzítettek, császárral...) szóval nem vagyok egyszerű eset.
13 éve vagyunk együtt a férjemmel a védekezés módszerünk eddig 2 féle volt, megszakítás és óvszer.
Tökéletesen működött EDDIG! 2 gyermeke szültem, mind a kettő tervezett és nagyon akart gyermek volt, és "csúnya" szóval élve, mindegyik 1-ből 1. Magyarul elég volt csak "rámnézni" és már áldott állapotban is voltam :-)
Aztán tavaly decemberben kiderült, hogy terhes vagyok :-( Most sem tudok visszaemlékezni, hogy melyik alkalommal történhetett, hiszen védekeztünk! A lényeg, hogy a terhességet nem tudom kihordani a háló és egyéb betegségeim miatt, ezért meg kellett ezt szakítani :-( Ami rettenetesen megviselt, inkább lelkileg mint testileg :-(((( Még feldolgozás alatt áll.
A lényeg, hogy az orvos nekem is Mirena-t ajánlotta. Azt mondta, hogy ez 100%-os és nekem nagyon is megfelelő lenne...
Most azért elbizonytalanodtam kissé, de még visszaolvasok.
Köszönöm, hogy elolvastatok.
Viki
Kedves Bully80!
Úgy látom a jó úton indult el. Kerülje el minél messzebb ezt a gazfickót, akit csak a pénz érdekel, de a tevékenységének a következményei már kevésbé! Véleményem szerint a Mirena sajnos divattá vált a nők körében, a fogamzásgátlók között a Mercedes, szokták mondani rá. Miért járna Trabanttal, ha van lehetősége Mercire is? A jó propagandának és divatos mivoltának a nők képtelenek ellenállni. Sajnos a feleségem sem bírta megállni, hogy ki ne próbálja, pedig ezt róla korábban el sem bírtam képzelni. Ennek már három hónapja, azóta gyakorlatilag folyamatosan vérzik és márciusban remélhetőleg le fogja vetetni, mert már ő is kezdi unni a dolgot.
Ráadásként fáj a dereka, gyakran vannak heves szívdobogásai minden ok nélkül és ami hab a tortán, ha nagy ritkán együtt tudunk lenni orgazmus után pár percre nagyon megfájdul a feje. (Vannak kezdődő ízületi panaszai is, de ez csak természetes egy ilyen trendi dolog mellett!) Ennyi amiről én tudok a többiről hallgat, azt mondja nagyjából bevált, hát igen nem is olyan rossz ilyen Mercedesszel járni, de én nem kérek belőle... Jó nekem gyalog is, akár még mezítláb is!
Tehát biztos úgy van ahogy a kedves orvosok és a gyártó hazudják, nincs az egész szervezetre hatása, csak helyileg hat, a méhen belül... Hát persze, én meg most jöttem le a falvédőről!
Eddig már nagyon sokban van nekünk anyagilag a Mirena, arról nem is beszélve, hogy kapcsolatunk legsúlyosabb válságát éljük át az eszköznek hála, pedig valahogy úgy voltunk egymással eddig, mint a borsó meg a héja...
Úgy gondolom az orvosok csavargó bűnözők, amikor csak a pénzt nézik, amit a "feldobásért", "lekapásért", az okozott bajok kuruzslásáért és jutalékként kapnak, de a korrekt tájékoztatás a reális veszélyekről és kockázatokról valahogy mindig elmarad. Amikor valaki utána olvas hasonló fórumokon és rákérdez náluk, hogy miért van a sok panaszos, arra azt mondják, nem kell foglalkozni a sok buta libával, csak írogatnak össze-vissza. Nem szeretem még azt sem, amikor azok a nők akik úgy gondolják, hogy nekik jól működik a szerkezet azt írják, hogy "imádom", mert imádni senkit és semmit nem lehet, egyedül csak Istent (ehhez, meg kultúra kellene, de az meg kihalt már). Arról nem beszélve, hogy még nem tudják, hogy milyen hosszú távú következményei lesznek az "élvezd most, fizess később!" kapitalista jelmondatnak. Egy dologban biztos vagyok, nincs olyan, hogy "méhbevaló", mert oda semmilyen idegen anyag, vagy eszköz nem való, aki másként gondolja, előbb vagy utóbb, de biztosan megfizet érte!
Az eszköz egyetlen indokolt használatát akkor és abban látnám, amikor tényleg arról van szó, hogy valakinek utolsó lehetőségként már csak ezen a módon lehet megmenteni a méhét, akkor igen.
Korábban már néhányszor kifejtettem eretnek, a mai trendeknek nem megfelelő gondolataimat az eszközről és használatáról, ha esetleg érdekli olvassa vissza néhány hozzászólással korábban találja meg.
Nagyon rendes és egyben segítőkész lányok vannak ezen a fórumon. Látom Szilva Mag már segített Önnek amiben tudott. Remélem Öregnéneőzikéje is olvasni fogja bejegyzéseit és majd ellátja hasznos tanácsokkal. Én úgy látom ő a legtájékozottabb topictárs köreinkben, mindig gyakorlatias, jól használható ötletei vannak.
Kérem írja majd le okulásunk érdekében mi a tapasztalata "posztmirenásként"!
Üdvözlettel: István
Kedves Pistus!
Hálásan köszönöm, amiért ilyen körültekintően leírta gondolatait!! Igen, engem is vakon vezérelt a sok sok pozitívum, amit eme drága Mineránkról hallottam!Bár olvastam volna fórumokat, mielőtt feltetettem ez a csodát! idegenkedtem tőle, mégis egy valamit helyeznek belém...de az elvakultság irányába hajoltam. kár volt! nekem soha nem volt problémám a sok vérzéssel, mindig kevés volt, görcsmentes! ajánlották,h szoptatás alatt lehet használni és milyen szuper lesz tőle minden! na ja, csak már a zárt méhszájnál való felhelyezésnél romokba dőlt a szuper elmélet,miszerint minden király lesz tőle! na de mindegy, már túl vagyok rajta. az a bizonyos doki, aki feltette, megkérdezte, magának hátrahajló méhe van? hozzáteszem 2x szültem nála és véges végig hozzá jártam vizsgálatokra.... no comment! nincs hátrahajló méhem! ez az orvosom kiment külföldre.... találtam egy másik csodadokit, EZT a jómadarat, aki még a jövő hetet is meg akarja velem vetetni, sőt oltassam be magam HPV injekcióval..stb. most csak 90 ezer a 3 adag. köszönöm, nem kérem. nem váltogatom a partnerem,nem vagyok tinédzser és már menstruálok. szóval úgy gondolom fölösleges nagyon. mivel ez a kedves orvos megcsináltatta velem a HPV szűrést és ott kiderült nem túl jó rizikófaktorba estem, így azonnal beszéljünk telefonon című e-mailt kaptam tőle... gondolhatja mit éltem át...ma pl. ezzel az 52-es genotipussal nem is foglalkoztunk. mondtam neki, perszeeee beoltatom magam 2-3 hónap múlva. nagyon helyeselte és nem nyaggatott vele tovább. megnyugodott, pénz üti a markát! nem akart felírni most fogamzásgátlót, mert majd ha megint megjönne, akkor menjek vissza ( küszöbátlépés díja:7000.-) és ír receptet. mondtam neki, írjon most és majd kiváltom. erre közli, nem adhat receptet,mert elvész, hisz nem váltom most ki,mert tök fölösleges és különben is már nincs az,hogy egy recept 3 hónapig él... na? itt már mosolyogtam, nem boríthattam rá az asztalát,mert túl nagy van neki :) egyszóval menjek vissza hozzá. aztán amikor elmúlik a vérzésem, várjak 1-2 napot és menjek, leveszi a kenetet kitenyésztésre, amit majd én vigyek el a nem tudom hová! ismét fizessek!! no comment ismét!
egyszóval. elmentem a háziorvoshoz, kértem fogamzásgátló receptet,kiváltottam a gyógyszertárban és hamarosan beveszem azt! hasam kevésbé fáj, szóval érzem a drága Minera elvesztését! hála a magasságosnak!! ha jönne a csodás halszagocska, akkor meg megpróbálom a Klion kúpot.... ártani nem fog. találtam női nőgyógyászt,csak alig lehet beférni a magánrendelésébe..remélem már nem lesz szükségem a gyors beavatkozásba!
most elköszönöm, nekem már nagyon este van :) utólag elnézést kérnék ha akad helyesírási hiba.korábbi kommentemben ejtettem egy hatalmas hibát,mégpedig a kell szót egy ellel írtam... utólag is elnézést :)
Kedves István, minden jót kívánok Önöknek :)
Kedves Bully80!
Bocsássa meg, hogy mint kívülálló, de "Lady Mirenával" kapcsolatban valahol mégis nagyon érzékeny területen érintett férfiként néhány gondolatot hozzáfűzzek az Ön esetéhez!
Én magam most értem el a teljes Hoxás Mirena fórum elolvasásának a végéig, kb. két hónap kellett hozzá... Végül is majdnem ötezer hozzászóláson rágtam át magamat és mindig utánanéztem, ha nem volt valami világos. Így most már talán van halvány segédfogalmam a dologról. Valóban kötelező olvasmánnyá kellene tenni a kazánkovács és nőgyógyász diplomával rendelkező pénzéhes rablóbanda részére! Attól pedig aki mindenre csak ezt ajánlja el kellene venni a papírját, (még a kazánkovács képesítését is) hogy az eredeti szakmájában az utcaseprésben kereshesse tovább a kenyerét, ott legalább nem tudna több kárt okozni...
Elnézést a dühös kirohanásért, de nagyon felháborodtam az esetét olvasva! Amúgy nem szoktam ennyire kikelni magamból. :(
A két hónapos olvasás és tanulmányozás után az a meglátásom, hogy nagyon felemás a nők véleménye és megítélése az eszközzel kapcsolatban. Én négy csoportba tudnám sorolni a felhasználókat.
Van az első csoport akiknél alkalmazása során ez az ügyes kis eszköz tökéletesen beváltja a hozzáfűzött reményeket és hozza a papírformát, felejtőssé válik, hogy van menstruáció, 100 %-ra nő a rendelkezésre állási napok száma, megtudják, hogy milyen a férfiak "probléma nélküli, gondtalan" élete. Ez a propaganda szöveg is, amire a nők ráharapnak. Meg merem kockáztatni a kijelentést, hogy azért talán ők vannak a többségben, de ezen a fórumon nem ez érezhető, mert ide inkább a mást megtapasztaló csoportokba tartozó hölgyek írnak.
Van a második csoport akinek sok panasz okozása után áll be egy részben, vagy teljesen elfogadható szintre. Ők azért sokat szenvednek vele főleg az elején, amikor jönnek a rendszertelen össze-vissza vérzések, gyulladások, görcsök, has, hát és deréktáji fájdalmak, de ehhez egy idő után hozzászoknak, vagy enyhül is a dolog. Kárpótlásul van a kisebb mennyiségű vérzés és a 100%-os fogamzásgátlás tudata ezek miatt elviselik a dolgot.
A harmadik csoportba tartozóknál a fentebb leírt panaszok olyan szintre jutnak, hogy miután már nem bírják tovább levetetik az eszközt, vagy azt a szervezetük kiveti magából.
Ez amúgy nagyon egyéni tűrőképesség kérdése is. Van akinek jobban bírja a szervezete az oda nem való idegen anyagot és pszichésen sem olyan érzékeny, a fájdalmakat is jobban viseli és van aki nem tűr el olyan sokat.
A negyedik csoport azoké akiknél ez a szerkezet maradandó károsodást okoz, amit aztán hosszas kezelések után vagy sikerül rendbe hozni, vagy nem. Van akinek átfúrja a méhét és a hasüregében köt ki. Van akinek a jelzőszál vezet fel a méhébe amúgy oda bejutni nem tudó baktériumokat és ebből olyan komplex kismedence gyulladás lesz, hogy akár örökre meddő lesz... (Ez hasonlít egy kicsit az Ön által leírtakra, remélem azért nem lesz nagyobb baja.)
Van akinél "csak" a hormonháztartást borítja fel az amúgy "nem szisztémás", hanem "csak" helyi hatást kifejtő "igen minimális hormontartalom", de azt olyan hatékonyan, hogy utána művészet lesz más hormonok segítségével helyreállítani az összeomlott rendszert.
Vicc az egész, ahogy a kérdést a nők szemében "segédisten" szerepben tündöklő nőgyógyászok elbagatellizálják, minden jót elmondanak róla, de semmit a reális kockázatokról. Én ezt bűncselekménynek tartom, de sajnos a nők szeretnek hinni a süket dumának hamar kötélnek állnak és a végén akár nagyon sokba is kerülhet a számla.
Úgy gondolom, hogy ez az eszköz egy normálisan le nem tesztelt szerkezet, amely ebből adódóan nagyon sok bajt okozhat, mert nem igaz, hogy nem lehetne a mai tudományos ismeretek mellet pontosan kimutatni, hogy kinél várhatóan milyen lesz a hatása. De ha a bajok csak azután jönnek, hogy a pénzt már kihúzták a zsebünkből nagyon nem izgat senkit tovább a történet, a gyártó, a forgalmazó és a nőgyógyász is röhög a markába. :(
Én úgy gondolom, ha meggyógyul a kis kaland után "Lady Mirenával" örüljön, hogy ennyivel megúszta és próbáljon valami szelídebb módszert találni, ha már annyira nem szeretne több aranyos kisbabát szűlni.
Végül, de nem utolsó sorban keressen egy kevésbé pénzéhes, de sokkal emberségesebb szakembert, mint a mostani. Aki ha lehet legyen nőből, hogy némi empátiával is rendelkezzen a nagyon is komoly problémái miatt.
Ugye azt tudja, hogy a fórumon a lányok és én sem vagyunk szakemberek, csak a jó sorsunk (engem a rossz sorsom) bennünket valahogyan összehozott egymással és próbálunk egymásnak segíteni amiben tudunk és vigasztaljuk egymást, amennyire tőlünk telik.
Tehát feltétlenül keressen egy igazi szakembert, aki nem "Mirena-buzi" és vele próbálják meg rendbe tenni azt ami elromlott! Jó egészséget kívánok Önnek és családjának! István
szia Szilva mag :)
Hálásan köszönöm,h írtál nekem! teljesen új vagyok az oldalon,most kezdem kiismerni :)
Először is kijelenthetem, ma megszabadultam a spiráltól!!!!!!! észre se vettem!!! az önelégült doki, meg magát dicsérte....milyen ügyes volt... hát igen, jobb volt,mint a felhelyezés,mert akkor zárt volt a méhszájam... nagyon megkönnyebbültem :)végre kint van!!! HÁLELÚJA :)DE! a doki aki nagyon nagyon nagyon pénzéhes, nem adott fogamzásgátló receptet...mondván, lehet most nem is normális a vérzésem. várjak 2!! hónapos és majd azután ír fel nekem valamit. persze amikor elmúlik a vérzésem, akkor azonnal menjek vissza és levesz egy kenetet, amiből kitenyésztik a "halszagom" okozóját... mindezt 15 ezerért. + ha visszamegyek receptet íratni, az még 5 ezer...stb. ma szereztem magamnak Mercilon tablettát. eléggé vérzek, szerintem ez rendes menstruáció! Te mit gondolsz, kedves Szilva mag? elkezdhetem szedni a gyógyszert? vagy valóban várnom kell....
külön köszönöm a Klion tippet! amint vége a vérzésnek, rohanok a gyógyszertárba és kérek egy dobozzal :) várom válaszod ami a gyógyszert illeti!! komolyan, meg kellene szüntetni a Mirenát.... úgy látom a többségnek nem jött be ez a csoda kütyü....
szép napot!
Bully80 :)
Szia Bully80,
Ha visszaolvasod a hozzászólásaimat, akkor többet is megtudsz az én kálváriámról Mirénával, de azért néhány dolgot leírok. Nekem 6 hónapig volt fent és ezalatt egyetlen egy tiszta napom sem volt. (Illetve egyszer másfél hónap, de az is csak az azért, mert egy orvos fogamzásgátlót szedetett velem mellette.) Szóval folyamatos vérzés februártól augusztusig. De ez még nem minden, a felhelyezés után három héttel hüvelyfertőzés kezdődött hugyútival kiegészülve és ez eltartott tavaly október végéig, illetve most megint volt egy pár hete. Mindezt valószínűleg azért, mert egy ritka baktérium került a hüvelyembe (Ureaplasma), amit 4 hónapig nem ismertek fel és nem tudták kezelni. Utána pedig már annyaira tönkre volt menve a hüvelyflórám a sok antibiotikumtól, hogy nem tudtam visszatelepíteni. Volt mindenféle baktérium és kétszer gomba az antibiotikumoktól, de leginkább baktérium. Előtte soha nem volt bakteriális hüvelyfertőzésem, pedig 41 éves vagyok. Úgyhogy megértelek, hidd el! Nekem épp egy "aktuális" hüvelyvizsgálat alkalmával mondta az éppen vizsgáló orvos (mert voltam kb. 5 orvosnál), hogy ha ennyire nem állt be, akkor vegyük le. Mondtam, hogy jó és kb. fél perc alatt meg is volt, pedig a jelzőszál visszahúzódott a nyakcsatornába. Úgyhogy arra buzdítalak, hogy gyorsan szabadulj meg tőle. Azt mondta az orvos, hogy nincs sok esélye, hogy megszokjam.
A halszaggal kapcsolatban csak annyit, hogy ez a legjellegzetesebb ismertető jele Trichomonas fertőzésnek. Persze nem biztos, hogy az, mindenképpen ki kellene tenyészteni. Ha az, akkor arra nagyon jó a Klion hüvelykúp, vagy gyógyszer.
Remélem segítettem valamit.
Szilvi
Először is örülök, amiért megtaláltam ezt a topikot!! nekem nagyon elegem lett a Minerából!!! 5 hónapja vagyok nagyon de nagyon türelmes.elhatároztam, holnap hívom a dokit és amilyen gyorsan csak lehet levetetem!
szeptember végén tetettem fel, zárt méhszájjal... nem olvastam utána,nem volt tapasztalatom spirálokkal kapcsolatban. dokim egy szóval sem említette,h vérzés közben kel mennem. elmentem, szörnyű fájdalom árán feltette. onnantól véreztem 3 hétig. aztán 2-3 hét pecsételgetés. aztán megint vérzés 3 hétig és így tovább.folyamatosa alhasi fájdalmaim vannak, szúrást érzek a petefészkemnél. spirál jó helyen van.hetek óta minden együttlétkor érezzük párommal a halszagot,ami a hüvelyemből árad... annyira de annyira kellemetlen, el sem tudom mondani. ez spirál előtt soha nem volt!!! kaptam antibiotikumot 2x is,de semmi. kaptam hüvelykrémet,de semmi... elegem van ebből. soha nem volt problémám a ciklusommal, vérzésemmel. szoptatás alatt tetettem fel, mert nem bírtam az olyankor szedhető fogamzásgátlókat. ma végleg elhatároztam, holnap telefon és leszedetem! alig várom,h megszabaduljak tőle. nem érdekel mennyi pénzt dobtam ki az ablakon. emiatt a két alkalmas nődoki vizsgálat+gyógyszerek+hüvelykrémek+ a doki rábeszélt egy rakat vizsgálatra(HPV, virológia..stb), olyat is elvégeztett, amiről nem is tudtam,csak közölte, még 5000.- . így a két alkalommal 45 ezrembe fájt ez a kis Minerás "mellékhatás" + 45 ezer volt 5 hónapja a Minera... ez így egy kicsit sok úgy gondolom! komolyan, ha én ki tudnám szedni, biztosan nekiállnék.... besokalltam a sok sok tisztasági betétezéstől,halszagtól. nem lehet tervezni semmit,mert tuti vérzek akkor. megerősített ez az oldal a döntésemben! köszönöm! már csak a levételtől rettegek!!!!! üdv
Bully80
Hali!
Csak arra gondoltam, hogy a gyógyszerek is okoznak sok nőnél köztes vérzést, nálam nem fordult elő, pedig azért elég erős gyógyikat szedtem (Diane, Dienille, most Milligest).
Még nem döntöttem el, hogy akarom-e a Mirenát, bár erősen hajlok felé, próba-cseresznye.
Még ha fél évig problémát is okoz, utána csak lesz 4 és fél nyugim.
Szia!
Nem hiszem, hogy lenne jelentősége, hogy ELŐTTE hogyan védekeztél. A MIRENA-t ez nem hiszem, hogy érdekli. Akinél pecsételő vérzést akar okozni, annál fog is, függetlenül az előzményektől. Ez van. Sajna. Piros
Sziasztok!
Engem az érdelne, hogy fog.gátló tabletta után felhelyezett Mirena is okozott pecsételő vérzést?
23 éves korom óta gyógyszert szedtem védekezésként (most 36 vagyok), egyik sem okozott sem mellékhatást, sem közti vérzést.
Köszi a válaszokat!
sziasztok!
Kérdeznék tőletek: spirálom van. Januárban 2szer szedtem antibiotikumot, és persze jött a gomba, hüvely gyulladás. 1-2 nap múlva meg kell jönnie, de kedd óta menstruációs jellegű görcseim vannak. Milyen tünetei vannak, ha felszáll a fertőzés? Félek nehogy vmi komoly legyen.
Sziasztok!
Hát ismét ez van... Pár tiszta nap után több napi pecsételés, és 4 nappal előbb megjött a mensim, áthúzva ezzel a Valentin-napi programom esti részét... Marad a vacsi, a szívtorta, a gyertya és a romantikus film. Kényelmes pizsi a hálóing helyett... Esetleg megfejelem egy kis aszkorbinsavval, az eddig még majdnem mindig bejött.
Ráadásul mindez a macskával, mert a barátom csak holnap tud jönni, csütörtökön dolgozik. :(
Úgy látszik a második Mirena is ugyanúgy működik, mint az első....
Nektek szép Valentin-napot! Piros
Szia Zsuzsa, jó lenne ha a C vitamin segítene, de ha három év már lement, ahhoz képest az egy év már valóban csak töredéknyi idő, tényleg ki lehet bírni még ha nem is kellemes így .
Üdvözöllek-- most egy ideig nem leszek net közelben sajnos, de ha megjöttem feltétlenül visszaolvasok!--
Eszter
Szia!
Örülök neki hogy nem csak "pórul járt" Mirenásokkal lehet ezen a fórumon találkozni, hanem viszonylag problémamentesekkel is.
Nem vagyok doktor csak laikus, de azt gondolom hogy az együttlétek alatt a méhöszehúzódások az eszközt picit elmozdíthatjákják a pozíciójából és ebből ered a vérezgetésed.
Ha az orvos kizárt minden szervi rendellenességet, akkor azt gondolom nincs ezzel különösebb teendő, kellemetlen ugyan, de ha csak 2 havonta fordul elő, az úgy gondolom azért még nem elviselhetetlenül gyakori.
Egy tanács: Próbálj meg nagy adagban C vitamint szedni ( 2000 mg/nap) elképzelhető hogy egy idő után segít megszűntetni a vérzést,ugyanis érfal erősítő hatása van.
Kellemes vasárnapot, szia: Eszter
Szia, szívből örülök neki hogy jobban vagy.:)
Testileg hamar rendbe fogsz jönni abban biztos lehetsz, inkább a Téged ért trauma lelki része az amit nehezebb elfelejteni, ezt magamról tudom.
Amit tanácsolhatok,-- mert nekem is bejött: mostantól próbálj tisza lappal indulni, azaz igyekezz ne azon rágódni ami már megtörtént és ha megtörtént akkor miért így történt és miért pont Veled történt stb-stb (utólag már úgysem lehet meg nem történtté tenni), inkább próbáljátok a témát minél alaposabban körbejárva és minél több ismeretet összegyűjtve egy Nektek( és nem a dokidnak!!!) legoptimálisabbnak tűnő fog. gátlási módszert találni.
Biztos vagyok benne hogy sikerülni fog!
Szia, üdvözöllek: Eszter:)
Kedves Eszter, és Pistusz!
Valamivel jobban vagyok, köszönöm a gyógyító szavakat és gondolatokat; még jobban esik, hogy így ismeretlenül is vannak akik aggódnak értem..
A kérdésetekre a válasz:
A rajtam kívül két hölgyről: Az egyik 7(!!!) év után ment el sima ambuláns "kiszedésre", de nahát(!) eltűnt a jelzőszál..
A másik hölgy, szinte ugyanazokkal a panaszokkal kötött ki a műtőasztalon..
Ja, nem írtam de voltam egy másik városban, másik nőgyógyásznál aki megpróbálta kiszedni a csoda eszközt azzal a csipesszel amit írtatok, de nem vetném laptopra a szavakat amiket morgott hangosan, miközben a lábam között matatott, hogy megszabadítson a Mirenától...
A barátnőm, akiről talán írtam, hogy "kiesett" belőle a szerkezet, az orvosa csak azt tudta elintézni, hogy a közel 50000 forintos árból 20000, vissza utaltak neki.
Mindenesetre, nagy üzlet ez a szerkezet a gyártónak az már biztos, de a dokik is benne vannak nyakig, az meg a másik amire a nyakamat tenném gondolkodás nélkül...
Az tuti, hogy soha többé nem akarok ebbe a helyzetbe kerülni, és le a kalappal a férjem előtt, aki nem hagy felkelni, még pisilni is kikísér, fürdet az összes gyereket rendezi.
Köszönöm Nektek, hogy gondoltok rám...
Rozi
Szia Rozi!
Először is mielőbbi teljes gyógyulást kívánok, másodsorban nagyon elszomorít az a tény hogy az orvosok a mai napig is inkább ezt a nekik "kényelmesebb" (és "vastagabb borítékot ígérő") megoldást részesítik előnyben a másik, "nem műtétes", és a Nőket jóval kevésbé megterhelővel szemben :(
Szégyen és gyalázat hogy még mindig ott tart ez az ország hogy mindezt simán megtehetik, mert nekik soha semmilyen szankciótől nem kell tartaniuk-- mint tudjuk holló a hollónak nem vájja ki a szemét.
Gyógyulj meg mihamarabb, üdvözöllek: Eszter
Kedves Rozi!
Remélem, hogy minél hamarabb helyreáll az egészsége és soha többet nem lesz más baja!
Arra azért nagyon kíváncsi lennék, az orvosok mit mondanak. Biztosan azt állítják, ez a csodálatos eszközt semmi bajt nem okozhat, közben röhögve zsebre teszik a gyártótól a jutalékot...
Az a két nő - akiknél ugyanolyan műtétre került sor, mint az Öné volt - szintén az eszköz használatával kapcsolatban került kórházba? Ha igen, az nagyon elgondolkodtató! :(
Jó egészséget kívánok! István
Sziasztok, Kedves István!
Túl vagyok rajta.., megmaradt a méhem de mit tesz a sors??
A 6nőből rajtam kívül még kettőnek ugyan ilyen műtétje volt, mint nekem..
Jelenleg, lábadozom nem vagyok túl jól, elég gyenge vagyok..
Rozi
További ajánlott fórumok:
- Mirena spirál
- Használhat a hormonális spirál (pl. Mirena) az erős vérzésre?
- Van valakinek Mirena márkájú spirálja? Mennyire megbízható? Milyen a menses? Milyen tapasztalatok vannak?
- Két hete vetettem le a Mirena spirálomat. Mikor számíthatok az első vérzésre?
- Mirena spirál mellett lehet Mastodynont szedni?
- Mirena spirál használata után, ki mennyi idő alatt esett teherbe?