Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok (beszélgetés)
Sziasztok!
Voltam a dokinál. Azt mondta, lehet szerinte Reumatikus csomóim vannak es hogy ezek a kötőszöveteben talalhatók a bőr alatt és azt mondta hogy jó ötlet levetetni a kis dögöt. Sőt fél évig semmilyen hormon tartalmú gyógyszert ne szedjek. De azért vettek vért hormonokra meg reumara. Azt mondta legek türelmes több hónap amíg elmúlik. Most várok az eredményekre:( na várni azt mar tudok, 8 hónapja ezt teszem.
Alig várom a holnapot.
Azt is mondta hogy ő abban nem hisz hogy a hormon csak helyileg hat, felszivodik és igenis hat a szervezetre. Veletek mi újság ?
Szia Judit, feltétlen gondolni fogok Rád, és nagyon bízom benne hogy nem fogja a Doktor azt mondani hogy más bajod is van!
Fel a fejjel, minden rendben lesz, én mondom!
Eszter :)
Sziasztok lányok!
Ma 11 re megyek egy főorvoshoz! Gondoljatok rám, mert azert félek... Nehogy azt mondja más bajom is van:(
Szép napot!!!
Szia!
Nagyon drukkolok, hogy minden simán menjen neked! Ha kezdeti gondod akad, nyugodtan kérdezz, itt mindig akad olyan aki hasonló cipőben jár vagy járt:)
Amit még tanácsolni tudok, hogy jol olvastad el a betegtájékoztatót én is csak át futottam az elején pedig jobban figyelnem kellett volna a jelekre :(
Gondolom rad, minden rendben lesz:)
Üdv Judit
Szia Iskolapélda!
Érdekes, de legalább hárman úgy éreztük, hogy kicsit lekezelően, flegmán irtál! Lehet azt, gondolod, hogy az íráson keresztül nem jött át bizonyos hangsúly, pedig igen! A sok kérdőjel írása is nyomatékosságot feltételez.
Pontosan azert járunk ide, mert ez egy olyan fórum ahol intelligens emberek intelligens módon tapasztalatokat cserélnek és segítenek egymásnak! Annak is drukkolunk, aki most szeretné kipróbálni és egyáltalán nem mondjuk neki, hogy ne tegye!
Abban viszont nagyon tévedsz, csak azok jarnak ide akiknek nem jött be mirenacska, és azok nem akiknek bejött ... idézem, hogy dicshimnuszokat zengjenek.... Itt segítünk egymásnak, akinek problémája van és biztatjuk azokat is,
akik a kezdeti nehézségekkel bajlódnak.
Gondolom nem olvastad végig az egész fórumot és megis véleményt alkotsz rólunk vagy bizonyos embereknek neki esel a "sok kerdojeles" mondataiddal!
Én szívből örülök, hogy sokaknak köztük neked is bevált, mint pl a barátnőmnek is , mégsem esek neki, hogy mit képzel mert neki nincs vele gondja!
Nem tudom, olvastad e az én történetem, de én 8 hónapot éltem bizonytalanságban, mert egy orvos sem tudta mi bajom van, mire megtaláltam ezt az oldalt és magam kezdtem jobban utána járni a dolgoknak. Nekem nem volt egyértelmű, hogy a mirenacska okozza a bajom, nem volt vérzészavarom, ha csak az nem, hogy nekem minden hónapban rendesen megjött:( nem kívánom senkinek, amit én átéltem, hogy azt hittem nem tudom felnevelni a gyerekeim! Nem riogatni jöttem ide, hanem segítségért. És megmondom őszintén nem ilyen stílusban írtak nekem, ahogy te nyilatkozol. Itt megértjük egymást és szorítunk egymásnak és elfogadunk mindenkit.
Azt még megkérdezném, hogy miért kerested meg ezt a fórumot és írsz ide, ha neked észrevétlen van az életedben és nem akarsz idejárni dicshimnuazokat zengeni?
Az volt a flema mikor azt írtad hogy neked bevált, a többieknek meg" miért ne jönne be", és hogy ne az árát nézegessük, mert az megtérül annak akinek beválik.
Mi örülünk ha valakinek bejön, de ha veszed a fáradtságot és pár oldalt visszaolvasol, nem csak sikertörténeteket találsz róla.
Az pedig hogy az egyik ember megosztja a másikkal hogy neki mi nem volt jó a Mirenában az nem riogatás, hanem tapasztalatcsere.
Bomlasztáson meg csak azt értettem hogy jössz és magy elánnal "nekiesel" az embernek, mutasson negatív példát, honnan veszi hogy több ilyen van mint pozitív.
Én speciel egy szaklapban olvastam egy statisztikát ami elég lehangoló volt, de ez azokat nyilván nem érinti és nem is érdekli akiknek jó a Mirena.
Örülj hogy Te és az ismerőseid ide tartoztok, hisz azért lett kitalálva és gyártva hogy mindenkinek jó legyen.
Nem így sikerült,erről se Te sem pedig mi nem tehetünk, ezért nem értem a hangnemet meg a többszörös kérdőjeleket sem az írásodban.
Légyszives mond meg mi volt a flegma??? és mit akarok én bomlasztani???
Nem "szóltam be" senkinek, csupán leírtam, hogy nekem bevált "a csodakütyü".
Természetes, hogy ha valakinek bejön, akkor nem járkál fórumokba dicshimnuszokat zengeni, hanem a mindennapjainak része lesz, észrevétlen.
Sajnálom azokat akiknek nem jött be, és pontosan az én esetemből kifolyólag tudom, hogy mennyivel lenne könnyebb az életük.
De akinek nem vált be, az se átkozza, és ne rémisztgesse a többieket, mert neki sem lesz igaza!
Pontosan arról szólnak a fórumok, hogy kinek mi a jó ill. a rossz, ki hogy éli meg az életében történteket.
A Mirena egy jó találmány, nekem és a hozzám hasonlóknak, akik gyűlölték a havi kínlódásokat, a vérzést a rosszullétet, a görcsölést, az állandó parázást....
Még egyszer mondom, sajnálom azokat akiknek nem vált be, és kívánom, hogy biztonságos és minél egyszerűbb, és egészséges fogamzásgátlót találjanak.
Kár, mert érdekelt volna mi van vele! Egyrészt nagyon szimpatikusnak tűnt , másrészt neki is voltak hasonló gondjai (mellcyatai)!
Holnap 11 re megyek belgyógyász főorvoshoz ... Mert ez mar le lett beszélve! Kiváncsi vagyok ő is ezt mondja e!
Szép estét!
Szia Jooeva,
Persze, szerintem is próbáld ki és lehet, hogy neked nagyszerűen fog működni. Kívánom is, hogy így legyen! Én is ezt szerettem volna, de minden egyes vérzéssel eltelt nap után reménykedtem, hogy majd holnap elmúlik, igen, majd holnap. Örülnék, hogy ha nálad nem így volna, s minden bizonnyal így is lesz! De, ha mégsem, akkor kérlek ne kínozd magad évekig és ne nyugtasd magad azzal, hogy majd jó lesz, mert valószínűleg akkor nem lesz jó. Szerintem - és ez csak laikus megfigyeléseken alapuló vélemény - ha kb. 5, max. 6 hónap alatt nem áll be, akkor azzal mindig gond is lesz. Az is fontos, hogy egy hónapban hány napig vérzel. Tőlem az orvos, aki levette azt kérdezte, hogy nincs-e egyetlen olyan nap sem, amikor nem vérzek. Mikor mondtam, hogy nincs, azt mondta, hogy akkor ennek vége, mert soha nem fog működni. Akkor voltam a 6. hónap közepén. Csak azért írtam ezt le, hogy ha mégsem menne, akkor ne kínozd magad. Szép napot!
Szilvi
Sziasztok!
Szinte elolvastam az egész fórumot, hogy okosodjak. Végül csak a Mirena mellett döntöttem (36 évesen, 2 gyerekkel), hiába a sok vélemény, amíg nem próbálom ki, nem tudom, hogy nálam miként működik.
Mensimmel nincs gondom, eddig gyógyszert szedtem védekezésként.
Ma felhelyezték, semmi fájdalmat nem éreztem (azóta sem), vérzés sincs. Doki is javasolta a c vitamin és rutascorbin szedését. 1 hónap múlva kontroll.
Szép estét mindenkinek!
Szia, sajnos nem tudok Csibéről, csak remélni tudom hogy azért nem ír, mert mióta levették a Mirenáját nincsen semmi panasza.
Én is szeretem a napot, jó lenne ha már végleg beköszöntene a tavasz.:)
Szép estét: Eszter
Mindenképp írok, amint megszabadultam tőle és persze utána is. Érdekes de régen szedtem fogamzasgatlot és attól nem volt semmi bajom, Bàr az más hatóanyagú volt.
Volt itt egy Csibe a fórumon szám is volt s neve mögött, h jol emlékszem neki is lettek mellcyatai.. Nem tudsz róla valamit?
Olyan csodás idö van, imádom a tavaszt:) napsütéses délutánt:)
Szia!
Őszintén örülök, hogy jók a hormonjaid:) akkor talán ebbe is bezavarhat a kis dög (mirenacska)???
Nekem mar csak 2 nap:) régen vártam már ennyire valamit!
Szia Judit!
Örülnénk neki ha köztünk maradnál, hiszen nem csak az lehet ezen a fórumon tag aki "méhbevalót" hord hanem az is aki már ( vagy még) nem.
Nem vagyok ugyan orvos, de véleményem szerint nagyon nagy esélyed van rá hogy a cystás és egyéb gyulladásos panaszaidat vagy az eszköz műanyagrésze, vagy a belőle kiszabaduló kis adag progeszteron hormon okozza, amire allergiás lehetsz, és miután ezt eltávolítják Belőled, szép fokozatosan megszűnik majd minden tüneted.
Őszintén kívánom hogy így legyen, mert ezzel megoldódna minden problémád, és nem kellenének további vizsgálatok.
Várjuk a visszajelzésedet, és kitartást csütörtökig, már csak 2 nap! :)
Eszter
Szia Szilvi!
Én is ugyanazt írtam csak elfelejtettem Iskolapeldanak írni... Nem értem, hogy miért kell kiakadni azon, hogy van akinek problémákat okozott. Én úgy gondolom inkább megértésre lenne szükségünk nem pedig ilyen szavakra. Mi szívből örülünk h valakinek segített.. Nem is értem az ilyen hozzáállást :(
De jó hogy mi itt vagyunk egymásnak :) szép napot Judit
Szia Eszter!:)
Azt hittem mar mindenki disszidált a fórumról! :)
Megmondom őszintén, hogy mar a levételtől nem is félek annyira, mert tényleg sikerült megnyugtatnotok. Inkább azon izgulok, hogy ténylegesen megszűnjenek a panaszaim.
Képzeld most hívott egy ápolónő barátnőm, megkérdezte a kórházban ahol dolgozik egy nagy tudású infektologust, hogy neki mi a véleménye az én esetemről! Azt mondta hogy szabaduljak meg a spiraltol és hogy okozhat bőr alatti gyulladások az is tehát a ki csomóim lehetnek azok. Jó hogy hívott mert mar kezdtem nagyon elbizonytalanodni.
Tényleg egy nagyon jó csapat van itt és nagyon köszönöm hogy így befogadtatok:) úgy gondolom, ha nem bánjátok, akkor a kis dög levétele után is veletek maradok:) remelem jol telik a napod? Üdv Judit
Szia Szilva mag, mindig vannak olyanok mint "iskolapélda", akik ilyen flegma stílusban írnak egy-egy fórumba, leginkább talán azért hogy az ottani nyugalmat és összetartást megpróbálják megbomlasztani, vagy hogy általános felháborodást szítson a hozzásszólásuk.
Ugyan fogalmam sincsen mi örömüket lelik ebben, de az a legszerencsésebb ha azt írjuk nekik amit Te : Örülünk neki hogy Ők és a barátaik sikeresen viselik a Mirenát, de ettől még nem kell "beszólni" azoknak akiknek ez a "csodakütyü" nem jött be.
Szia, szép napot: Eszter
Szia, ne félj a levételtől egyáltalán nem fájdalmas, sokkal kevésbé kellemetlen mint a felhelyezés.
Persze hogy gondolunk Rád, ez itt egy jó és összetartó kis csapat lett ahogy látod... :)))
Majd írj a fejleményekről ha lehet, okés?
üdvözöllek: Eszter
Sziasztok!
Csütörtökön megyek negyed 5 re levetetem a kis dögöt ;) alig várom! Gondoljatok rám!
Szép napot!
Szia Kedves Iskolapélda, :)
Sajnos én is azok közé tartozom, akiknek a környezetében bevált, - igaz csak két embert ismerek, akiknek Mirénája van. De sajnos én nem mondhatom magamat elégedetten. Sokszor leírtam már a "kálváriámat Mirénával" itt. Nagyon akartam, hogy beváljon, hidd el, mert 40 éves voltam és nem akartam már fogamzásgátlót szedni, több gyermeket pedig már nagy biztonsággal nem akartam. Bíztam benne, fel sem merült, hogy nem fog beválni, amikor felhelyezték. A barátnőm is mondta, hogy szépen elmúlik majd a vérzés és milyen jó lesz. Ezzel hitegettem magam 4 hónapig, amikor rá kellett jönnöm, hogy nem, nem lesz jó. Nem volt a 6 hónap alatt egyetlen nap sem, amikor ne véreztem volna. Az 5. hónapban még mindig 6 mm-es volt a méhnyálkahártyám, ami általában normál esetben van akörül. Tehát egyszerűen nem hatott, illetve hatott, de negatívan. Ezenkívül majd egy éve tartó folyamatos hüvelyfertőzést indított el, ami azelőtt sohasem volt. Úgyhogy hidd el, hogy akik itt beszámolnak a kellemetlenségekről, azok nem hazudnak, hanem egyszerűen nem tudták megszokni ezt az eszközt valamiért. Irigyeltem azokat a nőket, - köztük a barátnőimet -, akiknek bevált, bár mostmár más okból, de örülök, hogy nekem nincs. Eszter szerintem nem úgy értette amit írt, hogy több olyan nő van, akinek nem vált be, mint akinek igen, hanem, hogy többen is vannak, akinek nem jó ez a módszer. Ha rákeresel külföldi honlapokra, akkor meg fogsz döbbenni, hogy hányan vannak, akik nem túl pozitívan nyilatkoznak a Mirénáról. Tök jó, hogy sok embernek ilyen jó vele az élet és örülök is, hogy legalább valakinek segít. Sajnos nekünk itt nem jött be. :(
Szilvi
Szia Szil!
Köszi a választ!
Úgy örülök, hogy rátok találtam, nem is tudom mit csinálnék...már majdnem bediliztem, köszi nektek. Hívom a dokit! üdv
Szia Mouse,
Nekem tavaly augusztus 5-én vették le - hirtelen döntésként, mert már a 6. hónapja szenvedtem a folyamatos vérzés miatt -, utána k. 1 hétig nagyon véreztem, de semmit sem szedtem rá. Kb. 6 nap után azonban elmúlt a vérzés és csak a következő menstruációkor jött meg. Úgyhogy, ha több napja vérzel, akkor se aggódj, mert meg el fog múlni. Eszter nyugtatott meg engem is - ezúton is köszönöm neki :) -, hogy a Miréna mögötti területről leváló nyálkahártya miatt vérzik ilyenkor az ember erősebben.
P.
Szilvi
Szép jó reggelt Öregnéne!
Na ez sem lehetett egy leányálom.:( Azért akinek nem vált be, azoknak elég rossz dolgokat okozott ez a kis "dög" (rájöttem nekem jobban esik így hívnom, mint mirénácska, az túl kedves megszólítás)!
Most fogok bejelentkezni a dokihoz, remélem minél előbbi időpontot kapok. Nagyon izgulok, hogy tényleg ez legyen a baj, de annyi minden összevág, hogy csak ez lehet. Amúgy azt mondta a belgyógyász jobba véreredményem, mint az övé, és nem egyszer vették mát vért, és mindig negatív lett. Majd írok, mikor lesz a nagy nap:)
Sztem biztosan van még pár jó évet, már csak azért is, mert ezek után megérdemled:) további napsütéses délelőttöt. Judit
Szia Judit, kösz az érdeklődést.:)
Nekem már eleve komoly és megmagyarázhatatlan vérzészavarom volt, ennek a "gyógyítására" próbáltuk meg a nőgyógyásznőmmel a Mirenát.
Az elsőtől hat hétig egyfolytában véreztem és mikor már az ájulás határán voltam a vérveszteség miatt megkapartak. (előtte persze-- már altatásban--, a műtőben levették az eszközt.)
Kiderült hogy nem vékonyította el kellően (jobban mondva sehogy ) a méhnyálkahártyát, azért volt a folyamatos nagy vérzés.
A másodikra is a doktornő beszélt rá, előtte gyógyszerrel szinte nullára levékonyítottuk a nyálkahártyámat hogy ez biztosan ne legyen gond.
Ekkor sem hatott, a méhem folyamatosan görcsölt én meg hol pecsételgettem,hol meg komolyan és hosszan véreztem , ez ment majdnem egy egész évig, aztán egy szép napon fogta magát a Mirenám és úgy döntött hogy "megszületik"( (húsboltban történt, sorbanállás közben!) egy jó nagy görcs kísértében, rettentő kellemetlen szitu volt!
harmadszorra nem próbálnám ki semmi pénzért, nagyon sokat kínlódtam vele abban a majd 1,5 évben amíg viseltem----igaz utána ismét kitört a régi vérzészavarom, de azt egy idő után gyógyszeresen rendben lehetett tartani ( szintén Norcolut amit Ti is írtok plusz Androcur).
Most meg-- hogy itt állok a klimax küszöbén a 48 évemmel-- egész rendes ciklusaim vannak spontánul, teljesen meg vagyok elégedve velük.
Nagyon szeretném ha lenne még pár nyugis évem mielőtt bekopog hozzám a változókor a maga kis finomságaival, remélem így lesz.
Szép napot Nektek is: Eszter
Szia Anita!
Majd írd meg mi lett a pajzsmirigy eredményed. Lehet hogy rögtön nem áll vissza, mert mondtad hogy fél év után kezdődött a felrakas után. Szóval ha most még nem lesz jó azert hátha pár hónap múlva jobbak lesznek az eredmények.
Köszönöm, én is gratulálok a nagylànyhoz és remelem nemsokára ismét gratulalhatok majd!:)
Öregnéne!
Sajnos még nem jutottam végére az égés fórum elolvasasanak, neked mi volt vele a gondod?
szép napot mindenkinek!:) Judit
Örülök hogy Te csupa jó példát látsz Magad körül, szerencsés a környezeted ( és Te is).
Ha azonban veszed a fáradtságot és itt visszaolvasol pár oldalt akkor azért kicsit "árnyaltabb" képet kapsz arról,mennyien nem annyira paanszmentesek mint Te-- és a környezeted.
Nekem speciel kétszeri alkalommal se jött be, (mielőtt az a vád ét hogy mással példálózom).
Nem mindenki szervezete tolerálja, a panaszok nagyon sokrétűek, és ez messze azért van mert mi "hisztisbbek" lennénk.
Szia Anita!
Nekem van egy 6 és egy 3 éves kisfiam és egy 2 éves kislányom:) Sztem nem vagy elkésett! Én nagyon drukkolok Nektek:) nagyon jó dolog, ha van testvére az embernek, a kislányod meg igazi segítség lesz. :)
Én ettől függetlenül megnezetnem a pajzsmirigyedet kb. 3 hónap múlva. Kiváncsi vagyok....
Én holnap hívom a dokimat, de az is lehet keresek mar most egy másikat:( és azzal vetetem ezt a kis "dögöt"!
Üdv Judit
További ajánlott fórumok:
- Mirena spirál
- Használhat a hormonális spirál (pl. Mirena) az erős vérzésre?
- Van valakinek Mirena márkájú spirálja? Mennyire megbízható? Milyen a menses? Milyen tapasztalatok vannak?
- Két hete vetettem le a Mirena spirálomat. Mikor számíthatok az első vérzésre?
- Mirena spirál mellett lehet Mastodynont szedni?
- Mirena spirál használata után, ki mennyi idő alatt esett teherbe?