Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok fórum

Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok (beszélgetés)

5015. nnaagyrépa (válaszként erre: 5014. - Mouse1980)
2013. márc. 12. 15:04

Szia!

Nekem akkor vették le mikor megjött,úgyhogy egy hétig vérezgettem,volt olyan nap mikor nagyon,sötét darabok jöttek,másnap meg piros friss vér,aztán két napig kevéske,és el is múlt.

5014. mouse1980
2013. márc. 12. 13:58
Sziasztok! Múlt heten csütörtökön vették le a mirenamat, után egy pötty valami volt, aztán semmi, ma viszont mintha megjött volna( amugy még nem kellene neki) de nem teljesen olyan sötét és sűrű mint amikor megjön. Valakinek ezzel tapasztalat? Előre is köszi
5013. mouse1980 (válaszként erre: 5012. - 099c0bed40)
2013. márc. 11. 06:32
Jaj, de sajnálom:( hiszen te tartottad bennem a lelket eddig, épp most akartam panaszkodni, hogy megint aggódom, mert sok új csomóm van:( ma hívom a kórházat van- e mar eredmény! Remelem azert leszel megis!!!! Nagyon varlak vissza.... Ugye nyaralás miatt ?:)
2013. márc. 11. 06:27
Mindenkinek üzenem hogy nagy valószínűséggel 2 hétig nem leszek net közelben. ( sajnos)
5011. 099c0bed40 (válaszként erre: 5010. - Mouse1980)
2013. márc. 9. 21:18

Igen, tudod, a Doki is minimum 3 hónapot mondott...szerintem rendben leszel, csak kis türelem még.

Gondolj arra hogy már jó úton vagy a teljes jóllét felé. :)

Jó éjt Neked is!

5010. mouse1980 (válaszként erre: 5009. - 099c0bed40)
2013. márc. 9. 21:14

Sajnos csak a közérzetem jobb, a csomóim nagyon is megvannak, lettek újak is és fájnak:( de türelmes vagyok!!! Vagyis próbálok az lenni, de még csak 2 nap telt el...és nem várhatok azonnali gyógyulást nem igaz ?

Jó ejt!

5009. 099c0bed40 (válaszként erre: 5008. - Mouse1980)
2013. márc. 9. 21:05

Szia, ezek mind jó hírek, remélhetőleg nem is lesz eztán se semmilyen vérzése problémád, és a többi panaszod is visszavonulót fűj.

Kívánom hogy így legyen, Neked is szép vasárnapot!

5008. mouse1980
2013. márc. 9. 15:12

Sziasztok!

Én is azt tapasztaltam,, hogy hizàsra hajlamosabb voltam a mirenaval! De tényleg beáll egy idő után, csak kicsit oda kell figyelni.

Amúgy kicsit megnyugodtam, hogy nincs meg a kis dög:) képzeljètek, hogy a levétele után szinte alig vèreztem egy fèl napig, és azóta semmi! Én ebben sem normálisan működöm????

Azért mèg aggódom, de sokkal jobban érzem magam amióta nincs, várom a hormon és reumás eredményeket ....szép hétvégét ! :))))

5007. mouse1980
2013. márc. 9. 15:04
Csajnak akartam írni:)
5006. mouse1980 (válaszként erre: 5001. - Ritus79)
2013. márc. 9. 15:04
Köszönjük :) Minden csalnak szintèn!
5005. 099c0bed40 (válaszként erre: 5001. - Ritus79)
2013. márc. 9. 07:13
:) Aranyos vagy, igaz már elmúlt, de Neked is!!!!
5004. 099c0bed40 (válaszként erre: 5002. - Wacak77)
2013. márc. 9. 07:12

Szia, sajnos van akinél hízást okoz,( a progeszteron hormon miatt, ami benne van) de csak a használat elején, aztán be szokott állni a testsúly, illetve kis diétával le is lehet faragni belőle.

Ha mindössze ennyi a "mellékhatás", érdemes várnod még pár hónapot, és figyelni a mérleget egy lazább diéta mellett.

Remélhetően beáll és nem kell levetetni, kár lenne érte ha minden más területen rendben végzi a dolgát.

5003. jooeva
2013. márc. 8. 17:25

Halihó!

Kedd óta van fenn a mirena és eddig úgy tűnik, hogy jól viselkedik. Vérzés nincs egyáltalán, semmi fájdalom sehol és a jelzőszálat is ügyesen vágta el a doki, mert észrevétlen volt együttlétkor.

Persze, ez még csak pár nap, ezért nem is kiabálok el semmit vele kapcsolatban.

Majd az első mensire leszek kíváncsi. Egyelőre fura, hogy nem szedem esténként a gyógyszert, a sok év alatt úgy megszoktam.

Mindenkinek szép estét!

5002. wacak77
2013. márc. 8. 09:45

Sziasztok,

el vagyok keseredve! Mirenám van, a vérzést rendbe is tette (ez volt a fő ok, ami miatt e mellett döntöttem), de folyamatosan hízok... 5 hónapja van fent, 6 kg-ot híztam.

Rettenetesen zavar, pláne, hogy nincs megállás. Gondolkodom, hogy levetetem.

Tapasztalatok ilyen téren?

5001. Ritus79
2013. márc. 8. 08:49
Csajok! BOLDOG NŐNAPOT magunknak!!!!! :)
5000. 099c0bed40 (válaszként erre: 4998. - Egyenes Ági)
2013. márc. 7. 21:15
Szia, örülj neki, nagyon szerencsés vagy!
4999. 099c0bed40 (válaszként erre: 4996. - Mouse1980)
2013. márc. 7. 21:14

Örülök hogy simán ment, lehet hogy nem is fogsz vérezni késöbb sem, bár nem ez az általános.

A nőgyógyászok sokszor igen magas lóról beszélnek, persze könnyen vannak, hisz nem Ők érzik és szenvedik el a mellékhatásokat hanem mi, Nők.

Mielőbbi jobbulást: Eszter

2013. márc. 7. 21:01

Nekem semmi bajom a Mirena-val. Ez már a második. Az első öt évig volt fenn, ezt pedig már a második évem a másodikkal.

Nincs menzeszem, csak körülbelül félévente 1x. Ám minden hónapban, amikor megjönne, érzem a menstruáció egyéb jeleit: feszültség, idegesség, teltség-érzet stb.

Tökéletesen bevált nekem ez a spirál.

4997. nnaagyrépa (válaszként erre: 4996. - Mouse1980)
2013. márc. 7. 20:47
Szia, remélem minden rendben lesz. :)
4996. mouse1980
2013. márc. 7. 20:00

Sziasztok!

Megszabadultam a kis dögtől!:) mirenanelküli lettem!!!!

A doki persze többször megkérdezte, hogy tényleg akarom-e. Kérdezte miért baba lesz? Mondtam nem a belgyógyász javasolta. Azt mondja drága mulatság és a belgyógyász könnyen dobalozik! Mondtam hogy én is akartam mert nem tudjak mi bajom van és szeretnék meggyógyulni és lehet hogy ezért vannak a panaszaim és a pénz mar nem is érdekel... Csak gyógyuljak meg. Megkönnyebbültem:) és remelem most mar meggyogyulok !!!!!

Jah és nem fajt egy pici görcs egy pillanatra aztán semmi azóta még nem vérzek...

Üdv

4995. suzy19
2013. márc. 7. 12:37

Sziasztok

Nekem egy évig volt fenn,mioma miatt javasolta az orvos,mégegyszer biztos nem mennék bele,szinte állandó vérezgetés büzös váladékozás amire mindig valami bogyót adtak,végül az én kérésemre levették mert a doki szerint nem az volt a gond,utána elmult ahogy jött,na és persze a miomám ugyanugy nőtt mellette.

2013. márc. 7. 12:34

Szia, a levétel után közvetlenül szokott vérzés lenni, hogy ez meddig tart illetve mennyire erős, az egyénfüggő.

Tampont egész nyugodtan használhatsz, nem fog bajt okozni.

Elhiszem hogy nehéz ennyi idő után "nem figyelni magadat", de próbáld meg, mert a visszarendeződéshez tényleg minimum 3 hónap kell, ha ugyan nem több ( ezzel nem akarlak elkeseríteni).

Gondolok Rád délután, de tényleg olyan gyorsan megy majd a levétel hogy észre se fogod venni és már készen is leszel.:)

4993. mouse1980
2013. márc. 7. 11:11

Sziasztok csajok!

Mar ma megszabadulok tőle!:) Azt akartam kerdezni, hogy rögtön van vérzés levételkor vagy csak később? Hogy készüljek? Na meg lehet használni támpont, mert én eddig is használtam?

Most inkább azon aggódok hogy ne legyen valami reumás betegségem és tényleg a kis dög legyen az okozója a bajomnak! Igen a doki is ezt mondta, hogy minimum 3 hónap úgyhogy ne varjak gyors gyógyulást. Nagyon nehéz ne figyelni magad amikor 8 hónapja ezt teszed. Biztos olyat is észlelek, ami semmiség én meg felfujom vagy nem létező tüneteket észlelek!:(

Remelem azert valami csak kiderül a vérvételből.

16:15 re megyek a dokihoz ....

U

Szép napot!

4992. 099c0bed40 (válaszként erre: 4990. - Mouse1980)
2013. márc. 7. 08:58

Szia, igen, magamról tudom hogy az állandó aggodalom és szorongás kész teljesen felőrölni az embert, ráadáasul abszolút feleslegesen. :(

Szilvinek igaza van, miután nem leszel Mirenás ne figyeld állandóan Magadat és ne várd azt se, hogy azonnal elmúljon minden panaszod, ahhoz ugyanis hogy a szervezetedben minden viszaálljon a régi kerékvágásba idő kell.

Hogy menyi, az teljesen egyénfüggő, bízzunk benne hogy Te gyorsan regenerálódsz majd, így legyen!:)

Eszter

4991. Szilva mag (válaszként erre: 4990. - Mouse1980)
2013. márc. 6. 20:16

Szia Mouse,

Ne aggódj, minden rendben lesz! A levételt alig fogod érezni, kb. 15 másodperc és kint lesz a cucc. Utána még türelmesnek kell lenned, mert idő kell, amíg megszűnik a hatása. S ne figyeld magad majd folyamatosan, mert az nagyon rossz. Drukkolunk neked!

Szilvi

4990. mouse1980 (válaszként erre: 4986. - 099c0bed40)
2013. márc. 6. 17:24

Szia Eszter!

Most megint elfogott az aggodalom, de igyekszem nyugtatni magam. Jó lenne, ha nem mindig a bizonytalanság lenne. Olyan régóta tart ez az egész és eddig mindig csak reménykedtem, hogy megtaláltuk a baj forrását. Kicsit fáradt vagyok mar.... Felőröl az állandó félelem. Ugy szeretnék mar túllenni rajta. Túl sok energiát emészt fel. A párom nyugtat, hogy mar holnap minden jobb lesz, meglátom, ha kiveszik...

Remélem te jol vagy és a családod is:)

4989. mouse1980
2013. márc. 6. 17:18

Szia!

Régebben én is szedtem fogamzásgátlót és nekem sem volt semmi bajom tőle , de most őszintén azon drukkolok, hogyha holnap leveszik megszűnjenek a panaszaikkal. Szóval biztos furán hangzik, de most attól nyugodnék meg, ha biztosan ez lenne a bajom okozója!

Örülök, hogy neked minden simán megy eddig:) jó tudni, hogy legalább valakinek beválik:)

Jelentkezz majd mi a helyzet!

4988. jooeva (válaszként erre: 4982. - Mouse1980)
2013. márc. 6. 14:57

Szia!

Köszi Neked is a bíztatást!

Jelentkezni fogok, ha gond van, de akkor is, ha nem.

Ebből a fórumból már eleve sokat tanultam, hetek óta bújom a netet, hogy tájékozottabb legyek.

Sajnos személyesen nem ismerek senkit, aki mirenát használna.

Ja és 50ezer volt, a dokim hozta.

Neked pedig kitartást kívánok és mielőbbi gyógyulást!

4987. jooeva (válaszként erre: 4977. - Szilva mag)
2013. márc. 6. 14:54

Szia!

Köszönöm a bíztató szavaidat, oda fogok figyelni magamra, az biztos!

Elég magas hormontartalmú gyógyikat szedtem előtte, azok nem okoztak semmilyen mellékhatást, így bizakodó vagyok.

Az "idegentest" érzéstől tartottam, de szerencsére nincs! Fájdalom és egyéb furcsaság sincs, vérzés sincs, csak a papíron látom, hogy van valami. De ezt érthető is, csak mensi végén vagyok és meg kell barátkozni a méhemnek ezzel a kis kütyüvel.

4986. 099c0bed40 (válaszként erre: 4985. - Mouse1980)
2013. márc. 6. 13:53

Szia!

A reumatikus csomóknak nem sok köze van a progeszteron hormonhoz ( legalábbis amennyire én tudom laikusként), de jól döntöttél hogy leveteted ezt a "csodakütyüt" és majd az idő eldönti hogy valóban az ebben lévő progeszteron okozta-e a csomóidat, vagy valami más.

Ha reumatikusak, akkor az is megnyugtató hír hogy semmiképpen nincs szó arról, hogy valami rosszindulatú sejtburjánzás indult meg a szervezetedben.

Ha ez a baj, erre nyilván megvan a jólbevált terápia, nehogy elkeseredj, az első nagy lépésen túl leszel azzal hogy nem lesz többé Mirenád, EZ tehát biztosan nem okozhat több gondot, holnaptól ki lehet zárni.

A legjobbakat kívánom: Eszter

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook