Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok fórum

Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok (beszélgetés)

5465. Ani-Lea
2013. máj. 9. 21:14

Sziasztok,

Kis gépről vagyok és elszált amit írtam :( köszi könyvbarát de egyenlőre úgy gondolom a kapszula és a samponnal próbálkozom meg azt felejtettem el megkérdezni, hogy mennyi idő mire mérséklődik mivel nem hullik veszetül így remélem ennyi elég lesz, de figyelem. Tiszta mániás lettem mindenhol hajat látok :( Leának is mindig nézegettem neki ma ki is mostam a haját az új samponnal meglátjuk mi lesz. A fodrász imserösöm aki segítkezik nekem azt mondja TUTI A MIRENA MIATT VAN!!! 3 hónap mire jók leszünk neked már kevesebb van mouse!

5464. 099c0bed40 (válaszként erre: 5462. - Ani-Lea)
2013. máj. 9. 20:38

Szia, hát ja, nekem valahogy egyáltalán nem tűnt rövidnek, sőt, egy örökkévalóság.:(

Igen, a váltóm is mindent szépen megcsinál, nem szoktunk egymással kilökni ( minek is tennénk), csak a néninek nehezebb Vele annyiból hogy Ő nem beszél németül (nem akart megtanulni, hogy miért, azt ne kérdezd)-

A hajatok rendbe fog jönni, tényleg nem kell rágörcsölni, a jó dolgokhoz mindig idő kell, ez a mondás úgy látszik erre is igaz.

5463. könyvbarát (válaszként erre: 5459. - Mouse1980)
2013. máj. 9. 18:54
Szia! Bőrgyógyász javaslata hajhullásra: MERZ c vitamin + Forcapil (vény nélküli). Egy próbát megér. :)
5462. Ani-Lea
2013. máj. 9. 15:19

a kúrát úgy írja hogy 3-4 hónap szerintem én így fogom cserélgetni. Nekem másfél évig volt fent és januártól kezdet csitulni minden, soha nem volt érzékeny a fogam lehet akorral jár?? Ez vicc volt csak. Mouse ne számold én is csak azért számoltam meg és nem minden nap, hogy tudjam baj van e mert többnek láttam és nem csak láttam, de több is volt! Idegesít és ezért csak ilyen alkalmanként számolom, de nekem turásra jön ki sok ha meghuzom a végét alig jön ki pár darab. De mosásnál sok ami me gelőlről tünik el nem tudom hova megy.... most olyan hajan godnolkozom ami nem is állna rosszul de nem is lenne túl rövid, hogy szabadon legyen a hajam, szerintem a levegőbe is van vlami mert, hogy ennyi embernek hulljon a haja egyszerre az kizárt!!! Lehet a hirtelen jött meleg sem tezs jót. Vimi, hogy vagy????? Voltál dokinál?

Eszter már jösz is haza? Nekem olyan gyorsnak tünt ez idő gondolom neked nem :/ A váltórtásad is úgyan úgy kiveszi a részét mindenből, mint te? Vagy hagy rád dolgokat?

Nézd Mouse az a 4 hónap már nem olyan sok és nézd azt is, hogy van már babahajad is ami a "gyogyulás" jele!!!!

5461. 099c0bed40 (válaszként erre: 5459. - Mouse1980)
2013. máj. 9. 14:52

Sziasztok, megvagyok, annyire el vagyok fáradva már hogy csak csendben olvaslak benneteket---meg aztán nálam már élettani a hajhullás, lassan itt a klimax meg az öt iksz, ergo örüljek annak is hogy még van némi szőrzet a fejemen.

Mouse, sztem ne számold naponta mennyi hullik, mert csak idegeled Magadat, hallod mit mondott a dokinő, négy hónap is lehet mire visszaáll---bár el tudom képzelni milyen rossz lehet csak várni meg várni és közben látni ahogy fogy----

Én a hétfőt várom de nagyon, fél 11-re otthon leszek ha Istenke is úgy akarja.....és remélem úgy akarja, mert nagyon el vagyok már gyepálódva, a váltótársam meg olyan friss lehet hogy ihaj, boldogan átadom a terepet neki! :)

5460. mouse1980
2013. máj. 9. 13:58
Ja sztem nem a fogad, remélem nem meg semmi a rtg en. Amúgy lehet a gyökere érzékeny a fogadnak...
5459. mouse1980
2013. máj. 9. 13:56

Ani!

Én végig menstruàltam a döggel is:( szóval lehet ez sem mérvadó? Képzeld ma vittem a kisfiam anyajegy szűrésre, mert van a halántékán egy nagyobbacska anyajegy de mar nagyon kicsi kora óta. Szerencsére nincs vele gond! De ez ugye bőrgyógyász főorvos nő. Kérdeztem hogy recept köteles e a Regaine hajszesz, azt mondta nem. Szóval talán azt is használhatnád, bár kicsit drága 10000.- kb egy hónapig elég. Na az a lényeg azt mondta hogy legalább 4 (!!!) hónap amíg a hajhullàs abbamarad. Szóval várnunk kell:( neked meddig volt fent a dög? Azt mondta, hogy két havonta valtogasssam a revalidot meg a biovannet. Szóval egy hónapig még szedem a revalidot utána veszek biovannet. Azt is mondta hogy nem kell szünetet tartani. Addig kell szedni amíg rendbe nem jön a haj, szóval akar fél évig is... Annyira utalok várni már. Délután 2 óra és mar kb. 50 szálnál tartok+ amit nem látok hogy kihullik:( elkeserítő :(

Többiek hogy vagytok? Eszter?

5458. Ani-Lea
2013. máj. 9. 12:19

Sziasztok,

Ma voltam a fogászaton nem értem az egészet fáj a fogam csokira érzékeny és nem lyukas a doki szerint nem érti ezért leküldött rötgenre aminek meg van az eredménye de a doki csak hétfőn lesz :( Nekem nem mond semmit ma vettem szépségtablettát a boi...... meg vettem valami gyógynövényes regeneráló sampot amit Leusnak is hazsnálhatok majd :) Mouse igen mostanába, de nem mindig mert ez is streszel igazából most kezdtem mikor hajmosás után soknak véltem soha nem jött ki ennyi, DE MOST SOK MINDENKINEK HULLIK A HAJA!!!!!!!!!!!! Mindenki panaszkodik a patikus azt mondta a homrnojai miatt van "banyakór" szerintem akkor nekem is mert elkezdtem nem havizni akkor nekem is a a dög okozta ezt is :(

5457. mouse1980
2013. máj. 9. 07:34

Jó reggelt!

Bár nekem nem az! Reggeli hajmosás és szárítás kb 30:((( mi lesz még egész nap???? Már előre rettegek mi lesz az eredmény nap végèn! Ani te mindennap számolod?

5456. mouse1980
2013. máj. 8. 22:16

Sziasztok !

Most délután vagy 50 kijött és reggel is vagy 10 a fésüléskor:( de esküszöm holnap számolni fogom!!! Igen én is beleturok és akkor vagy egy se vagy 1-5 szál is kijön :(((( egy turásra!!!! ezt nem hiszem el. Olyan elegem van!!! Türelmetlen vagyok? Nem tudom. Nekem a prof bácsi mondta ezeket a szereket olyan becsülettel betartok mindent.... Nem értem. Én tegnap volt 2 hónapja hogy levették.

Vimi menj el orvoshoz!

Ani! A copfozast a doki is mondta hogy ne fogjam szorosan a hajam. Sztem legyen100 szál akkor még van reményük:)

Eszterem holnap írok . Jó lenne ha tényleg nem endomet lenne, nagyon nem szimpi opció:(

Na jó ejt!

5455. 099c0bed40 (válaszként erre: 5454. - Ani-Lea)
2013. máj. 8. 22:09

Vegyél inkább ilyen műanyag vackot, tudod, amit össze kell csattintani, és nem húzza, csak tartja a hajadat.

nekem is olyan van, bár a mostani frizurám egyre rövidül, lassan nem lehet semmivel összefogni mert nem elég hosszú hozzá-

Kilépek, jó éjt Mindenkinek!

5454. Ani-Lea (válaszként erre: 5453. - 099c0bed40)
2013. máj. 8. 22:05
Zavar ha le van engedve.. de ki kell találnom rá valamit erre festeni nem festem sokat, egyenlőre aszőke még dobja lea barnát de ha beállna a hajszín akkor nem festeném sűrűn, mert alapból olyan barna vagyok már. Igen ezért kérdeztem mi a normális, mert én is olvasgattam sokat és nem egyformák amiket írnak.
2013. máj. 8. 22:01
Szia, se az örökké copfba kötés se a festetés nem jó neki az biztos, hogy mennyi a normális hajhullás, arról ahány cikket olvastam az mind más számot ír de 50-100 szál/nap között van.
5452. Ani-Lea
2013. máj. 8. 22:00

Mandulám rendben lehet, mert ma voltam füll orr gégén és azt mondták okés a foggal holnap megyek a dokihoz ha nem jutok el akkor pénteken a Biov.fogom venni, mert azt mondta a fodrász ismerös, hogy az jobb, mert abba van valami magkivonat talán szőlő és figylejem, mert nemm mindegyikbe van.

Vimi nekem rendesen volt 5 napos aztán ha minden igaz 21 naposra fogok állni, mert már érzem, hogy görcsölök és folyásom is több van! Fáj a derekam és a lábam is szerdán lesz a 21 napom.

A kezemen a bőr már oké nem tudom miért volt.

5451. Ani-Lea (válaszként erre: 5448. - Mouse1980)
2013. máj. 8. 21:55

Sziasztok,

Most napi 50 vagy 100 vagy 60 a normális? Én az utobbit olvastam nekem 60 ki jön egy "turásnál" hajmosásnál a 100 felett vagyok :( Szerintem is a Mirena a hibás de valamit kell tenni ez ellen is nekem pénteken lesz 1 hónapja, hogy lejerült s mikor levették már hullott... Te, hogy szedsz ki annyit? te is "turod"? Mert ha csak huzom a hajam végét akkor nem jön ki annyi, van baba hajam a homlokomnál de a többi helyen nem láttam sok hajam van még de előol az picit csunya nekem mindig össze van fogva 1 cofba, gondolom ez se jó estére kiengedem, szőkéről festettem barnára, mert így meg tudjuk különböztetni a lányom hajáétól az enyémet!

5450. 099c0bed40 (válaszként erre: 5448. - Mouse1980)
2013. máj. 8. 21:25

Szia Egérke, nagyon hiányoztál már....a csomóid szerintem nem lehetnek endometriózistól, azok ugyanis legnagyobb részben a test belső szervein találhatóak, beleken, méh-petefészek külsején, hashártyán, májon, vesén....ha nem undorodsz az ilyesmitől üsd be a nem írom ki a nevét milyen nevű zenecsatornába az endoometriosis szót (Y....be) ott rengeteg video van róla hogy néznek ki ezek a kis szemét göbök.

Én bőr alattiakról nem hallottam, bár nem vagyok orvos----a hajadon meg ne stresszelj, napi 50 szálig okés a hullás, és azt írod ennél kevesebb, csak kialakul már valami a kúra meg a hormonok visszarendeződése hatására!

Puszik: Néne :)

5449. 099c0bed40 (válaszként erre: 5447. - Vimi2)
2013. máj. 8. 21:18

Vimi, ha nem akar az a dög megultrahangozni akkor keress egy másik nőgyógyászt aki hajlandó , és nyomd fel neki a "tisztelt kollégát" egészen nyugodtan.

Az ergam csepp meg az Exacyl ilyen erős és darabos vérzésnél nem sokat ér, muszáj volna belenézni a méhedbe hogy mi újság, mennyire vastag és milyen állapotban van a nyh.

Ha jól számolom holnap lesz egy hete hogy vérzel, lassan letelik a nyolc napos ultimátum is, kérlek MENJ EL VALAKI MÁSHOZ és nézesd meg mi a bánat van, ne várj addig míg elájulsz vagy begyullad az egész méhed , mert akkor már nagy baj van.

Jobbulást, de szeretném ha mindenképpen dokihoz mennél mégpedig mihamatabb, ez így kóros és bajod lehet belőle!

5448. mouse1980
2013. máj. 8. 19:24

Na hello lányok végre megjöttem:)

El se hiszem, hogy idejutottam a géphez....olyan fáradt vagyok, hogy semmire nincs időm, van hogy ruhástul elalszom a gyerekaltatásnál.

Ani! A fog és mandula tehát gyulladás miatt foltokban hullik ki a haj és úgy hogy ott a kis folton semmi haj nincs. Nekem is ugyanaz a bajom, hogy belátni elől, ugyanígy vettem észre én is. Napi 100 szál normális naponta. Ha azon felül hullik az már kóros. Én most szedek revalidot, de a biovánéra is esküsznek. Ezeket 3 hónapig kell szedni, ez egy kúra. No meg a sampon és a szesz...Én Kecskeméten voltam egy prof bácsinál, ha szeretnéd megadom a nevét. és kikeresheted a googleban. Én ma megint kicsit elvagyok kenődve, mert most az előbb is vagy 10-15 hjaszálat szedtem ki, plusz gondolom amiket napközben egy-egy szál. Nagyon nehéz nyugatatnom magam. Van babahajad? Most ugyanazokat kérdezem, amiket te.:) Viszont, ha neked is ez van, akkor csak a spirál lehet mindkettőnknek, nem? Nekem nincs festve a hajam, viszont tartós hajegyenesitésem volt 3szor 3 havonta.(szóval majdnem egy évig) Most utoljára februárban. Szóval elvileg már az nincs a hajamban. Ani vegyél koffeines sampont és csak azt használd, semmi balzsam, semmi lakk....Plantur 39 a neve, patikában lehet kapni, kb 2800 ft.

Én is amúgy szédelgek, és úgy gondolom az idő miatt, meg pszichésen is.

Vimi sztem jó lenne elmennél egy uh-ra, ha nem múlik a vérzésed. Nekem egy pici vérzésem volt amikor levették, aztán el is múlt, majd pár nap múlva megjött normálisan ahogy szokott teljesen normális mennyiségben....

Eszter! Szted lehetnek a csomóim endometriózis csomók? Nekem lehet az a bajom?? Vagy azt kellett volna látnia októberben a hüvelyuh on? Lehet azért menstruáltam végig a spirál alatt? De nekem sosem voltak olyan panaszaim, minthogy erős vérzés, fájdalmas szeretkezés...igaz tini koromban nagyon görcsöltem, de az régen megszűnt.

5447. Vimi2
2013. máj. 8. 18:14

Sziasztok!

Néne! Szerintem is szemét, ma felhívtam, azt mondta kellene Ergamm cseppet, meg Exacylt szednem, de Uh-ról nem beszélt. Nem tudom receptért hogy tudnék elmenni, mert már nem munkahelyről sem tudok elkéreszkedni. Patikába még megpróbálom előre elkérni. talán....

Nagyon potgog, a munkahelyen már szédültem, szedek vasat, meg miltivitamint, ma enni is tudtam, de így is megvisel. Ma pszichésen sokkal jobban vagyok.

Ani-Lea! Nekem akkor fájt így bőrőm, meg szinte mindenem, ha valami vírus elkapott. Az nem lehet? Hajam nekem is volt ilya, elől be lehetett látni, és visszanőtt. Előtte feketére volt festve, fodrászom szerint az a legdrasztikusabb, mióta barnával van, dúsult. Annyi mindentől lehet, lehet a rossz festékválasztás is. Remélem megtalálod bajaidra a megoldást! Pénteken megyek pszichológushoz.

5446. Ani-Lea
2013. máj. 8. 16:04
Fül orr gége kész megint minden oké, de akkor mitől fáj a fülem????? Azt mondta a drnő, hogy Bioparoxot fujjak orromba számba...Kérdeztem a gombócról azt mondta ha mindenem negatív volt akkor szerinte pszhihés vagy pedig ezzel kell élnem majd mert vannak ilyenek, hát nekem ez utobbi válasz nem tetszett :( A fogamra tippelek még mivel fájdogál és a hajam is hullhat attól, így holnap vagy pénteken összeszedem magam és megyek lesz ami lesz. Kezdek fáradni ez az 5 hetem a férjem nélkül és van még 3 :( Abba is vannak változások mert mégse megyünk ki vele másfél hónapra majd haza jön értünk és két hétre megyünk csak mivel ha ennyi nyavalya kijön rajtunk akkor inkább ennyit nem vállalnék be ott kint. Vimi mikor mész pszhihologushoz?
5445. 099c0bed40 (válaszként erre: 5444. - Ani-Lea)
2013. máj. 8. 13:52
Szia, sajnálom hogy ennyi baj összejött...Mouse tudja a hajas dokit, Te szegény, nem elég a sok egyéb, akkor még ezek is....:(
5444. Ani-Lea
2013. máj. 8. 11:29

SZIASZTOK,

Nagyon szomorú vagyok, mert ma a kozmetikusnál észre vettem, hogy van ahol látom a fejem bőrét persze elől :(((((((((((((( Kértem nézze meg, és mondta, hogy ott valóban jóval ritkább :((( Ezzel hova kell menni, merre induljak meg? A vérvételem márciusba volt akkor minden rendben volt, ja és a fél oldalam ha hozzá érek a bőrőmhöz olyan fájdalmas nem is tudom milyen és a fülem is fáj néha bele nyílal, most elmegyek füll orr gégészetre nézzék meg miért van, komolyan mondom ennek úgy érzem soha nem lesz vége???!!!! Az arcamon is fáj a bőrőm de csak a fél oldalt.... a bal és a kezemen is ez a helyzet :(

5443. 099c0bed40 (válaszként erre: 5440. - Vimi2)
2013. máj. 8. 07:45

Szia Vimi, jó szemét a nődokid,no nem a pénz miatt, hanem hogy azt se kérdezte mi van Veled ( amúgy valóban nem lehet tőlük ilyet elvárni)....remélem a napokban visszamész a lóvéért és elmondod neki a vérzéseset...ha csütörtök óta tart és még mindig akad nagyobb alvadék, az azt jelenti, annyira vastag a nyálkahártya,hogy egyben válik le a cucc, ez lassan egy hete megy, nem normális dolog.

Hogy mi a helyzet a méhedben, azt csak egy UH tudja eldönteni, ahogy a további teendőket is, úgyhogy azt javaslom minél hamarabb menj vissza!

U.I, én bezzeg szívesen fogynék hat kilózt ( vagy még többet) de most nem megy, mikor viszont ez a kálváriám volt a mirénákkal, akkól rólam is csak úgy pozyogtak a kilók lefelé)

5442. 099c0bed40 (válaszként erre: 5441. - Mouse1980)
2013. máj. 8. 07:35
Szia, hála az égnek hogy megvagy...már auz hittem elsüllyedél a napi teendők nyomása alatt....))))
5441. mouse1980
2013. máj. 8. 07:33
Jaj lányok rohanok rohanok....de írok , hogy mik történtek, elviszem a gyerekeket,....pusz
5440. Vimi2
2013. máj. 8. 06:57

Én is örülök, hogy egyből írtatok, kicsit megnyugodtam. Tényleg nem tudom mi a fene történik velem, anyukám nem segítene nem tudom mi lenne, ennek is hálásnak kell lennem. Éjjel nagyon sok vérte vesztettem, a vc.ben komolyan fél öklömnyi alvadt vér is kijött, most meg tuti ettől van a szívdobogásom. Ismét fogytam 1 kg-t, -6-nál tartok.

Képzeljétek tegnap hívott a doki, hogy a fele pénz akkor mégis visszajár, vigyem a szmla.számom,de nem kérdezte meg hogy hogy vagyok? Ilyet ne is várjak? :(

Ani-Lea! Biovánnét (talán így kell írni) én is szedtem, szerintem segített valamit, igaz most ismét hullik, de nem is csodálom. Na megyek munka, anyu hála gyerekeket rendezi, hogy nyugodtan eltudjak menni, látja, hogy készen vagyok. Szép napot mindenkinek!!!

5439. minegi
2013. máj. 7. 22:54
Két kisfiam van egy 3,5 es egy 2,5 éves. Tök jó h egyből tudtatok válaszolni és nagyon köszi s segítséget. Remélem nektek is hamar rendeződnek a dolgok. Jó ejt!
2013. máj. 7. 22:35
Jó éjt, leragad a szemem, aludjatok Ti is jól!
5437. Ani-Lea
2013. máj. 7. 21:55
Igaza van Eszternek Vimi, ne okold semmiért magad, hisz ez a hormonok miatt van, ha elmész a dokihoz akkor mond el neki, hogy Mirenád volt...Hidd el neked sincs pszhihés bajod ahogy nekem sem volt de nálad sincs kizárva, hogy addig nem jösz helyre még együtt nem lesztek ismét mindannyian. De mondom nekem a mirena levétele után még egyszer volt egy 3-4 napos nagyobb rohamom ide is írtam de azóta kopp kopp csak a gombóckám van. Meg a hajam amivel nem tudom,hogy érdemes e ezzel a mennyiséggel orvoshoz fordulni, ajánlották a Bia.vane vagy mi szépségvitamint állítólag nagyon jó szeritem azt még kipróbálom meg közbe kérek időpontot a fogorvoshoz is az egyik már betömöt fogam fájdogál de még nem annyira, hogy elmentem volna vele a másik meg lyúkas, de hamarabb megyek bárhova, mint fogorvoshoz :(
2013. máj. 7. 20:39

Mauzi, hol és hogy vagy?????

Írj mert hiányzol!

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook