Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok fórum

Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok (beszélgetés)

5495. mouse1980 (válaszként erre: 5494. - Ani-Lea)
2013. máj. 12. 16:14

Igazából februárban vettem észre hogy sokkal kevesebb a hajam. Egyik napról a másikra. Először nem gyanakodt mert a derékig erő hajam levágottam meg egy kicsit meg is ritkitotta hogy sok a hajam. Aztán a copfomon vettem észre. Ekkor mar majdnem 2 éve volt fent. A csomoim mar tavaly augusztus óta megvannak vagyis akkor vettem észre őket . Azóta tart a kálvária. A többi tünetem nem is tudom mikor kezdődött de el is múlt amikor levették.

Én is szoktam figyelni hogy vannak nők akiknek tényleg elől belátni egyszer úgy megkérdezném hogyan fogadta ezt el, hogy alig van haja? Én egyszerűen nem tudom magam túl tenni magam. De talán nem is magán a kopaszodason hanem az attól való felelem hogy valami komoly betegség miatt hullik. Tavaly augusztus ettem észre de mire rájöttem addigra mar március lett mire levetettem szóval elég sok idö eltelt. Pontosan 2 évig volt fent. Bárcsak vége lenne mar ennek a rémálomnak

5494. Ani-Lea
2013. máj. 12. 14:43

Mouse én is figyelem és néha csodálkozok azokonoa nőkön akik tudnak azzal élni, hogy alig van hajuk, nem tudom miért...Van egy ovis trása a lányomnak és az ő anyukájának elől alig van haja rendesen látom a fejbőrét és elképesztő milyen önbizalma van én ezeket az embereket sokba nézem, mert nekem nem lenne, és ők tudnak ezzel élni, de én is figyelem egy ideje ezért aki kinevet annak annyit tudok mindani, hogy amíg nincs benne nem is érti milyen is ez valójában! szemöldökömet egyenlőre nem láttam hullani, te mikor vetted észre, hogy baj lehet? Mikor kijöttek apnaszaid mennyi idő volt mire levetetted?

Eszter már pakolkodsz??? :))) Már csak fél nap :)

5493. mouse1980
2013. máj. 12. 12:47
Nekem mostanában a hajmosas alatt nem jön ki olyan sok, inkább a hajszaritasnal. Nekem a szemöldököm is hullik néha vagy 20 is kijön s ez olyan rémisztő :( aztán egy darabig nem jön ki egy se, szóval periodukusan hullik ki sok. Nem értem... Igen amikor zsíros nekem is kevesebbnek tűnik. Most biztos kinevettek de megint kezdtem figyelni az emberek haját, kinek mennyi van. úgy érzem sose lesz vége :(
5492. Ani-Lea
2013. máj. 12. 11:25

Ja a hajmosás én egyszer mosok a héten, mert félek asok hullástól mert nekem akkor van rengetteg 150 is kijön :( Viszont én azt vettem észre, hogy ha zsíros akkor olyan, mintha alig lenne hajam nem dús tudom ilyenkor letapad vagy mi de az ilyesztő tud lenni ja képzeld beszélgettem a leendő fönökömmel és neki egyszer volt olyan, hogy egy 5 ft nagyságú foltja lett egyáltalán nem volt haja ott kapott rá valami szeszt és kinőt neki de nem tudja a nevét és szerintem az már valamai betegség lehetett.

Mouse te is kezeled már magad nyugi neked is helyre fog jönni én már időbe nem is gondolkozom, de azoktam olya tis ha már bezsélgetek a hajamról inkább terelek nem is akarok rá gondolni mert akkor lehet több hajamat is elveszítem :/

5491. Ani-Lea (válaszként erre: 5490. - Mouse1980)
2013. máj. 12. 11:20

Sziasztok,

Nekem nem mindegyiken van hajhagyma. Én azt mondom, hogy elől jobban kikopott a homlokomnál de nekem hozzád képest nem hullik annyira még, szerintem ezért könnyebb nekem, ezt arra értem, hogy szerintem én az elején "kaptam el ezt a hajhullást" vagyis inkább azt mondom, hogy hamarabb kikapattam a hurkot, én erre tippelek most is és mivel több hajam van még így azért nem görcsölök rá annyira meg igyekszem kerülni is mert nekem az ideg egyből kihozza most a pánikrohamjaimat, így legyőzőm magam mikor bele akarok turni és nem teszem meg mikor elkezdem számolni arról is lebeszélem magam, hogy nem szabad, mert elkezdek agyalni, hogy most miért ennyi miért annyi, de a porszívozás után még mindig sok hajam van a tartályba ezek azok amiket észre sem vettem... de hidd el neked már lassan kiürül a szervezetedből a mirena homronjai, és akkor be is indul a hajad jobban én erre tipelek.

5490. mouse1980 (válaszként erre: 5485. - Ani-Lea)
2013. máj. 12. 10:53

Szia!

Van hajhagyma, de olyan elsorvadt kifeheredett hagyma. Igyekszem nem turni, ha a véget húzom úgy nem jön ki. Neked csak elől ritkult meg , vagy máshol is? Nekem mindenhol, de nem tudom elől csak jobban látom és azért gondolom hogy ott jobban. Nem tudom:( az a baj hogy nem tudok semmit:((( azt sem tudom eldönteni vágassak e belőle. Én is szinte csak csattot használok, vagy ki van engedve. Te milyen sűrűn mosod? Mert azt vettem észre hogy "zsirosan" mintha jobban hullna, de nem merem csak kb egyszer mosni egy héten:( őrület milyen lassan nő ki egyáltalán és még milyen sok idö amíg megnő hosszúra és milyen gyorsan kihullik:( igyekszem nem görcsölni, te nem pánikolsz ettől? Hogyan csinálod hogy nem görcsölsz ezen?

5489. mouse1980 (válaszként erre: 5484. - 099c0bed40)
2013. máj. 12. 08:57

Néne !

Szép jó reggelt! Már holnap mész haza. Mi is holnap megyünk haza. Megpróbálom amit mondtál de nagyon nehéz:( de érdekes egyik nap jobban hullik a másik nap kevésbé ez mitől van?

Szeretnem visszakapni a hajam:( te tudod miről beszélek !

Na majd írok levelet is

Pusz

5488. 099c0bed40 (válaszként erre: 5487. - Ani-Lea)
2013. máj. 11. 21:34

A fog röntgenhez elég az orvosnak érteni, az úgy önmagában nekem se mondana semmit hiába lesném egész álló nap.

Ja, belátta...jobb így, mert már összeszoktunk, bár élő gyenes adásban ritkán találkozunk, ugyanis úgy van a váltás hogy mikor az Ő vonata beér, az enyém pont abban a percben indul hazafelé. :)

5487. Ani-Lea
2013. máj. 11. 21:25

Igen biztos van csak nekem a röntgen semmit nem monnd megbézem egy nap kétszer is, de nem vagyok okosabb :D :D

Igyekszem lenyugodni igen mindenki dicséri ezt a vitmamint én meg bizok benne, majd meglátjuk mi lesz később de most ez a legjobb amit tehetek, mert pánikos nem szeretnék lenni megint :(

Akkor a kollega csak belátta, hogy nincs rossz helye???!!!

5486. 099c0bed40 (válaszként erre: 5485. - Ani-Lea)
2013. máj. 11. 20:47

Így van Ani, jól csinálod, nem szabad folyton ezen stresszelni mert csak rosszabb lesz!

A fogfájás más tészta, ha fáj akkor nincs mit tenni, vissza kell menni a fogdokibácsihoz/nénihez, mert ha lyukasnak nem is lyukas, valami kínja tuti hogy van, különben nem fájna.

5485. Ani-Lea
2013. máj. 11. 20:30
Mouse NE AGYALJ!!!!! ALELETEID EREDMÉNYE NEGATÍV LETT MINDENRE hidd el ez a lényeg ha más miatt lenne, mint a Mirena akkor azt kimutatták volna hidd el és ha csak azt nézzük, hogy a Mirena által kibocsájtott gyógyszer váltotta ki lehet a 4 hónapot sem kell kivárni mert az lassan kiürül belölünk, te is igyál sok vizet hátha hamarabb ürülünk, na és amik kihullanak azoknak a végén vagy hajhagyma?? Nekem van benne olyan is arra azt mondják azt már mi tépjük ki na és ha csak a hajad végét huzod mennyi jön ki? Mi lenne ha nem turnád? Nekem hajcsattal van felfogva a hajam ma félig lelengedve így egész jól meg vagyok vele mivel nekem előlről kopik és itt is írta talán Eszter, hogy az állandó csurka sem jó így igyekszem vagy lenre fogni vagy csattozni, én nem számolom de turom én is nem mindig ma csak 1x de megálltam, hogy ne számoljam tegnap sem számoltam egyszer sem és jobban érzem magam tőle, a fogam viszont fájdogál hétfőn viszem vissza a röntgenem kiderül mi lesz.
5484. 099c0bed40 (válaszként erre: 5483. - Mouse1980)
2013. máj. 11. 18:58

Mouse, szia, régen azért nem tűnt fel mindez mert sűrű volt és mert nem foglalkoztatott a kérdés hisz maradt épp elég.

Igen, gondolj a 4 hónapra, és próbálj ne folyamatosan ezen streszelni, tudom hogy nagyon nehéz, de csak elrontod vele a maradék kis kedvedet is és attól se változik semmi, sőt, romolhat a helyzet a folyamatos idegeskedés miatt.

Puszil: Néne ( higgy a magamfajta öregenkek, nekünk már van tapasztalatunk!!!!!)

5483. mouse1980
2013. máj. 11. 18:30

Sziasztok!

Lehet elkiabaltam, mert ma egész nap fel volt tűzve a hajam és most kiengedtem és rögtön kihullott vagy 30-40 szál , tudom tudom 4 hónap de akkor is csak mar úgy sajnálom minden egyes szálat!!! Meg olyan rémisztő hogy beleturok és van hogy kijön 4-5 egyszerre és ez egymás után többször is.... Régen miért nem tűnt fel ha hullott a hajam? Amúgy a kis pihe szőr is hullik máshol... Ez mit jelenthet? Örülök hogy mindenki jól van....

5482. 099c0bed40 (válaszként erre: 5480. - Ani-Lea)
2013. máj. 11. 14:35

Szia Ani, akkor kellemes hétvégéd lesz, nbem leszel egyedül, egy kis kikapcsolódás igazán Rád fér végre. :)

A váltótársam mégsem mond fel, csak kinézett egy többet fizető helyet, elment, aztán úgy döntött marad itt.

5481. 099c0bed40 (válaszként erre: 5476. - Mouse1980)
2013. máj. 11. 14:31
Szia Mouse, Nálad leginkább a pajzsmirigy meg a tesztoszteron szint ami a hormonok küzül számít,( a csomók illetve a hajad miatt) a többi értéknek csak azonak kell pontosnak lenni akik babát szeretnének és nem jön össze nekik.
5480. Ani-Lea
2013. máj. 11. 14:31

Sziasztok,

Ennyi jó dolgot öröm olvasni, végre!!!! Azért lassan, de mindegyikünk helyre fog jönni, ez is azt igazolja!

Nem tűntem el még este írtam :) ma meg takarítás ágyneműhúzás, mosás, kocsit takarítottam nem unatkozom. :) Képzeljétek ahogy elkezdtem szedni a vimtaminomat kezd alább hagyni a gombócom, tudom ez nem függ össze de szerintem erre már legalább nem pánikolok rá, hogy beindul a hajam remélem legalábbis. Sok babahajam van elől látom. Csajok akkor is görcsölök, ha peteérés van? Kiváncsi vagyok, hogy áll be a ciklusom terhesség előtt 21 naposak voltak menzeszl együtt remélem most tovább kitolja magát.

Eszter miért reméled??? A váltótársadnak is lesz felmondási ideje ha e miatt írtad így, nem? Akkor már csak pár nap és mehetsz a családodhoz, de jó, legalább most neked is több időd lesz a férjedre!!! :)

Vimi neked a párod haza jött??? Vagy nem hetente jön? mit mondtak a pszihologusnál? Dokit kerestél másikat?

Mi megyünk anyuékhoz hétvégére ilynekor általában lent vagyunk, mert a sogoromnak szabad hétvégje van én meg félek egyedül itthon :/

Szép napot nektek este még felnézek :)

5479. 099c0bed40 (válaszként erre: 5477. - Könyvbarát)
2013. máj. 11. 14:28
Szia, szuper,kívánom hogy maradjon is így!!!!! :)
5478. mouse1980 (válaszként erre: 5477. - Könyvbarát)
2013. máj. 11. 13:18
Ennek igazan örülök:) ugye milyen más érzés spirál nélkül ?:)
2013. máj. 11. 11:51
Mára teljesen elmúlt a vérzésem. Ezt a szuper érzést, hogy nincs állandóan csomagom a hülye folyások és vérzések miatt! :)))) Mindenkinek kívánom, hogy így legyen!
5476. mouse1980
2013. máj. 11. 09:28

Szia Eszter!

A hormonokat 3. napon vették le, szóval azért dupla annyi az értek. 23 körüli a max ref tartomány meg 12ig jó ebben a follicularis szakban. Vagy lehetséges hogy nyh leválás közben van violens tüszőrepedes? A tesztoszteronom 0,87 és elvileg 2,2 től jó. Hat nagyon nő vagyok:)

Most annyira megnyugodtam és azóta nem is hullik annyira a hajam:) lehet pszichés vagy nem veszem észre annyira mert nem figyelem.....

Ani most te tűntél el!!! Vimi???

2013. máj. 11. 07:27

Többiekkel mi a helyzet?

Ha írni nem is mindig tudok, rendszeresen olvaslak Benneteket, VImi, Anni-Lea, Könyvbarát és bárki aki csatlakozik hozzánk....

5474. 099c0bed40 (válaszként erre: 5473. - Mouse1980)
2013. máj. 11. 07:25

Szia, itt vagyok Mousika, csak nem sok időm van írni, épp csak olvasni tudok, aztán mennem kell a néni nyomában mert sose tudni mit csinál.....

A hormonjaid jók, a dupla LH azt jelenti hogy valahol a ciklus közepén járhatsz ( tüszőrepedés előtt szokott magas lenni), az alacsony tesztoszteron se baj, az lenne a gond ha magas volna.

Az AST-t szinte minden laborban más módszerrel mérik és így az eredmény is ennek a függvénya, más a mértékegység , úgy lenne pontos ha mindig ugyanott tudnád méretni.

Megnyugodhasz, látod minden kezd "visszarendeződni" ahoy telik az idő....érezzétek jól Magatokat a mamánál, kapcsolódj ki a férjeddel, ez is nagyon jót tud tenni az ember lelkének....:)

Hétfőn megyek haza ( remélem), onnan több időm lesz írni.

Puszi: Eszter

5473. mouse1980 (válaszként erre: 5472. - Ani-Lea)
2013. máj. 10. 23:07

Bali!

Itt vagyok, csak péntek nekem mindig suli van hogy szombat is:(

Nahát megvannak az eredmények! Minden negatív. Kivéve picit magasabb a hugysav de az mar máskor is volt aztán vagy négyszer utána normális, lehet olyat ettem. Az Ast 904 amit nem értek mert Pesten meg negatív 200 alatt volt, de itt nálunk mindig magas, de legalább csökkenő tendenciát mutat. A homonjaim jók kivéve az LH a duplája. Az nagyon gaz Eszter??? És képzeljetek a tesztoszteronom nagyon alacsony határ érték alatt ( akkor ettől nem hullhat a haj) ! Amúgy minden negatív! Megnyugodtam:)))) amúgy ma alig halott a hajam.. Vagy csak nem figyeltem annyira? Nem tudom.

Eszter drága hol vagy????

Ani mi újság?

Vimi is eltűnt ....

Holnap megyünk Pestre mamához úgyhogy alszom ! Jó ejt!

5472. Ani-Lea
2013. máj. 10. 22:16
CSAJOK ELTŰNTETEK....
5471. Ani-Lea
2013. máj. 10. 12:00
Minden rendben lesz ne izgulj :) Majd jelentkez. Vimi ma mentél pszhihologushoz? Mit mondott??? Vérzésed, hogy van?
5470. mouse1980
2013. máj. 10. 09:41

Sziasztok,

Most hívtak megvannak az eredmenyeim! Most megyek be érte! Most megint olyan pánik fogott el hogy mi derül ki:(

5469. Ani-Lea (válaszként erre: 5468. - Mouse1980)
2013. máj. 10. 09:03

Sziasztok,

Mouse ennek nagyon örülök :) Látod jó lesz az :)

Én már tegnap nem számoltam, és a hajamat is lentebb fogtam nem fel, viszont tegnap este olyan erős alhasi görcsöm volt, hogy megijedtem tőle, de a végén nem lett szerencsére semmi bajom ma meg, mintha semmi sem lett volna, na jó vannak gyenge görcsök, de szerintem az már a havim miatt lesz.

5468. mouse1980
2013. máj. 9. 22:16
Képzeljetek ma kb 70 szál hajam hullott ki amit számoltam:) pedig hajat is mostam! Ez megnyugtató ! Ma kiváltottam egy újabb szeszt. 10 ezer volt szóval mindenképp elhasznalom, aztán lehet Kipróbálom amit Kb. Mondott!
5467. mouse1980 (válaszként erre: 5463. - Könyvbarát)
2013. máj. 9. 22:12
Nagyon köszi utána nézek mindenképp, meg csináltatok lehet mezoterapiat is. Kipróbálok mindent, amit csak lehet!:)
5466. Ani-Lea
2013. máj. 9. 21:21

elküldtem nehogy elszálljon.....

Ma volt ismét kisebb pánikom, de szerintem a hajam miatt vagy az, hogy még két hét mire jön apárom és ismét fáradok a szívem körül melegséget érzek és elkezd kalimpálni, de azt is érzem, hogy fáradok a lányokkal 5 hete vagyok egyedül és ez is fáraszt!!! Ne értsetek félre nagyon szeretem őket imádom csak a mai nap szerintem sok volt reggel ovi gyorsan fogászat, mert oda kellett érnem 8 előtt persze a kicsi jön velem aztán röntgen oda is, bevásárlás oda is és szerintem sok volt picit meg maga az a tudat, hogy még van két hetem mire lesz normális segítségem és a párom mellett alszom, ez nagyon hiányzik meg már az ölelése is jól esne meg más is ha értitek :)))

Esztet ott lassan telhet az idő egyedül a nénivel, tudsz valakivel beszélgetni?

Vimi mi van veled?????

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook