Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok fórum

Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok (beszélgetés)

2017. dec. 20. 07:54
Szia Sok Kérdés:) igen azt gondolom én is hofy akinek fennt van nem tudja, akinek levették azok már nem nagyon jönnek a fórumra.. Mondta a doki hogy mi várható ill. Hogy amig nem jön meg az első szedjek fájdalomcsillapitót, mert nem lesz kellemes... Csak izgulos vagyok:)visszaolvastam az egesz forumot már volt ilyen is olyan is.. Szép napot neked es köszi hogy itt vagy:)
7686. Sok kérdés (válaszként erre: 7685. - Szappanbubi)
2017. dec. 19. 23:18

Szia szappanbubi!

Sajnálom nagyon, hogy nem írnak a lányok, akiknek már van ebben tapasztalata :-(

Nekem sajnos nincs, így tényleg nem tudok mit írni.

Lehet, hogy azért görcsölsz nagyon, mert mostanában fog akkor megjönni.

Neten nem próbáltál utána nézni ennek? Vagy a dokival nem tudsz beszélni?

Jobb ötletem tényleg sajnos nincs :-(

Azért ne ess nagyon kétségbe, biztosan van rá magyarázat.

Szia.

2017. dec. 18. 15:00
Úgy látom senki:(pedig kéne egy kis támogatás, szerdán lesz 2 hete hogy levették vérzés nincs egyenlőre de görcsök nagyon, fájdalomcsillapitó hegyek... Remélem nem lesz kibirhatatlan:(
7684. szilvi1110 (válaszként erre: 7679. - Szappanbubi)
2017. dec. 15. 08:07

Szia szappanbubi!

Ilyen jellegű tapasztalatom nekem sincs, de szerintem attól is függ, hogy a ciklus melyik szakaszában vették le. Ha pont az elején, akkor szerintem simán lehet, hogy csak később fog megjönni. Vagy olyan vékony még a nyálkahártyád, hogy most nem nagyon volt minek leválnia,és majd a következő mensid már erősebb lesz... de ezek csak tippek tőlem is :)

7683. Sok kérdés (válaszként erre: 7682. - Szappanbubi)
2017. dec. 14. 22:18

Szia szappanbubi!

Látom még nem írtak :-( hétköznap jobban írnak a lányok :-)

Neked is szép estét és szép napot! :-)

Szia.

7682. szappanbubi (válaszként erre: 7681. - Sok kérdés)
2017. dec. 13. 14:28

Tudom:) aranyos vagy, én is remélem hogy valaki leirja hogy ne izguljak ennyire:) Szép napot!

🤗

7681. Sok kérdés (válaszként erre: 7679. - Szappanbubi)
2017. dec. 13. 14:12

Szia szappanbubi!

Sajnos én erre nem tudok választ adni, ebben még nincs tapasztalatom :-(

De biztosan írnak majd a Lányok, akik megtapasztalták már ezt is.

Szép napot, szia.

7680. Sok kérdés (válaszként erre: 7678. - Katoka01)
2017. dec. 13. 14:11

Szia Katóka!

Huh, már 50 felett van? Egy év alatt is mennyire megy fel az ára :-(

Szép napot.

2017. dec. 13. 07:59
Sziasztok, mar reg irtam érdeklődnék aki levetette a mirena spiralt mikor jött meg utána nektek? 1 hete vették le es csak pecsételgettem mostmar at se... Gondolom ezutan majd megkell jönnie... Mennyire volt gáz nektek, ugyértem sok volt hirtelen es sokaig?
7678. katoka01 (válaszként erre: 7677. - Katoka01)
2017. dec. 12. 20:04
Bocsi az lemaradt, hogy Mirena volt. :)
7677. katoka01
2017. dec. 12. 20:04
Na igen, az ár! Nekem most cserélték. Jelenleg is nagy árbani mozgás van Budapesten. Volt olyan gyógyszertár, ahol 60 000 Ft felett volt az ára! Végül 51 100 Ft volt, ahol vettem. Én ebből kaptam 5% kedvezményt, mert volt kártyám a patikánál. Tényleg érdeklődni kell! Már aki nem olyan szerencsés, hogy az orvos jó áron beszerzi. :)
7676. Sok kérdés (válaszként erre: 7674. - Almisajt)
2017. dec. 11. 21:43

Sziasztok!

Almisajt megjegyzéséhez csak annyit fűznék hozzá, hogy mielőtt megveszitek akár a Mirenát, akár a Jajdesst, bármi ilyesmit, érdemes előtte körbekérdezni jó pár gyógyszertárat.

Én 45 alatt vettem kicsivel - egy éve - és ugyanakkor volt, ahol 59 volt. Átlagban 50 körül van, de gyógyszertáranként nagyon változó.

Én budapesti gyógyszertárakat telefonáltam körbe, mert budapesti vagyok.

Sziasztok.

7675. Sok kérdés (válaszként erre: 7672. - Szilvi1110)
2017. dec. 11. 21:40

Szia Szilvi!

Sajnos nekem ebben nincs tapasztalatom, de abban biztos vagyok, hogy bármilyen hormon vagy hormonváltás történik, a szervezetnek hozzá kell szoknia.

Van, akinek könnyebben, van, akinek nehezebben...

Lásd az én esetem a Mirenával, majdnem egy évig véreztem rendesen - igaz nem annyira bőven, mint előtte -, de voltak olyan nők, akiknek a felhelyezés után szinte teljesen megszűnt a vérzés. Az átállás - véleményem szerint - nem megy egyik napról a másikra, ez egy folyamat...

Ha nincs nagyobb baj - erős hasfájás, erős görcs -, szerintem még legyél egy kis türelemmel.

Szorítok nagyon Neked, hogy minden a legjobb legyen! :)

Szép estét, szia.

7674. Almisajt (válaszként erre: 7650. - MANCIKA123)
2017. dec. 11. 21:17
Szia! Nem olvastam végig hogy volt-e korábbi hozzászólásod, emaitt esetleg én értem félre a dolgot, de nekem tök jó volt hogy a dokim a "fiókból" adta. Az én dokim (mondjuk magánrendelés) úgy csinálja, hogy ő megvesz X darabot, és a pácienseknek nem receptre felírja és megveszik, hanem tőle veszem meg, így csak 45ezer Ft-ba került (mert magára a Mirénára nem tesz hasznot), plusz a felhelyezés munkadíja. Gyógyszertárban ennél többe kerül, és ugyanúgy fizethetek magáért a felhelyezésért (kivéve persze sztk).
7673. katoka01 (válaszként erre: 7672. - Szilvi1110)
2017. dec. 11. 20:43

Szia Szilvi!

Nagyon sajnálom, hogy bajlódsz ezzel is. :(

Szerintem azért próbálj várni vele egy 3-4 hónapot még. Az összességében már azért nagyjából fél év.

Szorítok nagyon!!!

2017. dec. 11. 15:43

Helló Lányok!

Most van a második Jaydesses mensim, és, hááát, nem tudom, hogy elkeseredjek most, vagy várjak még kicsit vele....

A helyzet az, hogy a Levoserttel minimálisra csökkent a mennyiség, csak éppen elhúzódott 12-15 napig, és görcsöltem.

Emiatt lett a Jaydess, hogy talán méreténél fogva kevésbé ingerli a méhfalat, s nem lesz görcs, meg elhúzódó mensi. Kicsit tartottam attól, hogy mivel kevesebb benne a az össz hormon mennyiség, és a napi kibocsájtás is, így visszatér a bő vérzésem.

És ez sajna beigazolódni látszik... :( Már az előző mensi is erősebb volt, de most konkrétan tampont kell használnom... 16 hónapig nem hogy tampont, de még csak normál betétet se használtam, csak nagyobb méretű tisztaságit, mikor megvolt...

Szóval ez így elég gáz, mert úgy tűnik, ez se nekem való... :( :(

Nem tudom, mennyi időt adjak még neki....

7671. Sok kérdés (válaszként erre: 7669. - Szilvi1110)
2017. dec. 9. 16:04

Szia Szilvi!

Neked is nagyon szépen köszönöm a választ! :)))

Én sem fogamzásgátlás céljából tetettem fel, hanem a változókori panaszok enyhítése céljából és bár évtizedeken keresztül nagyon sokáig, nagyon erős vérzésem volt, ez eszembe sem jutott indokként, inkább az zavart, hogy hol picit megjött, hol nem, hol pöttyöztem, hol semmi és előtte évtizedekig napra pontosan megjött. Szóval én a változó kor miatt tetettem fel.

Igen, úgy látszik, hogy most állt be a szervezetem erre, így akkor nem agyalok, hogy mi lehet a gond :-)

Köszönöm, Te is megerősítettél abban, hogy aggodalomra semmi ok! :-)

Mennyi "gond" van, ha megjön, vérzik, az a baj, ha nem jön meg, még barnázás sem, akkor meg ez a gond :)))

Szép hétvégét Neked és jó pihenést! :-)

Szia.

7670. Sok kérdés (válaszként erre: 7668. - Katoka01)
2017. dec. 9. 15:58

Szia katóka!

Nagyon szépen köszönöm a válaszod!!!

Igen, nekem tavaly novemberben azért ajánlotta a doki, mert kezdett rendszertelenné válni - változókori tünetek -, plusz mindig is nagyon erős vérzésem volt, 6-7 nap és nagy, darabos, de miómám szerencsére soha nem volt.

Mondta a dokim anno nekem is, hogy még 3-4 hónapig vérezgethetek, aztán teljesen el fog múlni, nos ez 10-11 hónapig tartott :-) és igen, Mirena után egyre vastagabb lett a méhnyálkahártyám.

Most hirtelen egy hónapja kb., mintha elvágták volna és ezt nem tudom hova tenni, főleg, hogy több hölgytársam is írta a ciklust a Mirena vagy Jajdess mellett.

Kérdeztem többször is, hogy tudnak ciklust számolni - nekem akkor még szinte állandóan "meg volt" 10-11 hónapig -, szóval ezért nem értem most ezt az egészet.

Köszönöm szépen, megnyugtattál, tehát elmúlhat teljesen és ha fent tartatom, nem vetetem le, akkor számolja azzal, hogy 4 év után, ha elkezdek megint vérezgetni, az a hormon kifogyását kezdi jelenteni, persze, ha még fogok akkor vérezni :)))

Úgy látszik, nekem ennyi idő kellett az átállásra :)))

Olvastam szintén itt régen, hogy más is meghízott, de ahogy meghízott egy idő után vissza is fogyott, észre sem vette.

Akkor most már csak ezt várom :))) Persze úgy, hogy odafigyelek az étkezésre :-)

Szép hétvégét és jó pihenést! :-)

Szia.

7669. szilvi1110 (válaszként erre: 7666. - Sok kérdés)
2017. dec. 9. 15:32

Szia Sokkérdés!

Igen, többeknél előfordul, hogy teljesen megszűnik a vérzés. Ők az igazi mázlisták.

Én totál az elejétől elolvastam ezt a fórumot, és azt figyeltem meg, hogy a nagykönyv szerint azoknál működik a Mirena/Levosert/Jaydess, kinek melyik van fenn, akik csak szimplán fogamzásgátlás céljából rakatták fel. Tehát nem volt hosszú, bő vérzésük, miómájuk, ilyesmi. Nekik általában totál beválik, nincs panasz, megszűnik a mensijük, vagy csak két három napos maszatolásuk van.

Akik gyógyászati célból is döntöttek mellette, na ott van a több panasz. Görcsök, szűnni nem akaró maszatolás,vérzés, gyulladás, ritkán kilökődés. Én is esősorban a bő, darabos vérzés miatt rakattam fel, konkrétan mondjuk azt megoldotta, de nem felhőtlen a viszonyunk, pedig már 16 hónapja fent van. (na jó, a Jaydess csak kettő, de a lényeg ugyanaz.)

Szóval lehetséges, hogy nálad ennyi idő kellett míg beállt, és most elmúlik a mensid, barnázás, minden. Ha így lesz, csak örülj neki, ne aggódj rajta :)

7668. katoka01 (válaszként erre: 7666. - Sok kérdés)
2017. dec. 8. 21:13

Szia Sok kérdés!

Nekem is azért tették fel, mert szabálytalan vérzési ciklusom volt. (mintha az is rémlene, hogy neked is volt méh nyálkahártya megvastagodás is) Nekem az első Mirena feltétele után 8 hónappal múlt el teljesen. Onnantól se vérzés, se barnás váladék.

Most 4.5 év után kellett cserélni, mert kezdett a vérzés visszatérni. A csere után két hónappal kezd eltűnni a vérzés újra.

Ha jól emlékszem régen a leírásában is benne volt, hogy teljesen elmúlhat a vérzés. Az viszont biztos, hogy nekem a doki mondta anno. Emlékszem nem akartam elhinni, hogy elmúlhat, mert sokat és erősen véreztem. Aztán megtörtént a csoda. Igaz eleinte én is aggódtam, csináltam én is terhességi tesztet.

Szóval semmi gond, ne izgulj!

2017. dec. 8. 17:15
Sziasztok ha valaki szed Trisequens hormon gyógyszert van 3 dobozom szóljatok....
2017. dec. 7. 21:02

Sziasztok Lányok!

Most én kérdeznék...

Ugye majdnem egy évig az volt a bajom, hogy folyamatosan véreztem, ahhoz képest, hogy Mirenas vagyok, erősen, tampon is kellett, betét, időnként elöntött rendesen és darabos is volt.

Kb. 1 hónapja semmi, még barnás sem...

Nem tudtam mire gondolni, csináltam terhességi tesztet, negatív.

Van, akinek a Mirana-tól teljesen elmúlik a vérzése? Azt hallottam, hogy elmúlik, de teljesen, hogy már nem is vérezget egy idő után, még barnásan sem?

Most én nem tudom kezelni ezt a helyzetet...

Köszi előre is a megnyugtató válaszokat :)))

Szép estét mindenkinek, sziasztok!

7665. Sok kérdés (válaszként erre: 7664. - 6beaa19c78)
2017. dec. 7. 20:58

Szia BadMom!

Nem tudom milyen vizsgálatok előzték meg a hormon felírását, de ha semmi, csak az orvos ajánlotta, szerintem felesleges azzal is mérgezned Magad...

Szép estét.

7664. 6beaa19c78 (válaszként erre: 7663. - A.Vackor)
2017. dec. 7. 15:49
Akkor lehet felesleges szednem a hormont mellé... Nagyon kiüti a bőrömet 😖
7663. A.Vackor (válaszként erre: 7662. - 6beaa19c78)
2017. dec. 7. 15:06

Nekem a legoptimistább orvosom minimum 6 hónapot mondott. A többi ennél többet.

Nyugi. Ha türelemmel kivárod és működik, sokat nyersz vele.

7662. 6beaa19c78 (válaszként erre: 7661. - Katoka01)
2017. dec. 7. 09:17
Köszi katoka01! Megnyugtattatok!
7661. katoka01 (válaszként erre: 7659. - 6beaa19c78)
2017. dec. 6. 22:50

Szia BadMom!

Az a 3 hónap nagyon optimista gondolat volt az orvostól. Ne aggódj szerintem átlagosan azért kell 6-8 hónap. Tarts ki!

2017. dec. 6. 15:29

Szia BadMom!

Nem csak Te jártál így, úgyhogy semmi aggodalom :-)

Nekem is azt mondta a dokim, amit Neked a Te dokid :-)

Fél év vérzés után - vagy 8 hónap - behívott megvizsgálni - még akkor is szinte elöntött -, mert azt gondolta, azért vérzek ilyen erősen még mindig, mert elmozdult a spirál, kicsúszott vagy hasonló, de minden tökéletesen a helyén volt :-)

Csak a méhnyálkahártyám vastagodott meg mégjobban a Mirena óta, ezért véreztem ilyen sokáig. Talán-talán mintha most kezdené megszokni a szervezetem, november elején volt egy éve, hogy feltetettem.

Szép napot, szia :-)

7659. 6beaa19c78 (válaszként erre: 7658. - Sok kérdés)
2017. dec. 5. 20:28
Köszönöm, hogy válaszoltál! Akkor nem csak én jártam így, ez kicsit megnyugtat... Azt mondta a doki, hogy nagyon-nagyon ritka ez, hogy vki 3 hónapnál tovább vérzik tőle.
7658. Sok kérdés (válaszként erre: 7657. - 6beaa19c78)
2017. dec. 5. 19:44

Szia BadMom!

Igaz Mancikának írtál, de bízom benne, nem haragszol, hogy válaszolok a leveledre.

A Mirena felhelyezése után 10 hónapig véreztem szinte folyamatosan és nem csak barnás volt.

Most egy hónapja kb., hogy szinte semmi, meg is vagyok lepődve :-)

Nekem eszembe sem jutott - igaz a dokim sem mondta -, hogy ilyenkor hormonkiegészítés kellene.

Lényeg, hogy nekem ez a része beállt :-) Kellett majdnem egy év.

Bízom benne, hogy Neked is beáll és nem lesz hízás sem! :-)

Szép estét, szia.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook