Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok (beszélgetés)
Szia.
Nekem 11 hónap után vált be a Mirena, addig eléggé erősen vereztem es tobb napig egy alkalommal. Tampon, betét együtt kellett.
Ebben sem vagyunk egyformák.
Szia.
Nálam sajnos okozott 15 kg pluszt legalabb.
A kisebb százalék köze tartozom, lehet, hogy nálad nem lesz ilyen mellékhatás.
Nekem a vizhaztartasom borította fel teljesen a hormon. Valószínűleg nem jol viseli a szervezetem...
Szia!
Én a szerencsések közé tartozom. 2013-ban kaptam az elsöt, mert a gyogyszerek nem váltak be, viszont vérzékeny vagyok, sima spirált nem akartam. Felhelyezés nem rosszabb egy kenet vételnél, o pár napig érzékeny volt a hasam. 3 hétig volt barnázás, aztán semmi panasz. 3-4 havonta volt menzim, 2-3 nap barnázás. Ahogy letelt az 5 év, megjött havonta, aztán levetettem, kövi hónapban feltette a doki a következöt. Ezzel sincs bajom. Javult a libidóm, nincs pms. Nekem bevált.
Szia!
Szerintem alkat/genetika kérdése. Szedtem gyogyszert is, már a második mirena van fenn és nem befolyásolja az étvágyamat, sülyomat. 42 éves vagyok és 53-55kg és kedencem a szalonna 😁
Sziasztok!
49 eves vagyok és a nőgyògyászom ajanlotta a hormon tartalu spirál felhelyezesét.Olvasom tapasztalatokat és ugy latom sokaknál hìzást eredményezett.Engem leginkább ez zavar.Mennyire jellemző ez mellekhatásként? Most először lenne spiralom es gyògyszert sem szedtem soha.
Sziasztok, nekem két hete rakták fel a 3. mirenát. Az elsővel sokat kinlódtam, de kitartottam és összeszoktunk. A másodikkal nem volt problémám. Szombatig pecsételő vérzésem volt az újjal, szombat óta ömlik belőlem, fél tenyérnyi rögökkel és vasárnap egyszer csak a spirál is jött. Valahol azt olvastam, hogy fél évig visszatérítik az àrát. Hallott már valaki erről?
Természetesen a dokival is beszéltem, megyek is hozzá.
Sziasztok! Egy éve van Levosert spirálom. Le fogom vetetni, átbeszéltem ma a dokival. Nagyon bíztam benne, meg abban, amit mondott, de nekem sajna nem vált be. Pedig akartam, nem vagyok se hisztis, se képzelt beteg, nem is olvastam utána negatívumoknak, amíg nem volt tarthatatlan a helyzet. Két hónapig teljesen labilis volt a hangulatom, aztán libidó le, kilók fel, az egyetlen jó az erős vérzés fokozatos elmaradása volt. Sokat agyaltam, mi legyen, végül azt hiszem jobb, ha nem áldozok be mindent cserébe, legalábbis megpróbálom. Visszarakatok egy hagyományosat. Ha az erős vérzés visszatér (ami azért nem tuti, mert egy 7 éves spirál, ami előtte volt okozhat ilyet is), akkor vissza lehet térni a hormonos verzióhoz.
DE amin megdöbbentem,hogy a doki azt mondja, nem biztos benne, hogy egykönnyen kapok hagyományos rezes spirált, mert állítólag olyan mértékben elterjedt a hormonos, hogy nehéz hozzájutni, meg a gyártás is leáll bizonyos típusoknál. Ti erről hallottatok? És aki levette már: mennyi idő múlva leszek ismét önmagam?
Szia Sok kérdés!
Köszönöm szépen, kedves vagy!
Kellemes ünnepeket Neked is! :)
Szia Csenge.
Örülök neki, hogy minden rendben van! :)
Kellemes ünnepeket Neked is es mindenkinek.
Szia/sztok.
Szia.
En Mirenas vagyok, idén 3 éve...
11 hónapig erősen vereztem a felhelyezését követően, betét es tampon kellett egyszerre, aztán mintha elvágták volna. Ennyi idő kellett, meg beállt a hormon működés.
Sajnos 15 kiló feljött 2 év alatt, teljesen felborult a vizhaztartasom.
5 év elteltével, ha fennmarad, ugy viselkedik, mint a hormon mentes spirál.
Van, akinek 40 évesen elmúlik, van, akinek 50 felett. 48 korul mar nem nagyon tesznek fel másikat, de van, akinél meg kell, majd a nyálkahártya es egyebek méretéből meglátja a doki. En 49 leszek az 5. Évre, meglátjuk... Nekem is 11 éves korom óta van meg, nagyon erős volt es hosszú a mensim, ezért is javasolta a doki, meg a változó kori tünetek enyhítése miatt.
Hoppá, véletlenül el küldtem...
Szóval csak más gyártja...
Másik kérdésedre nem tudom a választ, nekem ez másfél én múlva veszik le, akkor meg éppen nem leszek 45, tehát gondolom egyet még fel kell rakassak...
Van aki 48 évesen már bele lép a változó korba, más csak ötven felett. De gondolom majd a dokid mérlegel akkor, az aktuális helyzetet figyelembe véve.
Néhányan írják, hogy Levosertet használnak mint én. Írnátok tapasztalatokat? Valami különbség biztosan van ez és a Mirena között ha már más gyártja.
Másik kérdésem, hogy milyen idős korban teszik fel legkésőbb. Láttam olyat itt aki 48 volt. Ha beválna (ami még csak egy hónapja van fenn) 48 leszek amikor le kell venni. Gondolom annyi idősen még akkor erősen benne lennék a menszeszelők sorában, pedig 11 éves korom óta dől belőlem a nőiesség, tehát nem hiányzik, ez volt az egyik oka a spirál felrakásának ill. az, hogy miómáim vannak.
Szia!
Nekem valóban tisztasági betét mennyiségűre csökkentette. Előtte hét nyolc napig tartott, és tampon plusz betét kombóval léteztem. Elsőnek nekem is levosert volt fent, a mensi mennyisége már a következő hónapban jóval kevesebb volt, viszont a hossza el húzódott, sokszor 12-15 napra is. És mellette sokat görcsölt a hasam. A dokim arra gondolt, hogy a levosert irritálja a méhfalat, azt javasolta, hogy cseréljük le jaydessre, ami kisebb méretű és kevesebb hormon tartalmú. Ez megoldotta a dolgot, kB 27-28 naponta jön meg, öt napig tart, és tényleg elég a tisztasági betét. De azért mire ide jutottam, el telt jó pár hónap... Szóval kitartás
Sziasztok!
Ma rakta fel az orvosom a Mirénámat, egy minimális nyomást éreztem..végig poénkodott, imádom.
Most egy kicsit vérzek, de azt mondta ez normális,megmérte a méhnyh vastagságát 3mm, ugye az eü miatt.
Délelőtt még volt pici görcs, de kb ennyi, már az sem.
Azt mondta Ő jó rövidre vágja a jelző zsinort és a mensi után kontroll,mert addig helyezkedik...viccesen megjegyezte, hogy addigra döntsem el, hogy a zsinort vagy a párom férfiasságát rövidítse meg :-)
Szia Csenge.
Nekem is par éve volt a homlokomon, államon, főleg, mikor nap érte. Akkor meg nem volt Mirenam.
Utánanéztem, hogy milyen máj, vese tisztító ételek vannak (fekete retek, zeller, mindenféle ilyesmi), ezeket fogyasztottam sokat, meg tobbet, mert egyébként is sok gyümölcsöt, zöldséget eszek. Nekem elmúltak, de tény, hogy a napsütés felerősíti mar bizonyos életkorban az előjoveteluket. Borsi, nincs ékezetem mindig, te
További ajánlott fórumok:
- Mirena spirál
- Használhat a hormonális spirál (pl. Mirena) az erős vérzésre?
- Van valakinek Mirena márkájú spirálja? Mennyire megbízható? Milyen a menses? Milyen tapasztalatok vannak?
- Két hete vetettem le a Mirena spirálomat. Mikor számíthatok az első vérzésre?
- Mirena spirál mellett lehet Mastodynont szedni?
- Mirena spirál használata után, ki mennyi idő alatt esett teherbe?