Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok fórum

Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok (beszélgetés)

8329. andi6020 (válaszként erre: 8321. - Horgolka)
2019. máj. 27. 20:37
Nekem semmi hízást nem okozott.
8328. Sok kérdés (válaszként erre: 8324. - DrBarbie77)
2019. máj. 27. 20:36

Szia.

Nekem 11 hónap után vált be a Mirena, addig eléggé erősen vereztem es tobb napig egy alkalommal. Tampon, betét együtt kellett.

Ebben sem vagyunk egyformák.

8327. Sok kérdés (válaszként erre: 8322. - Ahvaz99)
2019. máj. 27. 20:33

Szia.

Nálam sajnos okozott 15 kg pluszt legalabb.

A kisebb százalék köze tartozom, lehet, hogy nálad nem lesz ilyen mellékhatás.

Nekem a vizhaztartasom borította fel teljesen a hormon. Valószínűleg nem jol viseli a szervezetem...

8326. zsuzsi988
2019. máj. 24. 19:48
Segítsetek, kérlek! Àprilus 3-àn volt meg utoljàra vérzésem. Màr abban a hónapban nagyon fàjtak a melleim. Orvosnàl is voltam vele, szerencsére mindent rendben talàlt. Màjusban màr nem jött meg.Ilyen még soha nem fordult elő a 2 év alatt, hogy kimaradt volna a vérzésem. 9-én csinàltam tesztet, negatív lett. Viszont a melleim azóta is nagyon fàjnak! Mirena okozhatja?? Lehet, hogy 2 év utàn szünteti meg a vérzésemet?? Szerintetek csinàljak még egy tesztet? Van okom aggódni az elmaradt vérzés, illetve mell fàjdalom miatt??
8325. jooeva (válaszként erre: 8324. - DrBarbie77)
2019. máj. 22. 11:01

Szia!

Én a szerencsések közé tartozom. 2013-ban kaptam az elsöt, mert a gyogyszerek nem váltak be, viszont vérzékeny vagyok, sima spirált nem akartam. Felhelyezés nem rosszabb egy kenet vételnél, o pár napig érzékeny volt a hasam. 3 hétig volt barnázás, aztán semmi panasz. 3-4 havonta volt menzim, 2-3 nap barnázás. Ahogy letelt az 5 év, megjött havonta, aztán levetettem, kövi hónapban feltette a doki a következöt. Ezzel sincs bajom. Javult a libidóm, nincs pms. Nekem bevált.

8324. DrBarbie77 (válaszként erre: 8323. - Jooeva)
2019. máj. 22. 09:37
Kedves Jooeva! Látom te egy tapasztalt vagy ha már a 2. Mirenát fogyasztod. Kérlek írd le, hogy neked mennyi idő volt amíg beállt, és most hogy áll a menszid. Köszönöm!
8323. jooeva (válaszként erre: 8322. - Ahvaz99)
2019. máj. 21. 20:38

Szia!

Szerintem alkat/genetika kérdése. Szedtem gyogyszert is, már a második mirena van fenn és nem befolyásolja az étvágyamat, sülyomat. 42 éves vagyok és 53-55kg és kedencem a szalonna 😁

8322. Ahvaz99
2019. máj. 21. 19:46

Sziasztok!

49 eves vagyok és a nőgyògyászom ajanlotta a hormon tartalu spirál felhelyezesét.Olvasom tapasztalatokat és ugy latom sokaknál hìzást eredményezett.Engem leginkább ez zavar.Mennyire jellemző ez mellekhatásként? Most először lenne spiralom es gyògyszert sem szedtem soha.

8321. horgolka (válaszként erre: 8318. - DrBarbie77)
2019. máj. 7. 16:19
Én is sajnálom, de ennél csak azt sajnálom jobban, hogy egyelőre úgy tűnik, nem lehet kapni/rendelni hagyományos spirált. Nem csak nehéz, konkrétan lehetetlen. A nagykereknél tartós készlethiány van, már abból, melyiket még gyártják. HELP, akinek esetleg van ötlete!
8320. horgolka (válaszként erre: 8319. - Juri)
2019. máj. 7. 16:16
Én még nem hallottam, hogy visszatérítenék. Nehéz lehet eldönteni, miért nem marad fenn. Sztem a felhelyezéskor is lehet hibázni, meg a te szervezeted sem biztos, hogy mindig befogadókész. Nekem is volt korábban olyan, hogy elsőre ledobta, második alkalommal viszont minde OK volt, és 7 évig éltünk együtt.
8319. Juri
2019. máj. 7. 07:50

Sziasztok, nekem két hete rakták fel a 3. mirenát. Az elsővel sokat kinlódtam, de kitartottam és összeszoktunk. A másodikkal nem volt problémám. Szombatig pecsételő vérzésem volt az újjal, szombat óta ömlik belőlem, fél tenyérnyi rögökkel és vasárnap egyszer csak a spirál is jött. Valahol azt olvastam, hogy fél évig visszatérítik az àrát. Hallott már valaki erről?

Természetesen a dokival is beszéltem, megyek is hozzá.

8318. DrBarbie77 (válaszként erre: 8317. - Horgolka)
2019. máj. 2. 09:15
Sajnálom, hogy nem vált be neked! Remélem kapsz a másik fajtából és helyreáll a rend!
8317. horgolka
2019. ápr. 30. 22:22

Sziasztok! Egy éve van Levosert spirálom. Le fogom vetetni, átbeszéltem ma a dokival. Nagyon bíztam benne, meg abban, amit mondott, de nekem sajna nem vált be. Pedig akartam, nem vagyok se hisztis, se képzelt beteg, nem is olvastam utána negatívumoknak, amíg nem volt tarthatatlan a helyzet. Két hónapig teljesen labilis volt a hangulatom, aztán libidó le, kilók fel, az egyetlen jó az erős vérzés fokozatos elmaradása volt. Sokat agyaltam, mi legyen, végül azt hiszem jobb, ha nem áldozok be mindent cserébe, legalábbis megpróbálom. Visszarakatok egy hagyományosat. Ha az erős vérzés visszatér (ami azért nem tuti, mert egy 7 éves spirál, ami előtte volt okozhat ilyet is), akkor vissza lehet térni a hormonos verzióhoz.

DE amin megdöbbentem,hogy a doki azt mondja, nem biztos benne, hogy egykönnyen kapok hagyományos rezes spirált, mert állítólag olyan mértékben elterjedt a hormonos, hogy nehéz hozzájutni, meg a gyártás is leáll bizonyos típusoknál. Ti erről hallottatok? És aki levette már: mennyi idő múlva leszek ismét önmagam?

8316. Csenge2011 (válaszként erre: 8315. - Sok kérdés)
2019. ápr. 18. 19:27

Szia Sok kérdés!

Köszönöm szépen, kedves vagy!

Kellemes ünnepeket Neked is! :)

8315. Sok kérdés (válaszként erre: 8314. - Csenge2011)
2019. ápr. 17. 20:48

Szia Csenge.

Örülök neki, hogy minden rendben van! :)

Kellemes ünnepeket Neked is es mindenkinek.

Szia/sztok.

2019. ápr. 16. 06:59
Sziasztok, 2 hete van mirénám, nem volt azota sem pecsételés, panasz. Kb 1 hete megjött, mar most csak tisztasági betét mennyisegu volt, 5 napig, utana vége. Tegnap a kontrollon,minden rendben volt. En csak ajánlani tudom.
8313. Sok kérdés (válaszként erre: 8312. - DrBarbie77)
2019. ápr. 9. 21:33

Szia.

En Mirenas vagyok, idén 3 éve...

11 hónapig erősen vereztem a felhelyezését követően, betét es tampon kellett egyszerre, aztán mintha elvágták volna. Ennyi idő kellett, meg beállt a hormon működés.

Sajnos 15 kiló feljött 2 év alatt, teljesen felborult a vizhaztartasom.

5 év elteltével, ha fennmarad, ugy viselkedik, mint a hormon mentes spirál.

Van, akinek 40 évesen elmúlik, van, akinek 50 felett. 48 korul mar nem nagyon tesznek fel másikat, de van, akinél meg kell, majd a nyálkahártya es egyebek méretéből meglátja a doki. En 49 leszek az 5. Évre, meglátjuk... Nekem is 11 éves korom óta van meg, nagyon erős volt es hosszú a mensim, ezért is javasolta a doki, meg a változó kori tünetek enyhítése miatt.

8312. DrBarbie77 (válaszként erre: 8311. - Szilvi1110)
2019. ápr. 8. 14:20
Nekem a doki 5 évet mondott arra, hogy fent lehet a Levosert, de hát tényleg ugyanannyi hatóanyag, ugyanannyi napi leadás, nem is értem miért ír mást a gyógyszer leírása. Nagyon kíváncsi leszek a következő menszim mikor és hogy jelentkezik. 19-20-a környékén lesz esedékes. Bárcsak beválna. Viszont 1 hónap alatt 1.5 kg-t híztam ami rám nem jellemző, ez kicsit elkeserítő.
8311. szilvi1110 (válaszként erre: 8310. - Szilvi1110)
2019. ápr. 7. 13:03

Hoppá, véletlenül el küldtem...

Szóval csak más gyártja...

Másik kérdésedre nem tudom a választ, nekem ez másfél én múlva veszik le, akkor meg éppen nem leszek 45, tehát gondolom egyet még fel kell rakassak...

Van aki 48 évesen már bele lép a változó korba, más csak ötven felett. De gondolom majd a dokid mérlegel akkor, az aktuális helyzetet figyelembe véve.

8310. szilvi1110 (válaszként erre: 8309. - DrBarbie77)
2019. ápr. 7. 12:59
Szerintem nagyon apró különbségek lehetnek, a lényeg, a hormon tartalom meg a mennyiség ugyanaz. Egyszerűen csak más gy
2019. ápr. 4. 12:13

Néhányan írják, hogy Levosertet használnak mint én. Írnátok tapasztalatokat? Valami különbség biztosan van ez és a Mirena között ha már más gyártja.

Másik kérdésem, hogy milyen idős korban teszik fel legkésőbb. Láttam olyat itt aki 48 volt. Ha beválna (ami még csak egy hónapja van fenn) 48 leszek amikor le kell venni. Gondolom annyi idősen még akkor erősen benne lennék a menszeszelők sorában, pedig 11 éves korom óta dől belőlem a nőiesség, tehát nem hiányzik, ez volt az egyik oka a spirál felrakásának ill. az, hogy miómáim vannak.

8308. szilvi1110 (válaszként erre: 8307. - DrBarbie77)
2019. ápr. 2. 17:11
15 hónap... :P Nagyon türelmes voltam :) A levosert párja a mirena, a kettő ugyanaz méretben és hatóanyag tartalomban is. A jaydess ezek kistesója, kisebb a mérete és kevesebb benne a hormon is, az össz hormon tartalom és a napi kibocsátás is. Ja és ez 3 évig jó.
8307. DrBarbie77 (válaszként erre: 8305. - Szilvi1110)
2019. ápr. 2. 12:16
Köszönöm a válaszodat! Felajánlotta a doki a német és a magyar spirál közötti választást, hát az olcsóbb mellett döntöttem, remélem nem bánom meg. (A német nevére nem emlékszem de gondolom a Mirena az, de lehet, hogy a Jaydess)Sajnos még mindig vérezgetek. A doki szerint minimum 2 hónapig maszatolni fogok. Ami zavar, hogy fájogat a hasam azóta is. Mennyi idő után cseréltél a Jaydessre? Köszönöm!
8306. Hedger (válaszként erre: 8303. - DrBarbie77)
2019. ápr. 1. 22:31
Szia! Nekem a Mirena spirál előtt nagyon erős és fájdalmas volt a menses. 5 éve viselem a spirált, még nem volt szükségem tamponra. Tisztasági betét elegendő. Nagyon gyorsan átálltam. Semmi negatív tünet. Se mellfeszülés, se fejfájás, semmi erős görcs. Imádom! A magyar változatról.még nem hallottam semmit.
8305. szilvi1110 (válaszként erre: 8303. - DrBarbie77)
2019. ápr. 1. 14:43

Szia!

Nekem valóban tisztasági betét mennyiségűre csökkentette. Előtte hét nyolc napig tartott, és tampon plusz betét kombóval léteztem. Elsőnek nekem is levosert volt fent, a mensi mennyisége már a következő hónapban jóval kevesebb volt, viszont a hossza el húzódott, sokszor 12-15 napra is. És mellette sokat görcsölt a hasam. A dokim arra gondolt, hogy a levosert irritálja a méhfalat, azt javasolta, hogy cseréljük le jaydessre, ami kisebb méretű és kevesebb hormon tartalmú. Ez megoldotta a dolgot, kB 27-28 naponta jön meg, öt napig tart, és tényleg elég a tisztasági betét. De azért mire ide jutottam, el telt jó pár hónap... Szóval kitartás

2019. ápr. 1. 13:31

Sziasztok!

Ma rakta fel az orvosom a Mirénámat, egy minimális nyomást éreztem..végig poénkodott, imádom.

Most egy kicsit vérzek, de azt mondta ez normális,megmérte a méhnyh vastagságát 3mm, ugye az eü miatt.

Délelőtt még volt pici görcs, de kb ennyi, már az sem.

Azt mondta Ő jó rövidre vágja a jelző zsinort és a mensi után kontroll,mert addig helyezkedik...viccesen megjegyezte, hogy addigra döntsem el, hogy a zsinort vagy a párom férfiasságát rövidítse meg :-)

2019. ápr. 1. 10:42
Sziasztok!Március 4-én rakta fel a dokim a Levosert spirált. (Ha jól tudom ez a Mirena magyar változata) Érdeklődnék, hogy a menszesz kinek hogy alakult az idők folyamán. A dokim azt mondta, hogy nem lesz szükségem tamponra, de most megjött és ez nem tisztasági betét mennyiség (igaz kevesebb mint szokott). Volt ahol azt olvastam, hogy idő kell mire lecsökken. Kérlek írjátok meg a tapasztalatotokat. Sok helyen kerestem hozzászólásokat, de ezt pont nem fejtették ki. Köszönöm!
8302. jooeva (válaszként erre: 8297. - Csenge2011)
2019. márc. 30. 17:14
Szerintem ez függ attól is, hogy kinek mekkora a fájdalomküszöbe, no meg az orvos ügyességétől is. 1.2 napig érdemes bevenni 1-1 szem fájd.csillapítót, ha úgy érzed és érdemes kerülni a fizikai aktivitást pár napig.
8301. Sok kérdés (válaszként erre: 8296. - Csenge2011)
2019. márc. 30. 10:31
Bocsi, nincs ékezetem mindig, de remelem érthető. Az előzőt nem engedte torolni, felbemaradtan ment el.
8300. Sok kérdés (válaszként erre: 8296. - Csenge2011)
2019. márc. 30. 10:30

Szia Csenge.

Nekem is par éve volt a homlokomon, államon, főleg, mikor nap érte. Akkor meg nem volt Mirenam.

Utánanéztem, hogy milyen máj, vese tisztító ételek vannak (fekete retek, zeller, mindenféle ilyesmi), ezeket fogyasztottam sokat, meg tobbet, mert egyébként is sok gyümölcsöt, zöldséget eszek. Nekem elmúltak, de tény, hogy a napsütés felerősíti mar bizonyos életkorban az előjoveteluket. Borsi, nincs ékezetem mindig, te

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook