Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok (beszélgetés)
Sziasztok!
1 hete van Mirena spirálom. első két nap még vérzés volt, utána 2 nap maszatolgatás, most egy kicsi vérezgetés. Ez normális lehet? Soha nem volt még ilyen spirálom... 49 éves vagyok és endo miatt lett feltéve. Kicsit izgulok miatta...
Szia Liza
Nálam is szinte ugyanez a helyzet. Októberben lesz két éve, hogy fenn van, nem Mirena hanem Jaydess. A mensim egyszer se maradt ki, mindig megjön 26 és 30 nap között, a mennyiség minimális, viszont átlag 10 napig maszatol,van hogy még tovább... De ez nekem meg mindig jobb, mint amikor 7-8 napig volt meg, és abból 2-3 nap brutál mennyiség...
Szia.
Az nem semmi. Nekem a felhelyezése után egy évig nagyon erős volt es sokáig tartott, egy ev után mintha elvágták volna. Az elmúlt ket évben egy kezemen meg tudom számolni hányszor volt egy kis barnazas, éppen ez emlékeztet időnként, hogy van Mirenam.
Mennyire különböző nemelyikunknel a hatása...
Szep hétvégét, szia.
Szia!
Igen, a két év alatt egy hónap maradt ki.
Szia.
Ket eve van Mirenad es egyszer nem jott meg ezidő alatt?
Szia!
Nekem a 2év alatt csak egyszer fordul elő hogy nem jött meg. Igazából nem is vérzésnek nevezném hanem barnázás. Doki szerint rendben van. Nagyon kevés lett egy rendes menstruációhoz képest, viszont nehezen múlik el. Van hogy 10-15 napig is elhúzódik.😏
Köszönöm, nálam pont így volt, az első félév után.
Az orvosom még két gyógyszert akar kipróbálni, azt mondta ha az sem segít, akkor sajnos a Mirenától van.
Szia.
En mindenképp várom, hogy írj a hónap végen.
1., 3., 5., 6., 9. nekem is van tunetkent, bár hajhullás is, de napi 100 szál normális es nekem nagyon sok, sűrű hajam van. En 15 kilót hiztam...
Szia.
Mirena is állhat a háttérben.
Nekem 3. eve van fent, az első ket évben folyamatosan hiztam, fel ev után kezdtem el a felhelyezése után. Aztan megállt. Par kiló lement, de vissza nem tudtam fogyni. Kizárásos alapon vegigjartam mindenféle vizsgálatot, mindenhol minden rendben volt, igy bebizonyosodott nálam, hogy a Mirena hormon tartalma végett hiztam. Meg nem vetettem le, de ha nem állt volna meg a hízás, akkor gondolkoztam volna rajta, hogy levetetem.
Sziasztok!
Aki hízott a Mirena-tól le tudott fogyni, miután levetette?
Én hétfől-hétre hízom, 2 éve van fent, egy éve küzdünk az endokrinológussal, hogy fogyjak, de egyre inkább az a gyanúm, hogy a Mirena áll a háttérben.
Szia!
Kiváncsi leszek, hogy alakul az életed mirena nélkül?
Nekem 2013 óta van, 2-3 hónap alatt beállt, negyedévente volt pár nap barnázás. Nem tapasztaltam folyamatos mellékhatást, először nekem is hullott a hajam és pattanások is voltak, de pár hónap alatt rendezödött, libidóm javult, nem híztam, elégedettek táborát erősítem. Szép napot!
Sziasztok!
11 évig volt Mirenám. Nagyon szerettem, bár az első évben én is tapasztaltam folyamatos pecsételő vérzést. Sőt, a további években is, tisztasági betét nélkül nem igazán tudtam bárhova is menni, hiszen a legváratlanabb időpontban jelent meg, ami persze a doki szerint normális. Bár még ez is jobb volt, mint a havi egyszeri mensi. Legalábbis én így gondoltam. Azonban 4 napja mégis levetettem. Eddig nem nagyon törődtem a mellékhatásokkal, de elkezdtem gondolkodni, hogy vajon a mirena okozza-e a tüneteimet?
1. hízás, ez nagyjából 5 kg-ot jelentett
2. hajhullás - ez is van nekem folyamatosan
3. puffadás
4. libidócsökkenés
5. zsíros bőr
6. szőrösödés
7. migrén
8. depresszív hangulat
9. állandóan felborult a hüvelyi ph-m, ami egy-két nap alatt helyreállt ugyan, de rengetegszer kellett kúpot, tablettát használnom miatta
Egyelőre ennyit tudtam felsorolni. Kíváncsi leszek, melyik lesz az, ami megszűnik. Kb. 1 hónap múlva ismét írok, hogy megszűnt-e valamelyik.
A levétel nem fájt. Utána másnap meg is jött a mensim. Vagy ez lehet nem is az? Majd kiderül.
Üdvözlöm!
Érdeklődöm, mennyibe kerül a spirál?
Üdv.: Kovácsné
További ajánlott fórumok:
- Mirena spirál
- Használhat a hormonális spirál (pl. Mirena) az erős vérzésre?
- Van valakinek Mirena márkájú spirálja? Mennyire megbízható? Milyen a menses? Milyen tapasztalatok vannak?
- Két hete vetettem le a Mirena spirálomat. Mikor számíthatok az első vérzésre?
- Mirena spirál mellett lehet Mastodynont szedni?
- Mirena spirál használata után, ki mennyi idő alatt esett teherbe?