Mindmegettük (beszélgetés)
halika mindenkinek
megvagyok, jól vagyok, csak rámszakadt a melóhelyen minden. január óta nem találok magunk mellé munkatársat, és egy kicsit behavazódtunk. ilyenkor nagyon érzem, hogy kellene még valaki, mert ketten nem bírjuk
mindenkinek drukkolok, hogy induljon el a fogyás, és elérje az álomhatárt. én stagnálok 77 kg-nál
majd jövök, remélem hétvégére rendeződik a helyzet
Hali! Megvagyok, csak tegnap már nem jutottam géphez, a nagyobbik gyerekem az info háziját csinálta.
Szóval...elmentünk a sebészetre és a doki adott időpontot pénteken 10:30-ra. Egyelőre ennyi...
Most rohannom kell, de majd még jövök!
Tagi és Annamari nem tudom hová tüntek, remélem igazoltan vannak távol?
na a tegnap összevissza zabálásom nem eredményezett sulytöbbletet, de szeretnék már a héten alámenni 80 kilónak, már kissé unom ezt a hinta-palintát.
ugyhogy megértelek Melcsi téged is, hogy mindent u.ugy csinálsz mint eddig, és még sem akar egy kicsikét sem megmozdulni.
de biztos azért van ez, mert tul akar járni az eszünkön a testünk, nem akar raktárnélkül maradni.
és trükközik, ki kell valahogy játszani.
szerintem, a tapasztalatom azt mutatja, hogy nem teljesen igaz, hogy ha emelem a kalóriát akkor fogyok, mert amikor nem eszem meg az előirt mennyiséget, akkor vagyok másnap kicsivel könnyebb, tehát nem fogom felemelni még 1500 kalóriára, de ezt a szalonban nem hiszem, hogy elmondom, mert ők nem nagyon birják elviselni, ha ellentmond valaki, és nem nekik van igazuk.
most ugy döntöttem, hogy ráhajtok és szombatra alá megyek az álomsulyomnak, és utána pedig átirom az álomsulyhatáromat majd nem is tudom mennyire?
jó reggelt:)
remélem csak azért nem jelentkezik szeszi, mert nem ért rá.... ugye?
Pusi tudod milyen fincsi a kukoricadara is megfőzve tejbe? ez is egy reformk kaja, sőt én még vasárnap a griznokedlit is abból csináltam, és senki nem is vette észre csak azt, hogy milyen gyönyörü sárga:)
hát nemt udom melyik az egészségesebb, a buzadara vagy a kukorica? szerinted?
amugy ha nagyon fincsit akarsz enni, csinálj turógombócot zabpehellyel, isteni cucc volt.
Mi van, Szeszi?
Miért nem jelentkezel?
És Ti, lányok?
sziasztok:)
szeszike szoritunk nektek, sok sikert.
most értem haza, apa még bement dolgozni, de én már nem. de valamit lenditeni kellene itthon, mondjuk felmosni a gőzölőssel, már kaptam egy ujjat a régi helyett.
holnap az uram megy ukrajnába, holnapután bécsbe, azután pécsre.. nem lesz eseménydustalan az élete szegénynek.
amugy ma jó kiéheztettem magam, nem készültem, vagyis arra készültem, hogy a közpolntban lesz kaja mint ahogy szokott, na ez most nem jött össze, igy már kopogó szemmel értem haza, most meg azt sem tudom mit egyek.
már megettem a zöldséges rizsem felét, majd ettem egy milka rudit, most meg kesudiót szemelek, tényleg igaz az, hogy együnk 5x mert akkor nem lehet baj, nem jön az emberre ez a farkas éhség amit nem tudunk leküzdeni.
na jól van valami munka után nézek, jó lenne egy nap szabi is husvét előtt, igaz az semmire sem lenne elég, de azért mégis.
már csinálja valaki a tavaszi nagy takaritást? mert ha igen, és gyorsan befejezi, hozzám is jöhetne ám...
Amikor nekem levették az anyajegyemet 10 évvel ezelőtt, egy maszek bőrgyógyásznál voltam, az ránézett, azt mondta, oké, akkor most ezt leszedjük. Én kérdeztem, nem kell-e küldeni az anyagot elfelé, vhová, csak mosolygott és azt mondta, hogy ő látja, hogy nem kell, ha kellene, hozzá sem nyúlna. Akkor nem lenne szabad leszedni. Kb. 30 mp-ig tartott, adott egy injekciót előtte, és utána kért 5.000.-Ft-ot. 10 évvel ezelőtt! Mint már mondtam, azóta is élek.
Természetesen mindegyik anyajegy más tipusú, reméljük, a lányodé is olyan, mint az enyém.
Puszi és írjál azonnal, hogy mi van.
Sajna a lézer nem jó, mert elégeti a szöveteket és ezáltal nincs mit szövettanra küldeni. Márpedig mostmár ekkora anyajegynél "kötelező" a szövettan.
Plasztikai sebész azért kellett volna, mert a háton amúgy sem lesz túl szép a heg, idővel széthúzódik, kiszélesedik. Ha viszont eleve alig látható, úgy később is szebb marad.Ma délután minden esetre megmutatjuk az itteni sebésznek is.
Szeszi,
ehhez tényleg nem kell plasztikai sebész, elég egy "jó" bőrgyógyász, aki lézerrel leszedi. A lézernek nem marad hege.
Sziasztok! Megvagyok ;)
A lányomról...a plasztikai sebészet kriminális volt. Kórházi folyosó, de maszek rendelés, és a rendelési idő kezdetekor semmi és senki. 5-10 perc késéssel beesett a doki. Semmi asszisztencia, semmi fehér köpeny. Rálesett a lányom hátára és közölte, hogy minek ehhez plasztikai sebész? leszedi ezt a tiszaújvárosi sebész is. Így ma délután megmutatjuk itt is. Aztán majd elválik. Ha kell, elmegyünk Debrecenbe.
Szóval ennyi...már a maszek orvos és a maszek rendelés se az igazi...ugyan most nem kért pénzt, azt mondta, csak tanácsadás volt. De bevallom, ezek után akkor se bíznék rá nagyobb műtétet, ha még ő fizetne. Pedig Miskolcon nincs más lehetőség és nincs más doki.
indolok pestre tárgyalásra, ehzért csak ennyi időm van, sőt még melegvizünk sincs, most már 2-3 napja, igy melegitenem kellett, hogy megtudjak kicsit mosokodni. nem tudták még helyre állitani az áramot, még jó hogy a rendes áram az nemsérült, az lett volna az igazi móka.
na hussokok majd jövök
puszi
Jó reggelt:)
Visszafekszem még, csak korán elaludtam.
Zuzmi, nehogy feladd, hidd el jön a tavasz, több mozgás, s a melegben kevésbé fogjuk a kaját is kívánni, a szervezet nem fog tartalékolni, így könnyebben mennek felelé a kg-k. Torna van? Fannival nyúzzátok picit, az is segít.
Danya, Te mindig olyan érdekes és finom kajcsikat főzöl, a zöldséges mártást megkóstoltam volna. Hát szerintem kövéren és most se vagyok szép, de azért köszönöm:) Van bennem vmi, de messze állok attól hogy szépnek nevezzenek, de nem is ez a lényeg (s most nemcsak a súlyra gondolok) az biztos az embert kövérség öregíti, egyetlen előnye hogy nem ráncosodik annyira:) De engem nem zavarnak a ráncok, jöhetnek majd. Az ősz hajszálakkal már küzdök, a frána volt betegségem mellékhatása, de ez sem érdekel, míg van festék.
Vettem tegnap egy édes kis növényt a szobába, és egy jógaszőnyeget tornára, ezzel próbálom ösztönözni és kényelmesebbé tenni a tornákat.
Nem tudjátok véletlen mennyibe kerül a közjegyzői hitelesített másolat készítés? Robi vizságja igaz megvan, megkapta az OKJ-s bizonyítványt, de ezt egy közjegyzővel kell hitelesítetni, úgy lehet menni a rendőrségre (ahol + eljárási díj), majd a kamarához (ahol belépési + éves díj megfizetés), kár hogy ezeket előre nem közölték, de mindegy, megoldjuk, csak ép nem tudom mire számítsak a közjegyzőnél: +5 vagy 15ezerre? Egyik se tetszik:)
szijjasztok asszonyok, és leendő asszonykák:)
Pusi köszi, képzeld azóta sem jutott eszembe, pedig kerestem a neten is, mondjuk a lányokat megkérdezhettem volna, hogy mi a jófenét ettünk?
a szél egy kisit elcsendesült, de most ujra éledt, elégg vacak idő van, de legalább megszáradnak kint a törölközők:)
Melcsikém, köszi a megnyugtató választ, azért az már más ha te is azt állitod, hogy mehet ebben az iramban, hiszen ki ha nem te, már ezt megtapasztaltad, és ő is nagyon csip téged, és pénteken előkeresetette velem a "nagy" képed, hogy ujra megnézze milyen is voltál, már most ő is azt mondja amit én, hogy ahol cigizel egyedül, ott már nagyon csini vagy. és annyit mondott még, hogy te is anno egy szép kövér lány voltál:) a vonásokat nem tudja teljesen eltakarni az a fránya háj, igy nem birjátok-birtátok leplezni, bármennyire is akartátok volna:DDDDDD
amugy most rohanok, mert ugy volt, hogy ma nem főzöm, de én rájöttem nem birok magammal, tulkapásokba esek - és utána pedig sajnálom magam, hogy mennyi munkám van....
husleves - kukoricadarából készitett griznokedlivel - gyonyörü sárga lett, remélem fincsi lesz
zöldtészta - zöldséges mártással - füstölt sajt kockával, és uj hagymával megszórva
barna rizs - füszeres csirkemellkockával
és van tegnapról hal, és töltött csikre - ja meg karfiol
de nem csináltam semmit amit akartam ablak pucolás, tiszta petty lett ahogy ráesett az eső. na huzok majd jövök:)
amugy engem érdekel, hogy ki mit csinál, és mit eszik ezzel senki nem zavar senkit.
és mindenki kinlódik a megállás miatt, de biztos igy kell ennek lenni, hogy hol fogyunk, hol pedig nem. hát nem jó érzés - de ez van .
Jó ég!Te már megint ilyen korán keltél Schybie!
Megértelek, hogy nagyon vágysz az álom súlyra, mind ezt teszük itt, de gondolj arra, hogy hány kilót adtál már le eddig, és akkor az biztosan erőt ad neked.Nem ? Vagy már belefáradtál?
Ti túléltétek a szelet?Itt akkora szél volt, vitt mindent amit lehetett, fákat is, aztán meg borsó nagyságú jegek estek, de annyi, hogy tiszta fehér lett az udvar.
Pusi, de igazad van, enni kell és TE is nagyon szépen, egészségesen, összeválogatva étkezel, tehát ne csüggedj majdcsak beindul ismét valami. Arra gondoltam (mivel én is toporgok) hogy lehet hogy kicsit változtatni kéne a dolgokon, mivel a szervezet egy idő után megszok mindent, s akkor nehezebb a leadás is, mi pedig nem ma kezdük a súlyunkra való figyelést:)
Tehát FIGYELEM! ÖTLETEKET KÉREK:) Én is úgy érzem hogy jól tartom magam az étkezéseimmel, s a májtiszító kúra után be is indult a fogyás, de mostanában vagy kicsit bűnözök (pár szem rudi, mondjuk vmi helyett, persze pont a vacsora az:)) vagy nem vagyok elég elszánt, ezért kitaláltam, folytatom a joghurt vacsorákat, gyümireggeliket, egy-es kódó ebédeket, mellette a két torna, + újságozás ami sok gyaloglással jár, kenegetem magam és veszek vmi természetes étrendkiegészítő kapszulát, ami zsírégető, nekem nem éhségcsökkentő kell, mert éhségem az nincs, hisz ezek rendesen, csak kéne vmi természetes anyag, ami a zsíranyagcserémet kicsit fel*zná. Ti mit ajánlanátok? Tudom itt sokan, sok minden kipróbáltak már, ahogy én is. Anno évekkel ezelőtt mikor még a 145-tel szenvedtem szedtem vmi ananászkapszulát és krómot is, de nagy változást nem tapasztaltam. Nézelődök neten is, de inkább személyes tapasztalatokra hagyatkoznék. Azért talátam ezt ki, mert ha veszek vmi "csodabogyót", persze horribilis árért, akkor vagyok annyira sz*revő hogy mellette ne bűnözzek és teljesen átszellemüljek a fogyóra:) Azért ne vmi 10ezres dolgot ajánljatok, hisz tudjátok munkanélküli vagyok:) Ha nem is hat, de legalább pszichésen, placebónak jó lesz:) Minjárt elő is kapom A BÍró Ica féle bibliám tudom ő is ajánl pár dolgot.
Amúgy tegnap megvizsgáltam kis csülkeimet a tükörben, és tényleg szépen alakul, már van térdkalácsom amit az elmúlt 26 évben nem nagyon láttam:) (tehát a torna nagyon fontos) Anyós tőlem kér mozgástippeket, anyum meg a ruháimat, hugommal felváltva.
Bocsi hogy megint a súlyommal traktállak Titeket, de ki másnak mondjam el? Ilyenkor hajlanban amikor nyugiba jönnek a gondolatok, ráérek a súlyommal foglalkozni és agonizálni hogy hogy érjem el a menyasszonyi léthez kitűzött 75-öt:) Na nem mintha akár meg lenne kérve a kezem, de sose lehet tudni, ha talánék munkát és tudnánk biztosan tervezni, akkor...
Segítsetek választani. Köszönöm!
Minden nap tartom ezt a max. du. 5-kor befejező zabphely-, vagy köles evést édesitővel, 5 dkg, tejben (fele viz) főzve, de most leállt ez a napi 10-15 dkg fogyás, sőt feljött egy 1/2 kg. Azt hittem reggel, hogy a földhöz verem magam, mikor megláttam a mérleget. Most már tényleg nem tudom, mit találjak ki! Mert azért enni kell valamit! Ebédre fasírtot sütöttem - tepsiben, nem olajban! - és párolt vegyes zöldség volt hozzá. Délután megettem 1, azaz egy muffint. És 5-kor a zabpelyhet. Egy normális embernek ez az éhenhaláshoz is kevés lenne. De hát ki itt a normális? Én nem, az biztos.
Könnyen mondjuk, hogy először agyban kell átállni, hát ha én nem vagyok átállva, akkor senki.
De hát hogy lehet még ennél is jobban átállni, ha minden gondolatunk akörül forog, hogy mit, mikor és mennyit együnk!
Hát nem? Vagy csak én érzem így?
Kérek egy kis pozitiv energiát!
Köszi.
Anyus, ép azon gondolkodtam, Te nem adtál engem zaciba?! Lehet hogy tényleg tesók vagyunk Blankival. Viccen kívül nagyon hasonló az életutunk, környezetünk, problémánk, életkorunk, ja és mindketten dumás, nagypofájú csajok vagyunk, szerintem emiatt hangolódtunk rögtön egy hullámhosszra, de tényleg nagyon szimpatikus nekem.
Ha Ő bírja ezt az iramot, akkor szerintem nem kell belassítania, mivel szépen jár edzésre, tornázik, masszíroztat a bőre se fog nagyobb kárt szenvedni mint amennyit feltétlen muszáj, mert azt mindenki gondolhatja hogy 30-50 kg leadása után, bármilyen fiatal és regenerálódó is a bőr, azért nem lesz olyan mint a baba feneke. Az persze nem jó ha agyonstresszeli magát a mérlegen, de én is begurulok ha sokáig semmi változás. Ő most van abban a periódusban, amikor már jönnek a pozitív visszajelzések a környezettől, s önmagában is kezd hinni, bízni mert látja hogy meg tudja csinálni (ez a jó érzés:)), de azt persze meg kell értenie és elfogadnia hogy a kg se napok alatt rakódtak le, így az eltűntetésükhöz is idő kell.
Egyébként én is kezdek pipulni hogy a maradék 4 kg-mal mit kezdjek, ha nekilátnék vmi komoly diétának akkor tuti látványosabb lenne a fogyás, de nem tudom akarom-e, majd még kiöltöm, ha meglátom a jövő heti mérlegeredményt:)
fincsi halat sütöttem, tengeri halfilét sikerült hazahoznom hekk helyett, de jó lett.
zabkorpa, tojás, tej és fokhagyma - zablisztbe forgattam először majd ebbe a folyékony cuccba majd kisütöttem, szerintem isteni lett. hát jobb lett volna nem olajba, de ez van.
és töltött csirkét is csináltam gyönyörü piros lett és izes.
karfiol besamell mártással, és sütőben sütött hát nem jut eszembe mi is ez, hagyma krumpli bors és kis háromszögeket formázunk és megsütjük. ez volt a köret:)
sziasztok:)
én is itt van egy pár perc nyugim, elmentek blankáék edzőterembe, apa csinálja a számitógépét, én pedig, hogy ne verjenek át, vettem ion cserélt vizet, és azzal méregtelenitek, mert amit a multkor tapasztaltam, hát kicsit megingott bennem a dolog. de válaszoltak nekem, hogy az a vizszennyeződése amit látok, tulajdonképpen, abból, hogy milyen szinü és milyen habu egy csapviznél nem lehet behatárolni. az attól függ milyen vegyszeres kezelésen ment át a viz.
tehát vettem 10 liter ilyen vizet és abban ázik a virgácsom. és igy irok is nektek, és el is olvastam. később megyünk apával moziba a magyar filmet akarjuk megnézni a 9,5 randit, láttuk a bemutatatóját nagyon jónak tünt.
Szeszi, megértelek, hogy kicsit ideges vagy, de a lényeg, hogy már látta doki és bevizsgálta. sajnos egyre többet lehet hallani ezekről a xarságokról, mivel a nap nem tesz jót senkinek, ezért kerülni is kellene, de hogyan?
figyelitek, hogy bejönnek azok a dolgok amiket valamikor 20-30 évvel ezelőtt láttunk fantasztikus filmeken? napszemüveg nélkül ne menjünk ki, majd ne menjünk ki a napra, meg ilyesmi, ijjesztő jövőnk lehet, a baj, hogy a föld nagy gyáraiit ez nem érdekli és nem változtatnak a gyártási technológián, nem óvják a földet és ez visszafordithatatlan dolghoz fog vezetni.
én nagyon büszke vagyok a gyerekeimre, mert ha meglátnak az utcán egy szemetelő embert, képesek odamenni és megszégyeniteni, hogy vegyék fel a szemetet, hol él maga kérdéssel? és még senki nem vágta őket pofán, de megtették amire kérték.
a mi családunk nem dobd el még egy rágógumit sem, addig szorongatjuk a kezünkbe amig haza nem érünk.
jó lenne, ha mindenki magáénak tenné ezt az elvet.
mert egyedül nem megy.....
Szeszi akkor csak fél kilóval vagyok könnyebb mint te. jó lenne már 80 alatt lenni te is várod mi?
de te nem olyan régen voltál alatta ugye? én azt hiszem mostanság nem igen voltam.
utoljára valamikor dalma születése előtt voltam alatta 20 éve talán, na az sem most volt.
szerintem nálam ez nagy küzdelem lesz mire alá tudok menni, ja és ott is tudok maradni.
amugy nagyon csunya most is a vizem, tiszta hab és üledék, és már végeztem egy hete a 14 alkalmas kurával. hát nem értem én ezt.
igaz most olvastamerről a spa gépről, és egy az egyben hazugságnak és átverésnek minősitették.
szóval nem tudom kinek kellene hinnünk?
a baj, hogy mindenol, mindennel becsapnak bennünket, vegyünk például egy mososzert mit tud, és miket modnanak róla.
tehát már abban sem tudunk megbizni ami tényleg jó.
hu micsoda vihar van nálunk - utálatos egy idő, jobban birtam a hét eleji meleget, habár tudom, hogy az nem volt természetes.
Melcsi mondja blanki, hogy milyen jókat irogattok egymásnak, nagyon örülök neki, és főleg annak, hogy te már átmentél azon a nehéz uton amin ő most lépked, jó kis erőt adsz neki szerintem, néha el kell neki a biztatás, és valahogy megkellene értenie, hogy egy hét alatt nem válthatjuk meg a világot. el van keseredve, ha nem mozdul a mérleg, 5 kilót szeretne leadni egy hónap alatt, csak azt nem érti meg, mi lesz a bőrével?
hát ha rád hallgat, kicsit lassitania kellene nem?
Én is pont ezt akartam kérdezni, pedig most jó idő sincs, felén vihar tombol:( De nekem mennem kell, úgyhogy beöltözök.
Remélem estig megjelentek.
Sziasztok,
tegnap dél óta mindenki elfoglalt?
Szeszi,
mit mondott az orvos a lányodnak?
Nekem is volt anyajegyem, kiálló, barna, amit lézerrel leszedtek. Kb. 10 éve. Még élek. (Mindig beleakadt a melltartó pántja, már félig ki volt szakadva, nagyon megijedtem.)
Ha az orvos (jó orvos!) veszélyesnek ítéli, nem szedi le.
Igen Szeszi az ilyeneket amik "kiállnak" általában leszedik, főleg ha rossz helyen vannak, Robikám is lekapta sajnos két éve véletlen fürdés után törölközéskor az egyik hátán lévőt, rögtön bőrgyógyász, az pedig a sebészt ajánlotta, magánműtét, de szép lett, igaz plasztikai csinálta, de meglátszik a varratok helye, igaz jó mélyen kivágta a maradékot. Nem szabad az ilyennel játszani, ha később úgyis le kéne szedetni akkor jobb korábban hisz a fiatal szervezet, bőr, hamarabb regenerálódik.
Majd mesélj mit mondott!
A lányomnak a bal lapockáján van, sötétbarna, elég dudori. Korábban körömnyi volt és eper alakú, de pont a melltartópánt alá esik és szerintem az dörzsöli. Egy kicsit nőtt is. Most babszemnyinek diagnosztizálták. Az a baj, hogy állandóan nap éri nyáron, nem győzzük kenni, védeni. Ráadásul sérülékeny helyen van. Nem igazán zavarja, de a bőrgyógyász azt mondta, ha most nem is, hormonális gyógyszer szedése előtt, de terhesség, szülés előtt mindenképp jó lenne eltávolítani. Addigra viszont még nőhet és minél nagyobb, annál nagyobb lesz a heg. A háton - lapockán - pedig nehezen gyógyul szépen, mert minden mozdulatnál feszül a bőr. Mikor rákérdeztem a plasztikai sebészet lehetőségére, rögtön azt mondta, hogy az volna az ideális. Holnap minden esetre megnézi a sebész. Majd ő dönt.
Sajnos, nekem volt egy ismerősöm, akinek a háta közepén, a gerincén volt egy anyajegy. Mivel nem látta szinte sosem, csak akkor vette észre, hogy baj van, mikor már sebes volt és burjánzott. Levetette, de áttétet képzett addigra. Nem élte túl, csak 2-3 évvel.:(((