Milyen az inszemináció? Mik a tapasztalatok? (tudásbázis)
Igen, az Ovitrelle-t a hasba kell szúrni, bőrödet összecsíped, tűt benyomod, injekciót beadod, kicsit benntartod a tűt, és kész! :o)
Azon kicsit csodálkozok én is, hogy miért nem néz meg még ultrahangon, hiszen az 1 hét az még sok idő.....de gondolom kicsit hosszabbak a ciklusaid, meg talán kisebbek még a tüszőid, úgyhogy növeszteni kell még őket!
Szorítok majd hétfőn neked!!!!!
Amúgy érdekes, van aki az inszemhez közelebb kapja a tüszőrepit......de én is úgy kaptam, mint most majd Te! Majd 2 nappal előtte!!!
Hogy ebből lehet-e túlstimu, az nem tudom, de szerintem ha az orvosod azt mondta, nyugi.....akkor nyugi!
Biztosan tudja mit miért csinál.
Az én méhnyálkahártyám a 11. napon 9 mm volt, és nekem is azt mondta a doki, hogy az tökéletes.
Az előző inszemem a 13. napon volt.......pénteken megyek vérvételre!!!
szeretném kérdezni,hogy a ovitrelle 250-es tüszőrepesztőt hasba kell beadni?mert elfelejtettem de a férjem ugy emlékszik hogy hasba kell azt is.
2 kérdésem:
11 napomon vagyok 2 tüszőm van 12mm es mindkettő!8 mm es a méhnyálka ami állítólag nagyon jó!
kaptam 3 napra való merionalt,és jövö hét hétfőn inszem!
nem értem miért nem néz meg ultrahangon többször?ebből nem lehet túlsimu? kérdeztem tőle is aztmondta nyugi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ma kaptam merionalt szerdán és pénteken fogok és szombaton tüszőrepi .hétfő inszem!mit szóltok?
Én a combomba szoktam, ott kifejezetten sréen, kb 45 fokos szögbe szoktam.Mondta doki hogy ott ferdén adjam be ja.És a combomat is felcsípem, és végig úgy felcsípve tartom.Ja, és bent kell tartani utána kicsit.HOgy ebbe a nagyon vékony tűből kijöjjön a cucc.
De semmi baj nem lesz ha mégsem sikerül csak bőr alá, ha kicsit izomba megy...legalább is a doki ezt mondta, csak akkor fájdogál.NÉha vérzik is nekem, godnolom olyankor valmai hajszáleret is eltalálok.Egyik nap egyik oldalra, másik nap másik oldalra, hogy ne ugyan ott legyen.
én magamnak szurtam:) nem nagy dolog amugy, de én is féltem kicsit.. 7. nap már megszoktam:)
lényeg a CÉL!!!!!!!!!!!!!!!!!semmmi mássssss:)
Sziasztok!
Nagyon aranyosak vagytok, hogy válaszoltatok nekem. A pocimba szúrom, és túl vagyunk az első ijedtségen, ugyanis a párommal szúrattam meg magam én is. Neki csak szúrnia kellett, de azt hitte, teljesen be tudja nyomni, és megijesztett, hogy nem megy be. Aztán megnyugtattam, hogy csak annyi kellett. Minimális adagot írtak, 37.5, és azt mondta a párom, hogy kicsit srégan szúrt Ő is. Hála az égnek nem éreztem semmit belőle, mármint a szúrásból.
Mi is elolvastuk többször figyelmesen a betegtájékoztatót és igyekeztünk mindent úgy csinálni, ahogyan ott le van írva, de meg is mutatták, hogyan kell csinálni a szakrendelőbe egy erre a célra szolgáló régebbi injekcióstollal.
Debrecenbe járok a Klinikára.
Jó hogy van ez az oldal ezzel a fórummal, nagy segítségemre van.
Köszönöm mégegyszer a válaszokat.
SZia!
Az utasításban az van,h bőr alá!Különösebb szúrási szöget nem ír,vagyis én nem emlékszem.
Én hasba szúrom,vagyis nekem párom szúrja.Én összecsípem a bőrt,elfordulok,ő meg döfi.:-) Ja,és úgy írja,h teljesen beszúrni és 10 mp-ig bent tartani még a tűt.Csak az első alkalom a nehéz,utána gyorsan megy majd!:-)
Te hova jársz,megkérdezhetem?:-)
Sziasztok!
Én még új vagyok itt, de nálam is el van indítva az inszeminációhoz a gyógyszer - clostylbegit - mától pedig Gonal-F szuri, kedden UH.
Annyi kérdésem lenne, hogyan kell beszúrni a tűt, van-e jelentősége, hogy bőrre merőlegesen szúrok-e, vagy kicsit srégan?
Előre is köszi a válaszokat!
CSajok,lenne egy kérdésem!
Ti EÜ támogatásra kapjátok a gyógyszereket inszemhez,vagy csak sima támogatással?MA a patikus néni azt ondta,h a gépén úgy látja,kaphatnám EÜ-re is.Ez a gonal-nál azt jelenti,h 25ezer helyett 10ért vehetném...Tudtok segíteni?Mitől függ ez?Hogy működik?Köszi
Az én véleményem, azaz tapasztalatom, hogy igen, másként éli meg az ember!
Ugyanúgy csalódott vagy, meg minden!! Ugyanúgy megvisel lelkileg....de talán könnyebben túllépsz rajta!
Nincs időd annyit keseregni, hiszen már van ott valaki az életedben, aki nem a szomorú anyukát kell, hogy lássa rajtad, hanem a boldogságot, vidámságot!
Én pl a mostani első sikertelen inszemem után....természetesen jól kibőgtem magam......de aztán csak a következő esélyre gondoltam, arra, hogy ha egyszer sikerült, (igaz akkor is negyedszerre), akkor most sem lehet velem a sors olyan kegyetlen, hogy ne érezhessem újra a várandóság örömét!!!
Szerintem mindent összegezve, ilyenkor, ha van már gyermeked, akkor is kicsit összetör lelkileg, de igyekszel kimászni a romok alól!!!!
Bocsi, hogy hosszúra sikeredett!!!
:o)
hihi,biztos vékonyka vagy.:-)
Nekem van kis zsírrétegem és az felfogja a dolgokat.
Te milyen repesztőt kapsz? Nekem azt is Párom adta be,az nem toll volt,hanem fecskendő,de kicsi tűvel.:-)
Nekem a repesztő nagyon fáj. Sajnos a gonal is olyan, hogy hol semmit nem érzek, hol fáj még másnap is, ha nem sikerül jól eltaláni.
A repesztót nekem mindig a doki adja be, nem házi.
Áh,én nem is tudom magam szúrni.Azt hittem,majd sikrül,de nem.Nekem Párom adja be,én meg oda se nézek.Ügyes,alig szoktam érezni.Igaz,az utolsó gonalokat már éreztem,de szerintem nyűgös voltam.A repesztőt észre se vettem,mikor beadta.:-) Az ovitrelle volt.Nekem inszem után crinone-t írt.
A gonalt én is 6. naptól szúrom,szombaton lesz.
Én bromocriptint napi 1-et, closty 2 5 napig, és a Gonal f 75-el kezdem mindig .Nekem általában csak 3-4 napig kell adni, és van hogy csökkenti 37,5-re az adagot közben.A laboreredménytől függően.
Most van itthon minden, még szurim van 4, úgyhogy kitart míg megyek hozzá majd csak 8. napomon kell, de 6. naptól szúrom.Fú de nem szeretem szurkálni magam, remélem ez utoljára lesz.
huh,ez izgi,akkor hárman is leszünk szinte ugyanakkor.dejó!:-)
akkor ti is megkaptátok már a recepteket?Ti milyen szereket kaptok?
én clostit és gonal f-t (legkisebb dózissal)
Nekem is vagy 9. vagy 12-én lesz.Csatlakozom.
Remélem minden rendben lesz és lesz inszemem.Nálunk most a nyáron nem volt beavatkozás csak szeptembertől dolgoznak újra a meddőségiben.
:) kb nekem is akkor:)szóval nekem vagy 9 én vagy 12 én:)
nekem 12-én a 17. napom lesz. hová jársz meddőségibe és kihez? mi kaáli és krizsa
További ajánlott fórumok:
- Milyen az inszemináció előtti laparoszkópiás vizsgálat? Meséljetek róla!!!
- Nyíregyháza inszemináció és orvos tapasztalatok.
- Milyen vizsgálatokat csinálnak inszemináció elött?
- Kinek volt inszeminációja Kecskeméten, és milyenek a tapasztalatai?
- 2. inszeminációval kapcsolatos tapasztalat
- Nyíregyháza, Debrecen inszeminációs tapasztalatokat írnátok?