Milyen az inszemináció? Mik a tapasztalatok? (tudásbázis)
Dithke én ebből az egészből csak a pco-t értem, ha az a bajod, valószínűleg amiatt nem jön létre a terhesség, ne kapj tőle frászt. Egyébként eddig nem vette észre senki a meddőségi centrumban, hogy ciszták vannak a petefészkedben? Milyen a 3. napi ciklusos vérvételeden az lh-fsh arány. Ha pco diétával és sporttal vagy ha nagyon szükséges gyógyszerrel helyrehozható. De nagy divat egyébként most mindenkit pco-s-nak meg ir-esnek kikáltani. Majdnem engem is teletömtek gyógyszerrel aztán pár hónap elteltével sport meg lightosabb diéta után teljesen jó értékeim lettek.
Hát én sem vagyok valami pozitív csajok. Tudom, hogy annak kéne lennem, mert még csak most megyek majd az első inszwmre, de valahogy most nem tudok pozitív lenni. Próbálom magamra erőltetni, hogy ne szorongjak, stresszeljek a gyerek miatt, de minél jobban próbálom annál kevésbé megy. Egyszerűen nem tudom most elhinni, hogy sikerülni fog teherbe esnem, de valószínűleg azért mert ez már védekező mechanizmus nálam, annyit csalódtam.
Sziasztok!
Köszi csajok az együttérzést. Amúgy annyira elkeserítő, hogy még gyakorlatilag Kicci kivételével gyakorlatilag senki sem esett teherbe itt a fórumon, amióta olvasgatom. Szorítok, hogy végre valaki megtörje ezt negatívum áradatot és beinduljon a babaeső.
Dithke84 !
Megyünk , ledoktorálunk együtt!!! :)
Nekem a Krizsa doki mondta hogy "tévedni ultrahang dolog " , mert nálam is láttak uh-n megnagyobbodott cisztás petefészket,azután meg nem láttak, láttak hydrosalpingset (zsákkürt) , aztán nem láttak. Ki akarták vetetni a petevezetőimet, aztán a laparon kiderült, hogy "csak" összenövéseim vannak, nem zsákkürtöm.Ultrahangon azt mondták méhen kívüli terhességem van,azonnal műtőbe velem de nem az volt , hanem egy bevérzett tüsző...( 3 hónapon belül 2 lapar )Szóval, szerintem sürgősen keress egy másk dokit ! Én is azt tettem !
Köszönöm !
Hála az égnek nem barnázom sosem, megjött rendesen. Csak ahány orvos annyi számolás. De mondjuk akkor ez az első nap :) holnap fel kell hivnom a dokit, majd azért tőle is megkérdezem, melyik számítást szeretné :)
Soha nem gondoltam, hogy a mensinek is örülni fogok !!
Szia Henhe!
Mióta próbálkoztok?
Általában hány naposak a ciklusaid? Ha biztosra szeretnél menni, akkor a mensi első napjától kezd el mérni a hődet minden reggel kb ugyan abban az időben mielőtt felkelnél szájban vagy hüvelyben. A ciklusod első felében alacsonyabb a hőd, az ovuláció napján is még alacsony, másnaptól a ciklus végéig magasabb, ha volt rendesen peteérésed. Ha kb 28-30 naposak a ciklusok, akkor érdemes még a 12. naptól 5 napon keresztül ovulációs teszteket csinálni, ezekkel a módszerekkel nagyjából be tudod lőni az ovuláció napját. Amikor a teszt pozitív lesz, akkor kell együtt lenni, a pozitív teszt utáni első negatív teszt napján van az ovud.
Milliónyi trükk van amúgy még, kérdezz nyugodtan!
Esetleg voltatok már orvosnál? Érdemes lenne csináltatni egy teljes hormonvizsgálatot, a párodnál spermavizsgálatot aztán így tovább és tovább, nem tudom hol tartotok...
Kösz a vigasztalást csajok...nagyon jól esett!
Nekem a doki azt mondta,hogy amikor megjön ,ha piros az az első nap.Van aki azt mondja hogy ha este jön meg,akkor másnaptól kell számolni,de én voltam igy hogy este jött meg és én azt mindig az első napnak számolom.
Akkor kezdődhet a stimuláció, újabb esély!!
Ha ma rendesen megjött, akkor szerintem nyugodtan számold a mait 1. cn-ra. Ha csak foltozol, barnázol, és holnap kezdődik a rendes vérzés, akkor holnaptól számold! Hajrá!! Nagyon szorítok neked!!!
sziasztok jónapokat kívánok.Esetleg nem tudjátok hogy menstruáció után hány nap után lehet teherbe esni?Bocsi hogy ilyeneket kérdezek tőletek
Csak muszály tudnom.
Nagyon sajnálom ami veled történt! És nagyon durva, hogy csak most derült ki. Én nem tudom, hogy ezek mit jelenthetnek a leleteiden, a PCO-ról is keveset tudok, sok-sok ciszta van a petefészkekben. A polyposus, az a polyp-pal kapcsolatos?! Vagy teljesen más?!
Sajna és nem tudok neked segíteni, de lassan ledoktorálunk itt a fórumon, szinte mindig van valami "újdonság" ami teljesen véletlenül derül ki.
Remélem lesz aki tud segíteni értelmezni a leleted minél hamarabb, és nem kell bizonytalanságban lenned 17-ig.
Hát a nődokid meg egy nagy kalap sz.r, már bocsi, de ha ő nem tudja mi van a papírodon, akkor miért is ül ott a rendelőjében???
Próbálj megnyugodni, lehet, hogy most megvan a sikertelenség oka, és ha kezelik, utána már semmi akadálya nem lehet a BABÁ-nak!!!!!!! :-D
Én is ezt éltem át hónpokon keresztül :( Most már nem bánt , de én is sikítófrászt kaptam, mert mindehol csak kismamát láttam . Ne kérj bocsánatot , hiszen azért vagyunk, hogy átsegítsük egymást a lelki nehézségeken !!! Gondolom a konzultáción megbeszélitek a leleteket , ne aggódj.
Csajok, nekem most jött meg a miku(ennek is lehet örülni ?) Este van, akkor mikortól számoljam , mert a harmadik napon kell elkezdeni a clostit. Amugy mindig reggel szokott megjönni, zavar van az éterben !! Segitsééég !!!!
Sziasztok csajok!
Rég irtam,de minden nap olvaslak titeket.Én már nagyon reményvesztett vagyok komolyan mondom.Ahány orvos annyi vélemény.Mindegyik mást mond..na ezek után kinek higyjen az ember?Biztos ti is olvastok a neten minden témát ami arról szól,hogy mivel tudnánk segiteni a teherbeesést.Én ezt teszem elég gyakran és sokat olvastam a gynevac injekcióról.Gondoltam egye fene kiprobálom,próba szerencse.A meddőségi klinikán nem mertem kérni,hogy irják fel nekem,mert tutti hűlyének néznének és elküldenének melegebb éghajlatra..így maradt a nőgyogyászom.Mivel a meddőségi klinikán nem volt fontos a citologia és esedékes is volt újból a vizsgálat,hát elmentem a nődokimhoz.Hát már ott voltam meg is vizsgált ésd azt mondja nekem ,hogy a jobb petefészkemet duzzadtnak érzi elcsuszva és elküldött egy UH-ra.Na ott is egy másik dokivan és ezt a leletet kaptam:Uterus nagysága:76x39x40 mm.Endometrium:9mm.Az endometrium fundusi részében kb 20 mm hosszan echodens terület ábrázolódik,felmerül a polyposus lehetősége.Mindkét oldalon PCO-s jellegű ováriumok ábrázolódnak.
Na ettől kaptam frászt,mert úgy értelmeztem,hogy ez semmi jót nem jelenthet.Rohanok vele a nődokihoz ,hogy mit is jelent ez a lelet...erre azt hallom,hogy nem tudja ,hogy mit akar jelenteni a lelet,és valami olyansmit magyarázott,hogy valami van a petefészekben de nem tudja,hogy mi.Hát csajok ti mit gondoltok mi lehet ez?
Január 17-re kaptam konzultációra időpontot és akkor beszéljük meg,hogy hogyan tovább inszem vagy lombik,de én szeretnék még egy inszemet most,mert lombikra szeptember elött semmiképp sem tudok menni.Reménykedem benne,hogy a meddőségiben csinálnak Uh és ők is látják ha van ott valami.
További ajánlott fórumok:
- Milyen az inszemináció előtti laparoszkópiás vizsgálat? Meséljetek róla!!!
- Nyíregyháza inszemináció és orvos tapasztalatok.
- Milyen vizsgálatokat csinálnak inszemináció elött?
- Kinek volt inszeminációja Kecskeméten, és milyenek a tapasztalatai?
- 2. inszeminációval kapcsolatos tapasztalat
- Nyíregyháza, Debrecen inszeminációs tapasztalatokat írnátok?