Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Milyen az inszemináció? Mik a tapasztalatok? fórum

Milyen az inszemináció? Mik a tapasztalatok? (tudásbázis)

67581. 1Amina (válaszként erre: 67574. - Dexi80)
2014. máj. 16. 13:26

Szia Dexi!

Szerintem csak mész simán, a regisztrációnál pedig mondod, hogy a laborba jöttél. Ambuláns lap kell hozzá.

67580. Timtsi (válaszként erre: 67570. - Mandella)
2014. máj. 16. 13:23

Erre én is kiváncsi vagyok csajok!

Mandella,én nem nagyon értek ehhez,de előkeresem az enyémet is,aztán összenézzük?!;-))))

67579. Timtsi (válaszként erre: 67576. - Abigel13)
2014. máj. 16. 13:21
Akkor van remény,sok,sok,sok,sok!!!!:-))))))Szorítok ezerrel!:-))))
67578. Timtsi (válaszként erre: 67568. - GoldieSusie)
2014. máj. 16. 13:21
Akkor oksi!!!:-))))))Sok mindenben egyetértek veled!:-))))
67577. Shaunie (válaszként erre: 67576. - Abigel13)
2014. máj. 16. 13:15
Drukkolok! :) Hanyadik napon vagy?
67576. abigel13 (válaszként erre: 67575. - Mandella)
2014. máj. 16. 12:15
Szia Manella :) aham nekem kellett volna, de tegnap volt egy kis piros a papiron, ami estére mire a hüvelygélt használtam már el is tünt, mert a gél "tubusán", ami beér a hüvelybe, azon már nem volt piros.... igy a párommal azt beszéltük, reménykedvén, hogy késői beágyazódást jelezhetett a piros.... hogy majd vasárnap tesztelünk.
67575. mandella
2014. máj. 16. 11:32

lányok!

tesztel ma valaki?

valakire emlékszem, talán abigél... igen, ő...

merre vagy?

drukk a tesztelőknek!!

67574. Dexi80
2014. máj. 16. 11:28

Sziasztok lányok!

Régóta olvasgatlak benneteket, hátha ellesek egy-két jó tanácsot inszemmel kapcsolatban.

De most lenne egy kérdésem azokhoz akik a Debreceni Meddőségi Szakrendelésre járnak. Ha esetleg most nem sikerült az első körünk, akkor mit kell tennünk ha folytatni akarjuk? Úgy értem hogy az első konzi után kaptam egy papírt hogy azzal kell menjek vérvételre, de most nem adtak ilyet. El kell menjek Debrecenbe még a 3.nap előtt hogy adjon beutalót a laborba vagy mivel már benne vagyok a rendszerbe, egyszerűen csak odaállítok??

Nem mindegy mert kb. 250 km oda-vissza az út.

Köszi! Üdv.,Dexi

67573. Shaunie (válaszként erre: 67571. - Mandella)
2014. máj. 16. 11:10
Egyedül az LH nagyon picit kevesebb, a többi tartományon belül van. De gondolom, ezt Te is láttad. :) Nem tudom, hogy az a piciri eltérés jelenthet-e valamit, szerintem nem.A cukorhoz nem tudok hozzászólni, nekem még nem csináltak ilyet így 6 inszem után...
67572. mandella (válaszként erre: 67571. - Mandella)
2014. máj. 16. 11:07

szerintetek a kéthavi Closti-Merional stimu befolyásolhatta a hormoneredményeket - jó irányba?

az LH-m alacsony, de a többi jó - szerintem

67571. mandella
2014. máj. 16. 11:05

TSH 1,15 0,27-4,20

prolaktin 228 102-496

tesztoszteron 0,46 kacsacsőr 2,86

SHBG 35,2 26,1-110,0

FSH 6,1 3,5-12,5

LH 2,2 2,4-12,6

ösztradiol 171 46-607

cortisol 373 171-536

a terheléses vérvételnek csak a cukor részét adták ide, nem tudom, az inzulinnal mi van, lehet, hogy az később készül majd el, a cukor ilyen:

0 perc 5,3

60 perc 6,6

120 perc 5,0

67570. mandella
2014. máj. 16. 11:04

amúgy most jöttem meg a leleteimmel, meg a bioboltból, bevásároltam: Maca, lícium, cink, szelén, folsav, magnézium... egy vagyont hagytam ott...

a leleteimet majd megnéznétek, hogy mit szóltok hozzá?

mindjárt bemásolom

67569. mandella (válaszként erre: 67558. - Andy7909)
2014. máj. 16. 11:02

igen, ismerős a szitu

nekem mostanában a párom is mondogatja, hogy biztos azért nem sikerül, mert annyira görcsösen akarom

néha én viszont komolyan kezdem azt érezni, hogy egyáltalán nem akarom görcsösen.

67568. goldieSusie (válaszként erre: 67567. - Timtsi)
2014. máj. 16. 11:01
jajj,nem neked írtam...általánosságban...nem hittem,h bántani akartál volna
67567. Timtsi (válaszként erre: 67566. - GoldieSusie)
2014. máj. 16. 10:42

Persze,igazad van!Remélem,nem bántottalak meg bármivel is,nem állt szándékomban!

A társadalmi elvárás,nah,jah,az is nyomaszt minket is,mondjuk,le kellene tojni,mert magatoknak szülsz,nem másoknak.Rajtunk is van nyomás,mert a szüleink is ezt sugallják egy ideje,ez is baromi nehéz!Én is már sokszor beszólok,hogy be lehet fejezni!!!

Azért vagyunk itt egymásnak,mert mindenkinek ugyanaz a célja,megértjük egymást,segítjük egymást!

2014. máj. 16. 10:14
az a nagy büdös helyzet,h mindannyian a környezetünk visszajelzései alapján meg akarunk felelni a társadalmi elvárásnak,ami azt sugallja,h CSAK AKKOR vagy NŐ,ha szülsz...nekem a közvetlen családon belül is genyóznak velem...olyan szert meg nem árulnak a gyógyszertárban,amitől nem stresszelsz arra,amit a világon legjobban szeretne az ember...ha nekem mégegyszer vki a pozitív hozzáállásról papol,azt megfojtom...mert igazi segítséget attól kaphatsz,aki hasonló helyzetben van,a kívülállók,mivel más dolgában egyszerűbb kutakodni,megjegyzéseket tenni,semmit nem lendítenek a dolgon...sőt
67565. Timtsi
2014. máj. 16. 10:07

Sziasztok Csajok!

Kicsit alvó állapotban vagyok most,mert ebben a hónapban nem volt inszemünk,de olvaslak titeket!

Érdekes témát vetettetek most fel,a lelki dolgokat!

Én is már 3 éve reménykedek minden hónapban...Alapjaiban véve pozitív beállítottságú vagyok,akkor szoktam kicsit padlóra kerülni,amikor megjön a menzesz,görcsökkel kísérve,akkor olyan 2-3 napig nagyon el vagyok keseredve,de utána mindig új erővel vetem bele magam az előttünk álló hónapba.

Én már sok mindent kipróbáltam,családállítás,talpmaszázs,aviva,ilyen csepp,olyan csepp,voltunk nyaralni idegen helyen,az összes terhesvitamint kipróbáltam már,komolyan mondom,ha a szárított kutyagumira ráfogják,hogy attól terhes leszel,szerintem azt is megenném!:-))))

Nálunk a kiskatona szám egy kicsit alacsony,eddig ez,amit az orvosok kihoztak a sok vizsgálatból.Férjem szedett már maca vibe-t,tökmagolajat iszik,gyógyszert szed,amikor ezek megvannak,akkor jó az eredménye,tehát van neki,csak nem olyan sok!Egy férfinek is nehéz lehet,hogy hiába is szeretné nagyon,nagyon,"nem tud gyereket csinálni"!Azért ez mekkora teher nekik,csak nem vallják be nekünk,mert látják,hogy rajtunk is mekkora súly nehezedik.

A lelki dolgok biztos,hogy sokat jelentenek,de néha én is elgondolkozom,hogy tényleg ezen múlik-e minden?! Én folyamatosan azt "kapom",hogy ezalatt a 3 év alatt,amióta próbálkozunk,mindenki terhes lett körülöttem,az is,aki még nagyon nem akart babát,valahol már a 2.baba is megszületett.Én ezzel küzdöm,hogy akkor is jó pofát vágjak,amikor semmi erőm hozzá és próbáljak ne irigy lenni a másikra.(Baromi nehéz sokszor.)

Mert ez sajnos irigység...de érdekes,hogy akikről tudom,hogy egy ideje próbálkoznak a babával,azoknak mindig szívből tudok örülni (gondolom,mert sorstársak vagyunk),akiknek meg csak becsúszik,háááttt,azoknál kiakadok.De ki vagyok én,hogy felülbíráljam azt,hogy ki "érdemel" gyermeket és ki nem?!Az élet néha igazságtalan,de ebbe nekünk,embereknek nincsen beleszólásunk!

Hiszem,hogy nekünk is van babánk,csak még nem érkezett meg,sokszor látom magunkat gyerkőccel,önfeledten játszani,nevetni,a férjem kiváló apa lesz,ebben holtbiztos vagyok,csak várni kell és bízni,bízni,reménykedni.Úgy látszik,nekünk ez a feladatunk!

De hogy mindenkinek sikerülni fog,aki babát szeretne,abban én is biztos vagyok!:-))))))

Jó pár éve a meddőség nagy biznisz is lett,már olyan dolgokat kitalálnak,csak az embernek pénze legyen.

A reménykedők az utolsó szalmaszálba is kapaszkodnak és soha fel nem adják!:-))))))

Bocsi,ha kicsit hosszú lettem és csapongó!

Kitartás csajok,mindenkinek sikerülni fog!:-))))

67564. Shaunie (válaszként erre: 67563. - Mirasol)
2014. máj. 16. 09:33
A Te történeted is egyfajta bizonyíték arra, hogy nem csak rajtunk múlnak a dolgok. Nekem a kolléganőm PCOS gyanús, gyógyszereket nem szedi, nem eszik rendesen, sportot közelről nem látott a szexuális élete a férjével havi egy alkalomra korlátozódik, stresszes a munkahelye és most mégis terhes...ez is egy érdekes sztori szerintem.
67563. Mirasol (válaszként erre: 67562. - Shaunie)
2014. máj. 16. 09:15
Szerintem nagyon szomorú, hogy saját magunkat okoljuk egy olyan dolgokért, ami nagy valószínűséggel nem is rajtunk múlik. Én például az elmúlt 3 évben végig "selejt"-nek éreztem magamat, mert nem voltam képes teherbeesni, míg körülöttem mindenki potyogtatta a babákat... Aztán mikor kiderült, hogy IR-es vagyok, és pajzsmirigyalulműködésem van, akkor is magamat és a testemet okoltam mindenért, azt éreztem, hogy az eddgi életmódom miatt (sok munka, sok stressz, szakmai sikerek, kevés sport, összevissza evés) nem érdemlek meg egy babát. Kb. 3 hónapig a padlón voltam, de azért közben szigorúan tartottam a diétát, elkezdtem rendszeresen edzeni...stb, azzal a gondolattal, hogy így vezekelhetek az elmúlt évek rombolásáért. Fél év kellett hogy jobban legyek, és 9 hónap mire eljutottunk inszeminációra. Közben esküvőt tervezünk augusztusra, és úgy mentem el az inszeminációra, hogy olyan pici az esély, hogy sikerüljön, hogy biztos bele fogok még férni a ruhámba az esküvőn, de legalább kezdjük el mihamarább, ugyis kell majd 4-5 alkalom, hogy sikerüljön. Inszeminációm szerdára volt tervezve, szombat este kidőltem influenzával, torokfájás, nátha, ami kell. Szerencsére lázam nem volt, ezért a doki megcisnálta az inszeminációt, közben folyt az orrom, köhögtem, elég érdekes volt. Itt is azt éreztem, hogy a testem cserbenhagy, pont ilyenkor kell ennyire lebetegednem! Valszeg a sors nem akarja, hogy összejöjjön az inszem....stb. Szóval nem voltam túl bizakodó, vagy pozitiv, nem hittem, hogy ilyen legyengült immunrednszerrel ez sikerülhet. És mégis 2 csikosat teszteltem! Szóval szerintem nem éri meg magunkat okolni, ez a természettől függ, és majd jön a baba, ha itt az ideje. Nem mi tehetünk róla, hogy nem sikerül!
67562. Shaunie (válaszként erre: 67560. - 1Amina)
2014. máj. 16. 08:41
Tök jó dolgokat írtál és ezzel azért sokat segítettél nekünk, mert nagyon rossz az egészben még cipelni azt a terhet, hogy azért nem sikerült mert "rágörcsöltem" vagy éppen nem vagyok elég pozitív. A külső szemlélők ilyen jellegű tanácsaitól már ki tudnék ugrani az ablakon, de tényleg...Minden jót kívánok Nektek! :)
67561. Shaunie (válaszként erre: 67552. - Mandella)
2014. máj. 16. 08:39
Igen, most nagy divat egy pár éve a vonzás törvénye, meg a pozitív gondolkodás...de mi van, ha az egész csak divat, úgy értem kitalálta valaki, mert jól hangzik, hogy istenek vagyunk és van teremtő erőnk csak elfelejtettük használni...erre egy csomó mindent rá lehetett építeni, foglalkozásokat, könyvek tömkelegét...nem tudom. Lehet, hogy van benne valami, sokáig én is hittem benne, de kezdek meginogni egy kicsit ahogy most figyelem a környezetemet...nem tudhatjuk, mi segít sajnos.
67560. 1Amina (válaszként erre: 67558. - Andy7909)
2014. máj. 16. 08:22

Szerintem ez nem működik így... Én is görcsösen akartam, nagyon, és összejött.. Nehogy már az legyen a gátja valaminek, hogy nagyon akarjuk. Szerintem ez egy rossz vélekedés.

Ha akarsz valamit, képzeld el, lásd magad vele. Hogyan mentek oviba, hogy eteted, hogy öleleled magadhoz. Én ezeket vizualizáltam. Ha pedig vki nagyon szeretne vmit, akkor igenis vágyjon rá, és ne kezdjen el úgy viselkedni ( mert mások szerint ez a jó) ami nem ő, és ami nincs a vágyaival összhangban. De ez az én véleményem, de engem rettentően frusztrált, mikor ezeket mondták nekem.

Szerintem érezd azt amit szeretnél, ha nagyon akarod akkor akard, a Te életed.

Én szorítok Neked, előbb-utóbb itt lesz a baba.

67559. Andy7909 (válaszként erre: 67536. - 1Amina)
2014. máj. 16. 06:45
Gratulálok!
67558. Andy7909 (válaszként erre: 67552. - Mandella)
2014. máj. 16. 06:44
Szerintem az lehet a baj, h mi - legalábbis én biztos- görcsösen akarjuk a babát, ami szerintem normális ennyi megpróbáltatás után. Nekem mindig azt mondják, h lazítani kell, meg hogy ne gondoljak rá, de könyörgöm azt hogy kell, ha más vágyad sincs az életben, mint h végre anya lehessél? Ebben segítsetek! :-(
67557. mandella (válaszként erre: 67556. - 1Amina)
2014. máj. 15. 20:49
köszi!
67556. 1Amina (válaszként erre: 67555. - Mandella)
2014. máj. 15. 20:46

Semmiben, ugyanaz, csak más a gyártó. Én is csak a neve alapján választottam ezt, ugyanaz a hatóanyag. Erre az értékre én 37.5 mikrogrammot szedek, ami egy 3/4 szem.

Remélem segítettem, sok sikert!

67555. mandella (válaszként erre: 67554. - 1Amina)
2014. máj. 15. 20:29

nagyon jó, amit írtál, köszi!

azt esetleg nem tudod, hogy az euthyrox miben különbözik a Letroxtól?

67554. 1Amina (válaszként erre: 67551. - Mandella)
2014. máj. 15. 19:58

Kedves Mandella!

Igen, csak a korom volt az oka. Azt mondta Sápy, és ezt kétszer is elmondta, idézem:

Á, hetvenötös?? Akkor nincs idő pöcsölni...:))

Sőt azt is elmondta, hogy mivel nálam sincs semmi ismert gond, a férjemnek is tökéletesek az értékei, pikk-pakk sikerülnie kell. Na erre mondtam én, hogy persze...duma ( dehogy mondtam)

Ma pedig amikor mentem csak annyit mondott: na mi van kis pesszimista? - megkaptam.

Ami fontos- szerintem:

Mindenki azt mondta, ne görcsöljek rá.. Gondolom ismerős, hmmm. Na én rágörcsöltem, nem kicsit. Minden gondolatom erről szólt, csak erről olvasok( teherbeesés, terhesség, blogok az összes, fórumok stb.) semmi más nem érdekelt mondjuk ki. Hülyeség. Ennél jobban nem hiszem, hogy rá lehet görcsölni- egy merő görcs voltam - mégis sikerült. Szóval ez nagyon rossz duma, hogy azért nem sikerül mert annyira akarjuk, és a hasonlók. Ez nem igaz, és még jó szarul is esik...

Ami nekünk talán segíthetett:

TSH-most 1.0 ( euthyroxot szedek minden reggel, meg lehet szokni, igaz a háziorvosom szerint és mások szerint hülyeség, hiszen jó az a 2,9 TSH...

Mikor elmentem endokrinológushoz, felvetettem neki, hogy IR esetleg?- erre azt mondta ez divatbetegség, csak a metet akarják nyomni bizonyos lobbik, divat erre fogni. Nem tudom, ezt nem néztük soha, nem érintett mert cukrom is és inzulinom is jó volt az éhgyomri, nem nézték tovább.

Aztán: terhesvitamin, D-vitamin, C -vitamin minden nap. Barátcserje nekem nem segített és cickafark sem, kicsit megborította a ciklusom. Az Aviva tényleg tud valamit. A férjem első spermaképe szerint össz. 1 ml volt a mennyiség, ebben 20 millió volt a spermium, és annyi jól mozgó amennyi kell. Ez januárban volt. Vettünk neki Maca Vibe-t, a FER-14 szerintem irreálisan drága, és kb. annyi minden van benne mint az Actival-max-ban... Szóval Maca elég jó, mert most azt mondta a laboros, hogy 30-40 millió lett, igaz megint csak 1 ml. Ő még Activalt szed és C vitamint, ennyi. És nem engedtem, hogy pálinkát igyon.. Lehet ez túlzás, szerintem nem:)

És mint mondtam, igenis rágörcsöltem. Igenis nagyon akartam. És inszem után, sajnos ebben a hiszemben töltöttem 2 hetet ( pityergősen ) hogy nem sikerült.

Szóval, ne bántsátok magatokat, elég nagy teher az, hogy nem sikerül... Arra gondoljatok, előbb vagy utóbb, de ÖSSZE FOG JÖNNI!

67553. mandella (válaszként erre: 67545. - 1Amina)
2014. máj. 15. 19:14
na ez az, hogy én meg szerintem nem voltam hitetlen, sőőőt. és mégsem jött össze.
67552. mandella (válaszként erre: 67540. - Shaunie)
2014. máj. 15. 19:10

szia Shaunie, igen, nagyon jó, amit írsz... értem... hogy ennyi erővel már nekem és neked is siekrülhetett volna, mert a pozitív gondolkodás TALÁN nem oszt, nem szoroz. ha létre akar jönni a terhesség, ha meg akar tapadni a baba, akkor már mit számít.

de akkor miért tartja mindenki olyan fontosnak a vonzás törvényét, a pozitív hozzáállást?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook