Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Mik a tapasztalatok a juharszirupos diétával kapcsolatban? fórum

Mik a tapasztalatok a juharszirupos diétával kapcsolatban? (tudásbázis)

❮❮ ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... ❯❯
2091. tuzki (válaszként erre: 2089. - Eperkehercegnő)
2011. okt. 4. 20:49
Én a napokban mindenképp szeretném elkezdni,csak pár hasznos tanácsra várok még mielőtt neki kezdek :)
2090. tuzki
2011. okt. 4. 18:02
köszönöm a válaszokat. akkor követni fogom a leírtakat. annyit még tudnátok segíteni hogy honnan tudok juharszirupot beszerezni és hogy mennyibe kerül? mert olvastam itt "a" "b" illetve "c" minőségű juharszirupról. melyiket érdemes ehhez a kúrához használni?
2011. okt. 4. 10:47
Valakinek van kedve holnaptól elkezdeni a kúrát?
2088. Mona6908 (válaszként erre: 2085. - Tuzki)
2011. okt. 4. 10:10
Nem kell aggódnod, nem fogsz kiesni a padból. Én úgy csináltam végig, hogy dolgoztam, főztem a családnak( 3 gyermekem van, és csak meg sem kóstoltam). Ráadásul éppen gyereknap volt, hamburgerrel, meg fagyival, símán néztem ahogy ettek. Tényleg úgy van értelme, ha a leírás szerint csináljátok....
2011. okt. 4. 07:19

Csatlakoznék az előttem szólóhoz!

Ennek a kúrának az a lényege, hogy leállítsa az emésztésedet, és így "pucoljon" ki belülről! Szóval, ha eszel, semmi értelme! Meg akkor sem, ha a fogyásért csinálód. Mert ez nem fogyókúra, hanem tisztítókúra.

2086. cullinan (válaszként erre: 2085. - Tuzki)
2011. okt. 3. 21:56

Ezt a kurát csak ugy érdemes végig csinálni, ahogy elő van irva!!

Semmi szilárd kaja mellé!!

Ha már eszel mellé valamit, az egésznek nincs értelme, és lehet hogy nehezebben birod, mind ha csak a limonádét innád!

2085. tuzki
2011. okt. 3. 16:29

Sziasztok!

Holnap szeretném kezdeni a kúrát az egyik barátnőmmel. Nagyon kíváncsiak vagyunk hogy mi lesz a hatása,mindketten 66-67kg körül mozgunk de szeretnénk minimum 62-re lefogyni :)

Nem tudom jó ötlete-e,de szeretnék a limonádé mellé sima zöldséget vagy gyümölcsöt enni,mert egyetemre járunk és kicsit félünk attól hogy ki ne forduljunk a padból :)

Mennyire lenne így hatásos ez a kúra ha mellé szigorúan csak nyers zöldséget vagy gyümölcsöt fogyasztanánk? nyilván nem banánra gondolok,csak egy kis alma,kiwi vagy ilyesmi :)

2011. okt. 3. 07:11

Sziasztok!

Kinek lenne kedve holnaptól egy tisztitókához? Együtt könnyebb. =)

2083. docy-ka
2011. szept. 26. 11:02

Sziasztok!

Túl vagyok a lagzin. Azt kell, hogy mondjam, büszke vagyok magamra. Nem volt szükségem semmilyen önmegtartóztatásra a lakodalom során.

Ettem egy tál levest tészta nélkül (csigatészta volt, és azt nem szeretem) répával, aztán nagyon 2,5-3 ek rizibizit szedtem (1 ek-nyi biztos ott maradt a tányéron) 1 rántott gombához, ehhez kevéske vegyes savanyúságot ettem, és már tele is voltam. Aminek nagyon örülök, hogy nem addig ettem, amíg volt a tányéron, hanem amíg nem éreztem, hogy elég.

Végeredményben ma reggel 63,6 kg-ot mutatott a mérleg, ami azt hiszem már az a súly, amit már csak tartani, vagy apránként (0,5 kg max/hét)leadni kell (MOZGÁSSAL és odafigyeléssel).

nem értek a dolgokhoz, így több kalkulátorra bíztam magam, és mind úgy véli, hogy egy 1200 kalóriás beállított étrenddel és napi szintű mozgással a még visszamaradó kilók 12 hét alatt leadhatóak lassan. Szóval én most itt tartok. remélem mindenkinek akkor sikerélményt hoz ez a kúra, és akkora lendületet ad az utána levő egészséges élethez, mint nekem.

2011. szept. 25. 04:03
nem lehet
2081. Mona6908 (válaszként erre: 2080. - Aliki)
2011. szept. 24. 08:32
Tudtommal nem lehet.
2080. Aliki
2011. szept. 23. 21:20

Sziasztok

Holnap kezdem el a kúrát,remélem bírni fogom. Tavaly ilyenkor még mínusz 7 kiló voltam,de most ez a plusz nagyon zavar. Remélem sikerül leadni, és meg sem állok -10ig:)

Amúgy valaki tudja,hogy lehet a juharszirupot barna nádcukorral helyettesíteni? valahol olvastam,hogy lehet..csak persze kevesebbet kell beletenni az energia tartalma miatt.

2079. Mona6908 (válaszként erre: 2078. - Gabor1974)
2011. szept. 23. 20:11
Az A-s gyenge, C-nél gyöngébbel ne is fogj bele, mert nem fogod bírni....
2078. gabor1974
2011. szept. 23. 09:01

Sziasztok.

"A" jelölésű szirup van most akcióban az egyik üzletláncban jó árasítva. nem e lenne jó nekem a kúrához.

Jelenleg van itthon C sem de ez piszok drága. Ha nem jó az A s szerintem bele sem kezdek.

2077. docy-ka (válaszként erre: 2076. - Mona6908)
2011. szept. 19. 09:57
Ha tudnám mi miatt alakult így, nem alakulna tovább így. De nem a böjt miatt, az biztos.
2076. Mona6908 (válaszként erre: 2075. - Docy-ka)
2011. szept. 19. 09:19
Gratulálok a fogyásodhoz, most már vigyázz rá. A kapcsolatod pedig sajnálom, de gondolom nem a böjt miatt alakult így.
2075. docy-ka
2011. szept. 19. 08:55

Sziasztok!

Hétvégén a 10 nap után én is nekiálltam felépítgetni magam újra.

Az egészben az érdekesség, hogy a párom tett olyan megjegyzéseket, melyből lejött, hogy néhány kiló minusz nem zavarná. Most, ahogy fogytam, úgy fogyott el a kapcsolatunk is néhány nap alatt. Küzdök, hogy életben tartsam, de azt hiszem csak a megfelelő időpontra vár, hogy azt mondja, vége. Az egyetlen pozitívum, hogy emiatt megint nem tudok enni, így tovább fogyok, és majd party képes leszek :) Na jó, ez hülye vicc, de sajnos ez a helyzet.

A 10 nap eredménye: 70 --> 62,7 kg.

Jah, szombaton voltam ruhát próbálni. Be kell venni belőle, mert bő :)

2074. Mona6908 (válaszként erre: 2073. - Helena66)
2011. szept. 16. 06:38
Én olvastam olyat, hogy beiktattak egy-egy szirupos napot, amíg tart, hetente egyszer. Az elég kibírható szerintem. A húst azért nem szabad enni, min. egy hétig, mert az egyik legnehezebben emésztődő élelmiszer, és a 10 napig kímélt gyomornak sok volna.
2073. helena66 (válaszként erre: 2072. - Docy-ka)
2011. szept. 15. 20:56
én abba, mert olyan felépítést találtam a NET-en, valamint egy böjttörési programot is elolvastam. A szirupot,ami maradt felhasználom később, talán lesz még erőm ebben az évben egy rövid változathoz.
2072. docy-ka
2011. szept. 15. 14:19
helena66, te abbahagytad a felépítés alatt a limonádét? Csak mert sehol nem látom se azt, hogy inni kéne, se azt, hogy nem.
2071. helena66
2011. szept. 15. 13:54

Sziasztok,

Eltelt az első felépítő napom,amiben gyümölcslé és főtt zöldség és a leve voltak. Ma délelőtt szintén gyümi lé, délben körte várom mi lesz a hatása hasilag és gyomrilag. Iszom a vizet és a gyógyteát. Kávé eddig egy volt. Egészen megvagyok,sajnos a hétvégén nekem is vendégség lesz.A húst nem akartam enni ott sem, de nem tudtam,hogy egy hétig nem is lehet. Remélem lesz görög saláta és valami leves hús nélkül, mert olyan ciki vendégségben ülni és mindenki noszogtat egyél már.

2070. Mona6908 (válaszként erre: 2069. - Docy-ka)
2011. szept. 15. 13:43
Értelek. Így teljesen jó....
2069. docy-ka (válaszként erre: 2068. - Mona6908)
2011. szept. 15. 13:15

Kenyeret nem a lagzin ennék, hanem reggelire, abszolút teljes kiőrlésűt (szinte fekete) és egy fél kilós csomag 1/9-ét (9 szelet teszi ki)

Nem tudtam, hogy egy hétig még ennyire nem szabad enni. Nekem azért az a 1-1 szelet kenyér lehet hogy kéne, tudva mi vár a gyomromra. ha túl lájtos lesz az előtte levő két nap, akkor félek, hogy az esküvőn leszek rosszul, akár mennyit eszek. Konkrétan kenyeret ezen kívül nem tervezek enni hosszú távon sem (napi 1 szelet reggelire a rostok miatt), de lesz a lagzin más szénhidrát forrás, amire talán felkészülni kenyérrel is lehet. Így gondolkoztam.

2068. Mona6908 (válaszként erre: 2067. - Mona6908)
2011. szept. 15. 12:38
Ja és a kenyeret is elhagyhatnád, inkább helyette is salit egyél. Kenyeret egyébként sem esznek lagzikor.
2067. Mona6908 (válaszként erre: 2066. - Docy-ka)
2011. szept. 15. 12:36
Igazán nincs mit, gondoltam, hogy nehéz dönteni. De biztos sikerülni fog. Te nagyon szépen leadtál ezekben a napokban, ahhoz képest, hogy nem nagy súlyról indultál ( én 76-ról indultam és "csak" 6 kg ment le), de neked a kis súlyodból is lement annyi. Biztos menni fog még tovább is, ha betartod, amiket kigondoltál.
2066. docy-ka (válaszként erre: 2064. - Mona6908)
2011. szept. 15. 12:01

Hát sajnos ezt az egészet az élet hozta így, én meg csak belecsöppentem. (Az első két napomon lelki gond miatt alakult "nem-evősen", utána futottam bele a juharszirup-étrendbe, amit így már könnyű volt elkezdeni, csak, hát a leállás...) Az a gondom, hogy szombaton fogják rám igazítani a ruhát. Ha szombaton elkezdek visszaállni, akkor visszajön az a kicsi, ami a feltelítődés, és akkor jó szoros lesz a ruha. ha viszont a próba után még aznap, illetve vasárnap lemenne egy nagyon pici, vagy stagnálna, akkor nem jönne annyi vissza talán, hogy gond legyen a ruhával24-én. lehet, hogy az a 1,5 nap már nem oszt nem szoroz, de ha annyival is kevesebb lesz bennem, már az is számíthat.

Másrészről, meg talán annyi lagzi koszt sem fog belém férni. Nem is a mennyiség, mint a sokféleség aggaszt. Nem akarok utána 1 hétig gyomorbaj miatt nem enni :) ezért gondoltam, hogy a visszavezetésnél igyekszek mindenből (rost, fehérje, zöldség) enni, hogy ne akkor lásson a gyomrom ilyet először.

viszont azt lehet, hogy megfogadom, hogy nem eszek húst. Úgy tudom lesz a sültes tálon karfiol vagy gomba, de rántott sajt biztos.

Mindet szeretem, így nem fog gondot jelenteni azt enni. Köszi az infót és az ötletet.

2065. Mona6908
2011. szept. 15. 10:31
Amúgy a többi egész jónak látszik, gratulálok neked!!!
2064. Mona6908 (válaszként erre: 2063. - Docy-ka)
2011. szept. 15. 10:25
Rendszres böjtölők nem javasolják a hús fogyasztását böjt után legalább 1 hétig. A saliban cseréld le a csirkemellet sjtra, vagy túróra. Hát nem túl jó ez a lakodalmas vacsi most Neked:)
2063. docy-ka
2011. szept. 15. 09:39

Sziasztok!

9. nap, 63,7 kg. (-6,4 kg)

Jól érzem magam. Épp azon gondolkodom, hogy ki kéne húzzam péntek helyett vasárnapig. Végül is nincs bajom a folyadékkal, nem szenvedek, csak egyre jobban vagyok. Szinte sajnálom, hogy tovább nem csinálhatom, de hát jövő szombaton esküvő, és kell 2 normális étkezős nap (meg előtte 3 rávezetős) előtte.

ha nem haragszotok, kikérném a véleményeteket a megtörés illetve a továbbiak terén.

én úgy gondoltam, hogy vasárnappal bezárólag még limonádézok, aztán:

-hétfőn hígított, facsart narancslé egész nap + 1 liter limonádé

-kedden ugyanaz, mint előző nap + este zöldség leves leve kevés zöldséggel

-szerdán délig narancslé és limonádé (fél liter), délben zöldségleves, este saláta

-csütörtökön délig mint szerdán, délben saláta csirkemellel (nagyon kevés!), este saláta csirkemell nélkül

-pénteken reggel teljes kiőrlésű kenyér valami feltéttel (1 szelet), délben keményítővel és összenyomott zöldséggel sűrített főzelék (esetleg egy tojás), este mint csütörtökön

-szombaton teljes kiőrlésű kenyér valami feltéttel, ebéd főzelék (remélem ezzel kihúzom vacsoráig), vacsora lakodalom koszt (már rettegek tőle)

utólag és előre is bocsánat, hogy így uralom a fórumot, és traktállak titeket a gondolataimmal, de ez most annyira bejön, és annyira nem akarom elszúrni... Kell a megerősítés.

2063-as hozzászólásomra is várom még a reakciókat.

Köszönöm és további szép napot mindenkinek!

helena66, látom te már visszaépülgetsz. mi lett a kúra eddigi eredménye. gratulálok, hogy végig csináltad!

2062. docy-ka
2011. szept. 14. 15:56

Volna egy kérdésem még. sajnos ez eddig nekem nem derült ki a könyvből. A limonádét mikor, hogy, kell abbahagyni. Gondolom, hogy a 10. nap után is inni kell, nem pedig azonnal narancslére cserélni. A narancslét milyen arányban hígítjátok? Merthogy azt is vízzel kell hígítani a könyv szerint.

Csak azért kérdezem, hogy tudjam, hogy vásároljak a következő hétre (juharszirup, narancs...)

Zöldséglevest még sosem csináltam. Ti hogy készítettétek? Ízesítőt raktatok bele? (Pl.: maggi zöldségleveskocka) Néztem most az okos könyvet, de nem részletezi túlzottan a visszatérést a "rágó" emberek világába. Ez kissé csalódás volt, de egye massza, mert én csak ihatok még :)

❮❮ ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook