Mik a tapasztalatok a Belara nevű fogamzásgátlóról? (beszélgetés)
Sziasztok!
Én most szedtem be a 4. levéllel, és nekem eddig minden nagyjából rendben volt. Az első hónapban voltam kicsit rosszul, hányinger, mellfeszülés,stb.
Kicsit meg is nnőtt a mellem, de nem híztam. Mostmár egész rendesen beállt minden. Szal mindent összevetve nekem nincs problémám a Belarával.
Sziasztok!
Tegnap vettem be a leges legelső levél utolso szemét.Elvileg a 7napos szünetben kellett volna megjönnie de ez megtörtént 3-4 napja és eltér a megszokottól (ilyen barnás-pirosas szinű és elég kevés):S A gyogyszer szedése közben sajnos erős fájdalomcsillapítot és antibiotikumot is kellett szednem:( Valakinek esetleg hasonlo tapasztalat? Vagy ez normális ilyen feltételekkel vagy aggódnom kéne?
Sziasztok!
A múlt héten csütörtökön végre megjött, és már szedem a Belara-t! Remélem, hgoy nem lesz semmi gond, eddig nem tapasztaltam semmi rendkívülit!
Kedves Mystral!
Nem mondom,hogy nincs a hozzászólásodban semmi igazság,de ez így ebben a formában szerintem nem igaz,ahogyan te leírtad.Pl. erre az egyik barátnőm,aki diétázik,nem eszeik sokat télleg,amióta csak szedi a tabit,mégis feljött neki 3 kg,amit nem tud leadni...Na mindegy,felesleges ezen témázni...
Egyébként azóta megtudtam,hogy a Belara megköti a vizet(vagy vm hasonló),szóval sok esetben a plusz kilók nem zsírt,hanem vizet jelentenek.
Lányok! Úgy néz ki hogy végre megjött! Már annyira vártam! Olyan sok rosszra gondoltam és végre itt van az áhított mensi!
Elvileg elkezdhetem szedni ma a Belarát! Hát remélem, hogy nálam nem jön elő semmi rossz! De hát vannak olyanok akik csak a jókat emlegették ugye?
Sziasztok,
Ma váltottam ki 3havi Belarát. Az orvos az erős menstruációs görcsöm miatt javasolta.
Lelkesen ki is váltottam, de olvasva a hozzászólásokat nem kezdem el szedni. Eszembe jutottak a régi tapasztalataim...migrén,mellnagyobbodás, pecsételő vérzés... Bár másik gyógyszerektől. nincs kedvem megint kísérletezni.Marad a görcsoldó.
Ha érdekel valakit, átveheti.
Gondolom nem viccből írták rá a tájékoztatóta, hogy 1 hét után védelmet nyújt...persze, mindig jobb várni, az a biztos, de eddig egy ismerősöm sem lett állapotos, aki 1 hét után nem volt semmi jónak az elrontója:)
A másik dolog, hogy nem lehet ahhoz kötni, hogy csak akkor nyújt védelmet ha a ciklus első napján kezded, mert rengeteg embernek mást mond az orvosa, akit érdekel, olvasgassa a fórum elejét...
Sziasztok!
Ma kezdtem el szedni a 2. levél góygszit, és mondhatom...semmi gondom vele, nem híztam, semmi mellékhatása. Leteszteltem, és tényleg 1 hét után védelmet nyújt:) Kicsit necces volt a kísérlet, de sikerült:) Nem akarok még kis Ármint:):)))))
Egyébként mióta szedem a gyógyszit, szinte mindig folyik belőlem valami....remélem lassan elmúlik...
Kedves virella!
Óriási tévedés az, ami a fogamzásgátlókkal kapcsolatban a köztudatban él. A fogamzásgátlók önmagukban _nem_ hizlalnak!
Minden fogamzásgátló alap összetevőjében van egy olyan, melynek mellékhatása az, hogy fokozza az étvágyat / éhségérzetet.
Ahogy a hormonok beállítása közben tapasztalunk mellékhatásokat (fejfájás, hányinger, hangulatingadozás stb... kinek ami...) ugyan úgy ez a mellékhatás váltja ki azt az érzetet is, hogy éhes vagy... Eszel és eszel, meg nassolsz... éjjel tör rád az ehetnék, vagy épp nappal kívánsz meg valamit (már-már úgy mint a terhességnél)... és mivel nem vagy tisztában azzal,hogy ez az érzet is a gyógyszer mellékhatása, hanem azt hiszed, hogy tényleg éhes vagy, neki állsz zabálni (már bocsi).
Ha tisztában vagy ezzel, és odafigyelsz az első pár hónapban, hogy ne edd tele magad, akkor nem hízhatsz a gyógyszertől.
Az hogy felszedtél 4kg-t, azt nem a fogamzásgátló "tette rád", hanem saját magad, mert nem tudod visszafogni magad.
Ne egyél sokat, és nem fogsz hízni.
Nekem amikor januárban felírta a nődokim a Belara-t és kezembe nyomta a receptet, ezt elmondta. Érdekes módon, egy grammot sem híztam az elmúlt fél évben, és éhen se haltam, mert annyit ettem, mint azelőtt, mielőtt nekiálltam szedni.
S mielőtt bárki azt kombinálná ki, hogy biztos nem vagyok hízásra hajlamos, elárulom, 21éves lány vagyok, 164cm magas és 74 kg... tehát van rajtam kb 15kg súlyfelesleg, amit akkor szedtem magamra, amikor leálltam az aktív RG-zéssel gimi után.
Csak kontrollálni kell a "zabát", és a nem hízol meg, mert önmagában a gyógyszer nem hízlal...
Mellesleg tájék meg más tészta, a keblek tényleg nőhetnek 1-2 méretet... az hormonális dolog... nekem speciel nem nőttek, csak feszesedtek :)
Sziasztok!
Én még csak pár napja szedem a Belarát, eddig egy kis fejfájáson kívül nincs vele gond. Szóval ha este szedem és reggel hasmenésem van, az nem gáz, ugye? És mindegy hogy vízzel vagy víz nélkül szedem be?
hellobello!
már a 4. levélnél tartok, eddig semmi gond nem volt, de most a levél közepénél megjött. nem tudom mitől van, és ilyenkor mit kell csinálni, én szedem tovább a gyógyszert. tipp?
Szia, azért szokták a ciklus első napján kezdeni a szedést, hogy már abban a hónapban már kialakuljon a védelem.
Ha nem vagy biztos benne hogy menstruáltál mikor elkezdted, akkor ebben a hónapban használjatok kiegészítő védekezést, jövő hónaptól meg már védve vagy.
További ajánlott fórumok:
- Létezik, hogy a belara fogamzásgátló szedésétől szörnyű hányingerem legyen? Már a 2. nap, miután elkezdtem szedni?
- A Belara fogamzásgátló okozhat fejfájást, hangulatingadozást?
- Mi a tapasztalatotok a Gracial nevű fogamzásgátlóról?
- Nem tudja esetleg valaki, hogy a Belara fogamzásgátló most melyik patikában a legolcsóbb Pesten?
- Belara fogamzásgátló után Rezia!
- Belara fogamzásgátló és a laktóz-monohidrat