Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Mik a tapasztalatok a Belara nevű fogamzásgátlóról? fórum

Mik a tapasztalatok a Belara nevű fogamzásgátlóról? (beszélgetés)

❮❮ ... 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 ... ❯❯
2008. júl. 8. 19:18
Én egy levéllel szedtem be, és semmi bajom nem volt vele. A melleim feszülnek ugyan, de csak kicsit, a bőröm gyönyörű lett tőle, nem híztam, sőt, elkezdtem lefogyni. Pecsételés szintén semmi. Most szünetelek hét napig, várom a menzeszt.
610. D.
2008. júl. 8. 13:09

Sziasztok!

Én most szedtem be a 4. levéllel, és nekem eddig minden nagyjából rendben volt. Az első hónapban voltam kicsit rosszul, hányinger, mellfeszülés,stb.

Kicsit meg is nnőtt a mellem, de nem híztam. Mostmár egész rendesen beállt minden. Szal mindent összevetve nekem nincs problémám a Belarával.

609. letty01 (válaszként erre: 608. - 991164e91a)
2008. júl. 8. 08:04
Szia! Én már február óta szedem a Belarát és első hónapban nekem sem jött meg pontosan, meg az is csak ilyen barnás valami volt. Azóta is van amikor csak ilyen barnás valami jön, de legalább pontos. Állítólag ez nem baj, csak idegileg zavarja az embert.
2008. júl. 7. 20:22

Sziasztok!

Tegnap vettem be a leges legelső levél utolso szemét.Elvileg a 7napos szünetben kellett volna megjönnie de ez megtörtént 3-4 napja és eltér a megszokottól (ilyen barnás-pirosas szinű és elég kevés):S A gyogyszer szedése közben sajnos erős fájdalomcsillapítot és antibiotikumot is kellett szednem:( Valakinek esetleg hasonlo tapasztalat? Vagy ez normális ilyen feltételekkel vagy aggódnom kéne?

607. Dinadin
2008. júl. 7. 19:45

Sziasztok!

A múlt héten csütörtökön végre megjött, és már szedem a Belara-t! Remélem, hgoy nem lesz semmi gond, eddig nem tapasztaltam semmi rendkívülit!

606. 2ab728965c (válaszként erre: 605. - Móni123)
2008. júl. 7. 19:29
A ciproteron acetát nevű vegyület az, ami ennyire jó az acnek ellen. Ez megtalálható még az Androcur nevű hormonban is, csak annak magában nincs fog. gátló hatása, ezért jobb a fog. gátló tabletta annak, aki rendszeres nem életet él és még nem szeretne szülni.
2008. júl. 7. 15:16
Sziasztok! Én a pattanásos arcbőröm miatt kezdtem el szedni Diane 35-öt Roaccutan mellett. A Roaccutant már másfél éve nem szedem, de a fogamzásgátlót igen. Január óta szedek Belarát vérzészavarok miatt, de ettől erős folyásom van. A doki azt mondja, hogy legyek türelmes. Én legszívesebben abbahagynám, de félek, hogy az arcbőröm fogja bánni, ami azóta is szép, hogy abbahagytam szedni a Roaccutant. Ti mit javasoltok? Járt már valamelyikőtök hasonló cipőben?
2008. júl. 6. 12:31
Sajnos én még mindig nem tom mit csináljak, mert erős libidó csökkenést tapasztaltam a belarától pedig már lassan egy éve szedem. Szerintek lehet hogy 9 hónap szedés után jelentkezik ez a tünet, vagy már előbb is kellett volna hogy jelentkezzen? Csak beképzelem, túl sokat foglalkozom vele?
603. virella (válaszként erre: 587. - Cc9cb5793a)
2008. júl. 5. 22:59

Kedves Mystral!

Nem mondom,hogy nincs a hozzászólásodban semmi igazság,de ez így ebben a formában szerintem nem igaz,ahogyan te leírtad.Pl. erre az egyik barátnőm,aki diétázik,nem eszeik sokat télleg,amióta csak szedi a tabit,mégis feljött neki 3 kg,amit nem tud leadni...Na mindegy,felesleges ezen témázni...

Egyébként azóta megtudtam,hogy a Belara megköti a vizet(vagy vm hasonló),szóval sok esetben a plusz kilók nem zsírt,hanem vizet jelentenek.

602. Dinadin
2008. júl. 3. 12:58

Lányok! Úgy néz ki hogy végre megjött! Már annyira vártam! Olyan sok rosszra gondoltam és végre itt van az áhított mensi!

Elvileg elkezdhetem szedni ma a Belarát! Hát remélem, hogy nálam nem jön elő semmi rossz! De hát vannak olyanok akik csak a jókat emlegették ugye?

601. célia88 (válaszként erre: 599. - Panka4791)
2008. júl. 3. 07:46
Hiánycikk? Nekem a Gracial szedése alatt jöttek elő a májfoltjaim. Persze nem tudhatom biztosan, hogy amiatt, de azóta még hallani sem akarok róla. :(
600. Panka4791 (válaszként erre: 593. - Csicu)
2008. júl. 3. 00:04
Igazad van. Én egy kicsit megijedtem, de rendben megjött minden.
2008. júl. 3. 00:02
Én is Tri-Regolt szedtem elsőre, semmi problémám nem volt. A Gracial (a nőgyógyászom szerint hiánycikk) helyett kaptam a Belarát. Össze-vissza jön meg. Szerintem fogok kérni másikat.
598. Castellina (válaszként erre: 595. - Miracle)
2008. júl. 2. 15:51
Én is a Tri Regolt szedtem. nagyon jó volt, semmi bajom nem volt tőle. kivéve a migrénes fejfájást az első napon. Ezért kértem egy újfajta fog. gátlót. Kiírták nekem a belarát. 3 levéllel szedtem be. Már a másodiknál állandó bevérzéseim voltak. olyan volt, mintha állandóan menstruáltam volna. A harmadik levélnél iszonyatos alhasi fájdalmaim voltak. éjszakánként nem bírtam megmozdulni a görcsöktől. Sosem voltak pattanásaim, de az arcomon egyre több keletkezett. Ami végülis betett nekem az a depresszió. Az már nem normális, hogy állandó negativ gondolataim voltak és sirógörcseim. A környezetem idegeire mentem az állandó nyávogásommal, de mindezt úgy, hogy észre sem vettem. Végre tudatosult bennem, hogy ez valszeg a belarától van, addigra majdnem ráment a párkapcsolatom. Hát sürgősen leváltattam a Lyndinettre. Nektek voltak ilyen tapasztalataitok?
597. Dinadin
2008. jún. 30. 22:43
Lányok! Én ma vettem be az utolsó Duphaszton-t! Hát most már várom a mensit, mit a messiást! Remélem, hogy nekem sem lesz semmi problémám, mert nem hiányozna!
596. Röni
2008. jún. 30. 19:42

Sziasztok,

Ma váltottam ki 3havi Belarát. Az orvos az erős menstruációs görcsöm miatt javasolta.

Lelkesen ki is váltottam, de olvasva a hozzászólásokat nem kezdem el szedni. Eszembe jutottak a régi tapasztalataim...migrén,mellnagyobbodás, pecsételő vérzés... Bár másik gyógyszerektől. nincs kedvem megint kísérletezni.Marad a görcsoldó.

Ha érdekel valakit, átveheti.

595. Miracle
2008. jún. 30. 17:02
Sziasztok! Szeretném veletek én is megosztani a tapasztalataim, hátha segít vagy nyugtat vagy informál, bármi...Nos, én annak idején Regulonnal kezdtem, az nem vált be, folyamatos jelleggel volt vérzésem. Ez után a nőgyógyász Triregolt írt fel. abszolút semmi bajom nem volt tőle, nem híztam, nem nőtt a mellem, nem voltam rosszul, a mestruációm csodálatosan beállt, szinte percre pontosan jött meg minden hónapban. Görcseim némileg enyhültek, de azért megmaradtak, viszont nem volt erős vérzésem. Mikor abbahagytam egy levéllel akkor az utolsó bogyó bevétele után 3napra jött meg mindig. Olvastam az alkoholfogyasztást. Nos, én ittam simán mellette, és az 5év alatt míg a Tri regolt szedtem nem lettem terhes, szóval nálam nem okozott problémát néhány sör vagy bor vagy bármi ami éppen jól esett(főleg az ilyen 35 fokokban:D). Na, nekem most kellett abbahagynom a Triregolt, így 5 év után jelentkezett az, hogy gyógyszerszedési idő alatt elkezdtem vérezni, nem pecsételve rendes vérzés volt, nőgyógyászom azt mondta hogy ez áttöréses vérzés, és hogy hagyjam abba a gyógyszert, majd felír másikat. Ki kellett hagynom most egy egész hónapot. Szóval nem szedtem semmilyen fogamzásgátlót az elmúlt másfél hónapban, menstruációm volt, bár most ugye nem tudtam belőni percre pontosra :), és sokkal jobban görcsöltem, mint mikor gyógyszert szedtem. Most a Belarát írta, ez a 3dik gyógyszerem, azt mondta ez szerinte végre be fog vállni rendesen (nem mintha a Triregollal baj lett volna, csak ugye így 5év után...). Most megvárom, hogy megjöjjön és aztán elkezdem ezt szedni. Elég sok negatív tapasztalatokról számoltatok be, kicsit megijeszt, de úgy vagyok vele, hogy mindekinek máshogy reagál a szervezete rá. Ha lesz bővebb tapasztalatom miután elkedztem, írok, hogy bővítsem én is a tapasztalatok listáját.
2008. jún. 30. 15:25
Sziasztok! Most tartok a 4. levélnél és jó ideje elindult nálam valami fehér folyás. Ez el fog múlni nekem, vagy mire számítsak? Más szempontból nincs bajom a bogyóval, csak ez az egy zavaró tényezőm van.
593. Csicu
2008. jún. 30. 09:48

Gondolom nem viccből írták rá a tájékoztatóta, hogy 1 hét után védelmet nyújt...persze, mindig jobb várni, az a biztos, de eddig egy ismerősöm sem lett állapotos, aki 1 hét után nem volt semmi jónak az elrontója:)

A másik dolog, hogy nem lehet ahhoz kötni, hogy csak akkor nyújt védelmet ha a ciklus első napján kezded, mert rengeteg embernek mást mond az orvosa, akit érdekel, olvasgassa a fórum elejét...

2008. jún. 30. 08:33
Szerintem nincs semmi baj!Szedd csak tovább nyugodtan!
591. letty01
2008. jún. 30. 07:26
Sziasztok! Ha én este beszedtem a gyógyszert és utánna 2 órán belül hasmenésem volt az mit jelent? A gyógyszer csak aznap este nem hat?
590. 2ab728965c (válaszként erre: 589. - A105f023ec)
2008. jún. 30. 06:01
Nem lehet erre építeni, a minimum védekezési idő 2 hét, az is csak abban az esetben ha a ciklus első napján kezdted a szedést!
2008. jún. 29. 20:46
Gondolod,hogy tényleg 1hét után 100/vagy akár 90%-os védelmet nyújt???????!!!!!!!!!!!!!!!!!!
588. Csicu
2008. jún. 29. 19:03

Sziasztok!

Ma kezdtem el szedni a 2. levél góygszit, és mondhatom...semmi gondom vele, nem híztam, semmi mellékhatása. Leteszteltem, és tényleg 1 hét után védelmet nyújt:) Kicsit necces volt a kísérlet, de sikerült:) Nem akarok még kis Ármint:):)))))

Egyébként mióta szedem a gyógyszit, szinte mindig folyik belőlem valami....remélem lassan elmúlik...

587. cc9cb5793a (válaszként erre: 586. - Virella)
2008. jún. 28. 11:35

Kedves virella!

Óriási tévedés az, ami a fogamzásgátlókkal kapcsolatban a köztudatban él. A fogamzásgátlók önmagukban _nem_ hizlalnak!

Minden fogamzásgátló alap összetevőjében van egy olyan, melynek mellékhatása az, hogy fokozza az étvágyat / éhségérzetet.

Ahogy a hormonok beállítása közben tapasztalunk mellékhatásokat (fejfájás, hányinger, hangulatingadozás stb... kinek ami...) ugyan úgy ez a mellékhatás váltja ki azt az érzetet is, hogy éhes vagy... Eszel és eszel, meg nassolsz... éjjel tör rád az ehetnék, vagy épp nappal kívánsz meg valamit (már-már úgy mint a terhességnél)... és mivel nem vagy tisztában azzal,hogy ez az érzet is a gyógyszer mellékhatása, hanem azt hiszed, hogy tényleg éhes vagy, neki állsz zabálni (már bocsi).

Ha tisztában vagy ezzel, és odafigyelsz az első pár hónapban, hogy ne edd tele magad, akkor nem hízhatsz a gyógyszertől.

Az hogy felszedtél 4kg-t, azt nem a fogamzásgátló "tette rád", hanem saját magad, mert nem tudod visszafogni magad.

Ne egyél sokat, és nem fogsz hízni.

Nekem amikor januárban felírta a nődokim a Belara-t és kezembe nyomta a receptet, ezt elmondta. Érdekes módon, egy grammot sem híztam az elmúlt fél évben, és éhen se haltam, mert annyit ettem, mint azelőtt, mielőtt nekiálltam szedni.

S mielőtt bárki azt kombinálná ki, hogy biztos nem vagyok hízásra hajlamos, elárulom, 21éves lány vagyok, 164cm magas és 74 kg... tehát van rajtam kb 15kg súlyfelesleg, amit akkor szedtem magamra, amikor leálltam az aktív RG-zéssel gimi után.

Csak kontrollálni kell a "zabát", és a nem hízol meg, mert önmagában a gyógyszer nem hízlal...

Mellesleg tájék meg más tészta, a keblek tényleg nőhetnek 1-2 méretet... az hormonális dolog... nekem speciel nem nőttek, csak feszesedtek :)

586. virella
2008. jún. 27. 15:01
Renkababa,ha ez megnyugtat,én a 2. levélnél tartok,és már 4 kg-t híztam:S Kezdek kétségbeesni...Mondjuk ebből 1 kg tuti a melleimre jött:D
585. Dinadin
2008. jún. 27. 14:24
Nekem még most sem jött meg! :( Pedig úgy várom már!
584. kicsie.
2008. jún. 27. 12:53

Sziasztok!

Én még csak pár napja szedem a Belarát, eddig egy kis fejfájáson kívül nincs vele gond. Szóval ha este szedem és reggel hasmenésem van, az nem gáz, ugye? És mindegy hogy vízzel vagy víz nélkül szedem be?

2008. jún. 27. 12:00

hellobello!

már a 4. levélnél tartok, eddig semmi gond nem volt, de most a levél közepénél megjött. nem tudom mitől van, és ilyenkor mit kell csinálni, én szedem tovább a gyógyszert. tipp?

582. 2ab728965c (válaszként erre: 581. - Gilmoregirls)
2008. jún. 25. 20:06

Szia, azért szokták a ciklus első napján kezdeni a szedést, hogy már abban a hónapban már kialakuljon a védelem.

Ha nem vagy biztos benne hogy menstruáltál mikor elkezdted, akkor ebben a hónapban használjatok kiegészítő védekezést, jövő hónaptól meg már védve vagy.

❮❮ ... 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook