Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Miért nem mennek a gyerekek 6 évesen suliba? fórum

Miért nem mennek a gyerekek 6 évesen suliba? (beszélgetés)

1 2 3 4 5 6 7 8 9
188. youlcsi (válaszként erre: 177. - Iszkiri)
2018. márc. 29. 19:26
nálunk kezdetben volt fejfájás, igaz az az ovi végén is. migrén, hányásig :/ ahogy kezdi megtalálni a helyét, szerencsére ritkult a probléma. mindenesetre a táskájában van mindig algopyrin, mert csak az használ rá.
187. ab3619a9cd (válaszként erre: 182. - Iszkiri)
2018. márc. 29. 19:23
Nem csak magyar,metek,környezet...Van napló órájuk,ahol naplókat vezetnek az osztály élményeiről.Könyvklub óra a könyvtárban.Minden reggel a szönyegen ülnek és mesélnek kivel mi történt előző délután,hétvégén,szünet alatt.Délután orákig az udvaron vannak.Irni és olvasni elöször nyomtatott nagybetükkel tanultak,téli szünet után kezdték a rendes írást.Szerdánként úsznak a strandon. :) Hétvégén elöfordul hogy sír,hogy nincs suli.
186. iszkiri (válaszként erre: 174. - 10cc61fb5a)
2018. márc. 29. 19:20

Hangoska, az tény, hogy más módszerekkel tanulnak ma a gyerekek.

Hatalmas az ismeretségi köröm. Vannak érintett anyukák, vannak tanító és tanár ismerőseim. Vannak óvónő ismerőseim is.

Érdemes kicsit visszakanyarodni az óvodába is. Nem mindegy, mit visz magával a gyerek az iskolába. Az óvónőnek meghatározó szerepe van a gyerekek életében, és a későbbi évekre is rányomja a bélyegét, hogy milyen oviba járt a gyerek.

185. Böce (válaszként erre: 184. - Böce)
2018. márc. 29. 19:19
előtti
184. Böce (válaszként erre: 1. - 10cc61fb5a)
2018. márc. 29. 19:18
Azért, mert a világ felgyorsult, sa gyerekek sokkal okosabbak, az iskola, az oktatás, a tanítók, meg főleg a NAT-ot előíró seggfejek megragadtak a digitális világ előti korban.
183. iszkiri (válaszként erre: 178. - 86d0584f0e)
2018. márc. 29. 19:16

Nem az én gyerekemről van szó.

Egy másik anyukával beszéltem. Őt érinti a probléma.

Csak mivel témába vág, megosztottam.

Ahogy olvasgatok, általában inkább jók a tapasztalatok. Ez egy ellenpélda volt.

182. iszkiri (válaszként erre: 181. - Ab3619a9cd)
2018. márc. 29. 19:14

Na, miken múlnak a dolgok. Néha a véletlen műve, hogy jó helyre kerül a gyerek.

Tetszik ez a lépésről lépésre megnevezés.

Írnál róla, mit takar? Bár van elképzelésem, nálunk nincs ilyen, még nem is hallottam.

Akkor itt valószínűleg nincs őrült nagy szakadék az ovi és az első osztály között.

181. ab3619a9cd (válaszként erre: 177. - Iszkiri)
2018. márc. 29. 19:08
Tényleg szerencsés vagyok két okból is.Az egyik,hogy imádja a sulit,a másik pedig hogy nem abba az osztályba került ahová irattam.Nem volt annyi gyerek,hogy három osztály induljon,és pont a sima osztály nem indult.Lépésről-lépésre osztályba került,aminek így utólag nagyon örülök! :)
180. Kolli04
2018. márc. 29. 18:58
Amúgy ha megnyugtattiteket a lányom sem hagyja, hogy segítsek neki. Nagyon ellenkezik. Pedig én most ezt tanulom. Én apukámnak meg totál ellent mondtam(tanár és van jócskán tapasztalata) de velem nem tudott mit kezdeni. Túl nagy volt a szám vele kapcsolatban.
179. Kolli04 (válaszként erre: 175. - Youlcsi)
2018. márc. 29. 18:55
Voltatok vele gyógytornásznál? Érdemes lenne megmutatni. Lehet egy fejlődési szakasz kimaradt amit most kellene erősíteni. Pl kúszott mászott e? Mennyit forgolódott? Az irányokat mennyire ismeri? Jobb bal oldalt főleg. Érzi e a testét. A nagy fiamnál tavaly ezzel nagyon sokat küzdöttünk. Most már talán érzi. Sajnos ha a nagy mozgások nincsen teljesen rendben akkor okozhat nehézséget.Lát a gyereked rendesen? A lányomnál elkönyveltük rossz a finom motorikája és kiderült nem lát jól és nem érzi a távolságokat. Nem jól töri a szeme a fényt. Ez most 7 évesen derült ki. Mozgásba nekem nem tűnt fel mert ügyes volt a körvonalakat nagyon klasszul látta és megmondta mi az.
178. 86d0584f0e (válaszként erre: 177. - Iszkiri)
2018. márc. 29. 18:53
Sürgősen iskolát kellene váltatnod a gyerekkel! Az nem normális, hogy elsős korában permanensen szenved, sem egyebek, amiket leírtál. Nagyon rossz helyen van.
177. iszkiri (válaszként erre: 78. - Ab3619a9cd)
2018. márc. 29. 18:39

Emili, szerencsések vagytok, hogy a kislányod imádja a sulit.

Épp most volt itt nálunk egy utcabeli ismerősünk.

Teljesen ki van borulva, mert a fia nem boldogul az iskolában. Elsős, de kikészült már az egész család.

Azt mondja, hogy annyira túl vannak terhelve a gyerekek, hogy 3/4-ük küzd fejfájással, hasfájással, stresszelnek szerencsétlenek.

Beszéltem már korábban is egy másik anyukával, ő is azt mondta, hogy ugyanabban a suliban semmi átmenet nincs az ovi és az első osztály között. Bedobták szerencsétlen gyerekeket a mélyvízbe.

Ugyanakkor olyannal is beszéltem, aki meg van elégedve, igaz, hogy másik suliba járnak a gyerekei. Az egyik szintén elsős, a nagyobbik már harmadikos.

Hát, szerencse kérdése is, hogy milyen iskolába kerül a gyerek.

De ehhez semmi köze ahhoz, hogy 6 évesen, vagy 7 és fél évesen kerül suliba. Nem a gyerek kora a mérvadó.

176. youlcsi (válaszként erre: 173. - Kolli04)
2018. márc. 29. 18:09
azt gondolom, más a helyzet, ha egyáltalán nincs ismerős, és más, ha ott vannak egy ajtóval arrébb. utóbbi nehéz nagyon a gyereknek, mert kezdetben nem érti, hogy miért nem mehet be abba az osztályba, miért nem jönnek a haverok oda hozzá, amikor csak akarnak, stb.
175. youlcsi (válaszként erre: 172. - Kolli04)
2018. márc. 29. 18:08

nálunk nagymozgásban vannak hiányosságok, azt tudom. de annyira nincs lemaradva, hogy ezt bárki szóvá tegye, inkább csak engem zavar. pl nagyon nehezen tanult meg biciklizni, még mindig nem mindig sikerül hajtani a hintát (vagyis inkább nem, de inkább bele sem ül), úszásnál nem tudott még tavaly kezet-lábat összerendezni... remélem, ez most majd javul, tesi-szakos az osztályfőnök :)

(mindenesetre korizni megtanultak a télen :))

174. 10cc61fb5a (válaszként erre: 167. - Iszkiri)
2018. márc. 29. 17:26
Persze. Tudom.😉 Csak nem bizti hogy én tudok segíteni. Annyira másképp tanulnak ma már. Meg vannak tantárgyak amiben jobb ha én bele se szólok. 😂😂
173. Kolli04 (válaszként erre: 165. - 10cc61fb5a)
2018. márc. 29. 17:11
Lányomnál sem volt ismerős az osztályában. De remekül vette az akadályt. Nagyon jól összeszoktak a gyerekek.
172. Kolli04
2018. márc. 29. 17:09

Sziasztok! 3 gyermekem van a negyediket most várjuk. Közben tanulok nehogy unatkozzak. :)

Szóval azt veszem észre, hogy nagyon sok gyereknél vannak hiányosságai pl nagy mozgásokban. Az is egy hátrány, hogy oviban nem kötelező a foglalkozáson részt venni és a gyerekek alapvető dolgokat nem tudnak mire bekerülnek az iskolába. Lányom hat és félévesen ment iskolába ő a fiatalabbak közé tartozik. Nagyon elfárad nap végére illetve a hét végére. De ezzel kapcsolatban úgy gondolom még plusz egy év ovislét nemsegített volna ebbe bele kell szokni. A lányomnál a halasztás fel sem merült bennem mert amúgy minden téren készen állt az iskolára. Nagy fiamnál viszont meg sem fordul a fejembe, hogy jövőre iskolát kezdjen, mert nagyon le van maradva még mindig beszédben. Amit szeretném, ha ovisként a legtöbbet pótolna. Én úgy gondolűm ha valakit tovább tartanak oviban mint kellene az sem jó de az sem, ha idő elött bedobjuk az iskola padba.

Azt látom anyukák sokszor nagyon kikímélik a gyerekeket. Nekünk egy csodás tanító nénk van akivel én is és a lányom is együtt tud dolgozni. Észre veszi, ha a gyerekek fáradtak és nem halad úgy mint ahogy tervezte volna. Viszont szünetek után amikor nem fáradtak megdolgoztatja őket. Házit aki napközis ott megcsinálja így itthon a hangos olvasás gyakorlása marad, meg a furulyázás. De ezt szívesen csinálja a lányom. Én magam igyekszem játékos formábangyakoroltatni. Pl társasozunk én találok ki egy teljesen új szabályt a már tanultak alapján. Írnia kell, olvasni számolni. Élvezi még is gyakorlunk. Nehéz az időpontot meghatározni mikor induljon az iskolába. Én megértem azokat a szülőket is akik féltik a gyermeket a kudarctól, hiszen nem biztos, hogy ugyanolyan terhelésnek meg fog tudni felelni egy 6 éves, mint egy 8éves.

171. youlcsi (válaszként erre: 169. - Iszkiri)
2018. márc. 29. 16:02
igen, biztos tőlem olvastad :)
170. youlcsi (válaszként erre: 168. - Iszkiri)
2018. márc. 29. 16:01
nem vagyok benne biztos, hogy partner lenne a tannéni abban, hogy ennyire előre szaladjunk az anyaggal. így is külön foglalkozik a gyerekkel órán, hogy ne unatkozzon.
169. iszkiri (válaszként erre: 145. - Youlcsi)
2018. márc. 29. 15:03

Iskolája és tanára válogatja, hogy mennyire viszik túlzásba a tanulást.

Rengeteg a baráti és ismerős körben az alsó tagozatos, azon belül is az elsős.

Némelyik vért izzad, a másik könnyen veszi az akadályokat.

Függ a gyerek képességeitől is, de sajnos nemcsak attól. Lehet bármilyen jó képességű a gyerek, ha kifog egy olyan tanító nénit, aki megutáltatja vele a tanulást egy életre.

Lehet, hogy épp tőled olvastam, hogy milyen sok függ a tanítónőtől. Hát, szinte minden.

Egy szakmára termett tanító néni még az átlagosból is jót hoz ki. :)

168. iszkiri (válaszként erre: 158. - Youlcsi)
2018. márc. 29. 14:57

Fogadóóra. Vagy csak simán megkérdezed a tanerőt, hogyan tanítják.

Egyébként saját tapasztalat, hogy néha a gyerek jobban megérti a más módszert, amivel valaki rávezeti arra, hogyan értse meg a feladatot. És nem zavarodik össze. :)

167. iszkiri (válaszként erre: 161. - 10cc61fb5a)
2018. márc. 29. 14:54

Figyi, Hangoska!

Legyen úgy, hogy ne kelljen leülni a fiaddal tanulni! De mi van, ha mégsem boldogul valamivel?

Lehet, hogy valamiben nagyon jó lesz, lehet, hogy valamivel majd vért izzad. /Ne károgj, iszkiri! :D/

De tényleg segítségre szorulhat néha a legjobb tanuló is.

Elég egy kis átmeneti "áramszünet", akkor is azt mondod majd neki, hogy a "te dolgod, törpe, intézd munkaidőben." ??

Nekem mind a 3 teljesen különböző volt tanulás terén. Volt, amelyikkel együtt tanultam. :)

166. Shadow Angel (válaszként erre: 161. - 10cc61fb5a)
2018. márc. 29. 14:06

Két tanár se tudja ugyanúgy tanítani.

Mondjuk nálam biztos szerepet játszik az is, hogy a. Imádtam anyukámmal tanulni, akkor is, ha tulajdonképpen nem volt szükségem a segítségére. (Nekünk napközi sem volt alsóban, hanem órák délután is, igaz lecke se volt annyi)

b. Végzettségem szerint többek között magam is tanár lennék, csak a munkám van messze tőle, mint Makó ...

165. 10cc61fb5a (válaszként erre: 164. - Youlcsi)
2018. márc. 29. 14:05
Még az is lehet. ;) Sajnos egyenlőre úgy néz ki, nem lesz ott egyetlen ismerős (oviból sem), szóval először a "vadidegen hely és gyerekek" traumával kell megbirkóznia majd. ;) Bár 2x voltunk iskolalátogatóban, most nagyon szeretne odamenni. (de ez csak a beiratkozás után derül ki)
164. youlcsi (válaszként erre: 162. - 10cc61fb5a)
2018. márc. 29. 14:02
az is lehet, hogy ha lesznek az osztályban jó haverok, szívesebben menne velük a suli keretein belül :) enyém is így jár kosarazni és focizni. egyikről sem akart hallani sem korábban.
163. 10cc61fb5a (válaszként erre: 157. - Kolli04)
2018. márc. 29. 13:57
Írd csak le a tapasztalatokat, én szívesen olvasom, hogy legalább kicsit képet kapjak az iskolai életről.
162. 10cc61fb5a (válaszként erre: 159. - Youlcsi)
2018. márc. 29. 13:56
Meglátjuk. Szeptember óta jár, egyenlőre nagyon tetszik neki. Van az egyesületnek a leendő suliban is edzés, csak nem az az edző aki most tanítja. Azt javasolták inkább folytassa még nála.
161. 10cc61fb5a (válaszként erre: 154. - Shadow Angel)
2018. márc. 29. 13:53
Engem nem kifejezetten mozgat hogy leüljek majd majd gyerekkel tanulni. Ahogy Julcsi mondja: mi van ha én nem úgy tanitom ahogy odabenn? A tanulás legyen az ő dolga és intézze el "munkaidőben"😁
160. youlcsi (válaszként erre: 157. - Kolli04)
2018. márc. 29. 13:52

üdv!

volt már korábban első osztályos fórum... de feledésbe merült. most ez pörög.

159. youlcsi (válaszként erre: 156. - 10cc61fb5a)
2018. márc. 29. 13:51

Nem is tudom, hogy van-e itt a városban olyan suli, ahol ne lenne kötelező a napközi. legalábbis alsóban. persze engedéllyel el lehet menni pl edzésre, mint ahogy ti is mennétek... de nem biztos, hogy jó a gyereknek, ha kimarad ezért a közös tanulásból.

persze azt is elhiszem, hogy ha már régóta jár és szereti, akkor nem akarjátok abbahagyni, ami tökre jogos, csak nehéz megtalálni az egyensúlyt.

itt pl egy csomószor van délután program a gyerekeknek...

1 2 3 4 5 6 7 8 9

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook