Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Miért nem mennek a gyerekek 6 évesen suliba? fórum

Miért nem mennek a gyerekek 6 évesen suliba? (beszélgetés)

1 2 3 4 5 6 7 8 9
218. iszkiri (válaszként erre: 215. - Youlcsi)
2018. márc. 29. 20:11

Igen, lehet, hogy hajlam.

Csak ne tartson sokáig! Szurkolok. :)

2018. márc. 29. 20:10
Sziasztok, látom jól elbeszélgettetek! Érdekes dolgokat irtatok!
216. iszkiri (válaszként erre: 212. - Youlcsi)
2018. márc. 29. 20:09

Tízezres nagyságrendben összead és kivon? :O

Hát, az nem piskóta!

Gőzöm sincs, mitől függ, ki érti és ki nem a matekot. Lehet, hogy reál beállítottságú lesz. :)

215. youlcsi (válaszként erre: 214. - Iszkiri)
2018. márc. 29. 20:06

köszi :)

azt gondolom, ha teljes lesz a béke a suliban, akkor nem lesz ezzel komoly gondunk.

de mondjuk kisiskolásként én is migrénes voltam, anyu is, szóval lehet, hogy ezt is örökölte, majd kinövi.

214. iszkiri (válaszként erre: 209. - Youlcsi)
2018. márc. 29. 20:04

Jaj, sajnálom!

Tudom, hogy a kívánság kevés, de azért kívánom, hogy minél hamarabb szűnjenek ezek a tünetek. :)

213. ab3619a9cd (válaszként erre: 211. - Youlcsi)
2018. márc. 29. 20:03
Érdekes,mert a jégen megy neki szépen,görkorival meg többet fekszik a betonon,mint menne.
212. youlcsi (válaszként erre: 210. - Iszkiri)
2018. márc. 29. 20:02
logikája kicsit más, mint a tanárnak, de egyelőre senkit nem zavar. nagyon ügyesen összead, kivon akár tízezres nagyságrendben. fogalmam sincs, hol tanulta :lo
211. youlcsi (válaszként erre: 208. - Ab3619a9cd)
2018. márc. 29. 20:01
a görkorit eddig kihagytuk, pedig 2 éve van már neki. talán majd most, hogy rendesen tud már sima korival menni, könnyebb lesz megtanulni.
210. iszkiri (válaszként erre: 203. - Youlcsi)
2018. márc. 29. 20:01

Szuper! :)

Sokan éppen a matekkal küszködnek.

Nem véletlenül mennek rá már az oviban a logikára.

209. youlcsi (válaszként erre: 206. - Iszkiri)
2018. márc. 29. 20:00

azzal kezdtük, vérvétellel. minimálisan vérszegény, de még határon belül.

allergiás, asztmatikus kísérőtünetekkel. kapott állandó gyógyszert, hogy ne csapjon át asztmába, ne kelljen eljutni komolyabb szteroidokig.

azóta a legcsekélyebb köhögős betegségre is azonnal toljuk a ventolint és hihetetlenül sokat segít. lényegében 3 éve került kruppal kórházba (jajj, rémálmaimban köszön vissza, hogy mentőt kellett hívni, mert úgy fulladt), de azóta felső léguti bajsággal nem nagyon voltunk itthon betegen max 2-3 napot. igaz az is, hogy azóta sem viszem krupp miatt orvoshoz, mert tudom, hogy azonnal befektetnék... szóval van, hogy 2-3 éjszakát kabátban ülve alszik végig az ölemben. de ez ezzel jár. örökölte tőlem :/

208. ab3619a9cd (válaszként erre: 204. - Youlcsi)
2018. márc. 29. 19:59
Igen,a tiltott gyümölcs esete. :D Pedig hihetetlenül képesek vigyázni.Nálunk görkorizásnál vannak balesetek,de mivel ő akarja és ha ordít a következőket kérdezem:-vérzel?-eltört valamid?Ha a válasz nem akkor:kelj fel,ne ordíts,mert kijön a szomszéd hogy püföllek!Erre elröhögi magát és megy tovább.
207. iszkiri (válaszként erre: 205. - Ab3619a9cd)
2018. márc. 29. 19:58

Mindenre van megoldás.

Nincs lehetetlen, csak tehetetlen. Ez tényleg igaz. :)

206. iszkiri (válaszként erre: 201. - Youlcsi)
2018. márc. 29. 19:56

Igen, pont az Algopyrinen akadtam ki.

Ha gyanú van a vashiányra, akkor nem ártana egy laborvizsgálat.

Igen, oviban, iskolában nem adhatnak be gyógyszert a gyereknek. Azért jó, ha a tanítónő kompromisszumkész.

Asztmás is? Ventolin miatt kérdezem. Azt hiszem, azt arra adják. Vagy simán allergiára is?

205. ab3619a9cd (válaszként erre: 202. - Iszkiri)
2018. márc. 29. 19:54
Nálunk ilyen a már kiszakitott görkoris nadrág! :D
204. youlcsi (válaszként erre: 199. - Ab3619a9cd)
2018. márc. 29. 19:53
tavaly egész nyáron át tiltottuk a gyerekeket a feltört betonú focipályáról (fűtéscsöveket cseréltek, feltörték, felhalmozták nagy kupacban, hónapokig úgy maradt az árok mellett)... aztán nyár végére rájöttünk, hogy a gyerekeknek az a legnagyobb buli, hogy ott másznak, pakolnak, kincset keresnek.. szóval áttelepültünk a szemétdomb mellé, és egy kérésünk volt: senki ne törje ki a bokáját, ahogy a munkaárok felett ugrál.
203. youlcsi (válaszként erre: 200. - Iszkiri)
2018. márc. 29. 19:51

ez a matek nálunk <3

ha hibázik is, csak azért, mert egyszerűen kifelejt feladatokat.

202. iszkiri (válaszként erre: 199. - Ab3619a9cd)
2018. márc. 29. 19:51

Így van ez rendjén.

Én is ennek a híve vagyok. Van víz, mosógép is.

Az én gyerekeim fára mászáskor kiszakítottak pár ruhát, na akkor elég morcos voltam. :)

Aztán volt fára mászós cuccuk, meg fára mászós cipőjük. Mindenki jól járt. Ők mászhattak kedvükre, én meg nem vinnyogtam kínomban.

Néha kicsit féltettem őket. Én suta vagyok fára mászásban. :D

201. youlcsi (válaszként erre: 198. - Iszkiri)
2018. márc. 29. 19:50

semmit nem mond. elküldött szemészetre, ott minden rendben, azt mondta a szemész, hogy talán vashiány (borzasztó válogatós), de nyilván a következő lépés a neurológia. viszont beleestünk az influenza-szezonba és így nem vittem vissza a dokihoz az amúgy egészséges gyereket... időközben meg a heti rendszerességű fejfájásból havi 1, max 2 lett, és ez kezelhető.

illetve hát nem is mindig szól, van hogy a tanítónénitől tudom meg, amikor este érdeklődik, hogy rendben van-e már a gyerek.

a legnagyobb baj, hogy kb csak az algopyrin használ, azt meg elvileg 15 éves kortól szabad szedni. így ugye a tanítónéni nem adhat neki... ezért van a táskájában felnegyedelve, csak annyit kértem, hogy előszedni segítsen neki, ha szükség van rá.

de hát kezdünk belejönni... ventolint is egyre gyakrabban használja napközben (hello tavasz!), egyre kevesebbszer kell szólni miatta.

200. iszkiri (válaszként erre: 194. - Youlcsi)
2018. márc. 29. 19:47

Nincs ezzel semmi gond.

Egyik gyerek simán megmarad a szőnyegen ülve, a másiknak büntetés.

Egyik rajzolni szeret, a másik tornában kimagaslóan ügyes.

Az a lényeg, hogy valamiben legyen jó, mert az sikerélményt ad neki. Az meg fontos. :)

199. ab3619a9cd (válaszként erre: 195. - Iszkiri)
2018. márc. 29. 19:44
:) Köszönöm! Nyáron délidöben tiltott a kimenetel,de esöben szélben,havazásban bármikor kimehet.Játszos ruha játszos kabáttal és sapival.Koszos lesz?Nagy ügy,van víz!
198. iszkiri (válaszként erre: 192. - Youlcsi)
2018. márc. 29. 19:43
Azért ez durva. Mármint a gyógyszerszedés. Szegénykém! Orvos mit mond erről? Ilyen kicsi gyereknek migrén! Remélem, hamar "kinövi".
197. youlcsi (válaszként erre: 196. - Ab3619a9cd)
2018. márc. 29. 19:43

pár napja kérdeztem a gyerektől, hogy a suliban hogy tudja végigülni a tanórát? mondta, hogy sehogy. ??? hát felkel zsepiért orrot fújni, kimegy pisilni, stb :o

én ezen ledöbbentem. sosem panaszkodott rá a tanítónéni, hogy ilyen gond lenne. ezt is csak azért kérdeztem meg, mert volt múltkor probléma vele, és eljutottam az adhd-ig, és szeretném előtte teljesen feltérképezni a gyereket, mielőtt orvoshoz rohanok.

196. ab3619a9cd (válaszként erre: 194. - Youlcsi)
2018. márc. 29. 19:41
Én is féltem töle,mert az oviban nem ment neki a nyugodt szönyegen ülés.De ott hallgatnia kellett amit rettenetesen unott,itt viszont ő mesél és öt hallgatják és ha ő hallgatja a többieket akkor pedig gigyel és érdeklödik kivel mi történt
195. iszkiri (válaszként erre: 193. - Ab3619a9cd)
2018. márc. 29. 19:40

Hát, ez aranyos! :))

Egyem is meg, de cuki lehetett, hogy besegített a dömperével. Ezt azért nem akárki mondhatja ám el magáról. Szuper!

Az meg, hogy esőben is kint volt, szenzációs. Ő sincs cukorból.

Sok szülő meg a széltől is óvja a gyerekét, meg félti a ruháját, inkább bezavarja a gyereket. Nehogy már koszos legyen!

Tetszik a hozzáállásotok! :)

194. youlcsi (válaszként erre: 187. - Ab3619a9cd)
2018. márc. 29. 19:38

nekünk ez a szőnyegen ülés nem menne... azt hiszem, az én gyerekem kicsit máshogy van huzalozva, mint a többi. amikor mesemondó versenyen voltunk (ő jutott tovább a suliból) komoly gondot okozott végigülnie az a cca 1 órát, amíg a többiek mondták a mesét. egyszerűen unatkozott közben.

viszont a tesiszakos ofővel hatalmas mázlink van. viszi őket, amikor és ahova csak tudja. remélhetőleg tavasszal még eljutnak úszni is.

és a legtöbb órát ő tartja. csak a magyart, éneket, angolt, infót nem (de utóbbiak csak 1-1 óra)

193. ab3619a9cd (válaszként erre: 189. - Iszkiri)
2018. márc. 29. 19:35
:) Egyke a lányom,de reggel felkel és estig kint van az állatkáival.Hol a kutyával játszik,hol a madárházban van a papagájok közt.Bent nem nagyon látom,kint van az udvaron.Ma pl. nekem segített a dömperével fát hordani,50 mázsánál jól esett a segítség.Apának a talicskát pakoltam neki a dömpert. :D Egész végig ott volt pedig esett az eső.
192. youlcsi (válaszként erre: 190. - Iszkiri)
2018. márc. 29. 19:35
nyilván közrejátszott benne a stressz. tavaly április óta, amikor kiderült, hogy nem a barátaival egy osztályba került, eléggé sok problémánk volt. Most is, mert nincs egy igazi barát, aki mellett le tud kicsit nyugodni, beszélgetni, csak üldögélni, nézelődni. az összes osztálybéli fiútól totál felpörög, vagy egyszerűen nem szereti őket (van, akit bölcsiben elkönyvelt rossznak, és azóta tartja magát hozzá -megjegyzem, igaza van)
191. youlcsi (válaszként erre: 179. - Kolli04)
2018. márc. 29. 19:31

nem voltunk vele gyógytornásznál, senkiben nem merült fel. nem kúszott, későn kezdett mászni, meg forogni is. lényegében már rég mászott, mire megtanult hasról hátra fordulni.

viszont az irányokat már 3évesen ismerte, nem keverte

látni lát rendesen (a fejfájás miatt megjártuk a szemészetet).

nem értem, hogy az "érzi a testét".

viszont csinál érdekes dolgokat. minap ült a játszótéren egy vascsövön (leszedték az asztallapokat, felújítják, annak a vas vázán), és kérdezte, mi lesz, ha hátradől. mondom rossz ötlet, megütöd magad... egyszercsak mint a fababa, hanyatt leborult róla :o

szegény akkorát puffant :o de sírni nem mert :o inkább elment csúszdázni.

190. iszkiri (válaszként erre: 188. - Youlcsi)
2018. márc. 29. 19:31

Ó! Szegénykém! :(

De a migrén mitől van, ha amúgy jól megtalálta a helyét?

189. iszkiri (válaszként erre: 187. - Ab3619a9cd)
2018. márc. 29. 19:29

Mondom, hogy jó helyre került.:)

Tetszik a szőnyegen ülés, és mesélés. Ezt nagyon jónak tartom. Az oviban is gyakran van mesehallgatás és beszélgetés a szőnyegen. Nekünk ülőpárnát is kellett bevinnünk, a gyerek jelével.

A délutáni levegőzés is jó. Az az igazság, hogy ma a gyerekek sokkal kevesebbet vannak a friss levegőn, mint kellene. Sokan csak az oviban, vagy a suliban. Mert a szülő egész nap dolgozik.

Sok helyen meg nem lehet a gyereket egyedül kiengedni.

Szerencsések, akiknek van kertjük. Ott legalább el van a gyerek ideig-óráig egyedül is. Jó esetben tesóval, szomszéd gyerekkel.

1 2 3 4 5 6 7 8 9

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook