Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Miért nem kedvesek egymással az emberek? fórum

Miért nem kedvesek egymással az emberek? (beszélgetés)

145. 1df6e6bb7a (válaszként erre: 144. - Eee466847e)
2006. nov. 25. 15:46
Pl. ti?!
144. eee466847e (válaszként erre: 142. - Gpetra)
2006. nov. 25. 15:45
Igen, ebben igazad van. Nem mindíg tud leszállni az ember a villamosról, metróról. Hát még a vonatról! Egyszer egy romániából érkező IC-vel utaztunk, ráadásul éjszaka. Nem tudom neked elmondani, ott milyen szagkavalkád volt. Bárhova mentünk csak a bűz, piszok. Szörnyű volt még az első osztályon is. Nem részletezem kik jöttek vele Bp-re.
143. gota (válaszként erre: 142. - Gpetra)
2006. nov. 25. 12:22

Én egyébként egy türelmes ember vagyok. Itt is az dühített fel a legjobban, hogy 1. máshová is tudott volna állni a kocsijával (csak akkor 2 méterrel többet kellett volna gyalogolnia), 2. nem is kért bocsánatot, 3. fel sem fogta, mi bajom. Ja, arról meg már nem is beszélve, hogy úgy jött oda, hogy még neki állt feljebb. Ettől nagyon be tudok gurulni.

Pedig a környezetem türelmes, nyugodt embernek ismer. De azt hiszem, az ember nem hagyhatja mindig magát, mert akkor előbb-utóbb gyomorfekélyt kap...

142. gpetra
2006. nov. 25. 08:15

Egyébként visszatérve a közlekedéshez és az ezzel járó kelemetlenségekre... Mamácska abban igazad van, hogy ha meg tudod tenni, akkor leszállsz. De ezt ugye nem lehet mindig megtenni... Alapvetően én is gyalogos ember vagyok, ha nem muszáj, nem szállok járművekre. A mozgás meg amúgy sem árt.

Inkább az zavar, hogy az emberek keresik a konfliktust, nem tudom, miért. Ezt mutatja Gota esete is. Jó, ezt tudomásul lehet venni, és akkor egyszerűbb az élet, nem kell leállni az ilyen emberekkel, de ugye egyszer minenkinek elfogy a türelme.

141. 'szti (válaszként erre: 135. - Gpetra)
2006. nov. 25. 08:12

Naponta tömegközlekedek, sajnos elkerülhetetlen, hogy hozzám érjenek a csúcsidőben. Próbálok úgy elhelyezkedni, hogy legyen egy kis szabad terem és megnézem kik állnak körülöttem, de volt már hogy kénytelen voltam leszállni, mert felfordult a gyomrom és ha ottmaradok tovább, hát lerókázom.

Ami szörnyen tud zavarni, aza az, ha nem tömött járművön rámállnak. Nem tudom pontosan hogy vannak az ember körül a zónák: intim-zóna a legközelebbi talán. Hát odáig ne nyomuljon egy idegen, brrrrr.

140. gpetra (válaszként erre: 138. - Kszisz)
2006. nov. 25. 08:11

Remélem, nekem marad a tantervem olyan, mint eddig volt. Több fozetés nélküli napra nincs szükségem. Már ha megmarad az állásom... Azt viszont a tegnapi újabb gyomorideges nap után döntöttem el, hogy nem fogok ezen rágódni (már amennyire ez lehetséges), mert nem teszem meg nekik azt a szíveséget, hogy annyira csak ezen jár az agyam állandóan, hogy nem tudok koncentrálni, és akkor még okuk is lesz rá, hogy eltávolítsanak.

Egyébként most megyek vizsgázni. Kéretik drukkolni!

139. gota
2006. nov. 25. 07:52

Fú, én attól megyek a falnak, mikor valaki direkt szemétkedik. Valamelyik nap leparkoltam az autót, és beszaladtam a postára, meg a gyógyszertárba. Mire visszamentem, valaki mögémállt úgy, hogy egyáltalán nem tudtam kiállni. Még 10 percig türelmes voltam, de negyed óra után elvesztettem a türelmemet, elkezdtem dudálni. Semmi. Már mindenki engem bámult, jöttek ki a boltból az eladók, hogy ki az a hülye, aki itt dudál már 20 perce...

És képzeljétek, háromnegyed óra után megjelent a fazon, és annyit nem mondott, h bocs! Na, elkezdtem üvölteni. És még neki állt feljebb!!! Ekkora tirpákot!!!!!!! A végén mondtam neki, legalább annyit mondjon, hogy bocsánat, de persze nem. Ja, és ott van a boltja nem messze, de arra nem vette a fáradtságot, hogy megnézze, hátha az, aki mögé beállt, szeretne hazamenni...

138. kszisz (válaszként erre: 132. - Gpetra)
2006. nov. 24. 22:34

Hát, van jobb motiváció is az biztos :-)))

Nekem eddig csak szombatonként kellett járnom, jövő félévtől péntekenként is. Nagyon féltem, hogyan fogom tudni ezt megoldani, nálunk inkább csak eltűrik, h tanulsz... De szerencsére sikerült megbeszélni, h. péntekenként nem fogok dolgozni. Igaz, ehelyett a többi napon annyival többet, de a lényeg, h összejött :-)

137. kszisz (válaszként erre: 136. - Eee466847e)
2006. nov. 24. 22:30
Ez tényleg szörnyű, amikor utazol a tömegben ápolatlan emberek közt és egyszerűen majd felfordul a gyomrod... én is marhára pipa tudok lenni ilyenkor, el is megy a kedvem az utazgatástól, de azért nem szoktam mondani a magamét se. Azzal úgysem lennénk előrébb.
136. eee466847e (válaszként erre: 135. - Gpetra)
2006. nov. 24. 08:26
Aki tömegközlekedik sajnos ennek naponta ki van téve. Én azokról írtam, akik ok nélkül gorombák, nem tudják betartani az együttélés szabályait. Volt már, amikor le kellett szállnom a metróról az ápolatlan büdös emberek miatt. Inkább leszállok, minthogy gorombáskodjam velük, vagy bárkivel.
135. gpetra (válaszként erre: 134. - Eee466847e)
2006. nov. 24. 08:14
Engem már akkor is nagyon zavar, ha hozzámérnek a járműveken, ha nincsen rossz kedvem. Nem bírom elviselni, és ennyi. Állandóan tele vannak a járatok, gyakran ápolatlan, büdös emberek szinte fekszenek rajtam... Na az nekem sok. És ez a gondjaimtól teljesen független. Az is igaz, hogy emiatt bántani nem szoktam senkit.
134. eee466847e (válaszként erre: 130. - 4726e582cf)
2006. nov. 24. 08:06
Teljes mértékben igazad van. A rossz kedv (ami nagyon sok tényezőtől függ), a sértettség, a feszültség és sorolhatnám, mind kijön a legkisebb félreértett mozdulatra, elszólásra. Elég, ha véletlenül hozzáérsz a metróm. Sok ember robban. Hiába kérsz elnézést. Sajnálom őket, mert ez bizony a társadalom hibája is! Egyre kilátástalanabb életek , sorsok vannak. Ez tükröződik az egymás iránti türelmetlenségből, utálkozásból.
133. gpetra (válaszként erre: 130. - 4726e582cf)
2006. nov. 24. 07:55

Te szeretsz közlekedni :) Egyébként teljesen igazad van, magasról tesz mindenki a másikra, még a legelemibb udvariassági szabályokat sem tartjuk be, ezért csattanunk, lökdösődünk, stb.

A forgalom pedig tényleg katasztrófa, és ezen a szabályok be nem tartása sem segít. Hazafelé egy borzalmas kereszteződésen kell átmenem, 4 sáv, nincsen lámpa, viszont van hatalmas autós forgalom. 10 perc alatt általában átérek. Meg nem állnának, inkáb rááll a zebrára, ha pedig elindulsz, az isten kegyelmezzen neked. Két hete sikerült elütni a gyalogost a belső sávban a zebrán...

132. gpetra (válaszként erre: 129. - Kszisz)
2006. nov. 24. 07:51
Tényleg nem :( A sulit egyébként tolerálják, bár semmi segítség, még vállonveregetés sem, de nem is várom. Előadásaim 3 hetente vannak, igazából csak a pénteki napomat érintik, így ez sem olyan borzasztó. Amúgy csütörtök este és szombaton is be kell menni, de ugye ez munka szempontjából lényegtelen. Egyébként kereskedelmi asszisztens vagyok. Igazából szerintem abba nem gondoltak bele, hogy ha elkezdik kirugdalni az embereket, akkor azzal nem fogják őket motiválni, mert mindenki elkezd álást keresni, amit ugye csak munkaidőben lehet..
131. gpetra (válaszként erre: 128. - Kszisz)
2006. nov. 24. 07:48
Na ez még vidám lehet :) Szeretnék még irogatni is itthon... Szerencsére ezzel még nem zaklatnak minket :) Bár biztos lesz rá példa.
2006. nov. 24. 00:17

Rájöttem, azaz azt hiszem, most már vágom, hogy miért nem kedvesek az emberek egymással.

Hiányzik a tolerancia képesége belőlünk.

Elvárjuk, hogy a másik térjen ki, ha mondjuk nem férünk el egymás mellett, erre mi történik, csattanunk, mert mindketten úgy gondoltuk, hogy a másiknak kellene kitérnie.

Vagy rossz kedvük van, és ezt éreztetik is a másikkal, aki akár lehet kedves is, de nem érdekli őket... meg ilyesmik.

Ma ismét a magyar forgalmi morál hiányával találkoztam, ami ugye elég veszélyes, hisz a KRESZ szabályait durván megszegve adják elő magukat az autósok, evvel magukat és másokat sodornak veszélybe. Uh, hosszan lehetne sorolni...

129. kszisz (válaszként erre: 127. - Gpetra)
2006. nov. 23. 22:31

Nagyon nem jó akkor most neked a mhelyen. Tényleg vigyázz, nehogy az egészséged bánja. Tudom milyen sz.r így dolgozni, nekem is voltak problémáim, de hál Istennek már minden ok. És tényleg totál kiszolgáltatott helyzet, ha az ember még emellett suliba is jár. Úgy még nehezebb váltani, mert valljuk be őszintén sok helyen egyáltalán nem tolerálják a tanulást. Mikor vannak előadásaid?

Mit dolgozol amúgy?

128. kszisz (válaszként erre: 124. - Gpetra)
2006. nov. 23. 22:28
mivel levelezőn nálunk nem iratnak zh-kat, inkább mindenből házikat kell leadni, ez a vizsgázás feltétele. persze, el is kell, h fogadják, jegy nincs rá általában, csak megfeleltnek kell lennie :-)
127. gpetra (válaszként erre: 126. - Emike)
2006. nov. 23. 11:30
Összeszedem majd magam, ha a suli nem lenne, már régen keresgélnék, de azt sem szeretném, hogy a végén még az egyetemen is gondok legyenek. Igazából soha nem szerettem ezt a helyet, és ez már nem is nagyon fog változni... Úgy terveztem, hogy az egyetem mellett még kibírom, aztán jöhet a bébi. Kicsit változott a terv :)
126. emike (válaszként erre: 125. - Gpetra)
2006. nov. 23. 09:49
Elhiszem,hogy így érzel.Nekem sem lenne kedvem úgy menni dolgozni minden reggel,hogy várom mikor közlik velem a "jó "hírt.Arra viszont vigyázz,hogy ne menjen rá az egészséged.Én 19 évesen beleestem ebbe a hibába,és azóta is bánom.És ahogy mondod,annyit egy állás sem ér meg.Egészséged csak egy van...
125. gpetra (válaszként erre: 123. - Emike)
2006. nov. 23. 09:40
Fenyegetés már volt, még akár érinthet is :( A legrosszabb az, hogy állandóan rosszul vagyok már attól is, aha a munkahelyemre gondolok, és ez a gyomromra fog rámenni, annyit pedig egy állás sem ér meg...
124. gpetra (válaszként erre: 122. - Kszisz)
2006. nov. 23. 09:39
Szombaton termelémenedzsmentből, ma lenne konzutáció, de annyira nem vagyok jól, hogy bemenjek, ráadásul 4 órát elvenne, akkor inkáb maradok itthon a nyugiban. Két hét múlva számviel és adótan, utána statisztika és pénzügy. Nem nagyon látom a végét. Nálatok miért van ennyi házidolgozat?
123. emike (válaszként erre: 121. - Gpetra)
2006. nov. 22. 23:37
Hát igen,és ez most sajnos így fog menni egy darabig.Reméljük,hogy téged nem érint:)
122. kszisz (válaszként erre: 118. - Gpetra)
2006. nov. 22. 23:29

Termelés és szolgáltatásmenedzsment, ez még ment is könnyen. De most kell leadnom Vezetési és szervezési ismeretekből egy portfóliót, komplett féléves anyagot, órai jegyzetekkel, kötelező irodalom jegyzettel + terepgyakorlati feladatokkal. És ezek után lesz egy egész hetem megírni egy 30ezer karakteres elemzést Marketingstratégiákból. és mellette számvitel házit is kell leadnom... sűrűsödnek a napjaim.

Miből vizsgázol?

121. gpetra (válaszként erre: 120. - Emike)
2006. nov. 22. 10:35
Az én fejem még fent van, bár könnyedén lehullhat :( Inkább az szörnyű, hogy egyik pillanatról a másikra történek a dolgok olyan emberekkel, akikről nem is hittem volna.
120. emike (válaszként erre: 116. - Gpetra)
2006. nov. 21. 21:15
Hát ez nagyon durva:(Azért fel a fejjel)
119. gpetra
2006. nov. 21. 20:04
Hogy visszatérjek az eredeti témához, megkezdődött a fűnyírás a cégünknél, sorban repülnek az emberek, iszonyat idegfeszültség van rajtam.
118. gpetra (válaszként erre: 115. - Kszisz)
2006. nov. 21. 20:03

Nagyon helyes :) Egyébként serintem még a házidolgozat sem a legszörnyűbb kategória, a legborzalmasabb a sima magolás, na azt nagyon nem bírom... Szombaton vizsgázom, addig van három napom, és nem sok közöm van a tantárgyhoz, de talán menni fog. Csak gyakorolni kell sokat. Majdnem végig itthon leszek, bár holnap benevezek egy rákszűrésre, ha már szabin leszek.

Milyen házidolgozatok?

117. gpetra (válaszként erre: 114. - Kszisz)
2006. nov. 21. 20:01
Persze, mindenképpen :) De drága a párom, már megcsapta a gyermekre várás szele :) Én még azért pivit várnék :)
116. gpetra (válaszként erre: 113. - Emike)
2006. nov. 21. 20:00
Ennek örülök :) Nagyjából ez az első jó hír a mai napon... Kirúgták két munkatársamat, és még nincs vége...

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook